Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tomahawk11 wrote:
Ne znam za Švicu, u mnogim zemljama je kažnjivo.
Sad ti pametan, ko šljivi zakone tih zemalja.
...
pa ima milion stvari koje su kažnjive, pa ih ljudi opet rade.
Treba nekad imat i muda za neke stvari.
npr, u nekim djelovima USA je zabranjen oralni sex po zakonu, ali ljudi vjerovatno fuflaju opet.
ko se boji nek se pazi, ko se ne boji nek uživa u fuflanju i torentima.
Sve zavisi od čovjeka do čovjeka.
Bolan, ko te pita
Nakačiš se u Njemačkoj, hop, po ušima.
Radi ti, al ode lova. Onda ispadneš glup, bolje je kupiti.
Pa kako će te kontrolisati za oralni seks? Da postave kamere po kućama?
Nije ti baš neko poređenje.
Oralni sam naveo kao glup zakon.
Čuj hop po ušima. Pa brani se, sakrivaj se preko torovo,proxija i sličnih gluposti.
Ako si naivan , naravno da će te moći detektovati.
Last edited by victom on 01/03/2021 04:08, edited 2 times in total.
Poenta je da kod nas ne moraš da se skrivaš, tamo negdje moraš.
Ne kažem da ljudi i pored zakona hvataju krivine i rade ono što je zabranjeno.
To ko za parking, parkiraš u zabrani 5 puta, da ne bi platio parking.
Šesti put - kazna. Ispadne da je bolje da si parking plaćao.
Zakon u Svici je redudantan sa zakonima u EU. Torrent je dozvoljen SAMO ako ne vrijedjas copyright kreatora contenta, sto priznaces malo muzicara ce dozvoliti. Ali dobar si primjer naveo, kad ljudi svoj content ubace na TRON mrezu onda se torrent moze slikat (a i youtube, napster, itd)
Osim toga, torrent vremena su prosla, ljudi zele na novom iphone X il Galaxy S9 logirat se na spotify i imati muziku uvjek spremnu u najboljoj kvaliteti bez da razmisljaju gdje sad moraju torrent servere pretrazivat pa mp3s prebacivat vamo tamo.
a gledao ga nedavno, bice da ce bit' na mojoj buy list uskoro...
mozda je 'nakav pump...
ncash- great minds think alike btw, ncash, icx i aion su ili ce biti zajedno u alijansi/platformi...a'la interconnected....da ne lupam sad...naletio nedavno na info
512MB wrote:Manje vise Entertainment industrija i multimedia sharing. Naprimjer, pojednostavljeno receno, Ed Sheeran svoje pjesme pohrani na Tron mrezu gdje su sigurne i gdje ih niko ne moze kopirat i bez njegovog znanja dijelit. Te pjesme moze onda svako od nas pomocu TRX coina kupit, bez ikakvih posrednika kao youtube itd. Dakle direktna veza izmedju tebe i njega.
Mnogo obecavajucih najava postoji u vezi Trona, saradnja sa Alibabom, novi blockchain prvo test pa onda u maju main release, Peiwo app, itd.
A i jeftin je brate trenutno..
Nedavno je Bjork uz svoj novi album Utopia djelila Audiocoin-e. Nevezano za ovu pricu, al eto sjetih se jer je vjerovatno i ovaj coin vezan za ovu industriju.
Pitanje za ove iz Bosne. Posto mi je exmo pomalo dosadio, nit uvodi nove coine a stalno nesto prcka oko provizija, samo da vidim koje jos alternative postoje? Hvala
a gledao ga nedavno, bice da ce bit' na mojoj buy list uskoro...
mozda je 'nakav pump...
ncash- great minds think alike btw, ncash, icx i aion su ili ce biti zajedno u alijansi/platformi...a'la interconnected....da ne lupam sad...naletio nedavno na info
mislim da je u toj prici i wan zajedno sa njima....
512MB wrote:Manje vise Entertainment industrija i multimedia sharing. Naprimjer, pojednostavljeno receno, Ed Sheeran svoje pjesme pohrani na Tron mrezu gdje su sigurne i gdje ih niko ne moze kopirat i bez njegovog znanja dijelit. Te pjesme moze onda svako od nas pomocu TRX coina kupit, bez ikakvih posrednika kao youtube itd. Dakle direktna veza izmedju tebe i njega.
Mnogo obecavajucih najava postoji u vezi Trona, saradnja sa Alibabom, novi blockchain prvo test pa onda u maju main release, Peiwo app, itd.
A i jeftin je brate trenutno..
Nedavno je Bjork uz svoj novi album Utopia djelila Audiocoin-e. Nevezano za ovu pricu, al eto sjetih se jer je vjerovatno i ovaj coin vezan za ovu industriju.
Pitanje za ove iz Bosne. Posto mi je exmo pomalo dosadio, nit uvodi nove coine a stalno nesto prcka oko provizija, samo da vidim koje jos alternative postoje? Hvala
Sa exmo samo povucem na binance i to je to...
samo prebaci sve sa rippl-om jer je s njim najmanja provizija ali provjeri jos
Moze li se na ovo ubaciti "novcanik" sa Binance ? Inace za ETH novcanike ne dozvoljavaju exchange adrese...
Mora se registrovati na huobi i valjda ce vremenom (kako skontah najkasnije u toku 30 dana) prebaciti na huobi.
E sad, da li se sa huobi moze prebaciti na binance ne znam, nisam ni gledao.