Sirija vol. 2

Locked
Kikibombona

#6901 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Mlohavi wrote:
Kikibombona wrote:
Decki, jeste vas dva sunije? :lol:
Pitanje nikako na mjestu a tek smajli. 8)
Ma smijesno mi buraz. Do invazije na Irak nisam ni znao da postoje sunije. Ja kontao, postoje samo muslimani i smijao se krscanima sto su rascjepkani... :D

A vidi sad, forum pun fanaticnih sunija! :D

Cirkus Kolorado!
Mlohavi

#6902 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Kikibombona wrote:
Ma smijesno mi buraz. Do invazije na Irak nisam ni znao da postoje sunije. Ja kontao, postoje samo muslimani i smijao se krscanima sto su rascjepkani... :D

A vidi sad, forum pun fanaticnih sunija! :D

Cirkus Kolorado!
Sva moja fanaticnost potice iz inata, ne iz vjerske pripadnosti ili neke druge.
Cisto primjera radi, kad deklarisani ateist koji religijama pripisuje netolerantnost ismijava pripadnost religijskoj skupini(kojoj usput budi receno pripada vecina forumasa), ja tad smrtno fanaticno pomenutog posaljem u ku**c. 8)
Kikibombona

#6903 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Mlohavi wrote:
Sva moja fanaticnost potice iz inata, ne iz vjerske pripadnosti ili neke druge.
Cisto primjera radi, kad deklarisani ateist koji religijama pripisuje netolerantnost ismijava pripadnost religijskoj skupini(kojoj usput budi receno pripada vecina forumasa), ja tad smrtno fanaticno pomenutog posaljem u ku**c. 8)
Odmah sam skontao da si sunija!

Ti u Siriji podrzavas teroriste, grupe koje se rame uz rame bore sa Al Kaidom. Dovoljno je samo to reci. Al Kaida je na strani sirijske pobune!
sarajevoxxxx

#6904 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Ma kiki se samo krije iza al Kaide i Isila.Oni mu dođu samo kao dobar fazon da nesmetano pljuje islam, muslimane, ili bilo šta što ima veze sa islamom da se sa time ismijava kao ona njegova poznata ''oni vjeruju u Boga'' pa onda smijeh ''misle Bog će ih spasiti'' itd.
Mlohavi

#6905 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Kikibombona wrote:

Ti u Siriji podrzavas teroriste, grupe koje se rame uz rame bore sa Al Kaidom. Dovoljno je samo to reci. Al Kaida je na strani sirijske pobune!
Zao mi je zbog ovoga ali moram ponovo, rekoH vec jednom prilikom da ne dam na sebe, sunit il' ne.
Dok nesposobni forumasu ne dokazes da su sve pobunjene grupacije u Siriji teroristicke, caca ti podrzava teroriste.

Ameba prije par minuta napise nesto ovakvo kad se radi o PKK:
Ne. Zelim reci da je tesko bilo sta tvrditi (naglasak na 'tvrditi') kada se razilaze dva pravnika (Svicarska i Amerika), a ti pravo ne poznajes ni priblizno kao oni.
Dok je svo vrijeme tvrdio da su sunitske pobunjene formacije u Siriji teroristicke. Dok iste i dalje naziva teroristima...

Jos jedno pitanje ili insinuacija na moju vjerski pripadnost o kojoj nikad nisam pisao, ja cu dobiti ban a nece ni tebi biti prijatno zbog onog cim bi zaradio ban. Upozoren si na vrijeme, do tebe je.
Kikibombona

#6906 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote:Ma kiki se samo krije iza al Kaide i Isila.Oni mu dođu samo kao dobar fazon da nesmetano pljuje islam, muslimane, ili bilo šta što ima veze sa islamom da se sa time ismijava kao ona njegova poznata ''oni vjeruju u Boga'' pa onda smijeh ''misle Bog će ih spasiti'' itd.
Nisam te upratio na temi Irak...

