Barça-Madrid (Los Clásicos)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#6901 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Picajzla »

ultima_palabra wrote:Madrid imao više prilika, Barca čistije šanse... Barci se često ovako osveti kad povede pa počne zadržavati.

Messija nigdje nije bilo, Cristiano se trudio ali nije mu se dalo da zabije. Varane maestralan čitavu utakmicu, a rekao sam vam da je Diego dobar golman i da neće biti problema sa njim na golu ;-)

Sudija blago šiljio za Barcu po meni.
E moj ultima sta si ti gledao :?
fixer

#6902 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by fixer »

Nemojte se sekirat povodom Massija. Sad ce iducu tekmu naletiti neki Socijedad, Osasuna kojoj ce Messi uvalit 4 gola i opet osvojiti zlatnu loptu. :)
eXit.LP

#6903 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by eXit.LP »

Što im "neko DRUGI (a pitanje je i je li drugi)" ne uvali tako po 4-5 komada, pa ne osvoji zlatnu loptu?
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#6904 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Entropio »

fixer wrote:Nemojte se sekirat povodom Massija. Sad ce iducu tekmu naletiti neki Socijedad, Osasuna kojoj ce Messi uvalit 4 gola i opet osvojiti zlatnu loptu. :)
Heh.

16 golova je zabio u El Clasicima do sad... Samo je Di Stefano ispred njega sa 17.
Tayyip

#6905 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Tayyip »

Kako Dani Alves provoza Alonsa :lol: a Modrić se još okreće oko sebe i pita gdje je onaj Iniesta čovjek sa magijom u potkoljenicama :D
Distortion

#6906 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Distortion »

Ronaldo opet simulira, u svom stilu :lol: Alonso standardno prgav...vidi se da je pod direktivom Mourinha...

Zaboravih spomenut onu ruku Carvalha kad je zasmetao Messiju da prođe ka golu, namjerno igranje rukom drugi žuti i slobodan udarac!

Šanse za prolaz 50:50...
5 0 5

#6907 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by 5 0 5 »

Entropio wrote:
fixer wrote:
xXBl0odXx wrote:Bgm posjed od 62% posto nije mal'. Kad smo kod posjeda.
51% nije mal posjed, ali nije to dominacija. Ni 51 ni 62. Daj stavi statistiku - link.
51%? Nije ispod 60%... onako odokativno.
a nije to uopste bitno. barcelona je igrala kako zna, madrid kako je morao. i jedni i drugi su izvukli najvise sto su mogli. mogla je barcelona ubaciti jos 3 zicera ali realno, mogao je i madrid isto toliko.

ono sto je mene iritiralo je to da realovi igarci konstantno "slucajno" stanu nekome na nogu. veceras se to desilo bar 5-6 puta. xabi je npr trebao dobiti karton bar pola sata prije. a carvallo je balansirao na tankoj zici cijelu utakmicu.
Mikady

#6908 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Mikady »

Entropio wrote:
fixer wrote:Nemojte se sekirat povodom Massija. Sad ce iducu tekmu naletiti neki Socijedad, Osasuna kojoj ce Messi uvalit 4 gola i opet osvojiti zlatnu loptu. :)
Heh.

16 golova je zabio u El Clasicima do sad... Samo je Di Stefano ispred njega sa 17.
Koliko je tacno Messi El Clasica odigrao a koliko Di Stefano ako moze daj info..
fixer

#6909 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by fixer »

Entropio wrote:
Heh.

Dok je penala, za njega nije bilo zime :)
Salim se. Samo je istina da kad je ovako Ronaldo igrao protiv Barce, govorilo se da je igrac malih utakmica.
ultima_palabra

#6910 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by ultima_palabra »

A jeste se naložili :D Pa frajer je svaki minimalan kontakt svirao faul za Barcu... još na kraju ne svira faul nad Ronaldom kod aut linije kad mu je onaj uletio s podignutim nogama.

Ofsajdi su domen pomoćnika.
xXBl0odXx

#6911 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by xXBl0odXx »

ultima_palabra wrote:A jeste se naložili :D Pa frajer je svaki minimalan kontakt svirao faul za Barcu... još na kraju ne svira faul nad Ronaldom kod aut linije kad mu je onaj uletio s podignutim nogama.

Ofsajdi su domen pomoćnika.
A pomocnici naravno nisu sudije.
ascari

#6912 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by ascari »

:lol: :lol: :lol:

Image
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#6913 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Entropio »

ascari wrote::lol: :lol: :lol:

Image
Ovo je bila najjača scena večeras. Puyol je jednostavno vrh.
Logovan

#6914 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Logovan »

Raphael Varane. :thumbup: :thumbup: Bravo za ovog momka. Odlično je igrao. Nadam se da će što više igrati u prvoj postavi i da će jednog dana postati jedan od boljih igrača na svojoj poziciji.
Što se tiče utakmice, drugo poluvrijeme je za nijansu bilo bolje od prvog. Barcelona je bila malo bolja. Ništa nije odlučeno, sve je otvoreno. Šanse za prolazak su izjednačene.
505sCrtom wrote:
xXBl0odXx wrote: A nisi vidio dva "Ofsajda" kad bi messi sam izasao 1 na 1 sa golmanom. Sto ne mogu ovo.
barca 3 faula 3 zuta. madrid 19 faula 3 zuta :|
I šta sa ovim? :-) To po tebi su morali imati više žutih? :lol: :lol:
ascari

