Ja mislim da je na sajmu bilo bar sto knjiga koje odgovaraju tvom opisu. Kaži još nešto - pisac, izdavač...nOrMaLaC wrote:Je li može neko reći kako se zove knjiga koja govori o svjetskom poretku ili o teorijama zavjerama, mislim da je bila na ovogodišnjem sajmu knjiga u Sarajevu?
Hvala
Šta trenutno čitate?
Moderator: Chloe
- quentin
#6901 Re: Šta trenutno čitate?
- Damir0406
#6902 Re: Šta trenutno čitate?
Dejvid Ajkquentin wrote:Ja mislim da je na sajmu bilo bar sto knjiga koje odgovaraju tvom opisu. Kaži još nešto - pisac, izdavač...nOrMaLaC wrote:Je li može neko reći kako se zove knjiga koja govori o svjetskom poretku ili o teorijama zavjerama, mislim da je bila na ovogodišnjem sajmu knjiga u Sarajevu?
Hvala
- nOrMaLaC
#6903 Re: Šta trenutno čitate?
Nije gospodin Ike u pitanjuDamir0406 wrote:Dejvid Ajkquentin wrote:Ja mislim da je na sajmu bilo bar sto knjiga koje odgovaraju tvom opisu. Kaži još nešto - pisac, izdavač...nOrMaLaC wrote:Je li može neko reći kako se zove knjiga koja govori o svjetskom poretku ili o teorijama zavjerama, mislim da je bila na ovogodišnjem sajmu knjiga u Sarajevu?
Hvala![]()
Naslovna strana ko scena iz sudnjeg dana
Jedino to znam...
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#6904 Re: Šta trenutno čitate?
Alhemicar
- Praetorious
#6905 Re: Šta trenutno čitate?
Jao šta sam nabavio! Charlaine Harris ...ciklus "The Southern Vampire Mysteries" ... Za one koji ne znaju, po knjigama je snimljena serija "True Blood", koja se ovog ljeta vraća u svojoj Sezoni 6.
Serija štima, ali me žarko zanima kakve su knjige
Doduše, samo 3 su prevedene, ali dosta za početak

hepi hepi hepi
Serija štima, ali me žarko zanima kakve su knjige

hepi hepi hepi
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6906 Re: Šta trenutno čitate?
što se koemlja tiče podržavam spaljivanje knjigabordo gandalf wrote:Alhemicar
čak su i odron knjige koje ja čitam remek-djela za njegovu propagandu
- vicious2
#6907 Re: Šta trenutno čitate?
Apsolutno se slazem ...Black swan wrote:što se koemlja tiče podržavam spaljivanje knjigabordo gandalf wrote:Alhemicar
čak su i odron knjige koje ja čitam remek-djela za njegovu propagandu
- Praetorious
#6908 Re: Šta trenutno čitate?
Ups! Mislio sam da je riječ o Alkemičaru Michael Scott-a 
- ExNihilo
- nOrMaLaC
#6910 Re: Šta trenutno čitate?
Ne mogu se nikako sjetiti naslova, ali znam da se odprilike vrti oko novo svjetskog poretka. 
- Clover
#6911 Re: Šta trenutno čitate?
Charles Bukowski - Bludni sin
-
Tamni Cvijet
#6912 Re: Šta trenutno čitate?
Sestre po trapericama,drugo ljeto (ne znam ime pisca)
- Truba
#6913 Re: Šta trenutno čitate?
imao sam problema sa vizualiziranjem radnje lemove knjige Eden
http://th04.deviantart.net/fs71/PRE/i/2 ... 62pvhz.jpg
pa sam morao malo pribjeći pomoći
http://th04.deviantart.net/fs71/PRE/i/2 ... 62pvhz.jpg
pa sam morao malo pribjeći pomoći
-
dark_killer
#6914 Re: Šta trenutno čitate?
Jel fakat imas fotografsko pamcenje...Meni su takve osobe strasno interesantne i radoznao sam oko tog njihovog(vaseg)daraPraetorious wrote:Nekada sam za jednu noć (ne čitavu naravno) čitao knjige od 300-350 str., ali koristim fotografsko čitanje. Sad čitam sporije, da dobro prostudiram stil i osjetim 'ukus' rečenica.
Sa police mi danas upade u ruke MASH, pa ću ga večeras odraditi, iako ga znam napamet. No prijevod je odličan, pa se iznova smijem i relaksiram
- Hajvan
#6915 Re: Šta trenutno čitate?
"Last Night at the Lobster" od Stewart O'Nan-a.
Nije prevedena na bosanski, pa malo sporije ide, al' e knjiga za preporučit defiinitivno.
Nije prevedena na bosanski, pa malo sporije ide, al' e knjiga za preporučit defiinitivno.
- exliberal-ex
#6916 Re: Šta trenutno čitate?
Boris Dezulovic-Jebes sad sto hiljada dinara....crni humor za preporucit 
-
vivace
#6917 Re: Šta trenutno čitate?
dombrovska ---znaci zivota
- Zelda Sayre
#6918 Re: Šta trenutno čitate?
Danas zavrsila u prevozu...

