BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri
Moderator: Benq
- avaks
#6901 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Kupi karticu i istestiraj... Negdje bolji od BHT negdje nejma, samo Edge, do tebe je 
- Maharadza
#6902 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Što se hercegovine tiče, odličan, preko Svitave npr dok sam išao pretprošle god. full signal čitavim putem, gmaps radio nonstop pa znam. Srednja Bosna također odličan, malo je slabiji signal u Banja Luci a sjevernije ga haman nema. Opet prema istoku tj do Foče i Tjentišta dobar signal (iako je najgori put i najveća zabit koje sam ikada u životu vidio) s tim da se na određenim mjestima gubi, mada očekivano jer kako kažem, nevjerovatna zabit je ta istočna BiH u kompletu, tako da sam iskreno počeo da razumijem ljude koji ne žele da se vrate tamo, hem genocidistan hem zabit (same krivine, put nikakav, tuneli pred urušavanjem, na putu konjska zaprežna kola i golf2 prijevozna sredstva itd.).EKSER1337 wrote:Kakav je 3G na Haloo mreži, na "zabačenijim" mjestima?
- fusion_ba
#6903 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ako si testirao Eronet, porkivenost je potpuno ista jer Haloo koristi infrastrukturu od Eroneta.EKSER1337 wrote:Kakav je 3G na Haloo mreži, na "zabačenijim" mjestima?
-
gocii
#6904 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Nikom ne bih preporucio Mtel, bio sam 13god kod njih,imao sam jednom problem sa popravkom telefona pod garancijom,saljem prvi put telefon na popravku primaju ga i vracaju nakon 40dana kao popravljen,problem je bio sa ekranom ledio se oni su naveli da su popravili tako sto su mu ponovo sistem uradili i telefon je radio nekih 10-ak dana dok ponovo nije poceo isti problem i naravno ponovo telefon nosim njima i kazem da nije popravljen ,radnica uzima telefon i salje u servis kad oni vracaju telefon kroz nekih 20- ak dana sa nekim slikama malim ostecenjima na maski sad je uzrok drugi ne strucno rukovanje i da sam ja kriv??A to nije moglo uticati na tac najbolje da sam telefon drzao u staklu da bi vazila garancija kako prvi put kad su telefon primali nisu naveli ta ostecenja???I napravim zalbu i posaljem i treci put i opet odbiju i posalju vece slike sa ostecenjem i tako me odbili za sva vremena
Znaci ako je skuplji kvar vi ste krivi unapred !!!
-
gocii
#6905 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
U Mtel ponude telefona sto se tice cijene kao u bilo kojoj prodavnici,samo je pogodnost na rate ,ipak ja se ne bih vezao ugovorom na 24m zbog tel.na rate
-
gocii
#6906 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Koristio sam Mtel kombinuj tarifu 5god i najveca glupost je sto nisam mogao poslati dopunu nedaju iako imam na racunu 50km a daju na obicnoj frend tarifi,i kad sam rekao da cu prekinuti ugovor koji je istekao i da se vracam na obicnu doplatu,kaze radnica da brise sav kredit sto imam na racunu???Hej lopovi pa ja sam to platio kakvo brisanje onda sacekam jedan mjesec i potrosim na humanitarne brojeve i prekinem sa nima.Sad cu probati hallo mrezu pa javim utiske...
- diablobih
#6907 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ako ti je bio okej poslije factory reset, pa opet pocelo, znaci da je do tebe i sta si skidao na njega. Ne moze ti neko rukovati tvojim telefonom. Ne popravlja Mtel mobitele vec servis...
Sto se tice kombinovane tarife, takav je paket, isto k'o na BHT za one student pakete, ne mozes slati kredit, iako imas mjesecno koliko mozes potrositi.
Sto se tice kombinovane tarife, takav je paket, isto k'o na BHT za one student pakete, ne mozes slati kredit, iako imas mjesecno koliko mozes potrositi.
-
moralista78
#6908 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
čak mi je drago da vas takve koji poletite kupit mob na rate i na "garanciju", ove tri glavne banditske kompanije izlevategocii wrote:U Mtel ponude telefona sto se tice cijene kao u bilo kojoj prodavnici,samo je pogodnost na rate ,ipak ja se ne bih vezao ugovorom na 24m zbog tel.na rate
- Sanjarko
#6909 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Odkad ja govorim da se danas moze sa garancijom samo g*zica obrisati. 
- beni-bu-man
#6910 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
pa to, kad sjebes telefon kupis najjednostavnije noviVizionar 1985 wrote:Odkad ja govorim da se danas moze sa garancijom samo g*zica obrisati.
- Radar71
- Sanjarko
#6912 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ja kad kupi ovaj hajd reko da procitam. Kad ono nije pokrivena garancijom baterija, pise u garanciji da sve moze biti do nestrucnog rukovanja aparatom tj., da se mogu na to pozvati i okriviti kupca kao eto ti si ga pokvario i sad se slikaj.beni-bu-man wrote:pa to, kad sjebes telefon kupis najjednostavnije noviVizionar 1985 wrote:Odkad ja govorim da se danas moze sa garancijom samo g*zica obrisati.
Tako bilo na BHT sa jednim starim davno sto sam ga imao. Nista nisu popravili. Nije mogao njihov broj 062 da primi ili kartice SIM.
- Sanjarko
#6913 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ovo samo za nas se odnosi. Na Bosnu jer ne znam kakvo je stanje u inostranstvu.
