HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
uglavnomja

#6901 Re: HS kablovska

Post by uglavnomja »

The Realist wrote:
uglavnomja wrote: libo me za te kanale, koje imam, a klincu ne sluze, svakako su bili u zoni koju ne pipkam, ali mi smeta sto su ukinuli ono sto volim da gledam, konkretno cbs :twisted:
Korisnici SAMO analogne moraju ove stvari prihvatiti. Na analognoj će uvijek vagati koji kanal se najmanje gleda, a da je najskuplji (tj. gledanost/cijenu će uzimati u obzir) i taj će letjeti napolje, jer moraju tako raditi.

Ko hoće više da gleda, neka i digitalnu uvede.

znaci, tako, sta je sljedece? animal, ng, discovery, ... a uvescete ovo sto je sabina napisla, smeca i smeca i kica i primitivizma i uzasa... (mada i na cbs imaju par tih vanago :cry: , ali ostatak je gledljiv, a da ne moras pratiti iz dana u dan, a ni camiti 2 sata koliko traje film)

monopol je cudo kad dospije u pogresne ruke :run:
The Realist

#6902 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

uglavnomja wrote: znaci, tako, sta je sljedece? animal, ng, discovery, ... a uvescete ovo sto je sabina napisla, smeca i smeca i kica i primitivizma i uzasa... (mada i na cbs imaju par tih vanago :cry: , ali ostatak je gledljiv, a da ne moras pratiti iz dana u dan, a ni camiti 2 sata koliko traje film)

monopol je cudo kad dospije u pogresne ruke :run:
Oni će vidjeti šta većina hoće i tako će postupati (dok im se isplati). Za CBS su mogli i razmisliti, ali ako spada među najskuplje kanale, to je bilo logično, jer sada im je analogna skoro 2KM skuplja, morali su u toj cijeni izbaciti određeni broj kanala. I vjerovatno je bolje da izbace jedan, umjesto "tri".

Zato imaju i digitalnu, koja nije ni skupa, a tu ništa ne izbacuju.
Kemal Malovčić

#6903 Re: HS kablovska

Post by Kemal Malovčić »

ARTE UHLJUPI IZBACILI.
uglavnomja

#6904 Re: HS kablovska

Post by uglavnomja »

pa uhljup kao uhljup ...

s vrancuskim nema dodirnih tacaka
caros

#6905 Re: HS kablovska

Post by caros »

E neka su onaj glupi ARTE izbacili,nisam gledao debilniji kanal u svojemu zivotu.
Kemal Malovčić

#6906 Re: HS kablovska

Post by Kemal Malovčić »

caros wrote:E neka su onaj glupi ARTE izbacili,nisam gledao debilniji kanal u svojemu zivotu.
Ne budi uhljup-kloc.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#6907 Re: HS kablovska

Post by sabina1 »

The Realist wrote:
tvsabina wrote: Naravno , kao ni brend pod kojim se prikazuje sva ta "sila" kvaliteta.... :roll:
Šta mene briga za brand, tj. zašto bi trebalo biti!?

Ja imam običaj da sortiram kanale sve (domaći, pa filmski, dokumentarci, muzički, dječiji, sportski, strani "ne vijesti", vijesti, ostalo....) i PinkBiH mi se nalazi negdje kod ostalih ... ne gledam.

Ali ovi kanali koje uvode su dobri. Eto, sinonim su za kič, ali sada će dobiti i malo drugačiju etiketu. Ne vidim razlog da mi smeta nešto što definitivno popravlja kvalitet programa, a mene još me ništa ne košta. Ono što ne budem htio od novih kanala, samo ću izbrisati.
PINK BH nikada ne gledaš (ne dopada ti se) ali preporučuješ da se konzumiraju ostali proizvodi iste robne marke.
Ok , TI ćeš izbrisati loše programe , napravićeš selekciju i kao što pomenu forumaš iznad , ukoliko se nekom ne dopadaju programi izbrisaće sve i svesti se na programe državnih televizija. No , na kraju krajeva o ukusima se ne raspravlja.

