cindrlimindrli wrote:jeza u ledja wrote:Ovog kretena treba na prijeki vojni sud i pred streljacki vod!
Nema od toga nista, izvuce se na ludilo i jos ce primati penziju. Na sud treba one koji su ih poslali
i jos uvjek bez razloga drze tamo.
jeste cinjenica da su Americki mediji posvetili paznju ovome zlocinu i navodno su 'zaprepasceni " ( za par dana ce biti vaznije sa kim se kara Kim Kardashian ili udaje li se Madona sa 30 godina mladjim jebacom )
zlocin je uradila grupa vojnika a ne jedan , niko nece odgovarati po komandnoj odgovornosti
i vi koji zivite u USA pazite sto mi nekoliko pametnih Amerikanaca rece;
"koliko nasih vojnika je uradilo strasne stvari a da i niti niko ne zna i mozda ce mi sutra biti komsije kada se vrate sa bojista , drogirani i ludi , traumatizirani i krvavih ruku"
a incidenti sa ratnim veteranima se vec desavaju , samo pukne ko'lujka i pocne rokati naokolo , ko zna sta ga prenese a alkoholizam i narkomanija i krkanje tabletama su normalna stvar da smire zivce ( bar 30 % svih veterana )
srecno moji Hiper Amerikanci , zlocinci ce jednoga dana i vrlo brzo kada se povuku iz izgubljenih ratova biti nase komsije
bolje se spremite

usput zadnji zlocin koji je digao takvu frku je bio u Iraku , Haditha ,
i ? sta je bilo ? Januara 2012 , glavno -optuzeni monstrum Frank Wuterich je dobio 4 mjeseca kazne i otpusten je iz vojske ,ostali 7 Marinaca su dobili "strog ukor i necasno otpusteni "i slobodno setaju Americkim ulicama ;
http://www.informationclearinghouse.inf ... e30339.htm