PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#6901 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

s nestrpljenjem čekam današnji plenum koji je posljednja prilika da se stvari okrenu u nekom pozitivnom pravcu za narod.

Đe sad onaj lik direktna demokratija što je valjo po forumu plenumske šupljake? Sad ćemo vidjeti jel ima ovaj anarhistički instrument ikakve praktične primjene

ps

say_cheese...ne bih znao retji ko mi je odvratniji Neonko jal Tornjak....jednostavno sam na drugom kraju socijalnih makaza da bi išta imao zajedničko s ovom dvojicom krmaka, a glede toga se jednostavno od gađenja ne mogu identificirati s njihovim islamom, njihovim bošnjaštvom, njihovom državom, na kraju krajeva nismo ni u ratu na istoj strani bili...bio sam u rovu i borio se za RBiH dok su se oni skrivali po kancelarijama i bavili prvobitnom akumulacijom

A, tek da stane zabilježeno i Slučajnog prolaznika nabijem na qurac!
hellue

#6902 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

uglavnomja wrote:oo, imamo i labudove, i to crne :lol: :lol:

garant na budzetu :zzzz:

samo ih se nesto ne sjecam 92-95 :oops:
Ja sjecam, nemoj da te podsjecaju na sebe u 2014 :D :D
hellue

#6903 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

StupskaBitanga wrote:Prelako se manipulira borcima. Ovo je ono sto je bakir i Nikšić govorili da će neki narod braniti vladu a izgleda da su to njihove odane boračke snage

Sent from my iPhone using Tapatalk
Vec vidjeno :D
"Jer i ovde, kao i kod svih pokreta i prevrata na svetu, jedni su koji stvar kreću i vode, a drugi koji je ostvaruju i izvode. Pred tu masu iskoče odnekud jedan ili dvojica predvodnika. To su obično grlati, nasilni, nezadovoljeni, potuljeni i nastrani ljudi koje dotada niko nije znao ni primećivao i koji će se, kad uzbuna legne, opet izgubiti u svoju bezimenu sirotinju u strmoj mahali iz koje su i došli, ili ostati da čame u nekoj apsani. I to traje dan, dva, tri ili pet, kako kada i kako gde, sve dok se ma šta ne razbije, ne zapali, dok ne padne ljudska krv, ili dok se uzbuna prosto ne istutnji i ne splasne sama od sebe. Jedan po jedan otvore se tada dućani, povuče se svetina, a čaršilije, kao postiđeni i mamurni, ozbiljni i bledi, nastave svoj posao i svoj život oduvek" Ivo Andrić, Travnička hronika
sumirprimus

#6904 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by sumirprimus »

SENAD MEHDIN HODZIC... heroj rata...dakle dajte malo ba respekta,
Datum: 10.05.1992.
Mehdin-Senad Hodžić "Kapetan Labud" rođen je u Tuzli 1957.godine. Prije rata, bio je pripadnik MUP-a, radio i živio u Splitu.

1992. godine vraća se u rodnu Tuzlu gdje se priključuje Patriotskoj ligi. Atletski gradjen, inteligentan, pun snage koju je oplemenio borilačkim vještinama, Mehdin se odmah nakon uključenja u Patriotsku ligu svim žarom posvetio formiranju specijalnih jedinica, uporedo radeći na njihovom naoružavanju. Poslije pada Bijeljine Mehdin Hodžić i Hase Tirić, sa jedinicom, dobro naoružanom i opremljenom, odlaze na područje Sapne i Teočaka u namjeri da prvo pomognu Almiru Ništoviću u odbrani Kule-Grada, a onda i da mobilišu narod ovog kraja. Do Kule-Grada nisu stigli, ali su se u Nezuku sastali sa Hajrudinom Mešićem i njegovim borcima. Tada su se njih trojica udružili i formirali zajedničku komandu. Komandant je bio Mehdin Hodžic - Senad, zamjenik Hajrudin Mesić, pomoćnik Hase Tirić. Narednih dana oni će vode žestoke bitke u širem regionu Tuzle.

