Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Humljanin

#6901 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Humljanin »

zdruzdjo wrote:
Humljanin wrote: A što se tiče aplikacija , možeš instalirati šta gos hoćeš, ne vidim razloga zašto ne bi mogao.
Ahaaaa
Yeaaah right.

Da vidis belaja na redmi 5 plus sa navigacijama dok je bio na android 7. Mogao bih ti esej napisati o tome.
Od podrske za dimenzije mapa u skladu sa displejom na igo pa preko gubljenja gps signala na navigon i sygic nekim verzijama....
O čemu ti pričaš?

Daj navedi aplikaciju koja ne radi normalno na Redmi Note 5?
zdruzdjo

#6902 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zdruzdjo »

Humljanin wrote:
zdruzdjo wrote:
Humljanin wrote: A što se tiče aplikacija , možeš instalirati šta gos hoćeš, ne vidim razloga zašto ne bi mogao.
Ahaaaa
Yeaaah right.

Da vidis belaja na redmi 5 plus sa navigacijama dok je bio na android 7. Mogao bih ti esej napisati o tome.
Od podrske za dimenzije mapa u skladu sa displejom na igo pa preko gubljenja gps signala na navigon i sygic nekim verzijama....
O čemu ti pričaš?

Daj navedi aplikaciju koja ne radi normalno na Redmi Note 5?
Burazere znas koliko sam navigacija istestirao na redmi 5 plus? More. Konacno nasao igo koji radi.
Evo ti problem sa kojim sam se ja susreo:
https://forum.xda-developers.com/redmi- ... 6834/page1
Humljanin

#6903 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Humljanin »

zdruzdjo wrote:
Burazere znas koliko sam navigacija istestirao na redmi 5 plus? More. Konacno nasao igo koji radi.
Po tvojoj priči ispade da ne radi nijedna GPS aplikacija, kad tamo ispade da ima problema samo sa jednoma. A i tu je nađeno rješenje...

Ako ti ne radi nikako navigacija fino reci. U mene je Note 5 (Pro) i stvarno zasad nikakvih problema nisam imao, pa ne vidim čemu takvo omalovažavanje.
mirzakaric2016

#6904 Re: Xiaomi mobiteli

Post by mirzakaric2016 »

Raja, koji biste magnetni drzac za auto preporucili: baseus ili ugreen? Treba mi za Samsung Galaxy J7 Nxt, tezina 170 g, pa sam gledao izbor na AliExpress, ali mi nekako djeluje sve isto, pa ako neko ima njihov drzac neka podijeli iskustvo.
Sta mislite recimo o ovome:

https://s.click.aliexpress.com/e/bsKBPUTA

https://s.click.aliexpress.com/e/zAd7pn2

https://s.click.aliexpress.com/e/bSUptPQY
EvoMeneJopet

#6905 Re: Xiaomi mobiteli

Post by EvoMeneJopet »

mirzakaric2016 wrote:Raja, koji biste magnetni drzac za auto preporucili: baseus ili ugreen? Treba mi za Samsung Galaxy J7 Nxt, tezina 170 g, pa sam gledao izbor na AliExpress, ali mi nekako djeluje sve isto, pa ako neko ima njihov drzac neka podijeli iskustvo.
Sta mislite recimo o ovome:

https://s.click.aliexpress.com/e/bsKBPUTA

https://s.click.aliexpress.com/e/zAd7pn2

https://s.click.aliexpress.com/e/bSUptPQY
Kakve veze ima ovaj post sa temom :-)
joma64

#6906 Re: Xiaomi mobiteli

Post by joma64 »

He1972 wrote:
Humljanin wrote:
deny_s wrote:Znam da nije tema ali eto da priupitam
Da li valja ovo nečemu https://www.kimovil.com/en/where-to-buy ... 2x526-64gb
Razočarao sam se malo u ove redmi note ...Ne znam kakva je petica ali redmi note 4 je pravo smeće..
Uzeo danas četvorku od prijatelja...izgori ruka koliko je vruć

Čuo aam za ove LeEco da su odlični, ali nikad nisam probao nijedan. Međutim, prestalo se o njima pričati ima jedno gosina dana , a za to vrijeme je Xiaomi Redmi Note 5 pravi hit.

Otiđi do lokalne prodavnice pa probaj Note 5. Dotad suvišno je išta pričati.
Mobitel korstim već par mjeseci i apsolutno nikad (da kucne o drvo) mi se nije zagrijao. Ni prilikom punjenja ni prilikom igranja.
Nema fajde da ti pričam, otiđi, uzmi u ruku i uvjeri se :thumbup:
Troll bolan obični Kod mene u kući dvije četvorke, obje ko led. Vjerovatno radi za neku firmu koja dila ove le eko digitrone.
Imam x522 3/32 oko mjesec dana ,prezadovoljan i garantujem da na ovom dunjaluku nema boljeg telefona za ove pare(platio 82 eur)
zdruzdjo

#6907 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zdruzdjo »

Humljanin wrote:
zdruzdjo wrote:
Po tvojoj priči ispade da ne radi nijedna GPS aplikacija, kad tamo ispade da ima problema samo sa jednoma. A i tu je nađeno rješenje...