Tamo je bilo pravo zanimljivo ovih dana. Borci islamskog hilafeta su pokrenuli zestok napad iz 8-9 pravaca na kurdske murtede...

Sta se desava?
sarajevoxxxx

#6907 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Uklonjeni vojni punktovi u Efrinu, ovi koji su bili postavljeni prema Azazu.Uskoro potpuno otvaranje putne komunikacije Azaz-Efrin.

Bio sam malo na ovim kurdskim portalima iz Efrina uglavnom komentari na vijesti o dogovoru i primiriju između opozicije i Kurda su pozitivni.Inače, Efrin je primio veliki broj izbjeglica iz Haleba ii drugih sirijskih pokrajina.
Howitzer

#6908 Re: Sirija vol. 2

Post by Howitzer »

Kikibombona wrote:

Čuj ovog fanatika, on skonto da je sunija neko pa ko bajagi na mala vrata veže sunije i isil, koji si ti islamomrzac sa dna kace.

I ja sam sunija pa šta sad ???

Ide ti post na prijavu fanatični islamomrzcu.
Kikibombona

#6909 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Mlohavi wrote:
Kikibombona wrote:

Zao mi je zbog ovoga ali moram ponovo, rekoH vec jednom prilikom da ne dam na sebe, sunit il' ne.
Dok nesposobni forumasu ne dokazes da su sve pobunjene grupacije u Siriji teroristicke, caca ti podrzava teroriste.

Ameba prije par minuta napise nesto ovakvo kad se radi o PKK:
Ne. Zelim reci da je tesko bilo sta tvrditi (naglasak na 'tvrditi') kada se razilaze dva pravnika (Svicarska i Amerika), a ti pravo ne poznajes ni priblizno kao oni.
Dok je svo vrijeme tvrdio da su sunitske pobunjene formacije u Siriji teroristicke. Dok iste i dalje naziva teroristima...

Jos jedno pitanje ili insinuacija na moju vjerski pripadnost o kojoj nikad nisam pisao, ja cu dobiti ban a nece ni tebi biti prijatno zbog onog cim bi zaradio ban. Upozoren si na vrijeme, do tebe je.
Ma neces dobiti ban, budi bog s tobom. Nisi me uvrijedio, nemas ti za to kapacitet. Sve ok.

Samo eto, kontrolisi bijes i to sto kuhlja u tebi, nije dobro za zdravlje.

Naravno da podrzavas teroriste. Na strani si tima u kojem Al Kaida igra isturenog napadaca, u kojoj je Al Kaida Leo Mesi. Tu cinjenu mozes prati na sedam voda, ali cinjenica izblijediti nece.
Mlohavi

#6910 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Kikibombona wrote:
Ma neces dobiti ban, budi bog s tobom. Nisi me uvrijedio, nemas ti za to kapacitet. Sve ok.

Naravno da podrzavas teroriste. Na strani si tima u kojem Al Kaida igra isturenog napadaca, u kojoj je Al Kaida Leo Mesi. Tu cinjenu mozes prati na sedam voda, ali cinjenica izblijediti nece.
Naravno da ti otac podrzava teroriste. 8) Haman zbog toga tolika opterecenost necijom religijskom pripadnoscu?
RepublikanskaGarda

#6911 Re: Sirija vol. 2

Post by RepublikanskaGarda »

Sebihe su prije rata bili kriminalci i šverceri kojima je država gledala kroz prste, vecinom su radili za glavonje iz vladajuce Baath partije a cesto su i odrađivali prljave poslove za sirijske tajne službe. Početkom revolucije sebihe (broj stvarnih sebiha na koje se ovaj izraz prvotno odnosio je minoran) su korištene za raskrinkavanje oporbenih pristalica a negdje i sukobljavanje sa demonstrantima. Sebihe nisu bile nikakve alewitske milicije nego se radilo u ljudima svih konfesija, sumnjive proslosti koji su u zamjenu za zatvorsku kaznu odrađivali poslove za drzavu. Kasnije su oporbene pristalice, termin sebihe pocele upotrebljavat za sve simpatizere Assada i vladajuće stranke Baath, to je bilo pogotovo aktualno u prve dvije godine revolucije kada su valjda zeljeli svijetu dokazat da assada ne podržava nitko osim sebiha, sebihe si im bile izgovor za obračunavanje i egzekucije svih svojih ne istomišljenika na prostoru koji su preuzimali od kraja 2011. god., sistem je bio jednostavan , ne volis nas sebiha si, podržavaš režim sebiha si, zato se u 2011. i 2012. može vidjeti masu video snimaka egzekucija "sebiha", a uglavnom se radilo o pro-vladinim simpatizerima.
Ironmen