Posljednja dva dana života komandanta Mehdina Hodžića protekla su u velikim bitkama, u kojima je ovaj prekaljeni ratnik pokazao nevjerovatnu hrabrost i prisebnost, odigravši važnu ulogu u odbrani zvorničke i teočanske enklave. Devetog maja Hodžićevi borci, u paklenoj bici, oslobadjaju jako četnicko uporiste Baljkovica. U toj bici, medutim, teže je ranjen kapetan Hajro. Narednog dana, 10. maja 1992. godine četnici kreću u opšti napad na Teočak, Sapnu i Nezuk. Bila je to, zapravo, bitka za Zaseok, u kome su se nalazili Komanda i borci Mehdina Hodžića. U jednoj šumi nalazili su se, takodje, ranjenici i izbjeglo stanovništvo. Nažalost, u smiraj bitke poginuo je i junak Mehdin Hodžić Senad. Tada je izvojevana velika pobjeda, ali jedan veliki junački život kapetana "Crnog Labuda" je ugašen.

Četnicki snajperista pogodio ga je tačno u srce. Bilo je to u predvečerje 10. maja '92. u selu Zaseok. Istog dana ukopan je na mjestu gdje je i poginuo. Mehdin Hodžić je kao komandant jedinice imao tajni znak "Kapetan Labud". Kada je poginuo, Hase Tirić i njegovi borci kao uspomenu na njega, svojoj jedinici su dali naziv "Crni labudovi".
hellue

#6905 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

JoseMujica wrote:s nestrpljenjem čekam današnji plenum koji je posljednja prilika da se stvari okrenu u nekom pozitivnom pravcu za narod.

Đe sad onaj lik direktna demokratija što je valjo po forumu plenumske šupljake? Sad ćemo vidjeti jel ima ovaj anarhistički instrument ikakve praktične primjene

ps

say_cheese...ne bih znao retji ko mi je odvratniji Neonko jal Tornjak....jednostavno sam na drugom kraju socijalnih makaza da bi išta imao zajedničko s ovom dvojicom krmaka, a glede toga se jednostavno od gađenja ne mogu identificirati s njihovim islamom, njihovim bošnjaštvom, njihovom državom, na kraju krajeva nismo ni u ratu na istoj strani bili...bio sam u rovu i borio se za RBiH dok su se oni skrivali po kancelarijama i bavili prvobitnom akumulacijom

A, tek da stane zabilježeno i Slučajnog prolaznika nabijem na qurac!
Nemoju oni pecata :D
Objektivni navijac

#6906 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Objektivni navijac »

Nokian808 wrote:
prokleti mentalitet, podanicki, isprepadan ... pricam o budzetlijama, onim sitnim, medicina, obrazovanje, i sl.
svako od njih misli da ce izgubiti posao ako se polticki angazuje, ako progovori protiv direktora, koji je clan stranke, cak i ako glasa :run:
Pa shvatam ih u neku ruku - bilo je svakakvih zahtjeva tipa rezanje plata budžetlijama za 50%.
Nisam siguran da li je to namjerno ubačeno ili je neko prilično glup to tek tako lupio ali time automatski odbija SVE budžetlije s protesta. Zato treba kad je riječ o štednji npr. reći max plata 3000 KM ali nedirati plate do recimo 1500 KM (75% budzetlija).
Treba udariti ELITE (ministre, poslanike, direktore...) a ne radnike!
Netacno ,potpuno !! Glavni problem nije elita,nje u svakom drustvu ima i mora biti. Oni su malobrojni i cine mali trosak,glavni problem je ogromni,prenapuhani,pretplaceni administrativni -birokratski aparat,kojega cine desetine hiljada budzetlija. Budzetlija i onako nema na protestu,pojavi ih se dosta na forumu,jako ih je lako prepoznati po spinovanju i trolovanju. Plate budzetskih korisnika,moraju biti prilagodzene cijanama na trzistu rada :izet: A sa ovolikim brojem nezaposlenih a skolovanih ta cijena rada je jako,jako niska,puno niza od bilo koje plate koju budzetlije primaju. Kod nas je kapitalizam a znamo da je kod budzetlija jos komunizam . :izet: To je ono sto se mora promijeniti. Ogromna korumpirana,rodjacki povezana sa strankama,pretplacena budzetska kasta je glavni generator osnovnih problema BiH-korupcije i nepotizma.
Slicno ,silne organizacije tkz boraca,to su gnijezda korupcije ,nepotizma i kriminala. Treba biti samo jedna priznata i na neki nacin ovlastena organizacija boraca. I da treba napraviti reviziju svih penzija ,primanja i invalidnina. Ovoliko nehljeba koji su se nakacili na socijale,ne bi ni svedska ekonomija izdrzala.
pustopoljina