Ako ti ne radi nikako navigacija fino reci. U mene je Note 5 (Pro) i stvarno zasad nikakvih problema nisam imao, pa ne vidim čemu takvo omalovažavanje.
Vidi.
Igo sam isprobao 4-5 verzija sigurno. Jedva sam nasao onu koja radi ispravno i u landscape modu i u portrait. I to vjerovao ili ne prije mjesec dva. A uzeo sam telefon u januaru. Najcesce je problem bio sa samom rezolucijom ekrana. Ponekad i sa nemogucnoscu uopste da sam software cita ulice. Sygic mi je gotovo svaka pravila problem sa ovim "searching for gps" pa nadje pa opet.... Onda napravi neku pauzu u samom radu, pa nastavi par stotina metara dalje. Navigon je znao crash-ati onako just for fun. Da budem iskren najbolje mi se pokazala osm-and. Stabilna brza i bez problema. Samo je ona dosta "rough" pa ......
Samo da napomenem prije ovog telefona sam bio na huawei-ima i honor-u (raznih velicina ekrana i konfiguracija). I na hard disku racunara imam uvijek sve ono sto koristim. Najnormalnije sam migrirao programe sa jednog na drugi.
E sad kako imam redmi5plus to sa navigacijama nije islo bas kao 1.2.3...
Kako je dosla ova andr. 8-ica vidim promjene. Vjerovatno je i tu napravljen napredak. Medjutim ja sam od onih "ako radi ne diraj" tako da nemam potrebu za nekim testiranjima.
I ne omalovazavam nego kazem da je moguce da naletis na probleme koji te mogu malo i zivcirati. Eto ja jesam.
Humljanin

#6908 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Humljanin »

zdruzdjo wrote:
Vidi.
Igo sam isprobao 4-5 verzija sigurno. Jedva sam nasao onu koja radi ispravno i u landscape modu i u portrait. I to vjerovao ili ne prije mjesec dva. A uzeo sam telefon u januaru. Najcesce je problem bio sa samom rezolucijom ekrana. Ponekad i sa nemogucnoscu uopste da sam software cita ulice. Sygic mi je gotovo svaka pravila problem sa ovim "searching for gps" pa nadje pa opet.... Onda napravi neku pauzu u samom radu, pa nastavi par stotina metara dalje. Navigon je znao crash-ati onako just for fun. Da budem iskren najbolje mi se pokazala osm-and. Stabilna brza i bez problema. Samo je ona dosta "rough" pa ......
Samo da napomenem prije ovog telefona sam bio na huawei-ima i honor-u (raznih velicina ekrana i konfiguracija). I na hard disku racunara imam uvijek sve ono sto koristim. Najnormalnije sam migrirao programe sa jednog na drugi.
Kako je dosla ova andr. 8-ica vidim promjene. Vjerovatno je i tu napravljen napredak. Medjutim ja sam od onih "ako radi ne diraj" tako da nemam potrebu za nekim testiranjima.
I ne omalovazavam nego kazem da je moguce da naletis na probleme koji te mogu malo i zivcirati. Eto ja jesam.
Jesi li probao HERE MAPS?

Neznam kakva je fora sa tim navigacijama, ali meni i Google Maps i HERE odrađuju posao perfektno.
Ne vidim uopće potrebe za nekim drugim cestovnim navigacijama.

Jedino bi volio imati (a nikako da nađem) pristojnu GPS aplikaciju za vanjske aktivnosti. Ono tipa da uključiš aplikaciju i da mjeri vrijeme, putanju, nadmorsku visinu, duljinu trake, prijeđene korake... itd.

Ali većinom aplikacije koje sam probao ili imaju previše nekih reklama i zahtjeva za registracijama preko Facebooka ili ima fali nekih bazičnih stvari, ili se plaćaju...

Nikako da nađem na jednostavnu aplikaciju za sportske aktivnosti koja neće trošiti previše interneta i baterije, i da neće trpati reklame, a da pritom jasno i jednostavno pokaže neke osnovne parametre kretanja i sportske aktivnosti.
deny_s

#6909 Re: Xiaomi mobiteli

Post by deny_s »

Buraz,ovo ti je riješenje za sygic :D
haj dobro,nema veze,dobro je znati da i sygic zeza
deny_s

#6910 Re: Xiaomi mobiteli

Post by deny_s »

Imam x522 3/32 oko mjesec dana ,prezadovoljan i garantujem da na ovom dunjaluku nema boljeg telefona za ove pare(platio 82 eur)
To buraz,to :thumbup:
Sad kad te onaj optuži da si trol i da dilaš sa leeco telefonima :lol:
deny_s

#6911 Re: Xiaomi mobiteli

Post by deny_s »

Humljanin wrote:
zdruzdjo wrote:
Vidi.
Jesi li probao HERE MAPS?