- fusion_ba
#6914 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
S tim da je na tim student paketima to ustvari "bonus racun" koji se moze koristiti samo za poruke i pozive u BiH, ne mogu ni humanitarni pozivi.diablobih wrote:
-
gocii
#6915 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ko kaze da je bio factory reset? Vec noviji rom android sistem,kvar je bio tac skrinu nije virus.Mislio sam na njihov servisdiablobih wrote:Ako ti je bio okej poslije , pa opet pocelo, znaci da je do tebe i sta si skidao na njega. Ne moze ti neko rukovati tvojim telefonom. Ne popravlja Mtel mobitele vec servis...
- diablobih
#6916 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ne samo to, nego samo unutar mreze, nije moglo druge mreze, barem meni.fusion_ba wrote:S tim da je na tim student paketima to ustvari "bonus racun" koji se moze koristiti samo za poruke i pozive u BiH, ne mogu ni humanitarni pozivi.diablobih wrote:
- diablobih
#6917 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Pa popravili bi touch screen da nije bilo udaraca po ekranu. Normalno da nece kada vide da si ga ugruhao. Haloo je mreza, zar imaju oni neke mobitele osim onih do 100 KM ?gocii wrote:Ko kaze da je bio factory reset? Vec noviji rom android sistem,kvar je bio tac skrinu nije virus.Mislio sam na njihov servisdiablobih wrote:Ako ti je bio okej poslije , pa opet pocelo, znaci da je do tebe i sta si skidao na njega. Ne moze ti neko rukovati tvojim telefonom. Ne popravlja Mtel mobitele vec servis...
Sto se tice kombinovane tarife, takav je paket, isto k'o na BHT za one student pakete, ne mozes slati kredit, iako imas mjesecno koliko mozes potrositi.Mislim da su uzas i da je Haloo puno bolje
-
gocii
#6918 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Prijatelju ja sam koristio tarifu kombinuj (a ima paket STUDENT i SENIOR i nije isto)koja znaci dolazi mi racun fiksni u kojem imam neki bonus a mogu racun dopuniti i elektronski,kakve zabrane postoje da raspolazem sa svojim kreditom sa glavnog racuna, necemo gledati bonus na racun to nek i nemoze. Jel to parola imate prijatelja?diablobih wrote:Ako ti je bio okej poslije factory reset, pa opet pocelo, znaci da je do tebe i sta si skidao na njega. Ne moze ti neko rukovati tvojim telefonom. Ne popravlja Mtel mobitele vec servis...
-
gocii
#6919 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ne bi druze, sto nisu odmah rekli ne prihvatamo telefon ugruhan je,drug nisam ja dijete da saljem nesto sto je moja krivica slupao tel i sad daj mi novi,nije to nije imao nikakvih ostecenja na ekranu to je bila Motorola samo je poceo ekran da ledi,dan radi normalno i onda zaledi i nemozes nista dok ne ugasis i dok na kraju nije moglo nikako imam ga i sad bio je oko 1god a 2 god garancijadiablobih wrote:Pa popravili bi touch screen da nije bilo udaraca po ekranu. Normalno da nece kada vide da si ga ugruhao. Haloo je mreza, zar imaju oni neke mobitele osim onih do 100 KM ?gocii wrote:Ko kaze da je bio factory reset? Vec noviji rom android sistem,kvar je bio tac skrinu nije virus.Mislio sam na njihov servisdiablobih wrote:Ako ti je bio okej poslije , pa opet pocelo, znaci da je do tebe i sta si skidao na njega. Ne moze ti neko rukovati tvojim telefonom. Ne popravlja Mtel mobitele vec servis...
Sto se tice kombinovane tarife, takav je paket, isto k'o na BHT za one student pakete, ne mozes slati kredit, iako imas mjesecno koliko mozes potrositi.Mislim da su uzas i da je Haloo puno bolje
- fusion_ba
#6920 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Sada može na sve mreže u BiH. Vjerovatno otkad su ukinuli nac. roming.diablobih wrote:Ne samo to, nego samo unutar mreze, nije moglo druge mreze, barem meni.fusion_ba wrote:S tim da je na tim student paketima to ustvari "bonus racun" koji se moze koristiti samo za poruke i pozive u BiH, ne mogu ni humanitarni pozivi.diablobih wrote:
- diablobih
#6921 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Takvi su paketi, jednostavno ne moze.gocii wrote:Prijatelju ja sam koristio tarifu kombinuj (a ima paket STUDENT i SENIOR i nije isto)koja znaci dolazi mi racun fiksni u kojem imam neki bonus a mogu racun dopuniti i elektronski,kakve zabrane postoje da raspolazem sa svojim kreditom sa glavnog racuna, necemo gledati bonus na racun to nek i nemoze. Jel to parola imate prijatelja?diablobih wrote:Ako ti je bio okej poslije factory reset, pa opet pocelo, znaci da je do tebe i sta si skidao na njega. Ne moze ti neko rukovati tvojim telefonom. Ne popravlja Mtel mobitele vec servis...
Sto se tice kombinovane tarife, takav je paket, isto k'o na BHT za one student pakete, ne mozes slati kredit, iako imas mjesecno koliko mozes potrositi.![]()
![]()
-
pro_zajebant
#6922 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Koji paket da uzmem na pretplatu u bhtelekomu? Kakvi su? Do 30KM planiram neki.
-
isx
#6923 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Dopuniš ultru 20KM, spucaš 15KM na 7GB neta, ostatak poruke i pozivi.
- Hercegoviina
#6924 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Sta je sa 3g mrezom u zenici na bh mobile.kod mene mreža štopa ima dva dana ...
- Sanjarko