#6907 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by pustopoljina »

uglavnomja wrote:oo, imamo i labudove, i to crne :lol: :lol:

garant na budzetu :zzzz:

samo ih se nesto ne sjecam 92-95 :oops:
Mozda ih se ne sjecas jer te nije bilo ni u planu?
Ili si na materinoj sisi bio?
Mozda si bio u minkenskoj udarnoj?

Nemoj se blamirati.

nema opravdanja za unistavanje NASE imovine.
NEMA opravdanja zato sto to treba ponovno platiti iz vec praznih dzepova.
Nema opravdanja za unistavanje simbola drzavnosti, pa makar i zgrada, jer bez obzira sto zelis ostavku svakog unutar zgrade-
ono sto ona predstavlja-drzavu- ne bi trebalo nikome biti upitno ili smetnja.

demonstrantima treba podrska, ne neprijatelji.
Zasto od ljudi koji su se borili za nas praviti neprijatelje?
Naravno da se sa njima lako manipulise, najbolje svoje godine dali su bosni, branili je i zive sad nekakvim ptsp zivotima.
umjesto da nastavis borbu za drzavu dostojnu covjeka (u pm ne zelim zvucati sdpovski, stranacki), koju su i oni u tvojim godinama vodili, ismijavas ih i pravis sebi neprijatelja i unistavas ono sto je ostalo.
ne pocinje istorija ove zemlje sa tvojim bijesom.

Ovu ili bilo koju drugu vlast treba natjerati da radi. Da zaradi placu, a ne da se udebljaju kao krmci dok dobiju mandat i oni i rodjaci im.
Od "mijenjaj nas! Mijenjaj nas!" nema hajra. Sjasi kurto, da uzjasi murto.
zahtjevi se trebaju prije svega odnositi na zakone i provodjenje zakona i odredjivanje plafona za zaradu politicara.
treba sprijeciti bahacenje i kriminal svakog buduceg politicara.
a da se sve to postigne treba zivaca i snage. Upaljaci nisu potrebni.
StupskaBitanga

#6908 PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by StupskaBitanga »

Koliko sam ja neki dan rekao da Bakir place i kukumace u Turskoj ispostavi se tacnim jer ničim izazvani dolaze turski zvanicnici. Tuga

OldMayor

#6909 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by OldMayor »

doktor78 wrote:Ne znam je li neko već ovo postavio, ali današnjim člankom Avaz i njegov gazda dokazuju zašto se s pravom mogu smatrati dostojnim nasljednikom Gebelsa. Na slici je data konto-kartica potraživanja hotela "Emporium" od Vlade USK. Lijepo se vide kolone dugovanja i ukupnog salda. Propratni tekst uz sliku je da je samo za 31.12. Vlada USK potrošila u ovom hotelu 29.000 KM. Kako su došli do ove cifre? Sabirajući iznose iz kolone ukupnog salda! Tako je umjesto stvarne potrošnje od nekih 5000 KM , čitateljstvu sugerisano da je potrošeno skoro 6 puta više. Ako je i od Avaza, previše je!
http://www.avaz.ba/vijesti/teme/hotel-e ... acina-baza
Pa ja ne mogu da vjerujem na ste spremni.
Znaci ti prozivas Fahru, a ok ti je sto su ovi spicili pa eto i 5000 KM u nekakvom hotelu. Kurvali se, cugali, zajebavali... :roll:

Pa neka je napisao 29000, ne bil narod skonto neke stvari.

