Gdje u Sa......

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
SugarCookie

#6901 Re: Gdje u Sa......

Post by SugarCookie »

Gdje se nalazi Azerbejdžanska Ambasada u Sarajevu? Pročitah da je otvorena prije dvije godine; trebao bih u skorašnje vrijeme u Baku, stoga mi treba viza. Također bih volio znati da li imaju ovlaštenje za izdavanje viza ili moram u Beograd?
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#6902 Re: Gdje u Sa......

Post by mk ultra »

Chata87 wrote:Gdje bih mogao pronaci "pocket hole jig" u Sarajevu, za bušenje rupa u drvetu pod uglom? Nesto na ovaj fazon

Image

Image
ja kupio prije 4-5 godina u OBI.u ili u Schachermayeru, nisam sad siguran :mrgreen:
Irm@

#6903 Re: Gdje u Sa......

Post by Irm@ »

SugarCookie wrote:Gdje se nalazi Azerbejdžanska Ambasada u Sarajevu? Pročitah da je otvorena prije dvije godine; trebao bih u skorašnje vrijeme u Baku, stoga mi treba viza. Također bih volio znati da li imaju ovlaštenje za izdavanje viza ili moram u Beograd?
2 clicks with Google..nazoves ih u Sarajevu i postavis pitanje da li izdaju vize ;-)

http://www.embassypages.com/missions/embassy22860/

http://azerbaijan24.com/azerbaijan-visa-support.html
strong69

#6904 Re: Gdje u Sa......

Post by strong69 »

SugarCookie wrote:Gdje se nalazi Azerbejdžanska Ambasada u Sarajevu? Pročitah da je otvorena prije dvije godine; trebao bih u skorašnje vrijeme u Baku, stoga mi treba viza. Također bih volio znati da li imaju ovlaštenje za izdavanje viza ili moram u Beograd?
Ja sam prosle godine bio u Bakuu. Viza se izdaje u BG. Ali posalju odavde pasos tamo. Nisu imali ambasadu nego predstavništvo u Sarajevu. Ono je na Kovačićima u zgradi British Councile. Ne znam je li otvorena ambasada u zadnjih godinu dana.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
todd_smith

#6905 Re: Gdje u Sa......

Post by todd_smith »

Azerbejdžanska Ambasada u Sarajevu je bila iznad OHRa, sada su preselili na Stup. Tj stanica izmedju Stupa i Ilidze.
SugarCookie

#6906 Re: Gdje u Sa......

Post by SugarCookie »

@ irm@ Hvala, i ja sao našao tu prvu stranicu, ali nakon što mi se niko nije javio, sam ovdje pitao. Dugo mi je bilo čekati do ponedjeljka da vidim je li uopšte rade.

@ strong, Hvala, pretpostavljam da se slanje pasoša dodatno plaća? Da li te obavijeste kad stigne, ili ti kažu odmah kad da dođeš?

@todd; Hvala, već sam razmišljao kad ću do gore; uštedio si mi sat ili dva :-D
strong69

#6907 Re: Gdje u Sa......

Post by strong69 »

@ SugarCookie,

Zaista se ne sjecam dobro ali mislim da nista nisam placao. Sve se slalo iz Sarajeva u BG. Dobar provod u Bakuu :thumbup:
SugarCookie

#6908 Re: Gdje u Sa......

Post by SugarCookie »

Hvala na lijepim željama, ali studentski idem u Baku. Organizatori puta su nam striktno dali do znanja da posjeta nema turističkih elemenata, ali nadam se da nisu toliko rigorozni, te da će nas makar malo provest gradom.
pakica_

#6909 Re: Gdje u Sa......

Post by pakica_ »

ljudiii, gdje ima djecjih krevetaca i tako toga? ja sam totalno aut kad se radi o bebama, pa nemam pojma gdje se to trazi :lol:
i je li kretenski to pokloniti kao vjencani dar (ljudi vec cekaju bebu) :lol:
WildRedRose

#6910 Re: Gdje u Sa......

Post by WildRedRose »

pakica_ wrote:ljudiii, gdje ima djecjih krevetaca i tako toga? ja sam totalno aut kad se radi o bebama, pa nemam pojma gdje se to trazi :lol:
meni je to super poklon... i nisu bas jeftini .. Ali npr odlican izbor je u BBI centru , tamo pored Pume ... a ima i na -1 Baby centar.. :roll: :mrgreen:
MOSALJOZE

#6911 Re: Gdje u Sa......

Post by MOSALJOZE »

pakica_ wrote:ljudiii, gdje ima djecjih krevetaca i tako toga? ja sam totalno aut kad se radi o bebama, pa nemam pojma gdje se to trazi :lol:
Sigurno da nije kretenski jer će im to dobro doći.Polovina će da kupi posteljinu i fildzane.Svaka čast za ideju,a za to prije braka :jok:
Mr. Brightside

#6912 Re: Gdje u Sa......