Neznam kakva je fora sa tim navigacijama, ali meni i Google Maps i HERE odrađuju posao perfektno.
Ne vidim uopće potrebe za nekim drugim cestovnim navigacijama.

Jedino bi volio imati (a nikako da nađem) pristojnu GPS aplikaciju za vanjske aktivnosti. Ono tipa da uključiš aplikaciju i da mjeri vrijeme, putanju, nadmorsku visinu, duljinu trake, prijeđene korake... itd.

Ali većinom aplikacije koje sam probao ili imaju previše nekih reklama i zahtjeva za registracijama preko Facebooka ili ima fali nekih bazičnih stvari, ili se plaćaju...

Nikako da nađem na jednostavnu aplikaciju za sportske aktivnosti koja neće trošiti previše interneta i baterije, i da neće trpati reklame, a da pritom jasno i jednostavno pokaže neke osnovne parametre kretanja i sportske aktivnosti.
HERE Maps je O.K,ali se ona jednostavno ne može porediti sa npr.Igo Primo
U Here Maps nemaš npr. alternativne rute,nemaš kamere za mjerenje brzine i još nekih stvari
deny_s

#6912 Re: Xiaomi mobiteli

Post by deny_s »

zdruzdjo wrote:
Humljanin wrote:
zdruzdjo wrote:

Vidi.
Huawei je zakon telefon što se tiče navigacija..
Skoro svaka se bez problema instalira,gps je odličan
Zadnja 2 telefona su mi huawei i pravo sam bio zadovoljan sa njima,tako da sam razmišljao da mi i slijedeći telefon bude huawei,recimo nešto
za 90 dolara,huawei honor 7a play..2 gb/32 gb...Sad se dvoumim između leeco i honora najviše što ne znam kakav je gps i koje se
navigacije mogu nabaciti u tog leeca
Humljanin

#6913 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Humljanin »

Haj da demistificiramo i taj GPS...

Šta treba imati od karakteristika GPS u mobitelu da bi bio dobar?

Eno ja sam sinoc izmjerio u zgradi da mi vidi 24 satelita a koristi 14... Jel to loše, jel moze bolje?

Ima li neki test kojim se može izmjeriti kvaliteta GPS modula u telefonu pa da znamo šta valja a šta ne?

Jer meni ovo zasad sve djeluje kao su jektivan dojam jer ja još nisam imao nikakvih problema sa lociranjem mobitela.
zdruzdjo

#6914 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zdruzdjo »

deny_s wrote:
Buraz,ovo ti je riješenje za sygic :D
haj dobro,nema veze,dobro je znati da i sygic zeza
Ma znam da je za sygic. Cak vjerovao ili ne naletio sam bio na neku staru verziju koja nije imala ovaj problem ali smarala da je stara i da ima update. Pojeo govno pa nadogradio.
zdruzdjo

#6915 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zdruzdjo »

Humljanin wrote:Haj da demistificiramo i taj GPS...

Šta treba imati od karakteristika GPS u mobitelu da bi bio dobar?

Eno ja sam sinoc izmjerio u zgradi da mi vidi 24 satelita a koristi 14... Jel to loše, jel moze bolje?

Ima li neki test kojim se može izmjeriti kvaliteta GPS modula u telefonu pa da znamo šta valja a šta ne?

Jer meni ovo zasad sve djeluje kao su jektivan dojam jer ja još nisam imao nikakvih problema sa lociranjem mobitela.
Nekada davno kad su navigacije na mobitelima bile jos u zamahu meni je zinula guzica da nadjem tada famozni "blue-tuuuu Gps" modul. Za one koji ne znaju mala spravica velicine kutije sibica koja hvata gps i prenosi ga preko BT na uredjaj po volji. Cjene su bile povelike a i raspon istih. Uglavnom ono sto je uveliko odredjivalo cjenu bilo je brzina transfera podataka jedinici mjere. Znaci koliko puta u sekundi posalje signal preko BT na uredjaj koji obradi podatke.
Ne vjerujem da je i dan danas situacija nesto drukcija konceptualno na gps modulima unutar telefona. I vjerujem da je upravo to ono sto diktira i sam kvalitet gps-a na nekom telefonu(izmedju ostalog)
E sad na koliko ste telefona vidjeli detaljne podatke o samom gps modulu ili npr izlaznoj znazi izlaza za slusalice.....itd.
Znaci proizvodjac ne daje tako detaljne podatke jer na kraju krajeva, ko se razumije u tumacenje istih. I sigurno je i to jedno od mjesta gdje se "kresu uglovi" cjene uredjaja.
He1972

