"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
goran16v

#6901 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

Graz! :lol:
Inace sinoc sam prolazio u 8 prolazio tacno ovdje (vjerovatno kraj r. vremena u BBI nedjeljom) i vidio kolekciju parking papaka koji su popunili komplet traku za skretanje u garazu i trotoar, prednjace cuneri u raznim teferich bolidima sa frizurama na 2. vode i zavrnutim rukavicima svojih ruzicastih kosuljica koji cekaju svoje curice poslije posla! :lol: Vjerovatno je tako svaki dan kad se zatvara BBI.

EDIT:
Inace, postoje neki izgovori za papansko parkiranje koji su izgleda iznad zakona, tipa apoteka (Socijalno, Z. od Bosne krajnja desna traka), bankomati, dolazak po dijete u skolu (komplet trotoar na O. Kulina Bana na Drveniji, F. A. Zvizdovica itd), oko dzamija za vrijeme dzume itd. Nas narod treba samo po dzepu udarati bez ikakve milosti!
Dos'o po dijete u skolu pa parkir'o na trotoar!? Lijepo, evo ti kazna od 40 KM pa se sutra opet vidimo!
Uletio po lijek pa istavio na sred ceste?! Evo ti 40 KM pa ti navrati i sljedeci put.
Bili bi pedantniji od Svicaraca.
Last edited by goran16v on 05/08/2013 10:25, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#6902 Re: "Majstori" parkiranja

Post by O'zone »

goran16v wrote:Graz! :lol:
Inace sinoc sam prolazio u 8 prolazio tacno ovdje (vjerovatno kraj r. vremena u BBI nedjeljom) i vidio kolekciju parking papaka koji su popunili komplet traku za skretanje u garazu i trotoar, prednjace cuneri u raznim teferich bolidima sa frizurama na 2. vode i zavrnutim rukavicima svojih ruzicastih kosuljica koji cekaju svoje curice poslije posla! :lol: Vjerovatno je tako svaki dan kad se zatvara BBI.
Standardno :-D
punta

#6903 Re: "Majstori" parkiranja

Post by punta »

ceka se pica
Image
drugi_profil

#6904 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drugi_profil »

Dobro ba, hajmo razlikovati parkiranje od zaustavljanja.
Don Zivconi

#6905 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Don Zivconi »

drugi_profil wrote:Dobro ba, hajmo razlikovati parkiranje od zaustavljanja.
Hajmo ba, zaustavljanje duze od jedne minute = parking papcina :mrgreen:
drugi_profil

#6906 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drugi_profil »

Don Zivconi wrote:
drugi_profil wrote:Dobro ba, hajmo razlikovati parkiranje od zaustavljanja.
Hajmo ba, zaustavljanje duze od jedne minute = parking papcina :mrgreen:
A kako ono kaze ZOBS? :D
goran16v

#6907 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

Valjda 15 min? Ko je zadnji put vidio znak sa samo jednom poprecnom crtom tj "Zabranjeno parkiranje" po kojem mozes ostaviti auto do 15 min? Ja sam vidio negdje na jugu ovo ljeto i ne sjecam se kad sam prije toga, pogotovo u Sarajevu.
shandrprcSA

#6908 Re: "Majstori" parkiranja

Post by shandrprcSA »

5 min. je zaustavljanje
punta

#6909 Re: "Majstori" parkiranja

Post by punta »

Image

umalo da pobjegne a vidi se i onaj mercedes ali odma sam okino jednu i za njeg
Image

Image

parking papak pije kavu kafu kahvu
Image

ovom je sve nesto cudno zato ga ima na vise slika
Image

Image

Image

Image

nije mi bilo mrsko da sacekam povratak
Image

ovaj dobija besplatno jedno pise u klubu koji reklamira u zamjenu za reklamu
Image

Image
drugi_profil

#6910 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drugi_profil »

dostava lijekova u apoteku je valjda trebao da se parkira negdje 500 metara i da tegli kontejnere pjehane?
goran16v

#6911 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

drugi_profil wrote:dostava lijekova u apoteku je valjda trebao da se parkira negdje 500 metara i da tegli kontejnere pjehane?
Kakve kontejnere?
punta

#6912 Re: "Majstori" parkiranja

Post by punta »

trebalo bi a ako mu je mrsko nek napusti poso ima ljudi na birou koji hoce radit a nece im bit mrsko 30ak metara dalje na parking parkirat
drugi_profil

#6913 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drugi_profil »

goran16v wrote:
drugi_profil wrote:dostava lijekova u apoteku je valjda trebao da se parkira negdje 500 metara i da tegli kontejnere pjehane?
Kakve kontejnere?
Pa one sanduke u kojima se dostavljaju narudzbe lijekova u apoteku. Npr. 20 kutija aspirina, 30 kutija c vitamina, 5 boca sirupa za proljev itd. Sve to se u veledrogriji spakuje po narudzbi i dostavlja u tom kontejneru ili nazovi kako god hoces, plasticnu kutiju cca. 30-40 litara zapremine hermeticki zatvorenu.
drugi_profil

#6914 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drugi_profil »

punta wrote:trebalo bi a ako mu je mrsko nek napusti poso ima ljudi na birou koji hoce radit a nece im bit mrsko 30ak metara dalje na parking parkirat
E hajd da tebe lafe vidim na njegovom mjestu, kad za dan ne moze stici da zavrsi narudzbe nego se kuci vraca tek oko 6-7 navece. On prije svega ima na sofersajbi odobrenje od MUP-a. To je ona mala kartica sto se vidi ondje ispred vozaca na tabli.
punta

