E to, ta prirodna podjela na ljude i žene govori kako treba biti. Jer, da je trebalo biti drugačije, govorilo bi se ljudi i muškarci. Kako se govori ljudi i žene, sve je jasno.AleksoMKD wrote:pas najbolji covekov prijatelj a dijamant t.j. svetlucavi kamencic zenin
Danasnji "feminizam"
-
Hakiz
#6901 Re: Danasnji "feminizam"
- AleksoMKD
#6902 Re: Danasnji "feminizam"
Original je man's best friend.Hakiz wrote:E to, ta prirodna podjela na ljude i žene govori kako treba biti. Jer, da je trebalo biti drugačije, govorilo bi se ljudi i muškarci. Kako se govori ljudi i žene, sve je jasno.AleksoMKD wrote:pas najbolji covekov prijatelj a dijamant t.j. svetlucavi kamencic zenin
-
Hakiz
#6903 Re: Danasnji "feminizam"
Da li si ti siguran da je ta izreka nastala originalno u engleskom jeziku?AleksoMKD wrote:Original je man's best friend.Hakiz wrote:E to, ta prirodna podjela na ljude i žene govori kako treba biti. Jer, da je trebalo biti drugačije, govorilo bi se ljudi i muškarci. Kako se govori ljudi i žene, sve je jasno.AleksoMKD wrote:pas najbolji covekov prijatelj a dijamant t.j. svetlucavi kamencic zenin
- Connaisseur Karlin
#6904 Re: Danasnji "feminizam"
u debati mjesate "sex differences" i "geneder differences"
razne kulture imaju razlicit koncept, ideje o gender differences
sex differences su jednake na Zemlji
dajte, uozbiljite se na temi i prestanite pisati "prirodna podjela"
razne kulture imaju razlicit koncept, ideje o gender differences
sex differences su jednake na Zemlji
dajte, uozbiljite se na temi i prestanite pisati "prirodna podjela"
- piupiu
#6905 Re: Danasnji "feminizam"
NE ČITAŠ ŽENE
Kažeš ne čitaš žene
Što bi ti one mogle reći
Naučile su te govoriti
Naučile su te hodati
Naučile su te jesti
Naučile su te pišati
Naučile su te voditi ljubav
Uistinu što bi one
Mogle znati o tebi
I tvome iskustvu
Sva ta stoljeća nisu iznjedrila
Jednu koja bi bila velika
Kao veliki pisac
Kojemu je prala čarape
Kažeš ne čitaš žene
Žene su te učile čitati
Učile pisati
Učile živjeti
Uistinu, dječače
Bio je to
U najboljem slučaju
Uzaludan posao
Olja Savičević Ivančević
Kažeš ne čitaš žene
Što bi ti one mogle reći
Naučile su te govoriti
Naučile su te hodati
Naučile su te jesti
Naučile su te pišati
Uistinu što bi one
Mogle znati o tebi
I tvome iskustvu
Kao veliki pisac
Kojemu je prala čarape
Kažeš ne čitaš žene
Žene su te učile čitati
Učile pisati
Učile živjeti
Uistinu, dječače
Bio je to
U najboljem slučaju
Uzaludan posao
Olja Savičević Ivančević
- piupiu
#6906 Re: Danasnji "feminizam"
Pa da. Mislim da je jasno da su same žene jedan od stubova patrijarhata.vjeshalica wrote:To je zato sto su generacije odgajane i odrasle medju onima koji zlostavljaju i koji su zlostavljani,jer uskracivanje nekih stvari na rodnoj osnovi i postupanje iskljucivo kroz rodnu osnovu je zlostavljanje
Jer ako zena podize dijete zensko kroz svoj status nipodastavane zene u svakom segmentu logicno da ce i njena kcerka biti takva i da joj nece biti dozvoljeno da odstupa,muskarci isto tako ako namecu svoja pravila jer su muskarci kojima je sve dozvoljeno pa da odlucuju i o tome kako ce se neko podici i sve ostalo