Pogresno vas upucuju iz centrale.
O'zone
Globalni moderator

#6910 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

Ovo što je boldirano treba da je prioritet svih zahtjeva jer ne može i to treba zahtjevati pa ko želi dobro svojoj sredini i državi će i raditi na taj način a ko ne želi neka se kani politike.

Sindikati HNK
Predstavnici vlasti su radnike i narod doveli u ovakvo teško stanje
Fena
utorak, 11.02.2014 16:33

Predstavnici vlasti su radnike i narod doveli u ovakvo teško stanje

Predstavnici Sindikata, koji djeluju na području HNK-a, podržali su danas mirne proteste, koji se održavaju širom FBiH te zatražili ostavke Kantonalne vlade i utvrđivanje odgovornosti onih, kako su kazali, koji su radnike i narod doveli u ovakvo teško stanje.

Sindikati su osudili vandalizam, te istakli kako su ovakvi protesti bili i očekivani, s obzirom na tešku situaciju u kojoj se građani BiH nalaze. Takođe, upozorili su kako godinama ukazuju na nepravilnosti koje se događaju u pojedinih preduzećima, ali nikad niko nije zbog toga procesuiran.

Što se tiče protesta širom FBiH, predsjednik Unije nezavisnih sindikata FBiH Josip Milić smatra kako je stanje do kraja konfuzno.

"Jedni kažu da je ovo pobuna bošnjačkog naroda protiv hrvatskog, odnosno ukidanja kantona, čime bi se hrvatski narod razvlastio, drugi kako je ovo borba protiv RS-a, što smatram glupim i providnim te ne znam ko je ovdje više normalan", ističe Milić.

Ali, izgleda kako je većina hrvatskog naroda nasjela na tu „udbašu priču“ i da se u skladu s time ponaša, smatra on.

"Želimo da se raspišu novi izbori, ali po novim okolnostima i uslovima. Ne može jedan ministar imati 5 hiljada maraka platu, a da platu korisnicima budžeta nije u stanju osigurati. Plate ministra trebaju da budu 1 600 maraka, plate premijera 100 maraka više, bez auta, mobitela, bez reprezentacije.... Ako si spreman biti ministar pod takvim uslovima, izvoli gospodine druže, budi ministar, ako nisi odstupi", kazao je Milić na današnjoj konferenciji za novinare u Mostaru.

"Ne treba meni ministar koji će dolaziti s džipom koji troši 20 litara iz Konjica i da njegov vozač naveče u tom vozilu vozi svoju curu i baca škripu po Konjicu", dodaje on.

Predstavnica Sindikata Šuma Herceg-Bosne Mirjana Zovko izjavila je kako je njen sindikat godinama upozoravao na teško stanje u tom preduzeću, te vodio razgovore s predstavnicima svih nivoa vlasti, tužilaštvima i ostalima, ali da oni nikada nisu pokazali volju da riješe njihove probleme.

"Imamo sve dokaze i imena i prezimena odgovornih koji su naše preduzeće doveli u katastrofalno stanje, ali niko nikada protiv njih nije pokrenuo istragu", naglašava Zovko.

"Kada kažu huligani u Mostaru, Tuzli, Zenici... ja ih ne bih nazvala tako. Ti isti huligani kako ih oni nazivaju 90-ih su branili ovu državu. Narodu je dogorjelo. Ili se on zvao kruh, hljeb ili ljeb, mi smo gladni", kazala je Zovko, dodavši kako je u BiH najveća gužva na zavodima za zapošljavanje i apotekama.

"Šta očekuju od mene koja sam bez plate punih 6, 5 godina, bez zdravstva i svega ostalo, bez imena i prezime, već me zovu socijalnim slučajem. Ko me je napravio socijalnim slučajem? Oni u vlasti koji u vlast ulaze s pedeset kila, a za četiri godine mandata se uduplaju, jer njima više ništa ne treba osim čačkalice i olovke", istakla je Zovko, te postavila pitanje da kažu šta su to za vrijeme svojih mandata uradili za dobrobit malog čovjeka.