#6916 Re: Xiaomi mobiteli

Post by He1972 »

joma64 wrote:Znam da nije tema ali eto da priupitam
Da li valja ovo nečemu https://www.kimovil.com/en/where-to-buy ... 2x526-64gb
Razočarao sam se malo u ove redmi note ...Ne znam kakva je petica ali redmi note 4 je pravo smeće..
Uzeo danas četvorku od prijatelja...izgori ruka koliko je vruć

Čuo aam za ove LeEco da su odlični, ali nikad nisam probao nijedan. Međutim, prestalo se o njima pričati ima jedno gosina dana , a za to vrijeme je Xiaomi Redmi Note 5 pravi hit.

Troll bolan obični Kod mene u kući dvije četvorke, obje ko led. Vjerovatno radi za neku firmu koja dila ove le eko digitrone.[/quote]

Ma ja nisam nigdje rekao da ne valjaju le eco, samo kažem da je xiaomi note 4 dobar telefon.
nlt

#6917 Re: Xiaomi mobiteli

Post by nlt »

kako ono ide za global rom da utvrdim
tamo gdje piše MIUI mora obavezno stajati GLOBAL ?
a gdje piše VERSION treba da budu četiri cifre? npr. 9.x.x.x
i to onda znači da je to official global rom, a ne neko sranje seller rom bez update i slično?
ako sam dobro ovo gore shvatio... s koje radnje na aliexpress-u naručiti note 5 global rom, koji će zaista biti global rom, a ne da oni nesto mrljaju i svašta instaliraju?
fortaleza

#6918 Re: Xiaomi mobiteli

Post by fortaleza »

joma64 wrote:
He1972 wrote:
Humljanin wrote:Čuo aam za ove LeEco da su odlični, ali nikad nisam probao nijedan. Međutim, prestalo se o njima pričati ima jedno gosina dana , a za to vrijeme je Xiaomi Redmi Note 5 pravi hit.

Otiđi do lokalne prodavnice pa probaj Note 5. Dotad suvišno je išta pričati.
Mobitel korstim već par mjeseci i apsolutno nikad (da kucne o drvo) mi se nije zagrijao. Ni prilikom punjenja ni prilikom igranja.
Nema fajde da ti pričam, otiđi, uzmi u ruku i uvjeri se :thumbup:
Troll bolan obični Kod mene u kući dvije četvorke, obje ko led. Vjerovatno radi za neku firmu koja dila ove le eko digitrone.
Vidim da su dosta hvaljeni po netu, jesi nabacio neki custom rom pošto su oficijalno zapeli na Android 6.0, firma propala.
diablobih

#6919 Re: Xiaomi mobiteli

Post by diablobih »

nlt wrote:kako ono ide za global rom da utvrdim
tamo gdje piše MIUI mora obavezno stajati GLOBAL ?
a gdje piše VERSION treba da budu četiri cifre? npr. 9.x.x.x
i to onda znači da je to official global rom, a ne neko sranje seller rom bez update i slično?
ako sam dobro ovo gore shvatio... s koje radnje na aliexpress-u naručiti note 5 global rom, koji će zaista biti global rom, a ne da oni nesto mrljaju i svašta instaliraju?
Gdje god ti pise global rom with OTA update support. Znaci od Mi shopa, do goldwaya itd, svi te daju global romove. Tesko da ima neki global rom sto je supalj. Jos imas global version gdje ima i onaj drugi band sto je potreban za 4G kad si u ruralnim podrucijima.
nlt

#6920 Re: Xiaomi mobiteli

Post by nlt »

znači samo da piše global rom i support ota i kupuj
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#6921 Re: Xiaomi mobiteli

Post by heat »

Ovo OK ?
Trebam li sta provjeravati dodatno ?

https://www.olx.ba/artikal/31556478/xia ... teel-blue/

Hvala
diablobih

#6922 Re: Xiaomi mobiteli

Post by diablobih »

Eh sad koliko je kod nasih to normalno, mozda sami stavljaju neke romove. To je sad do tebe, ja sam vise mislio da ces sam uzimati preko neta.
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#6923 Re: Xiaomi mobiteli

Post by heat »

aha...
onda bolje ici preko neta, nego preko lokalnih piljara.
hvala ti :thumbup:
bersK

#6924 Re: Xiaomi mobiteli

Post by bersK »

Tek jučer shvatih kakav dragulj u džepu držim. Divljina.

Image
Humljanin

#6925 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Humljanin »

Odlična slika! Je li MIUI stock kamera?

P.S. je li iko uspio sebi nabaciti google cameru da nas uputi?
Post Reply