#6912 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

The moment of a bulldozer to destroy the terrorists guided missile in Wormwood Khan Rural Damascus

Odose teroristi i teroristicki buldozer sa iranskom verzijom TOW 71 rakete.

https://www.youtube.com/watch?v=wFTKJtjhGuQ
Mlohavi

#6913 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

RepublikanskaGarda wrote:Sebihe su prije rata bili kriminalci i šverceri kojima je država gledala kroz prste, vecinom su radili za glavonje iz vladajuce Baath partije a cesto su i odrađivali prljave poslove za sirijske tajne službe. Početkom revolucije sebihe (broj stvarnih sebiha na koje se ovaj izraz prvotno odnosio je minoran) su korištene za raskrinkavanje oporbenih pristalica a negdje i sukobljavanje sa demonstrantima. Sebihe nisu bile nikakve alewitske milicije nego se radilo u ljudima svih konfesija, sumnjive proslosti koji su u zamjenu za zatvorsku kaznu odrađivali poslove za drzavu. Kasnije su oporbene pristalice, termin sebihe pocele upotrebljavat za sve simpatizere Assada i vladajuće stranke Baath, to je bilo pogotovo aktualno u prve dvije godine revolucije kada su valjda zeljeli svijetu dokazat da assada ne podržava nitko osim sebiha, sebihe si im bile izgovor za obračunavanje i egzekucije svih svojih ne istomišljenika na prostoru koji su preuzimali od kraja 2011. god., sistem je bio jednostavan , ne volis nas sebiha si, podržavaš režim sebiha si, zato se u 2011. i 2012. može vidjeti masu video snimaka egzekucija "sebiha", a uglavnom se radilo o pro-vladinim simpatizerima.
Svako ti dobro Garda, napokon da neko vrati na temu. :thumbup:
U svakom ratu znamo vrlo dobro kako vlast iskoristi kriminalce i svercere!!! Nema ni najmanjeg razloga da je isto bilo i u ovom sukobu.

Sorry za off ostalim forumasima.
Kikibombona

#6914 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Mlohavi wrote:
Kikibombona wrote:

Naravno da ti otac podrzava teroriste. 8) Haman zbog toga tolika opterecenost necijom religijskom pripadnoscu?
:zzzz:

Evo tvoje ekipe :lol:

Image
Ironmen

#6915 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Time je uspostavljen legitimitet za prekid vatre, stvaranje tranzicijske vlade, povrat izbjeglica, dopremu humanitarne pomoći, ali daljnju borbu protiv terorizma u toj zemlji, izvještava Ivica Puljić, reporter Al Jazeere.

Daljnu borbu protiv ISILA I NUSRE a na terenu se bori protiv njih Assad koji im neodgovara nema logike da jebe rak raka jbt :lol: :lol:
salik79

#6916 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Ironmen wrote:The moment of a bulldozer to destroy the terrorists guided missile in Wormwood Khan Rural Damascus

Odose teroristi i teroristicki buldozer sa iranskom verzijom TOW 71 rakete.

https://www.youtube.com/watch?v=wFTKJtjhGuQ
Evo hadze:

Image
:D
Em2r

#6917 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

Domasaj ogroman. Spomenuti nekom oca mater. Bra'o
Ironmen

#6918 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

japin_mutapi wrote:Suhejl Hasan: "Jebaše me. Nekad sam bio tigar, a sada sam čita"