"Isključuju mi i vodu i struju, a u Barama, gdje je 'kuća cvijeća', se potroši više struje za jednu noć nego kod mene za pola godine. Glasnogovornik MUP-a HNK kaže: Naša policija nije opremljena. Nije! I možda za pet-deset dana i oni će stati na našu stranu, jer su i oni jadni, tužni i bijedni. Ali, ta je policija adekvatno opremljena da čuva Bare. Dragan Čović kaže nije ono njegovo, ono je njegove kćerke. Koja je mustra njegova kćerka da onolika policija čuva Bare. Ko plaća tu policiju ili Dragan Čović ili ova mala sitna raja", upitala je Zovko.

Iz sindikata Sokola Zdravko Ćorić smatra kako su tužilaštva u BiH privatne firme vladajućih stranaka.

"Najviše mi je žao djece naših radnika koji su sada ispali huligani. Oni nisu huligani, njih su vladajuće strukture napravile huliganima", ističe on te dodaje

"Oni su napravili manju štetu nego što je samo Čović napravio u Sokolu. Veća je šteta napravljena u Sokolu, nego sve što je u BiH spaljeno. Imamo hiljade stranica materijala i dokaza koje smo davali svim nadležnim institucijama, ali uzalud, samo ih guraju u ladice."

Predsjednik Sindikata nezavisnih državnih službenika i namještenika Jakiša Stančić izjavio je je kako njegov sindikat osuđuje licemjere političara koji se utrkuju u osudi vandalizma i zgražaju nad postupcima izgrednika, a sami su tome doprinijeli, svojom nesposobnošću, neradnom, brigom za vlastite interese....

Nastalu situaciju nalaze ne za smirivanje tenzija, nego za sijanje straha i panike, kako bi smisao opravdane narodne pobune zamaglili i skrenuli na neku drugu stranu, ističe on.

"Šteta koju je politika u posljednjih 20 godina nanijela ovoj državi, a sve kuneći se u nju, višestruko premašuje štetu nastalu od paljevine zgrada javnih ustanova. Privatizacija, ovladavanje javnim preduzećima kao da su 'privatna prćija', manipulisanje javnim nabavkama samo su neki od mutnih poslova koji su povedeni od strane vlastodržaca u proteklom razdoblju", zaključuje Stančić.

Medijima se, u ime sindikata Žitoprometa, obratila i Ružica Marjanović, koja je kazala kako je žalosno da ona koja je običan građanin i visoko obrazovana osoba nije u mogućnosti naći zaposlenje u svojoj struci, već radi u kladionici.

"Žitopromet je sada u stečaju, a naša stečajne upraviteljica nije bila za rekonstrukciju, već za likvidaciju. Međutim, u tom procesu ona nije stavila svu imovinu na prodaju već parcijalno prodaje imovinu, što će na kraju dovesti do toga da na kraju neće imali dovoljno novca da isplati zaostale plate radnicima", naglašava Marijanovićeva.

Milić je na današnjoj konferenciji za novinare pokazao megafon, koji je, kako je kazao, bio krunski dokaz SIPA-e, da je on kriminalac, zločinac, te da ruši BiH i pali državne institucije.

"SIPA nije uspjela naći ni jedan dokaz za opljačkani Soko, Šume Herceg-Bosne, Žitopromet i ostale propale firme, a meni su našli, zamislite neoborivi dokaz, da sam je kriminalac radi megafona. Toliko o našoj SIPI, KOSU i ostalim", zaključio je predsjednik Unije neovisnih sindikata.

Današnjoj konferenciji za novinare trebali su se pridružiti i predstavnici sindikata Zapadnohercegovačkog kantona, no danas su se predomislili, jer su se dogovorili s tamošnjom vladom da ne idu ni u kakve medijske istupe u idućem periodu.

OldMayor

#6911 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by OldMayor »

Hugo Boss wrote:
StupskaBitanga wrote:Adis Arapović na pinku odlican

ja ga evo predlažem za mandatara vlade KS na plenumu
http://www.klix.ba/forum/plenum-gradana ... 150s0.html

ali raji ne valja :-)
jebem li ga ko će nam ugodit
Joj vas, ne treba nama ko ce lijepo pricat, kako to ljudi vise ne kontaju jebemu.