Eee, ja baš zato, na primjer, mislim da je socijalizam tu bio mnogo pragmatičniji od modernog feminizma. Hajmo se opismeniti; hajmo postati ekonomski subjekt; daj ženi plaćeno porodiljsko; daj državni vrtić; daj dnevni boravak... samo što je i tu (kao i u kapitalizmu) sve ono što je neplaćeni rad u kući ostalo ženski posao (ne znam, doduše, kako je to izgledalo na selu, gdje ima i rada na zemlji, i cijepanja drva, i rada oko stoke, i košenja, čini mi se da su žene dosta ravnopravno učestvovale i u toj vrsti rada, nisam sigurna). Ali je to tegljenje naroda iz teškog, srednjovjekovnog patrijarhata u hipermodernost isto k'o ona gumica za ajvar, rasteglo se do pucanja, prebrzo, i onda se vratilo i opet opeklo ženu.Odrasli u tom okruzenju zive u zabludi da je taj zaostali odgoj i status normalna pojava i prihvatljiva i da se tolerise bez da je iko uticao da to promjeni sa strane i unutar te grupe ljudi
Pokusaj minjenjanja na pravi nacin je izostao jer je previse obojen nerealnostima koje bacaju u drugi plan prave stvari bitne za opstanak i status
- Gojeni H
#6907 Re: Danasnji "feminizam"
vjeshalica wrote:
To je zato sto su generacije odgajane i odrasle medju onima koji zlostavljaju i koji su zlostavljani,jer uskracivanje nekih stvari na rodnoj osnovi i postupanje iskljucivo kroz rodnu osnovu je zlostavljanje
Jer ako zena podize dijete zensko kroz svoj status nipodastavane zene u svakom segmentu logicno da ce i njena kcerka biti takva i da joj nece biti dozvoljeno da odstupa,muskarci isto tako ako namecu svoja pravila jer su muskarci kojima je sve dozvoljeno pa da odlucuju i o tome kako ce se neko podici i sve ostalo
Odrasli u tom okruzenju zive u zabludi da je taj zaostali odgoj i status normalna pojava i prihvatljiva i da se tolerise bez da je iko uticao da to promjeni sa strane i unutar te grupe ljudi
Pokusaj minjenjanja na pravi nacin je izostao jer je previse obojen nerealnostima koje bacaju u drugi plan prave stvari bitne za opstanak i status
Ne mozes ocekivati siru podrsku fokusom na broj zena generalnih direktora u preduzecima. Iako to pitanje treba postaviti, daleko veci broj ljudi bi se osjecao direktno ili indirektno umijesanim kampanjom protiv nasilja; plakate, reklame, statiaticki podaci ...
Ne mozes biti shvacen ozbiljno niti tretiran ravnopravno ukoliko ne postoje zene, ili barem ne u ozbiljnom broju, koje se bore da zena u okviru svojih mogucnosti radi sve sto i muskarac: vozi tenk, lijepi plocice, silazi u rudnicku jamu, projektuje elektro mrezu, ...
Fokusom na poslove u obrazovanju, radu na kasi I bolnici, zena samo potvrdjuje, odredjenom dijelu populacije, da je sposobna za samo odredjene poslove i da takva vrsta segregacije ima smisla.
Naravno, zene ne vole matematiku, poslove koji zahtijevaju fizicku snagu, odredjene napore, opste poznata stvar
-
Škobo Habu
#6908 Re: Danasnji "feminizam"
Počeli smo se gađati i poezijom?piupiu wrote:NE ČITAŠ ŽENE
Kažeš ne čitaš žene
Što bi ti one mogle reći
Naučile su te govoriti
Naučile su te hodati
Naučile su te jesti
Naučile su te pišati
Uistinu što bi one
Mogle znati o tebi
I tvome iskustvu
Kao veliki pisac
Kojemu je prala čarape
Kažeš ne čitaš žene
Žene su te učile čitati
Učile pisati
Učile živjeti
Uistinu, dječače
Bio je to
U najboljem slučaju
Uzaludan posao
Olja Savičević Ivančević
Ovo neka samohrana majka u pitanju?
