ma šta je ovo ovako medenopropalismo wrote:
Slike vaših kućnih ljubimaca
Moderator: anex
-
vjetropirka
#6901 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
- W0LVERINE
#6902 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Da malo rastjeramo ove pse odavde!

- cherokeejeep
#6903 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
opasan si ti neki tip,a?evo posalji mene prvo ,javicu ti kad budem setao kroz vilssRKi mouche wrote: svakog vlasnika psa koji ne koristi istu u masi bi momentalno u zatvor poslao. A ima ih mnogo, jer je postala furka vodati psa i to naročito terijere u zadnje vrijeme.
- propalismo
#6904 Re: Одг: Slike vaših kućnih ljubimaca
@sRKI idi ba kupaj zabe i pusti nas da uzivamo u slikama ovih prelijepih zivotinja;-)
Poslato sa Samsung Galaxy S5 koristeci Tapatalk
-
febo_acm
#6905 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Ja ne koristim brnjicu, a imam stafforda.sRKi mouche wrote:Kada šetate vaše ljubimce (pse) gradom, parkom, šetalištem stavljate li im brnjicu? (zaštitu na njušku)
Na osnovu nekih ličnih primjera običnog šetača, svakog vlasnika psa koji ne koristi istu u masi bi momentalno u zatvor poslao. A ima ih mnogo, jer je postala furka vodati psa i to naročito terijere u zadnje vrijeme.

Nemam nikakvu potrebu da nosam psu brnjicu. I ne samo da ne nosa brnjicu, već često šetam sa njom bez povodca među ljudima. Zašto? Može mi se... Desi se da me vidi murija kako je puštena i trčakao okolo i naravno ne pada im na pamet da mi priđu...
Na osnovu nekih mojih ličnih primjera kao vlasnika psa, ne zanima me šta drugi misle o tome. A kada smo kod zatvora... Pa u njih bih strpao sve ove ljude koji mrze životnje i vrše zlodjela protiv njih.
Kažeš terijere? Uh koliko je to širok pojam...
- propalismo
#6906 Re: Одг: Slike vaših kućnih ljubimaca
Ma ovi terijermrzci malo zakuvavaju situaciju ali ne treba se primati;-)
-
febo_acm
#6907 Re: Одг: Slike vaših kućnih ljubimaca
Ma prvo šta znači terijer? Imaš jack russell terrierapropalismo wrote:Ma ovi terijermrzci malo zakuvavaju situaciju ali ne treba se primati;-)
, yorkshire terriera
,boston terriera

Imaš i američkog staford terijera, pit bull terijera, njemačkog lovnog terijera....
Ne primam se ja, meni su simpatični svi koji mrze "terijere" a i ostale kerove
- BadCopy
#6908 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Ja bih ti rokno kera kad bi kreno na mene.onako iz samoodbrane.
Od zla oca od gore matere
-
febo_acm
#6909 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
BadCopy wrote:Ja bih ti rokno kera kad bi kreno na mene.onako iz samoodbrane.
- BadCopy
#6910 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
To ti je sasvim realna opcija u BiH.
Samo ne znam bil ti i onda smijesno bilo sto jadno stene radi tvog nepromisljenog i neodgovornog ponasanja plati ceh
Samo ne znam bil ti i onda smijesno bilo sto jadno stene radi tvog nepromisljenog i neodgovornog ponasanja plati ceh
- propalismo
#6911 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
@BadCopy Rokno bi ti njega nije problem
A sta bi se sa tobom posle desilo da li si se zapitao 
-
febo_acm
#6912 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Prva stvar. Zar mislis da bi neko neodgojenog kera pustio da skace po drugim ljudima? Ako takvih ima onda neka snose poslijedice.
Druga stvar. Oko za oko, zub za zub. Najrealnija opcija.
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
Druga stvar. Oko za oko, zub za zub. Najrealnija opcija.
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
- BadCopy
#6913 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Cuko ko cuko jarane.to bi ti trebao znati bolje nego iko drugi.Setka se tako istrazuje zagleda i nako iz radoznalosti ga prenese i zaleti se prema nekome.A posto ovdje ima mnogo onih Sta me gledas likova,roknu ti kera.Ko je kriv?Jadni pas sigurno nije.kriv bi bio ti.
A to sta bi bilo kasnije,o tom po tom.a sumnjam da bi ista bilo.daj mi pokazi tog heroja koji ide golim rukama na zeljezo
A to sta bi bilo kasnije,o tom po tom.a sumnjam da bi ista bilo.daj mi pokazi tog heroja koji ide golim rukama na zeljezo
- propalismo
#6914 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