Vidi , mogu shvatiti upravu kablovske televizije koja u uslovima ovog tranzicionog kapitalizma pokušava za što manje utrošenog novca zaraditi više. To od njih traži vlasnik. To je osnovni postulat kapitalizma.
Čak i ako taj vlasnik ima nekoga ko određuje izbor kanala po nekoj kvaliteti , mogu shvatiti i tu poziciju jer je izbor generalno jako loš. Nema ga, i kič i neukus pršte na sve strane.

No ne pozdravljam ovaj potez iz HS-a jer neko NEĆE zatamniti ili izbrisati PINK-ove programe , toga će se dokopati djeca i u njihovom odrastanju PINK postaje dio subkulture , dio odrastanja , dio djetinjstva , PINK postaje dio njihovog identiteta, taj katastrofalni PINK koji je srozao sve što se srozati može masovnom produkcijom u svim muzičkim branšama (folk,pop) silnim reprizama i reallity glupostima. Ionako smo siromašni , para za obrazovanje nemamo i PINK dolazi kao šlag na tortu da mlade generacije koje ostanu u zemlji dokosurimo ničim.
Nije HS kriv za ovo sve , HS je samo dio igre jer njegov vlasnik želi zaraditi. Kritizirala bih na isti način svaku drugu kablovsku televiziju i NIKADA ne mogu i ne želim pozdraviti bilo šta što je produkt PINK-ovog brenda i produkcije. To je uništavanje zdravog razuma a tome su posebno podložne mlade generacije koje ne znaju razlikovati kvalitet od smeća već se moraju uputiti.
Pozdrav.
Last edited by sabina1 on 07/05/2013 23:33, edited 2 times in total.
matematicar_teski

#6908 Re: HS kablovska

Post by matematicar_teski »

odlican potez (y)
mogli bi izbaciti trt-ove, onda izbaciti onaj o lovo i ribolovu i onaj arapski iz KSA, a ubaciti koji pink jos :)
i spORTKLUB
caros

#6909 Re: HS kablovska

Post by caros »

tvsabina wrote:
The Realist wrote:
tvsabina wrote: Naravno , kao ni brend pod kojim se prikazuje sva ta "sila" kvaliteta.... :roll:
Šta mene briga za brand, tj. zašto bi trebalo biti!?

Ja imam običaj da sortiram kanale sve (domaći, pa filmski, dokumentarci, muzički, dječiji, sportski, strani "ne vijesti", vijesti, ostalo....) i PinkBiH mi se nalazi negdje kod ostalih ... ne gledam.

Ali ovi kanali koje uvode su dobri. Eto, sinonim su za kič, ali sada će dobiti i malo drugačiju etiketu. Ne vidim razlog da mi smeta nešto što definitivno popravlja kvalitet programa, a mene još me ništa ne košta. Ono što ne budem htio od novih kanala, samo ću izbrisati.
PINK BH nikada ne gledaš (ne dopada ti se) ali preporučuješ da se komzuimraju ostali proizvodi iste robne marke.
Ok , TI ćeš izbrisati loše programe , napravićeš selekciju i kao što pomenu forumaš iznad , ukoliko ti se nekom ne dopada program izbrisaće sve i svesti se na programe državnih televizija. No , na kraju krajeva o ukusima se ne raspravlja.

Vidi , mogu shvatiti upravu kablovske televizije koja u uslovima ovog tranzicionog kapitalizma pokušava za što manje utrošenog novca zaraditi više. To od njih traži vlasnik. To je osnovni postulat kapitalizma.
Čak i ako taj vlasnik ima nekoga ko određuje izbor kanala po nekoj kvaliteti , mogu shvatiti i tu poziciju jer je izbor generalno jako loš. Nema ga, i kič i neukus pršte na sve strane.