Uploaded with ImageShack.us
Nedavno zavrsila...

Trenutno čitam...

Nedavno zavrsila...

Trenutno čitam...

- Truba
#6919 Re: Šta trenutno čitate?

nakon skoro 15 godina opet čitam ovo
dvojku sam čitao a trojke se ništa ne sjećam
četvorku imam ali je nisam ni dotakao
imao sam sumnji da je ovo smor djelo budući jer sam nedavno čitao ka spuštanju noći ( kraća verzija grada i zvijezda)
ideje su mu previše fantastične za moj um
piše o vremenu za 100 mil godina
odiseja 2001 ipak lagano počinje sa finim stilom
ima znanje a zna pisati...
jednostavno uživam u pasusima
a radnju vjerovatno svi znaju
- Praetorious
#6920 Re: Šta trenutno čitate?
J.R.Ward - Bratstvo crnog bodeža

Komplet od 12 knjiga, tematika vampiri ... ali Bože! kakav stil pisanja, opisi i karakterizacija likova, prijevod je zaista fantastičan. Na drugoj sam knjizi i zaista me je radnja privukla. Ali, ne lezi vraže, oprez: knjiga ima dosta senzualnih dijelova, da ne kažem išta jače. Ali kako je i to napisano ... zaista fascinirajuće.
Uh! Jedva čekam da se uhvatim knjige ponovo ... odnosno da stavim laptop u krilo i utonem u taj svijet.
Preporuke !

Komplet od 12 knjiga, tematika vampiri ... ali Bože! kakav stil pisanja, opisi i karakterizacija likova, prijevod je zaista fantastičan. Na drugoj sam knjizi i zaista me je radnja privukla. Ali, ne lezi vraže, oprez: knjiga ima dosta senzualnih dijelova, da ne kažem išta jače. Ali kako je i to napisano ... zaista fascinirajuće.
Uh! Jedva čekam da se uhvatim knjige ponovo ... odnosno da stavim laptop u krilo i utonem u taj svijet.
Preporuke !
-
merimas
#6921 Re: Šta trenutno čitate?
Ne mozes laptop pod jastuk kad zavrsis sa citanjem. 
- Praetorious
#6923 Re: Šta trenutno čitate?
Laptop stavim pod noge da me grije umjesto termofora
Evo mali update prethodnog posta i cilkusa knjiga J.R.Ward - Bratstvo Crnog Bodeža. U galopu čitanja došao sam na pola Knjige 5, međutim ... Radnja cijelo vrijeme ide zahuktana kao brzi voz, nema sekunde opuštanja ni popuštanja. Kada u pitanju nije akcija (ko-s-kime-i-zašto ćete doznati kada pročitate knjige), onda su u pitanju stranice najsenzibilnije opisane erotike koju sam odavno pročitao. Međutim, sama akcija i radnja koja se smjenjuje vrtoglavom brzinom me je zamorila i u sred čitanja, na sred stranice u sred reda PAF! Mozak mi je samo izbacio OVERLOAD i isključio me iz knjige. Bukvalno. ALT+F4 sam opalio čistom mehanikom, nikako svjesnom komandom. Klasično predoziranje literaturom, ništa opasno ni s trajnim posljedicama ...