#6915 Re: "Majstori" parkiranja

Post by punta »

znaci preporzno si se

nema odobranje da parkira na krivini i ugrozi pejsaka a i da vozacu onemoguci da vidi da pjesak prelazi cestu

meni nije nanjio stetu ali parking papak je uslikan isporuci mu sliku
drugi_profil

#6916 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drugi_profil »

punta wrote:znaci preporzno si se

nema odobranje da parkira na krivini i ugrozi pejsaka a i da vozacu onemoguci da vidi da pjesak prelazi cestu

Prepoznao se nisam, ali znam situaciju kod dostava robe. Genijalci su ivicnajcima onemogucili prilaz svim vozilima za dostavu i ljudi mogu samo ovako. Ako mislis da je ovo problem nazovi Oktal farmu i posalji im sliku. Ili jos bolje MUP pa upitaj smije li se to tako.
Ljudi na poslu meni nikad nisu smetali. Nije dosao tu da se zajebava. Radi covjek.
goran16v

#6917 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

Samo po dzepu udarati, pa ce s pjesmom nositi pakete u apoteku po 500m ako treba!
Revolver

#6918 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Revolver »

drugi_profil wrote:

Prepoznao se nisam, ali znam situaciju kod dostava robe. Genijalci su ivicnajcima onemogucili prilaz svim vozilima za dostavu i ljudi mogu samo ovako. Ako mislis da je ovo problem nazovi Oktal farmu i posalji im sliku. Ili jos bolje MUP pa upitaj smije li se to tako.
Ljudi na poslu meni nikad nisu smetali. Nije dosao tu da se zajebava. Radi covjek.
a šta misliš kako bi taj trotoar izgledao bez ivičnjaka? bio bi parking.
drndalo

#6919 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drndalo »

Ne bi, ukoliko bi policija uredno pisala kazne za to, a sto im je godinama bilo onemoguceno onim glupim zakonom koji je promijenjen nedavno, a ivicnjaci su bili los pokusaj sprecavanja nedozvoljenog parkiranja za koje se nije mogla izdati sankcija...
irconbih

#6920 Re: "Majstori" parkiranja

Post by irconbih »

Postavim sliku nekad kasnije. Lokacija - "restoran" Brajlovic na Ilidzi, kod zgrade nekadasnje opstine, sada policijske stanice. Ispred "restorana" je prosirenje za autobuse i "gazda" je sada ocrtao i parking da se gosti mogu lijepo uglaviti, da se ne guraju bezze. Tri saobracajne trake dalje je policijska stanica. Ispred tog iscrtanog "parkinga" je i znak zabrane zaustavljanja i parkiranja. Sefovi u miliciji dobiju po pljesku i somun i "gazda" sebi crta parking kako hoce. Odmah preko puta "restorana", isto tri saobracajne trake dalje, je parking, doduse gdje bi trebalo da parkiraju stanari zgrada, ali se uvijek moze naci mjesta. Toliko o policiji, naserem se nacelniku i dobro naguram petom!
goran16v

#6921 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

drndalo wrote:Ne bi, ukoliko bi policija uredno pisala kazne za to, a sto im je godinama bilo onemoguceno onim glupim zakonom koji je promijenjen nedavno, a ivicnjaci su bili los pokusaj sprecavanja nedozvoljenog parkiranja za koje se nije mogla izdati sankcija...
Upravo tako, sve je do primjene zakona od strane policije. Dzaba ti 100 zakona i 100 x vece kazne kad drot 'ladno prodje pored auta na trotoaru.
Revolver

#6922 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Revolver »

drndalo wrote:Ne bi, ukoliko bi policija uredno pisala kazne za to, a sto im je godinama bilo onemoguceno onim glupim zakonom koji je promijenjen nedavno, a ivicnjaci su bili los pokusaj sprecavanja nedozvoljenog parkiranja za koje se nije mogla izdati sankcija...
sve OK. samo ti je problem u ovome: ukoliko bi policija
evo kolega iznad je opisao profesionalizam policije. svaka čast pojedincima.
goran16v

#6923 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

Neku noc gledam tragicnu scenu, cvreni Jaguar D tabli parkiran na karskrsnici Strossmayerove i Z. Beretki (tu je nocima, vjerujem da su ga mnogi vidjeli), a bijednik na biciklu sa natpisom "Policija" na ledjima napravio ceku 15 m nize, ceka domacu sitorinju i naravno mirno gleda u tog Jaguara. Da sve bude jos tragicnije odmah pored idiota na biciklu u zabrani je i sivi Audi A4 do kojeg dolazi vlasnik i uredno se zahvaljuje drotu sto ga je pustio da se parkira. Kad je vec vlasnik Jaguara nedodirljiv sto se taj bjednik na biciklu bar ne makne da ne bruka ni sebe ni policiju. Fuj!
Last edited by goran16v on 06/08/2013 10:47, edited 1 time in total.
drugi_profil

#6924 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drugi_profil »

Srecom vi mozete samo slikati ljude koji rade. A ako bi vi nosali iste te pakete, razumjeli bi o cemu se radi i sta znaci ona dozvola od MUP-a. Najlakse je tudjim q. gloginje mlatit.
drugi_profil

#6925 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drugi_profil »

Revolver wrote:
drugi_profil wrote:

a šta misliš kako bi taj trotoar izgledao bez ivičnjaka? bio bi parking.
Ne bi jer postoji zakon koji to ne dozvoljava. Dostavnim vozilima se mora omoguciti pristup, ali kao sto kolega rece, lakse im je bilo ograditi nego promijeniti zakon i natjerati policiju da radi. I to je jasno zasto se radilo. Neko se nasao u racunici.
Sljedeci tu logiku da policiju ne treba cekati i ocekivati nista od njih, onda ne treba ni postovati zakone, a sve nesporazume rjesavati po principu prava jaceg ili bolje naoruzanog.
Locked