No ne pozdravljam ovaj potez iz HS-a jer neko NEĆE zatamniti ili izbrisati PINK-ove programe , toga će se dokopati djeca i u njihovom odrastanju PINK postaje dio subkulture , dio odrastanja , dio djetinjstva , PINK postaje dio njihovog identiteta taj katstrofalni PINK koji je srozao sve što se srozati može masovnom produkcijom u svim muzičkim branšama (folk,pop) silnim reprizama i reallity glupostima. Ionako smo siromašni , para za obrazovanje nemamo i PINK dolazi kao šlag na tortu da mlade generacije koje ostanu u zemlji dokosurimo ničim.
Nije HS kriv za ovo sve , HS je samo dio igre jer njegov vlasnik želi zaraditi. Kritizirala bih na isti način svaku drugu kablovsku televiziju i NIKADA ne mogu i ne želim pozdraviti bilo šta što je produkt PINK-ovog brenda i proukcije.
Pozdrav.
Keep calm and watch PINK BH.
The Realist

#6910 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

tvsabina wrote: PINK BH nikada ne gledaš (ne dopada ti se) ali preporučuješ da se konzumiraju ostali proizvodi iste robne marke.
Ok , TI ćeš izbrisati loše programe , napravićeš selekciju i kao što pomenu forumaš iznad , ukoliko se nekom ne dopadaju programi izbrisaće sve i svesti se na programe državnih televizija. No , na kraju krajeva o ukusima se ne raspravlja.
Ali ostali proizvodi su puno kvalitetniji (za moj ukus). Ne znam jesi li gledala, ali ako jesi, možeš vidjeti da neki kanali ne zaostaju ništa za toliko tražim FOX Movies i sličnima. Stalno ima nešto za pogledati i apsolutno ne spada u kič (dobro, ima i loših filmova, ali to je druga stvar).
No ne pozdravljam ovaj potez iz HS-a jer neko NEĆE zatamniti ili izbrisati PINK-ove programe , toga će se dokopati djeca i u njihovom odrastanju PINK postaje dio subkulture , dio odrastanja , dio djetinjstva , PINK postaje dio njihovog identiteta, taj katastrofalni PINK koji je srozao sve što se srozati može masovnom produkcijom u svim muzičkim branšama (folk,pop) silnim reprizama i reallity glupostima. Ionako smo siromašni , para za obrazovanje nemamo i PINK dolazi kao šlag na tortu da mlade generacije koje ostanu u zemlji dokosurimo ničim.
A to je do roditelja te djece i to je skroz drugi problem. Osim toga, ima nešto i za djecu, tj. onaj Pink Kids.

Ukoliko neko ne želi da mu djeca gledaju Big Brothere, Farme, ili kako već, mora izbrisati jako veliki broj kanala, jer skoro svako to daje. No, ono što ovdje raduje je to da većina ovih kanala koji se uvode novim Pinkovima, nemaju nikakve veze sa reality programima i sličnim glupostima.

Da ne stoji PINK, nego FOX, Universal, AXN na pojedinim kanalima koji se uvode, vjerovatno ti ne bi bio problem, iako se o istom programu radi.

NBC daje Jerry Springera, pa neću radi toga sve drugo prestati gledati što oni daju.

Imao sam slično mišljenje na početku, tipa, koji će mi klinac još Pink kanala, ne gledam ni ovaj jedan, ali kada sam vidio šta nude, a onda i pogledao taj isti sadržaj, promijenio sam mišljenje i skoro svi korisnici su zadovoljni onim što nude.

Realno, ako su na PinkBiH dodali Movies, Film, Premium, Music (zabavna muzika), Kids, te Pink 2 (gdje su opet serije) i na kraju Pink 3, sumnjam da će baš nešto to pokvariti.
Ljuba Moljac

#6911 Re: HS kablovska

Post by Ljuba Moljac »

tvsabina wrote:
PINK BH nikada ne gledaš (ne dopada ti se) ali preporučuješ da se konzumiraju ostali proizvodi iste robne marke.