Dok ne prođe određeno vrijeme i ne deblokira mi se ta knjiga, utjehu sam našao u Alyson Noel - Serijal Besmrtnici. Imam tri knjige, opet odličan stil pisanja i (opet) vrlo dobar prijevod. Radnja prve knjige koju sam smlavio (prije preskenirao nego pročitao, ono moje fotografsko čitanje radi svoj posao) ukratko glasi: djevojka ima problem, djevojka upozna cool savršenog momka, oboje se zaljube, djevojka se nećka zbog problema, dečko ima zlu bivšu ... još nekoliko sporednih ličnosti da se radnja malo upotpuni i ... pri svemu ne zaboravite kako glasi naslov.
I?! Ma šalite se! Pa ne bih pisao post da je šta bezvezno, prosjećno ili nedaoBog loše. Ako pišem znači da mi je sjela knjiga kako treba. OK ... dakle, radnje ima, akcije baš i ne ali knjiga nje akciona. Uporedbe radi, gledali ste Twilight, valjda ste na prevaru odgledali bar jedan dio, ja jesam. Prvi. Dalje se nisam mogao natjerati ni bičem. Nije da je iko pokušao da me natjera, ponajmanje bičem, ali eto. E pa knjiga ima isti tempo kao Twilight film: drama savršene karakterizacije glavne junakinje. Karakteni opisi ostalih likova su dati, no u daleko manjoj razrađenosti.
Dalje govoriti ne mogu bez odavanja radnje, a to je Sveti Grijeh u svijetu knjige.
Znači - Alyson Noel - Serijal Besmrtnici u ruke, ako želite lagani odmor od knjiga sa ubitačnim tempom. Čim završim ovaj post bacam se na knjigu 2, živo me zanima šta će dalje biti ...
Evo mali update prethodnog posta i cilkusa knjiga J.R.Ward - Bratstvo Crnog Bodeža. U galopu čitanja došao sam na pola Knjige 5, međutim ... Radnja cijelo vrijeme ide zahuktana kao brzi voz, nema sekunde opuštanja ni popuštanja. Kada u pitanju nije akcija (ko-s-kime-i-zašto ćete doznati kada pročitate knjige), onda su u pitanju stranice najsenzibilnije opisane erotike koju sam odavno pročitao. Međutim, sama akcija i radnja koja se smjenjuje vrtoglavom brzinom me je zamorila i u sred čitanja, na sred stranice u sred reda PAF! Mozak mi je samo izbacio OVERLOAD i isključio me iz knjige. Bukvalno. ALT+F4 sam opalio čistom mehanikom, nikako svjesnom komandom. Klasično predoziranje literaturom, ništa opasno ni s trajnim posljedicama ...

Dok ne prođe određeno vrijeme i ne deblokira mi se ta knjiga, utjehu sam našao u Alyson Noel - Serijal Besmrtnici. Imam tri knjige, opet odličan stil pisanja i (opet) vrlo dobar prijevod. Radnja prve knjige koju sam smlavio (prije preskenirao nego pročitao, ono moje fotografsko čitanje radi svoj posao) ukratko glasi: djevojka ima problem, djevojka upozna cool savršenog momka, oboje se zaljube, djevojka se nećka zbog problema, dečko ima zlu bivšu ... još nekoliko sporednih ličnosti da se radnja malo upotpuni i ... pri svemu ne zaboravite kako glasi naslov.
I?! Ma šalite se! Pa ne bih pisao post da je šta bezvezno, prosjećno ili nedaoBog loše. Ako pišem znači da mi je sjela knjiga kako treba. OK ... dakle, radnje ima, akcije baš i ne ali knjiga nje akciona. Uporedbe radi, gledali ste Twilight, valjda ste na prevaru odgledali bar jedan dio, ja jesam. Prvi. Dalje se nisam mogao natjerati ni bičem. Nije da je iko pokušao da me natjera, ponajmanje bičem, ali eto. E pa knjiga ima isti tempo kao Twilight film: drama savršene karakterizacije glavne junakinje. Karakteni opisi ostalih likova su dati, no u daleko manjoj razrađenosti.
Dalje govoriti ne mogu bez odavanja radnje, a to je Sveti Grijeh u svijetu knjige.
Znači - Alyson Noel - Serijal Besmrtnici u ruke, ako želite lagani odmor od knjiga sa ubitačnim tempom. Čim završim ovaj post bacam se na knjigu 2, živo me zanima šta će dalje biti ...
Last edited by Praetorious on 16/05/2013 23:50, edited 2 times in total.
- Praetorious
#6924 Re: Šta trenutno čitate?
Opet ja! Ko Vam je kriv kad se ne javljate ...
Dakle, ovako. Večeras sam prošao kroz 206 stranica knjige Linda Howard - Andjeo smrti. Šta reči ... Da me je radnja obuzela? Da sam čitao gutajući tekst i pitajući se šta donosi Dalje? Jesam! I ne stidim se. Ljubavni roman sa dovoljno akcije da nije u pitanju ljubavni Vikend Roman, ali opet ... Ljubav! I to ona koja spaja i ovaj i onaj svijet. Ništa dalje ne govorim, uzmite, pročitajte i osjetite Ljubav. Imam još 8 knjiga iste autorice, živim u nadi da su vrhunske kao i ova.
Nakon čitanja osjećam se Upotpunjeno i Zadovoljeno* (intelektualno, da ne bude zabune), a to je vrhunski osjećaj.
Ne moram to napisati, ali ipak ... Preporuke!
* Sva velika slova su napisana s razlogom.
-
merimas
#6925 Re: Šta trenutno čitate?
Je li neko citao cini mi se Sloboda preporucila Oprah u svojoj emisiji?