Ne trebaju nama lijepe rijeci, trebaju nam dijela. Boli mene briga sto on fino prica i kriticki se osvrce, ali ko je lik, uhljebljen u nekakvoj nevladinoj organizaciji i koristen kad zatreba vladajucim.

Ovakvi nam ne trebaju i ja ga nikad ne bi podrzao, njega i njemu slicne. Jer ovo je samo naprednija verzija Brkana - Brkan 2.0.
O'zone
Globalni moderator

#6912 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

OldMayor wrote:
Hugo Boss wrote:
StupskaBitanga wrote:Adis Arapović na pinku odlican

ja ga evo predlažem za mandatara vlade KS na plenumu
http://www.klix.ba/forum/plenum-gradana ... 150s0.html

ali raji ne valja :-)
jebem li ga ko će nam ugodit
Joj vas, ne treba nama ko ce lijepo pricat, kako to ljudi vise ne kontaju jebemu.

Ne trebaju nama lijepe rijeci, trebaju nam dijela. Boli mene briga sto on fino prica i kriticki se osvrce, ali ko je lik, uhljebljen u nekakvoj nevladinoj organizaciji i koristen kad zatreba vladajucim.

Ovakvi nam ne trebaju i ja ga nikad ne bi podrzao, njega i njemu slicne. Jer ovo je samo naprednija verzija Brkana - Brkan 2.0.
A zaboravlja se da NVO svoje ručice isto stavlja u budžetsku kesu kad god može
hellue

#6913 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

Ovi "gradjani" podrumasi koji nisu culi za Crne labudove neka pogledaju ovaj snimak, od 21. minute, da vidite sta su muda,

https://www.youtube.com/watch?v=P0qo30T ... dded#at=51
Last edited by hellue on 12/02/2014 09:03, edited 1 time in total.
DonVitoN

#6914 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by DonVitoN »

doktor78 wrote:Ne znam je li neko već ovo postavio, ali današnjim člankom Avaz i njegov gazda dokazuju zašto se s pravom mogu smatrati dostojnim nasljednikom Gebelsa. Na slici je data konto-kartica potraživanja hotela "Emporium" od Vlade USK. Lijepo se vide kolone dugovanja i ukupnog salda. Propratni tekst uz sliku je da je samo za 31.12. Vlada USK potrošila u ovom hotelu 29.000 KM. Kako su došli do ove cifre? Sabirajući iznose iz kolone ukupnog salda! Tako je umjesto stvarne potrošnje od nekih 5000 KM , čitateljstvu sugerisano da je potrošeno skoro 6 puta više. Ako je i od Avaza, previše je!
http://www.avaz.ba/vijesti/teme/hotel-e ... acina-baza
Topla novogodisnja vecera.
daddy-kool

#6915 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by daddy-kool »

Mister Yes wrote:
madridist wrote:Kako je krenulo ovo jedino korisno od protesta će bit ako se evropljani uplaše te nas u strahu od kakvih sukoba ubace u neki brzi voz za priključenje Nato savezu i EU ..
Nisam siguran da li oni "reaguju" ili "upravljaju" u ovoj situaciji ali bez obzira šta rade to boldirano je i moja nada.
Možda opet puste IPA fondove, ali nema brzog voza jer nema politčkog rješenja ustroja BiH.
Janjicar

#6916 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

Zna li neko ko je ovaj Adis Arapovic? Cime se bavi i pripada li kojoj politickoj opciji ili je nezavisan ?
Objektivni navijac

#6917 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Objektivni navijac »

hellue wrote:Ovi "gradjani" podrumasi koji nisu culi za Crne labudove neka pogledaju ovaj snimak, od 21. minute, da vidite sta su muda,

https://www.youtube.com/watch?v=P0qo30T ... dded#at=51
Rat je zavrsio 14.11.95. Tada se predsjednik predsjednistva Izetbegovic rukovao ( maltene izljubio ) sa Tudzmanom i Milosevicem. Tog dana je rat zavrsio. A danas je 12.02 2014. Dobro jutro Kolumbo :D
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#6918 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Slo Burner »

http://sdp.ba/novost/21467/ovo-su-dobro ... -ugrozenih

A jbt ovi bi zaratili sa NATO paktom samo da ostanu u foteljama
Hafis

#6919 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Hafis »