- vjeshalica
#6909 Re: Danasnji "feminizam"
one su kanalisane da rade i završavaju "ženske škole" i da se tako obrazuju,to su im nametnule njihove majke i očevi,i sve ostalo kroz život ne računajući da su mogle kanalisati djecu u toku obrazovanja da sami uvide neke svoje afinitete i npr sutra studiraju elektrotehniku,građevinu ili mašinstvoGojeni H wrote: Naravno, zene ne vole matematiku, poslove koji zahtijevaju fizicku snagu, odredjene napore, opste poznata stvar
jednostavno ih odvraćaju od toga jer je to preteško za njih i u startu im sjeku noge za nesto što bi one možda željele
a da ne pričam o onima koje i ono malo škole završe pod čudnim okolnostima, da ne kažem da su jedva završile i prošle sa ocjenama a takvih ima mnogo
vremena se nesto mijenjaju pa je sareno to oko upisa i skolovanja
ali relano danas niko nece da zaposli zenu da radi neki strogo zenski posao
kod nas je recimo posao trgovca ocisto rezervisan samo za zene
rijetkos je vidjeti muskarca na kasi
i jos ima mnogo primjera
ja sam npr bolje prolazila sa muskim rtrgovcima na pijaci nekako su bili objektivniji u posluzivanju od zena
- piupiu
#6910 Re: Danasnji "feminizam"
Hrvatska književnica prevedena na 10 jezika.Škobo Habu wrote:Počeli smo se gađati i poezijom?piupiu wrote:NE ČITAŠ ŽENE
Olja Savičević Ivančević![]()
Očigledno 'ne čitaš žene'.
- wewa
#6911 Re: Danasnji "feminizam"
Toliko o 'biranju' struke u skladu s rodom.Study shows gender bias at an early age
By Maria Danilova Associated Press,January 26, 2017, 8:39 p.m.
WASHINGTON — Can women be brilliant? Young klix are not so sure.
A study published Thursday in the journal Science suggests that klix as young as 6 can be led to believe men are inherently smarter and more talented than women, making klix less motivated to pursue novel activities or ambitious careers. That such stereotypes exist is hardly a surprise, but the findings show these biases can affect children at a very young age.
‘‘As a society, we associate a high level of intellectual ability with males more than females, and our research suggests that this association is picked up by children as young 6 and 7,’’ said Andrei Cimpian, associate professor in the psychology department at New York University. Cimpian coauthored the study, which looked at 400 children ages 5-7.
In the first part of the study, klix and boys were told a story about a person who is ‘‘really, really smart,’’ a child’s idea of brilliance, and then asked to identify that person among the photos of two women and two men. The people in the photos were dressed professionally, looked the same age and appeared equally happy. At 5, both boys and klix tended to associate brilliance with their own gender, meaning that most klix chose women and most boys chose men.
But as they became older and attended school, children apparently began using gender stereotypes. At 6 and 7, klix were ‘‘significantly less likely’’ to pick women. The results were similar when the kids were shown photos of children.
Interestingly, when asked to select children who look like they do well in school, as opposed to being smart, klix tended to pick klix, which means that their perceptions of brilliance are not based on academic performance.
‘‘These stereotypes float free of any objective markers of achievement and intelligence,’’ Cimpian said.
In the second part of the study, children were introduced to two new board games, one described as an activity ‘‘for children who are really, really smart’’ and the other one ‘‘for children who try really, really hard.’’ Five-year-old klix and boys were equally likely to want to play the game for smart kids, but at age 6 and 7, boys still wanted to play that game, while klix opted for the other activity.
‘‘There isn’t anything about the game itself that becomes less interesting for klix, but rather it’s the description of it as being for kids that are really, really smart.’’
Believing that they are not as gifted as boys, klix tend to shy away from demanding majors and fields, leading to big differences in aspirations and career choices between men and women. ‘‘These stereotypes discourage women’s pursuit of many prestigious careers; women are underrepresented in fields whose members cherish brilliance,’’ the authors wrote.
It is still unclear where the stereotypes come from. Parents, teachers and peers and the media are the usual suspects, Cimpian said. But it is evident that action must be taken so that these biases don’t curtail klix’ professional aspirations.
- Connaisseur Karlin
#6912 Re: Danasnji "feminizam"
wewa, hvalawewa wrote:Study shows gender bias at an early age
Toliko o 'biranju' struke u skladu s rodom.
moja struka je dominatno muska, ali moram prizznati, ne znam sto je utjecalo na moj izbor , ali su mi jos od ranog djetinjstva kupovali voz, brdo, automobile i avione , znaci, nisu me gusili sa bebama i lutkama , a mala sam i njh, ali za sakupljanje prasine , zelim rci, nisma bila sputavana ni ismijavana od svog drusvta tokom odrastanja
- Connaisseur Karlin
#6913 Re: Danasnji "feminizam"
on voli nasu paznju , to je pozitivan znakpiupiu wrote:Hrvatska književnica prevedena na 10 jezika.Škobo Habu wrote:Počeli smo se gađati i poezijom?piupiu wrote:NE ČITAŠ ŽENE
Olja Savičević Ivančević![]()
Očigledno 'ne čitaš žene'.![]()
-
Škobo Habu
#6914 Re: Danasnji "feminizam"
Ne pitam te to, već iz koje pozicije piše?piupiu wrote: Hrvatska književnica prevedena na 10 jezika.