#6915 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by ascari »

zlo87 wrote:Raphael Varane. :thumbup: :thumbup: Bravo za ovog momka. Odlično je igrao. Nadam se da će što više igrati u prvoj postavi i da će jednog dana postati jedan od boljih igrača na svojoj poziciji.
Što se tiče utakmice, drugo poluvrijeme je za nijansu bilo bolje od prvog. Barcelona je bila malo bolja. Ništa nije odlučeno, sve je otvoreno. Šanse za prolazak su izjednačene.
505sCrtom wrote:
xXBl0odXx wrote: A nisi vidio dva "Ofsajda" kad bi messi sam izasao 1 na 1 sa golmanom. Sto ne mogu ovo.
barca 3 faula 3 zuta. madrid 19 faula 3 zuta :|
I šta sa ovim? :-) To po tebi su morali imati više žutih? :lol: :lol:
Za pocetak recimo Ronaldo...
Madrid

#6916 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Madrid »

505sCrtom wrote: a nije to uopste bitno. barcelona je igrala kako zna, madrid kako je morao. i jedni i drugi su izvukli najvise sto su mogli. mogla je barcelona ubaciti jos 3 zicera ali realno, mogao je i madrid isto toliko.

ono sto je mene iritiralo je to da realovi igarci konstantno "slucajno" stanu nekome na nogu. veceras se to desilo bar 5-6 puta. xabi je npr trebao dobiti karton bar pola sata prije. a carvallo je balansirao na tankoj zici cijelu utakmicu.
Pa iskreno i ne kako je morao, ja sam pored poduze liste na koju se nije moglo racunati mislio da ce Real ovdje bunkera igrat, a oni su visili na centru sa obranom sve dok su imali snage...
Bice gusto u uzvratu, ali mene licno vise interesuje United,,,
amazon

#6917 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by amazon »

Kako ste nerealni i jedni i drugi :-) ostalo necu ni komentarisati..probajte malo realno a ne navijacki..
5 0 5

#6918 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by 5 0 5 »

zlo87 wrote: I šta sa ovim? :-) To po tebi su morali imati više žutih? :lol: :lol:
po meni, sudija nije bio konsekventan. u nekim situacijama u primeri se dobija zuti za puno manje. svaki start bez lopte je najmanje zuti. evo sad iz gleve se mogu sjetiti, essien je stao na nogu albi, xabi alvesu, carvallo messiju. sve bez lopte. po pravilima to je zuti. a ti pricaj sta hoces.

ali, to je i bila mourinhova igra. to smo vidjeli i ranije. puno malih faulova. prekidi igre. golman je sve i jednu loptu nabio prema busquetsu itd...
5 0 5

#6919 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by 5 0 5 »

Madrid wrote: Pa iskreno i ne kako je morao, ja sam pored poduze liste na koju se nije moglo racunati mislio da ce Real ovdje bunkera igrat, a oni su visili na centru sa obranom sve dok su imali snage...
Bice gusto u uzvratu, ali mene licno vise interesuje United,,,
a ja sam mislio da nece igrati bunker. jer nema igrace za bunker. jedina linija u formi mu je bila napad. slicnu igru je postavio i getafe nedavno kada je barcelona uzela 1:3. samo sto oni nisu igrali prljavo kao madrid. eto, to je jedino sto je meni bljutavo u vecerasnjoj utakmici. ta prljava provokatorska ciganska igra. treci put to ponavljam veceras i dosta od mene na tu temu.
Logovan

#6920 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Logovan »

505sCrtom wrote:
zlo87 wrote: I šta sa ovim? :-) To po tebi su morali imati više žutih? :lol: :lol:
po meni, sudija nije bio konsekventan. u nekim situacijama u primeri se dobija zuti za puno manje. svaki start bez lopte je najmanje zuti. evo sad iz gleve se mogu sjetiti, essien je stao na nogu albi, xabi alvesu, carvallo messiju. sve bez lopte. po pravilima to je zuti. a ti pricaj sta hoces.

ali, to je i bila mourinhova igra. to smo vidjeli i ranije. puno malih faulova. prekidi igre. golman je sve i jednu loptu nabio prema busquetsu itd...
Pa jesu to faulovi, nisam ja rekao da nisu. Pogrešno sam se izrazio gore u onoj rečenici.
U ovakvim velikim utakmicama, uvijek se dešavaju greške, neke su od njih namjerno učinjene (sudija pušta igru) a neke su slučajne (sudija nije vidio). Svaki El classico bude neka strana oštećena, koja će se žaliti. Sigurno je i Real u nekim situacijama bio oštećen.
Madrid

#6921 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Madrid »

Ma ti fauli nisu slucajni, obicno se pođe sjeckat igra kad ponestane snage, da se igra uspori jel...
Dio taktike, isto sto je dio taktike ono vracanje lopte golmanu svako malo, nekome smeta jedno, nekome drugo, opet trecima sve, ne moze se svima ugodit...
ascari

#6922 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by ascari »

Madrid wrote:Ma ti fauli nisu slucajni, obicno se pođe sjeckat igra kad ponestane snage, da se igra uspori jel...
Dio taktike, isto sto je dio taktike ono vracanje lopte golmanu svako malo, nekome smeta jedno, nekome drugo, opet trecima sve, ne moze se svima ugodit...
E jbg sad gazenje i vracanje lopte golmanu ispade isto :-D
5 0 5

#6923 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by 5 0 5 »

Madrid wrote:Ma ti fauli nisu slucajni, obicno se pođe sjeckat igra kad ponestane snage, da se igra uspori jel...
pa jeste. samo sto vracanje lopte golmanu nije prekrsaj.
Madrid

#6924 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Madrid »

A jbg sad, pa nikom nije nista slomljeno, a sudija je tu sa razlogom valjda :-)
Kemal Malovčić

#6925 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Kemal Malovčić »

arenasportocam
Locked