Janjicar wrote:Zna li neko ko je ovaj Adis Arapovic? Cime se bavi i pripada li kojoj politickoj opciji ili je nezavisan ?
Nosilac svih mogućih NVO priznanja. Profesionalni, ali i univerzalni borac za ljudska prava, prava žena, samohranih majki, nezbrinute djece, pasa lutalica, grenlandskih kitova, demobilisanih boraca i bivših vlasnika videoteka. Jednom riječju jedan od boljih predatora fondova za razvoj civilnog društva, vjerojatno i najbolji. Pomalo curi lova, prodaje se fina sitna prdimahovina, i sve u svemu nije loše. Bože podrži.
OldMayor

#6920 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by OldMayor »

O'zone wrote:Ovo što je boldirano treba da je prioritet svih zahtjeva jer ne može i to treba zahtjevati pa ko želi dobro svojoj sredini i državi će i raditi na taj način a ko ne želi neka se kani politike.

"Želimo da se raspišu novi izbori, ali po novim okolnostima i uslovima. Ne može jedan ministar imati 5 hiljada maraka platu, a da platu korisnicima budžeta nije u stanju osigurati. Plate ministra trebaju da budu 1 600 maraka, plate premijera 100 maraka više, bez auta, mobitela, bez reprezentacije.... Ako si spreman biti ministar pod takvim uslovima, izvoli gospodine druže, budi ministar, ako nisi odstupi", kazao je Milić na današnjoj konferenciji za novinare u Mostaru.

"Ne treba meni ministar koji će dolaziti s džipom koji troši 20 litara iz Konjica i da njegov vozač naveče u tom vozilu vozi svoju curu i baca škripu po Konjicu", dodaje on.
:thumbup:

To treba da narocito potencira.
Jer kad otjeramo pare, tek onda cemo dovesti ljudi koji zele istinski pomoci ovoj zemlji.

Ovako dok je plata ministru 6000 KM, nema tu buducnosti.

Samo je kod nas normalno da nekakav politicar ima 10 puta vecu platu od radnika koji mu je zaradjuje i koji stvara novu vrijednost.

Znaci - kad otjeramo pare, otjeracemo i ove hijene i parazite iz vlada.
daddy-kool

#6921 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by daddy-kool »

@libero odličan post
exliberal-ex wrote:

Jel moze observacija od nekog ko nije dole ko gleda ove proteste sa sigurne udaljenosti

Svi ovdje pricamo o protestima, cujem se neki dan sa familijom (stariji ljudi) sta se to desava...ma pusti bolan neko nahajcao djecurliju I onda zapalili ko slucajno skupstinu grada...kako je nezapalise cijeli rat sad uspjese bez problema...
Sa moje strane nemogu da skontm doslo par hiljada ljudi kobajagi neki protesti sa nekim zahtjevima koji se krecu od komicnih do protiv ustavnih...I vlade padaju ko trule sljive...ko god da pogleda kako se desavaju protesti po svijetu I uporedi sa ovim protestima stane I pita ko koga ovdje zajebava.
Nekazem da protesti netrebaju , trebaju definitvno I definitivno kasne minimalno 10 godina ali opet nekontam sta se desava...protesti su bili I prije I nista se nije desavalo sad odjedanput raspad sistema.Pobornici zavjere imaju vise nego dovoljno materijala za raspravu I koliko god da citam ovaj forum I druge novine nemogu da nadjem objasnjenje koje bi moglo da usutka ove teorije.
I na kraju postavlja se pitanje sta poslije...ko ce da formira vlast, nemoze se sad reci u te vlade nemogu uci stranacki ljudi...neralan I neizvodiv zahtjev ako kazu mogu stranke ali samo pojedine doci ce do cijepanja glasaca na one revolucinarne I kontra revolucionalne strane I opet imamo pat poziciju. Ako se ovi protesti neprosire na teritoriju RS I zapadne Hercegovine ( a izgleda da se nece prosirit u onom opsegu koji mnogi prieljkuju) onda se vrlo lako desit da se ovi protesti prekvalifikuju u unutrsanji sukob bosnjackih stranaka ili protiv ustavno djelovanje.
Imam osjecaj da je neko ovo stimulisao ispod stola ali da nije bio svjestan posljedica I kontra djelovanja aktuelnih vladajucih stranaka....sad treba gledaat kako ce hrvati I srbi odigrat nabacenu loptu ali bojim se da ce se ova zbivanja negativno odrazit prvenstveno prema bosnjacima
:thumbup:

Vidjećemo da li će izaći na površinu još detalja, iako postoji mnogo indicija da je bilo dosta organizacije i instruiranja.
Janjicar

#6922 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

Hafis wrote:
Janjicar wrote:Zna li neko ko je ovaj Adis Arapovic? Cime se bavi i pripada li kojoj politickoj opciji ili je nezavisan ?
Nosilac svih mogućih NVO priznanja. Profesionalni, ali i univerzalni borac za ljudska prava, prava žena, samohranih majki, nezbrinute djece, pasa lutalica, grenlandskih kitova, demobilisanih boraca i bivših vlasnika videoteka. Jednom riječju jedan od boljih predatora fondova za razvoj civilnog društva, vjerojatno i najbolji. Pomalo curi lova, prodaje se fina sitna prdimahovina, i sve u svemu nije loše. Bože podrži.
Znaci covjek je borac jer mnogi od nas nismo u stanju ni da budem u jednoj NVO...
Alfons Kauders

#6923 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
dobar opis - u biti strucnjak za sve i svasta... da ne bude da imam nesto protiv njega, snasao se tu gdje jeste i radi relativno dobar posao (mada nisam ljubitelj nevladinih zajebancija - ali adis je barem ozbiljniji i pametniji od 99% slicnih likova koji se pojavljuju u medijima)

btw sama cinjenica da ljudi ne znaju ko je meni pokazuje da barem zadnjih deset godina nisu pratili politiku... i ne kontam otkud sad da se preko noci odjednom zanimaju za istu?

adisu se moze stosta prigovorit (kao i svakom u tom sektoru), ali mora se priznati da je CCI godinama radio monitoring mnogih institucija, i radili su kvalitetno... od kantonalnih skupstina do drzavnog nivoa - da je ljude zanimalo sta su nalazili u svojim izvjestajima, vjerovatno bi sve ovo bilo nepotrebno, al jebi ga, kasno je sad
Toffee karamela

#6924 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Toffee karamela »

Kikibombona wrote: :lol: :lol: :lol: :lol:

Znaci, SDA, narod zna?

A jeste se uznemiili? :D

Dosta je ljudima ubleha pljackasa!

Gospodine Izetbegovic, ljudi potestuju!

Ja sam pretrcao pistu!

Gospodine Izetbegovic, ljudi nemaju posla!

Ja sam prokopao tunel!Gospodine Izetbegovic, penzioneri jedva prezivljavaju!

Ja sam x puta mogao poginuti u ratu!
Ne samo da ga je kopao, nego je kopao sa obje strane :lol: :lol:
Last edited by Toffee karamela on 12/02/2014 09:21, edited 1 time in total.
sumirprimus

#6925 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by sumirprimus »

pa neko mlad,30 35 do 40 god...obrazovani, i ne hebu zivu silu.
imaju energije za razliku od ovih olinjalih matorina...
hoce,pa i ako pogrijese,nista kakve su greske dosad pravljene..
svi mi oko sebe zanmo bar jednog takvog...anoniman za svekoliko pucanstvo,al u svom krugu,dere,hara,cijepa na atome,ne boji se boga a kamol prijetnji... :bih:
a da je posten i da nece zavrnut, ... e tako se vec krug smanjuje... :D
Post Reply