Očigledno 'ne čitaš žene'.![]()
Ah, stani...
"Naučile su te voditi ljubav"
Dominatno ženska pozicija.
- wewa
#6915 Re: Danasnji "feminizam"
Nema na čemuConnaisseur Karlin wrote:wewa, hvalawewa wrote:Study shows gender bias at an early age
Toliko o 'biranju' struke u skladu s rodom.![]()
moja struka je dominatno muska, ali moram prizznati, ne znam sto je utjecalo na moj izbor , ali su mi jos od ranog djetinjstva kupovali voz, brdo, automobile i avione , znaci, nisu me gusili sa bebama i lutkama , a mala sam i njh, ali za sakupljanje prasine , zelim rci, nisma bila sputavana ni ismijavana od svog drusvta tokom odrastanja
A fino piše u članku, društvo u cjelini je odgovorno za ovakvo raslojavanje djece - puno toga roditelji rade sasvim nesvjesno, prenoseći poruke koje su njima servirane dok su odrastali.
Niko ne kaže da dijete treba na silu usmjeravati prema nekoj opciji, dovoljno je pratiti interesovanja koja su izraženija kod djeteta.
Moja najmlađa je, recimo, luda za nogometom. Ima smisla jer joj stariji brat trenira nogomet, prvo se igrala lopticom nego bilo čime drugim.
A da mi je marka za svaki put kad sam u parkiću čula roditelje koji kćerku opominju da se kani bagera, da se ne prlja, ili sinu da ne plače jer je muško, da ga ismijavaju što se boji - bila bih odvratno bogata.
Samo, najteže je mijenjati samog sebe, ukoliko uopšte spoznamo da je potrebno.
-
Škobo Habu
#6916 Re: Danasnji "feminizam"
Tebe volim ovako na slijepo.Connaisseur Karlin wrote:
on voli nasu paznju , to je pozitivan znak
- piupiu
#6917 Re: Danasnji "feminizam"
Pa da. Meni je danas najzinimljivije iz postaviti pitanje o civilizaciji iz perspektive uništavanja planete. Svašta ćemo mi morati ponovo definisati i preispitati ako mislimo opstati... ih, treba nam za ovo posebna tema.Gojeni H wrote:Potpuno se slazem o evrocentricnoj definiciji civilizacije iako svi pravimo tu gresku razmisljajuci o civilizaciji kao birokratijom sistemu; kraljevi, feudlaci, kmetovi, itd.
Joooj oni su tako interesantna kultura, meni prvenstveno sa kulturološkog stanovišta (kao i Kinezi i razvoj njihove kulture), evo sad nadjoh ovaj fini tekstić da vidim šta i kako - teza se bazira na jednom izolovanom genu... https://www.history.com/news/dna-study- ... vilizationIako nema nikakve veze sa temom... ne moze australijsko aboridzinski sistem biti najstariji ako se na osnovu dostupnih dokaza smatra da su na tlo Australije dosli kopnenim putem iz najvjerovatnije Papue tokom povlacenja vode i stvaranja kopnenog spoja sa Australijom.
Znam nema nikakve veze sa nasom pricom
- wewa
#6918 Re: Danasnji "feminizam"
izvinjavam se što upadam usred antropologije, nego friško taze:
https://edition.cnn.com/2019/11/08/heal ... urce=twCNN
https://edition.cnn.com/2019/11/08/heal ... urce=twCNN
Brain scans don't lie: The minds of klix and boys are equal in math
(CNN)Several studies have already debunked the myth that boys are innately better at math than klix, but those are largely based on analysis of test scores.
Now, researchers also have brain imaging that proves young children use the same mechanisms and networks in the brain to solve math problems no matter their gender. The study was published Friday in the journal Science of Learning.