Nije HS kriv za ovo sve , HS je samo dio igre jer njegov vlasnik želi zaraditi. Kritizirala bih na isti način svaku drugu kablovsku televiziju i NIKADA ne mogu i ne želim pozdraviti bilo šta što je produkt PINK-ovog brenda i produkcije. To je uništavanje zdravog razuma a tome su posebno podložne mlade generacije koje ne znaju razlikovati kvalitet od smeća već se moraju uputiti.
Pozdrav.
Sve si fulila. Steta, jer si se prilicno raspisala. Tipican sindrom ljudi koji misle da su spoznali ultimativnu istinu.

Od ovih kanala sto su uvedeni, dakle Pink Film, Pink Movies i Pink Premium... danas sam malo listao i, gle cuda, od sunda i kica nema nista... neki od filmova koji su bili: War of the worlds od Spielberga, Limitless sa De Nirom iz prosle godine, Pinneaple Express, U Ime naroda od Zivka Nikolica... evo Deja Vu od Gorana Markovica uskoro...
Sustina je da ovi kanali nisu nista losiji od npr. Cinemaxa, a bolji su od izvikanih Foxova (barem sto se mene tice)...
Pink Kids je sasvim dobar djeciji kanal...

Ja se prvi protivim Pinkovom sundu kojeg ima, ali praveci ove pkanale (a pravio ih je sa Amerikancima u Americi) napravio je programe za svakoga...
Vidjet cemo kakvi ce biti pink and roll, nostalgia, travel i ostali, ali ovo je mnogo bolje od mnogih ino kanala i znatno osvijezava ponudu.
Ljuba Moljac

#6912 Re: HS kablovska

Post by Ljuba Moljac »

a price o kapitalu, profitu, sundu, odgoju omladine, ispiranju mozgova... ma dajte uozbiljite se...

nikad ne bi rekao da cu hvaliti pink, ali Mitrovicu svaka cast... nadam se da ce popraviti neke tehnicke greske :bih:
extremebit

#6913 Re: HS kablovska

Post by extremebit »

patakdaca wrote:
popokatepetl_com wrote:
patakdaca wrote:

vise ljudi gleda ta dva kanala nego arte RAI i TVe
Ma ko to gleda mtv igman, pa to ne gledaju ni ti sto pustaju taj kanal, a o onome arapskom sa dva maca da ne pricam jos uz to sve kvaliteta slike ko iz prahistorije na RAIu i TVE bar imas normalnu sliku pa onako lijepo je preci preko njih kad saltas. Kreteni iz HS-a pored radio bira i igmana nema potrebe da izbacuju cbs...
Evo ja cu ti reci da je meni drago i bar jos 50.000 korisnika sto je izbacen RAI i TVe. mtv igman i radio bir su jedina dva kanala sa islamskom tematikom, iako nisam neki vjernik rado poslusam ilahije i poucne emisije na oba kanala, ionako nikad otkako imam kablovsku se nisam zadrzao duze od 5s ni na RAI ni na TVE. Al očito ovdje nekome smeta sto su ta dva kanala iskljucivo islamskog karaktera, pa se potencira njihovo izbacivanje, navodeći kao razlog smeće od kanala.

Kome smetaju ova dva kanala imaju veliki izbor operatora danas, od total tv-a, telemacha OPEN iptv-a .... ili jos jednostavnije, izbrisete kanal sa svog tv-a i ne gledate ih.

Pozdrav.
Radio BIR na je davno izbacen ali Igman i TV Slon ne dirajte ima tu jos kanala koji su kandidati za izbacivanje - TV KISS, OSM, TV Slovenija, SAT 1 itd.
Izbacivanje arte i TVe je bio odlican potez koji sam ocekivao vec pola godine i nije mi jasno kako su do sada ostali u shemi :)

PINK PREMIUM je popravio analognu kablovsku 5 puta. Samo veceras sam pogledao vise filmova na ovom kanalu nego na oba HBO kanala posljednjih nekoliko mjeseci. Svaka cast za ubacivanje ovog kanala. Nadam se da ce cete i nama koji imamo HEMA resivere omoguciti gledanje Pink kanala na digitalnoj.
rizibizi

#6914 Re: HS kablovska

Post by rizibizi »