Post by Mr. Brightside »

zar to roditelji sami ne planiraju kupiti, ne mogu vjerovat da čekaju da im drugi zbave :-? :lol:
pakica_

#6913 Re: Gdje u Sa......

Post by pakica_ »

e hvala, rajo :D i ne cekaju da im drugi zbave, nego mi veceras rece ta jaranica koja se udaje da im je jos to ostalo da kupe (usla je u 6. mjesec, pa ne zure).. pa kontam, da joj ne donosim kojekakve gluposti tipa tostera i sl. jer vec to sve imaju obzirom da zive skupa, a ako im to treba, sto da ne :D utalim se s jaranicom s kojom idem na svadbu i ne dodje me nesto aman puno keša :D eh eto, i to sam onda rijesila, jos samo da skontam sta cu obuc :lol: :lol:
Gray

#6914 Re: Gdje u Sa......

Post by Gray »

Gdje u Sarajevu kupiti štitnike za fudbal, ali one koji imaju i zaštitu oko zgloba?
de facto.
Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.

#6915 Re: Gdje u Sa......

Post by de facto. »

pakica_ wrote:e hvala, rajo :D i ne cekaju da im drugi zbave, nego mi veceras rece ta jaranica koja se udaje da im je jos to ostalo da kupe (usla je u 6. mjesec, pa ne zure).. pa kontam, da joj ne donosim kojekakve gluposti tipa tostera i sl. jer vec to sve imaju obzirom da zive skupa, a ako im to treba, sto da ne :D utalim se s jaranicom s kojom idem na svadbu i ne dodje me nesto aman puno keša :D eh eto, i to sam onda rijesila, jos samo da skontam sta cu obuc :lol: :lol:
:thumbup: :thumbup: Odlično klikeranje.Prava stvar. :thumbup:
safke

#6916 Re: Gdje u Sa......

Post by safke »

ima tregera za kupiti? muških,po mogućnosti veći izbor
Nisrin

#6917 Re: Gdje u Sa......

Post by Nisrin »

pakica_ wrote:e hvala, rajo :D i ne cekaju da im drugi zbave, nego mi veceras rece ta jaranica koja se udaje da im je jos to ostalo da kupe (usla je u 6. mjesec, pa ne zure).. pa kontam, da joj ne donosim kojekakve gluposti tipa tostera i sl. jer vec to sve imaju obzirom da zive skupa, a ako im to treba, sto da ne :D utalim se s jaranicom s kojom idem na svadbu i ne dodje me nesto aman puno keša :D eh eto, i to sam onda rijesila, jos samo da skontam sta cu obuc :lol: :lol:
Samo se nadam da joj to ne nosis na svadbu, nego ces donijeti poslije hhh sala mala :) Ali vidjala sam da ljudi svasta donesu bas na dan svadbe :)
Ne trosi puno na cvijece, brzo istruhne, a niko se i ne sjeca koji je buket od koga...ima predivnih buketa po 5-10 KM na Ciglanama :)
Sto se tice soljica, dosta ljudi upravo soljice poklanja, ali je meni super kad kupe neke neobicnog dizajna, ima ih sad svugdje, on standardne su mi grozne i tacno covjek ne zna sta bi s njima, iako mi nije losa ideja niti pokloniti ih u kakav staracki dom ili nekim dedama i nanama :D
poop

#6918 Re: Gdje u Sa......

Post by poop »

gdje ima kupit neku vrstu platna bijeloga. oko 4 metra.Hitno je ljudi :-)
aribes

#6919 Re: Gdje u Sa......

Post by aribes »

Uzmi dva carsafa i rijesi belaj :-) :-) :run:
amiliana

#6920 Re: Gdje u Sa......

Post by amiliana »

poop wrote:gdje ima kupit neku vrstu platna bijeloga. oko 4 metra.Hitno je ljudi :-)
Pogledaj u JYSKU-u
Mračajski proto

#6921 Re: Gdje u Sa......

Post by Mračajski proto »

Gdje i zašto nigdje nema joksponzoruša u Sarajevu?
sha_ba

#6922 Re: Gdje u Sa......

Post by sha_ba »

Sarajevo_Grad wrote:Gdje i zašto nigdje nema joksponzoruša u Sarajevu?
mozda ne ides na prava mjesta?
Mračajski proto

#6923 Re: Gdje u Sa......

Post by Mračajski proto »

Đe ih ima? 8-)
sha_ba

#6924 Re: Gdje u Sa......

Post by sha_ba »

Sarajevo_Grad wrote:Đe ih ima? 8-)
na forumu 8-) :lol: :lol:
Mračajski proto

#6925 Re: Gdje u Sa......