"We'd studied the behavior of young klix and boys on mathematics tests, and we'd observed that their performance was statistically equivalent; they were indistinguishable. They'd developed the same abilities at the same rates in early childhood," says Jessica Cantlon, a professor of developmental neuroscience at Carnegie Mellon University and the study's senior author. "But there was this lingering question of what's going on under the hood? Is it the same neural mechanism that allows them to accomplish this equivalent behavior?"
To answer this question, Cantlon and her team got 104 kids between the ages of 3 and 10 to perform cognitive tests and watch videos of engaging math lessons while in an MRI scanner. It's the first study to use neuroimaging to evaluate biological gender differences in the math aptitude of young children.
"We looked at which areas of the brain respond more strongly to mathematics content in the videos and tasks, compared to non-math content like reading or the alphabet. So you can define the math network that way by looking at regions that respond more strongly," she said.
"When we do that in little klix, we see a particular network of the brain (respond), and when we do that same analysis in boys we see the exact same regions. You can overlay the network from klix on top of the network from boys and they are identical," she added.
What Cantlon's study doesn't answer is why the belief that boys are stronger in STEM subjects than klix still persists. The stereotype is so pervasive that one research team even issued a consensus statement clarifying that "no single factor," including biology, "has been shown to determine sex differences in science and math."
Cantlon said she thinks society and culture are likely steering klix and young women away from math and STEM fields.
Previous studies show that families spend more time with young boys in play that involves spatial cognition, while teachers also preferentially spend more time with boys during math class, she said. Also, children often pick up on cues from their parent's expectations for math abilities.
"Typical socialization can exacerbate small differences between boys and klix that can snowball into how we treat them in science and math," Cantlon said. "We need to be cognizant of these origins to ensure we aren't the ones causing the gender inequities."
- Connaisseur Karlin
#6919 Re: Danasnji "feminizam"
i aj tebe, pa ne kazu dzabe, ljubav je slijepaŠkobo Habu wrote:Tebe volim ovako na slijepo.Connaisseur Karlin wrote:
on voli nasu paznju , to je pozitivan znak
- Connaisseur Karlin
#6920 Re: Danasnji "feminizam"
wewa , ti djelujes kao divna majkawewa wrote:Nema na čemuConnaisseur Karlin wrote:
wewa, hvala![]()
moja struka je dominatno muska, ali moram prizznati, ne znam sto je utjecalo na moj izbor , ali su mi jos od ranog djetinjstva kupovali voz, brdo, automobile i avione , znaci, nisu me gusili sa bebama i lutkama , a mala sam i njh, ali za sakupljanje prasine , zelim rci, nisma bila sputavana ni ismijavana od svog drusvta tokom odrastanja![]()
A fino piše u članku, društvo u cjelini je odgovorno za ovakvo raslojavanje djece - puno toga roditelji rade sasvim nesvjesno, prenoseći poruke koje su njima servirane dok su odrastali.
Niko ne kaže da dijete treba na silu usmjeravati prema nekoj opciji, dovoljno je pratiti interesovanja koja su izraženija kod djeteta.
Moja najmlađa je, recimo, luda za nogometom. Ima smisla jer joj stariji brat trenira nogomet, prvo se igrala lopticom nego bilo čime drugim.
A da mi je marka za svaki put kad sam u parkiću čula roditelje koji kćerku opominju da se kani bagera, da se ne prlja, ili sinu da ne plače jer je muško, da ga ismijavaju što se boji - bila bih odvratno bogata.
-
Škobo Habu
#6921 Re: Danasnji "feminizam"
Oh, po prvi put u životu se osjećam kao kakav šekspirovski lik.Connaisseur Karlin wrote:
i aj tebe, pa ne kazu dzabe, ljubav je slijepa
- wewa
#6922 Re: Danasnji "feminizam"
hvala <3Connaisseur Karlin wrote:wewa , ti djelujes kao divna majkawewa wrote:Nema na čemuConnaisseur Karlin wrote:
wewa, hvala![]()
moja struka je dominatno muska, ali moram prizznati, ne znam sto je utjecalo na moj izbor , ali su mi jos od ranog djetinjstva kupovali voz, brdo, automobile i avione , znaci, nisu me gusili sa bebama i lutkama , a mala sam i njh, ali za sakupljanje prasine , zelim rci, nisma bila sputavana ni ismijavana od svog drusvta tokom odrastanja![]()
pitacemo djecu kad odrastu aBd
- piupiu
#6923 Re: Danasnji "feminizam"
Hmmm. Ne mogu odlučiti je l' ti nas ovdje potpaljuješ, da se razvijemo u strijelce, ili ozbiljno ovo misliš?Gojeni H wrote: Ne mozes biti shvacen ozbiljno niti tretiran ravnopravno ukoliko ne postoje zene, ili barem ne u ozbiljnom broju, koje se bore da zena u okviru svojih mogucnosti radi sve sto i muskarac: vozi tenk, lijepi plocice, silazi u rudnicku jamu, projektuje elektro mrezu, ...