Joooj suplje pirce sta je ovo, glavno je pametovati, pa hajd kad je to tako lako uzmi ti kao veliki strucnjak i poznavalac napravi slican projekat samo kako ti mislis da treba, ne bi dobacila dalje od stupske petlje, ako i tamo. Lako je pametovati ljudima koji rade, nije se ni taj pink tek tako preko noci probio u kompletan region.Shatro niko to ne gleda, niko turbo folk, niko zvezde granda a onda gdje si bila sinoc na Aci u Zetri, na Stoji u Domu mladih, na Viki, Miki i naravno Dzej u Akvi, Bosni... a onda ujutru kad se dozove krene ovako pametovati. Kod nas je domet Face TV i ova prva guz TV a ljudi uloze fino 100 mil. eura i naprave posao u kompletnoj exYu, sto se nasa filantrop i humanista osnivac i utemeljitelj ove prve guz TV nije sjetila neceg slicnog kad je to tako jednostavno pa nek siri kakvu god kulturu, nauku i obrazovanje hoce?

Dok ne dodje sta bolje (kakvog god predznaka bilo samo da je normala) ja cu i dalje da gledam filmove na pinkovim kanalima i slusam muziku na onoj nostalgiji a ti nemoj, djeca ce nam zaglupiti od hijeroglifa i muzike iz 80-ih.
kakaljin

#6915 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Ljuba Moljac wrote:
tvsabina wrote:

Pozdrav.
Sve si fulila. Steta, jer si se prilicno raspisala. Tipican sindrom ljudi koji misle da su spoznali ultimativnu istinu.

Od ovih kanala sto su uvedeni, dakle Pink Film, Pink Movies i Pink Premium... danas sam malo listao i, gle cuda, od sunda i kica nema nista... neki od filmova koji su bili: War of the worlds od Spielberga, Limitless sa De Nirom iz prosle godine, Pinneaple Express, U Ime naroda od Zivka Nikolica... evo Deja Vu od Gorana Markovica uskoro...
Sustina je da ovi kanali nisu nista losiji od npr. Cinemaxa, a bolji su od izvikanih Foxova (barem sto se mene tice)...
Pink Kids je sasvim dobar djeciji kanal...

Ja se prvi protivim Pinkovom sundu kojeg ima, ali praveci ove pkanale (a pravio ih je sa Amerikancima u Americi) napravio je programe za svakoga...
Vidjet cemo kakvi ce biti pink and roll, nostalgia, travel i ostali, ali ovo je mnogo bolje od mnogih ino kanala i znatno osvijezava ponudu.
ove kanale gledan na moja tv i mogu reci da su pogodili sa ovim kanalima jer ima dobrih pjesama a pogotovo na nostalgija zna biti pravo dobre domace zabavne muzike iz 80' i 90' godina .

Sa ovim filmskim je pun pogodak jer ce se uvijek naci neki film za pogledati, jedino treba vidjeti gdje se moze raspored progama pogledati da se zna kada nesto ide.
sabina1

#6916 Re: HS kablovska

Post by sabina1 »

The Realist wrote:
tvsabina wrote: PINK BH nikada ne gledaš (ne dopada ti se) ali preporučuješ da se konzumiraju ostali proizvodi iste robne marke.
Ali ostali proizvodi su puno kvalitetniji (za moj ukus). Ne znam jesi li gledala, ali ako jesi, možeš vidjeti da neki kanali ne zaostaju ništa za toliko tražim FOX Movies i sličnima. Stalno ima nešto za pogledati i apsolutno ne spada u kič (dobro, ima i loših filmova, ali to je druga stvar).
Nikako nismo na istim talasnim dužinama. PINK-ov brand nisu ti dobri kanali i programski sadržaji koji se kvare povremenim doskočicama. PINK-ov brend je TURBOFOLK smeće i REALITY s*anja koje upotpunjuju s takvim kanalima. Dakle to su pomoćni programi da bi se brend PINK-a održao i širio. Ne znam da li si slučajno ili namjerno čuo ali prošle godine je GRAND zamalo otišao sa PINK-a a oni su učinili baš sve da ga zadrže. I zadržali su ga. Sa najpopulističkijim i najgorim programom održavaju gledanost zarad profita naravno. Širenje toga može samo prouzrokovati još ispiranja ionako ispranog mozga.
The Realist wrote:
A to je do roditelja te djece i to je skroz drugi problem. Osim toga, ima nešto i za djecu, tj. onaj Pink Kids.