"El Bagdadi" Japin je moj covjek.
salik79

#6919 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

#SAA retake 5th Station NW of Mahin #Homs countryside, intense clashes with #IS ongoing, #RuAF is bombing Qaryatayn - Mahin - Hadath

Seems #SAA and #RuAF have started counterattack towards Mahin #Homs countryside

Undated video purportedly shows #Iran's Quds force commander Qasem Suleimani personally directs operation in Aleppo.
https://video.twimg.com/ext_tw_video/67 ... Fg0uyZ.mp4
Em2r

#6920 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

Đolani: Subota je dan venćanja
Challenger__

#6921 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Vozdra raja.
Syrian opposition members call UN peace plan unrealistic

Samir Nashar of the National Syrian Coalition in Istambul says the resolution is unrealistic and will be hard to pull off. There are many trappings inside. For now one has to wait and see whether the regime will stop attacking civillians with barrel bombs.

Another speaker of the syrian opposition alliance Ahmed Ramadan criticized that the resolution didn't include anything about Assad. The opposition rejects talks with the Syrian government as long as Assad is still in power.
Ironmen

#6922 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Mlohavi wrote:
Kikibombona wrote:

Pa cekaj podrzavas FSA ?? Jel tako ?? FSA zajedno sa NUSROM ratuje i drzi teritorij ??'

Nusra je nastala od ALkaide. ALKaida i Nusra su teroristicke organizacije znaci da podrzavas terorizam i teroriste i to je ocigledno.
Mlohavi

#6923 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Kikibombona wrote:
:zzzz:

Evo tvoje ekipe :lol:

Image
Tako je jade :lol: Kako los ovaj Kiki da ne povjerujes jbt :D
Last edited by Mlohavi on 19/12/2015 17:36, edited 1 time in total.
RepublikanskaGarda

#6924 Re: Sirija vol. 2

Post by RepublikanskaGarda »

Bilo kakvi dogovori i mirovni proces u Siriji nemaju nikakvog smisla sve dok se ne zna tko je i što je sirijska umjerena oporba i koji je njihov program za budućnost Sirije. Jedina njihova parola u ove 4 godine je da Assad mora otići, ne znamo njihovu viziju buduće Sirije, ne znamo tko je taj lider čija je riječ zadnja i koji bi imao autoritet nad velikim dijelom pobunjeničkih grupacija. Mislim nije problem zahtijevati odlazak Assada ali šta nakon što Assad ode? Tko bi trebao sačinjavati "tehničku" vladu do eventualnih prijevremenih izbora? Taj famozni SNC o kojem svi ovdje pričaju i kojeg amerikanci, turci i europljani favoriziraju ima minoran utjecaj na "oporbene" vojne frakcije u Siriji, vidjeli ste sad ove likove u Riyadu, zar njima treba predati državu u ruke?
Ironmen

#6925 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

RepublikanskaGarda wrote:Bilo kakvi dogovori i mirovni proces u Siriji nemaju nikakvog smisla sve dok se ne zna tko je i što je sirijska umjerena oporba i koji je njihov program za budućnost Sirije. Jedina njihova parola u ove 4 godine je da Assad mora otići, ne znamo njihovu viziju buduće Sirije, ne znamo tko je taj lider čija je riječ zadnja, koji bi imao autoritet nad velikim dijelom pobunjeničkih grupacija. Mislim nije problem zahtijevati odlazak Assada ali šta nakon što Assad ode? Tko bi trebao sačinjavati "tehničku" vladu do eventualnih prijevremenih izbora? Taj famozni SNC o kojem svi ovdje pričaju i kojeg amerikanci, turci i europljani favoriziraju ima minoran utjecaj na "oporbene" vojne frakcije u Siriji, vidjeli ste sad ove likove u Riyadu, zar njima treba predati državu u ruke?

Nemoj tako ima i parola Alewite u grob krscane u Liban :roll:
Locked