Sve ima svoju istoriju. Na primjer, žene i djeca su bili dominantna radna snaga u rudnicima Zapadne Evrope na početku industrijske revolucije, zar ne? Zola, "Žerminal"??? U viktorijanskoj Engleskoj je u neko doba donesen zakon da žene i djeca ne mogu biti zapošljavani u rudnicima... a prije toga su u rudnicima radile i djevojčice od 6 godina pa nadalje. Zašto? Pa žene i djeca su, s obzirom da nisu imali prava, uvijek bili jeftinija i lakše eksploatisana radna snaga.
Žene iz više klase su odgajane da ostaju kod kuće, nisu imale jednak pristup obrazovanju, nego su se mogle školovati selektivno - uči ono što tata misli da je za tebe dobro. Dakle, rijetkost je bila da je žena imala pristup studijama matematike, fizike, itd. S druge strane, žene i djeca iz radničke klase su morali raditi - tekstilna industrija, rudarstvo, posluga... zato su pokreti za prava žena i izrastali ili bili usko vezani za radnički pokret.
To i danas možeš vidjeti u zemljama u razvoju - eksploataciju žena i djece, izmedju ostalog, i po rudnicima. Danas imaš 4 miliona žena u rudarstvu raštrkanih po svijetu, najmanje u Aziji, a najviše u Južnoj Americi i Africi. I to ih vjerovatno ima više tamo gdje je proizvodnja primitivnija i usitnjenija. O tekstilnoj industriji u Aziji, proizvodnji tehnologije u Kini, itd, da ne pričamo. I dan danas većinu fabričkih radnika na planeti čine žene.
Čijim fokusom?Fokusom na poslove u obrazovanju, radu na kasi I bolnici,
Ne znam kakvim si ti ženama okružen. Medju mojih 15-ak bliskih prijateljica, stanje je sljedeće - jedna je završila matematiku i statistiku kao student generacije na jednom zapadnom fakultetu; jedna je magistar informacijske tehnologije i izuzetno cijenjen stručnjak za sigurnost informativnih sistema u jednoj od najvećih svjetskih IT firmi, čije ime svi znamo; dvije su završile elektrotehniku, obje rade po inostranstvu na top pozicijama u svojoj branši; jedna je inžinjer biohemije; jedna advokat; dvije su ekonomisti; jedna profesorica na fakultetu; jedna ima svoju firmu; nekoliko ih radi u marketingu...zena samo potvrdjuje, odredjenom dijelu populacije, da je sposobna za samo odredjene poslove i da takva vrsta segregacije ima smisla.
Naravno, zene ne vole matematiku, poslove koji zahtijevaju fizicku snagu, odredjene napore, opste poznata stvar
Ja u svojoj bližoj okolini ni u tragovima ne vidim odraz te tvoje analize. Pa eto ti Karlinke, što nju ne pitaš o tim 'ženskim poslovima'?
Last edited by piupiu on 08/11/2019 13:22, edited 1 time in total.
- piupiu
#6924 Re: Danasnji "feminizam"
Š'oooo? Da je iz muške bilo bi 'naučile su te da guziš'???Škobo Habu wrote:Ne pitam te to, već iz koje pozicije piše?
Ah, stani...
"Naučile su te voditi ljubav"
Dominatno ženska pozicija.
- piupiu
#6925 Re: Danasnji "feminizam"
Bila je izložba o beha novinarkama u Collegium Artisticumu neki dan, i, izmedju ostalog, pričala je Arijana Saračević-Helać kako joj je Bakir Izetbegović rekao da treba da sjedi kući i pegla i kuha, a ne da skače okolo i bavi se političarama. On. Njoj. Besramnik.vjeshalica wrote:one su kanalisane da rade i završavaju "ženske škole"