Ukoliko neko ne želi da mu djeca gledaju Big Brothere, Farme, ili kako već, mora izbrisati jako veliki broj kanala, jer skoro svako to daje. No, ono što ovdje raduje je to da većina ovih kanala koji se uvode novim Pinkovima, nemaju nikakve veze sa reality programima i sličnim glupostima.

Da ne stoji PINK, nego FOX, Universal, AXN na pojedinim kanalima koji se uvode, vjerovatno ti ne bi bio problem, iako se o istom programu radi.

NBC daje Jerry Springera, pa neću radi toga sve drugo prestati gledati što oni daju.

Imao sam slično mišljenje na početku, tipa, koji će mi klinac još Pink kanala, ne gledam ni ovaj jedan, ali kada sam vidio šta nude, a onda i pogledao taj isti sadržaj, promijenio sam mišljenje i skoro svi korisnici su zadovoljni onim što nude.

Realno, ako su na PinkBiH dodali Movies, Film, Premium, Music (zabavna muzika), Kids, te Pink 2 (gdje su opet serije) i na kraju Pink 3, sumnjam da će baš nešto to pokvariti.
Da. Ali složićemo se oboje da je roditelja koji će dva sata manje provesti u kladionici ili uz sapunicu zbog edukacije djeteta značajno manje nego onih što neće. Budimo realni , takvi rijetki roditelji će pokušati zaštiti djecu na sve moguće načine ali ona su i dalje izložena a šta je sa onima koji neće ??
Komercijalni odnos nema javnu odgovornost. U uslovima tržišta ovo je dobar potez HS-a jer će sebi podići gledanost (nemam ništa protiv HS-a to bi učinili svi !) ali dugoročno sa ovakvim programom(ima) . i sa PINK-om kao nosiocem televizijskih normi i pravila mi smo dobro najebali.....teško nama....
Pozdrav.
The Realist

#6917 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Nikako nismo na istim talasnim dužinama. PINK-ov brand nisu ti dobri kanali i programski sadržaji koji se kvare povremenim doskočicama. PINK-ov brend je TURBOFOLK smeće i REALITY s*anja koje upotpunjuju s takvim kanalima. Dakle to su pomoćni programi da bi se brend PINK-a održao i širio. Ne znam da li si slučajno ili namjerno čuo ali prošle godine je GRAND zamalo otišao sa PINK-a a oni su učinili baš sve da ga zadrže. I zadržali su ga. Sa najpopulističkijim i najgorim programom održavaju gledanost zarad profita naravno. Širenje toga može samo prouzrokovati još ispiranja ionako ispranog mozga.
Nisam čuo za to. Ne znam kako da ti objasnim koliko ne gledam taj kanal :D.
Da. Ali složićemo se oboje da je roditelja koji će dva sata manje provesti u kladionici ili uz sapunicu zbog edukacije djeteta značajno manje nego onih što neće. Budimo realni , takvi rijetki roditelji će pokušati zaštiti djecu na sve moguće načine ali ona su i dalje izložena a šta je sa onima koji neće ??
Komercijalni odnos nema javnu odgovornost. U uslovima tržišta ovo je dobar potez HS-a jer će sebi podići gledanost (nemam ništa protiv HS-a to bi učinili svi !) ali dugoročno sa ovakvim programom(ima) . i sa PINK-om kao nosiocem televizijskih normi i pravila mi smo dobro najebali.....teško nama....
Pozdrav.
A šta da ti kažem ovdje, ne igram kladionicu :D.

Znam da nam pomogne kada se kćerka u 2 ujutro probudi i ne želi da spava, to što imamo više kanala da gledamo, onda je i nama lakše. Meni ovo dobro dođe, a ono što je šund ionako neću gledati.
sabina1

#6918 Re: HS kablovska

Post by sabina1 »

The Realist wrote: Nisam čuo za to. Ne znam kako da ti objasnim koliko ne gledam taj kanal :D.