- BadCopy
#6915 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
E koji si ti bolid u kurac lijepi.
Pitam momka fino sta bi uradio i ko bi mu bio kriv.
A ovo kupanje zaba i 3 tone smajlija ja mislim da dovoljno govore o godinama tvojim i mojim.
Pitam momka fino sta bi uradio i ko bi mu bio kriv.
A ovo kupanje zaba i 3 tone smajlija ja mislim da dovoljno govore o godinama tvojim i mojim.
-
enkoo83
#6916 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Zar zakonom nije potrebno da pas ima brnjicu
Josip Broz Celik
Josip Broz Celik
-
hladan.preminger
#6917 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Hajte bolan sa tom raspravom sa ove teme. Ima hrpa drugih.
- propalismo
#6918 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Ovde je tema:Slike vaših kućnih ljubimaca
A ako vas zanimaju odgovori na pitanja da li da pucam na psa koji me je napao i da li psi trebaju da nose brnjice kada
setaju ulicom otvorite teme pa cemo raspravljati
A ako vas zanimaju odgovori na pitanja da li da pucam na psa koji me je napao i da li psi trebaju da nose brnjice kada
setaju ulicom otvorite teme pa cemo raspravljati
-
enkoo83
#6919 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Samo pitam posto cu uskoro nabaviti psa a procita na forumu da je neko dobio 500 km kazne
Josip Broz Celik
Josip Broz Celik
- propalismo
#6920 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Kazna je od 500 do 1500km zato ako ti je neki veci pas obavezno mu kupi brnjicu 
-
enkoo83
#6921 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Ako Bog da bice belgijski ovcar al Bog da brda gdje nema ljudi i gdje ce slobodno moci kretati se bez povodca i brnjice
Josip Broz Celik
Josip Broz Celik
- propalismo
#6922 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Drug razmisli dobro nije to obican pas.To ti je vise sluzbeni pas po meni nije za civilne upotrebe.Hiperaktivan pas koji mnogo ocekuje od vlasnika...Ako si hiperaktivan uzmi ga a ko nisi bolje nemoj nahebaces
Znam iz iskustva
Znam iz iskustva
-
febo_acm
#6923 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Od jednog provokatorskog posta u kojem si rekao da bi mi roknuo kera si prešao u sasvim jedan drugi kontekst. Zbog toga ću i odgovoriti, inače ne bih.BadCopy wrote:Cuko ko cuko jarane.to bi ti trebao znati bolje nego iko drugi.Setka se tako istrazuje zagleda i nako iz radoznalosti ga prenese i zaleti se prema nekome.A posto ovdje ima mnogo onih Sta me gledas likova,roknu ti kera.Ko je kriv?Jadni pas sigurno nije.kriv bi bio ti.
Mene nikad nije bilo strah tih "šta me gledaš" likova, a pogoto sada sa kerom me nije strah. To su obični klošarčići i narkomačići i vjeruj da će me takvi zaobići u širokom luku. Tu jedan šamar riješava cijelu situaciju. Presretali su mene takvi, htjeli oteti mobitel uz prijetnju nožem na Malti itd...
Ja kera nikad ne bih pustio bez povodca u Ferhadiji ili u Štrosmajerovoj, na Vilsonovom ako ima gužve itd... Kada sam na Vrelu Bosne, u parku na Mojmilu ili na Ilidži, na Stojčevcu(ili na nekom drugom izletištu ili ako smo na planini) normalno da ću pustiti kera da okolo skakuće, trčkara i njuška. Opet kažem, neću tu uraditi u gužvi. Obično se izdvojim u ćošak. Kada rano ujutru ili kasno naveče šetam kera po mahali tada često skinem povodac i pustim je da njuša okolo, ako vidim ljude pridržim je... Brnjicu ako stavim to će biti čisto da ne jede hranu ili neko smeće sa poda kad skrenem pogled, a nikad zbog retardiranih zakona. Šta će mi brnjica ako držim kera na 50 cm povodca uz nogu? Ljudi se još više prepadnu kad vide pitbula ili staforda sa brnjicom. Da mi je ker agresivan ja bi nosio i brnjicu i sve što treba, ali ovako mi je povodac sasvim dovoljan.
-
enkoo83
#6924 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Pa posto imam fino dvoriste i nazalost na birou sam tako da cu imati vremena za njega.Hvala tebi na savjetu ipak druzepropalismo wrote:Drug razmisli dobro nije to obican pas.To ti je vise sluzbeni pas po meni nije za civilne upotrebe.Hiperaktivan pas koji mnogo ocekuje od vlasnika...Ako si hiperaktivan uzmi ga a ko nisi bolje nemoj nahebaces![]()
Znam iz iskustva
Josip Broz Celik
-
febo_acm
#6925 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Ma "belgijaneri" su sjajni psi. Ima na forumu vlasnik jednog pa neka ti prenese utiske. U mojoj mahali ih ima nekoliko i kažem sjajni su. Pametni, odlični čuvari, razigrani... Samo moraš uložiti jako mnogo truda, kao i sa svakim psom. Zbog toga što su sportski psi i visoko inteligenti moraš ga svaki dan šetati i vježbati sa njim. Ako ćeš ga uzeti i samo pustiti u avliju, moglo bi biti belaja. Meni su mnogi govorili nemoj stafforda kao prvog psa, opasni su, ludi, uništavaju stvari... Međutim mi smo se našlienkoo83 wrote: Pa posto imam fino dvoriste i nazalost na birou sam tako da cu imati vremena za njega.Hvala tebi na savjetu ipak druze
Josip Broz Celik
Želim ti sve najbolje u svakom slučaju