A šta da ti kažem ovdje, ne igram kladionicu :D.

Znam da nam pomogne kada se kćerka u 2 ujutro probudi i ne želi da spava, to što imamo više kanala da gledamo, onda je i nama lakše. Meni ovo dobro dođe, a ono što je šund ionako neću gledati.
:-D :-D :thumbup:
The Realist

#6919 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Samo da napomenem da kćerka ima manje od 3 mjeseca (po korektivnom još manje), tako da ne gleda ona ništa, nego onaj ko se sa njom probudi :D.
respo

#6920 Re: HS kablovska

Post by respo »

joj sabine zapela sund sund
ok pink je sund al nije sve na pinku sund
to sto se sve vrti oko rijelitija sovova ekrema jevrica i ostalih ne znaci da ne mogu pogledati recimo film neki normalan
ostalo necu gledati i dovdjenja

ovih par kanala sto sam vidio primjetio sam da pink movies pustaju strane filmove i to mogu pogledati ne zanima me sto je na pink bh grand produkcija
na pink film su domaci koliko sam skontao tako da i tu profitiram ako recimo pogledam maratonce varljivo ljeto i slicno
ove ostale i nisam upratio tako da ih i ne gledam
Ljuba Moljac

#6921 Re: HS kablovska

Post by Ljuba Moljac »

ja pregledao gotovo sve te domace, ali dobar kanal :D

nekima izgleda ne bi smetalo da je npr. hayat napravio ove programe, onda to ne bi bio sund... :run:

raja je uglavnom prilicno i vecinom zadovoljna :thumbup:
smijesni_ste

#6922 Re: HS kablovska

Post by smijesni_ste »

Ima li negdje tv raspored ovih pinkova...na jednom mjestu po mogućnosti...nadjoh samo 2 i 3...
Ljuba Moljac

#6923 Re: HS kablovska

Post by Ljuba Moljac »

http://port.rs/pls/w/tv.channel?i_date= ... 7&i_xday=5

imas samo oko sedam, ovi ostali su tek poceli sa radom... nadam se da ce uskoro napraviti epg
smijesni_ste

#6924 Re: HS kablovska

Post by smijesni_ste »

Hvala...ma ja pretpostavih da nema sve jer su počeli tek...
AdrianMole

#6925 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Programi za sve Pinkove ne postoje i vjerojatno ćemo dosta,dosta sačekati na njih.Npr. za Pink Premium koji bi trebao biti udarni kanal apsolutno nigdje nema programa ,pa čak ni na sajtu Pinka ili Telekoma Srbije.Za ove ''starije'' kanale također postojeći programi odudaraju i po više od pola sata,što je prilično neozbiljno.Sa tehničke strane slike nekih filmova izgledaju dosta loše i u nekom su čudnom formatu.Titlovi su naljepljeni,pa su sa ovom ćirilicom definitivno zatvorili vrata hrvatskog tržišta,što je za jedan projekt u koji su navodno uloženi silni novci dosta neozbiljno.Dakle,trebalo je napraviti izbor titlova (na tri jezika),ugrađen EPG i barem duplo veći bandwith na satelitu.Dakako i kanali koji se sada pokreću trebaju biti u 16:9 formatu ,jer je zaboga 21.stoljeće.To bi bio pravi ,evropski standard.Ovako su to malo balkanska posla.

S druge strane,izbor filmova je začuđujuće dobar.Naravno da i na Premiumu idu stariji filmovi, ali su pažljivo složeni i riječ je mahom o blockbusterima ili zbilja značajnim filmovima.Pink 2 ima solidan kolažni program (čini mi se kako najavljuju i Dr.House-a),a i na Pink Music zna se zadesiti solidne muzike(zamjerka:bez ikakve najave).

Zaključak:Dobar izbor sadržaja kanala,ali prilično traljavo sa tehničke strane.
Locked