Lezeci plitki gumeniNaslovnica wrote:Ležeći ili one vibro trake?
Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#6901 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- muz66
#6902 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Serem im se na sigurnost. Pleme im se zatr'lo.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#6903 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
sad ce zima,zna li neko nekog vozaca grtalice da mu platite rucak 
-
Naslovnica
#6904 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
U Sarajevu će uskoro biti brže pjehe goniti, nego autom.
Toliko se usporava saobraćaj, što od strane debila za volanom, što od strane ovih 'stručnjaka', postalo je apsolutno frustrirajuće voziti u Sarajevu.
Toliko se usporava saobraćaj, što od strane debila za volanom, što od strane ovih 'stručnjaka', postalo je apsolutno frustrirajuće voziti u Sarajevu.
- muz66
#6905 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Moze li traktor sa plugom?bitanga_sa_otesa wrote:sad ce zima,zna li neko nekog vozaca grtalice da mu platite rucak
- bitanga_sa_otesa
#6906 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
bit ce preofirnomuz66 wrote: Moze li traktor sa plugom?
- Dope_Man
#6907 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kod nas su u naselju godinama sezonski morali postavljati ponovo jer su ih grtalice dizale, nekad i raja namjerno vjerovatno... a onda su pukli betonske 
-
maxell_sarajevo
#6908 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Mimar Sinana i Brace Mulica su dvije ulice u katastrofalnom stanju, sad su jos vise usporili saobracaj, nema zelenog vala, lezeci, u desnoj traci nisu propali vec su izdignuti sahtovi.
- spree
#6909 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Stavili su iste lezece kod os osman nuri hadzic, samo sto su gore na sve cetiri trake, a tu samo na unutrasnje. Ne znam sta imaju usporavati ovdje. Semafori, ukljucenja i uzasna cesta. Ne pamtim da sam vidio da neko prebrzo vozio tuda. Mozda im je ovo rješenje da uspore ove iz automafije i da ih stignu tu

- Thorgerson
#6910 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Da, ogranicenje jeste 40 i koga postuje? Hoces reci da raja ondje vozi 40km/h? Daj ba...muz66 wrote:Stoka stavila lezece na Dbr kod Mercatora. 40 ogranicenje, semafori, i opet im malo. Pleme im citavo oplodim.
Bolje je ovako, duz citave ulice u tih kolko 1,5 - 2km se nalaze tri osnovne skole, nekoliko vrtica. Mozda je nekad i bolje sprijeciti, nego lijeciti. Ako hoces da furas, imas dvije alternative gdje nema lezecih.
Meni nimalo ne smetaju.
Ono sto mi smeta jeste u kakvom katastrofalnom stanju je ta cesta.
- Thorgerson
#6911 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ma voze ljudi brzo. Mislim ne vozi se previse brzo jer ni ne mozes, cesta je losa. Ali da se vozi 60-70 vozi se. Jer ako ja vozim 50km/h a neko profura pored mene...40km/h voze samo autoskole onuda. Necemo se lagati.spree wrote:Stavili su iste lezece kod os osman nuri hadzic, samo sto su gore na sve cetiri trake, a tu samo na unutrasnje. Ne znam sta imaju usporavati ovdje. Semafori, ukljucenja i uzasna cesta. Ne pamtim da sam vidio da neko prebrzo vozio tuda. Mozda im je ovo rješenje da uspore ove iz automafije i da ih stignu tu![]()
- muz66
#6912 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
De malo ukljuci logiku. Stavili su ih tacno kod SEMAFORA. Pa kako li smo to mi pod granatama isli u skolu, bez lezecih i semafora? Rode debile i onda im svi drugi krivi.Thorgerson wrote:Da, ogranicenje jeste 40 i koga postuje? Hoces reci da raja ondje vozi 40km/h? Daj ba...muz66 wrote:Stoka stavila lezece na Dbr kod Mercatora. 40 ogranicenje, semafori, i opet im malo. Pleme im citavo oplodim.![]()
Bolje je ovako, duz citave ulice u tih kolko 1,5 - 2km se nalaze tri osnovne skole, nekoliko vrtica. Mozda je nekad i bolje sprijeciti, nego lijeciti. Ako hoces da furas, imas dvije alternative gdje nema lezecih.
Meni nimalo ne smetaju.
Ono sto mi smeta jeste u kakvom katastrofalnom stanju je ta cesta.
- Thorgerson
#6913 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
U svakoj normalnoj drzavi lezeci su postavljeni pored skola.muz66 wrote: De malo ukljuci logiku. Stavili su ih tacno kod SEMAFORA. Pa kako li smo to mi pod granatama isli u skolu, bez lezecih i semafora? Rode debile i onda im svi drugi krivi.
Ako ti smetaju lezeci, zuri ti se, imas alternativu - u cemu je problem?
Postavljeni su kod semafora, jer stoka bas na semaforima ubrzava, da stigne na sljedeci semafor. I tu bude puno djece. I logicno tu su i pjesacki prelazi, gdje bi ih ti postavio? Van pjesackih jel? Opet kazem ne do bog da bude zgazen neko, srat cete svi sto nema lezecih, ovo, ono...bolje ovako.
Prolazim tom cestom svaki dan i znam kako raja vozi, dakle ne moras mi nista objasnjavati. Ponavljam jos jednom, niko pa ni ja sam ne vozi 40km/h osim autoskole. Budi ti iskren, pa reci vozis li ti 40km/h citavim dijelom te ceste? Hocu iskren odgovor? Ja ne vozim. Sada cu morati. A morat ces i ti. Autoskolama svejedno.
- muz66
#6914 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ne vozim 40. Stajem na semafor. Pjesaci prodju. Ne kontam mozak koji se odlucio na instalaciju tih karina. Majka mu iz pokopovih kola ispala kad nalete na lezeci.
-
maxell_sarajevo
#6915 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Treba zeleni val namjestiti i tako usporiti voznju na ogranicenu brzinu, a ne sto debili rade krenes na zeleno ubrzas na 50 pa te crveno uhvati.
I na bulevaru mozes ubrzati na 100, al te crveno hvata, a ako vozis 60 imas zeleni val od bascarsije do Stupa.
I na bulevaru mozes ubrzati na 100, al te crveno hvata, a ako vozis 60 imas zeleni val od bascarsije do Stupa.
- beni-bu-man
#6916 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
bilo nekadmaxell_sarajevo wrote:Treba zeleni val namjestiti i tako usporiti voznju na ogranicenu brzinu, a ne sto debili rade krenes na zeleno ubrzas na 50 pa te crveno uhvati.
- bitanga_sa_otesa
#6917 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
sad ako vozis 60 stajes na svako crveno
- amar1994
#6918 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Radovi na lokacijama u Sarajevu traju i po nekoliko mjeseci, a odgovornosti se prebacuju
http://www.klix.ba/clanak/181030086

http://www.klix.ba/clanak/181030086
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#6919 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
zato ja vozim 65-75, kod radara smanjim na 65, pa nek mami jebu zeleni valbitanga_sa_otesa wrote:sad ako vozis 60 stajes na svako crveno
- beni-bu-man
#6920 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
upravobitanga_sa_otesa wrote:sad ako vozis 60 stajes na svako crveno
al kurac ces vozit 60 od debila koji se mecu po instagramu i ostale pickie materine
- bitanga_sa_otesa
#6921 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
pa opet stanes na crveno i cekas 10 sec da se upali zeleno...probao ja po noci ,kad nema nikoga, ici 60 od malte do stupa na svaki semafor sam kocio...liaar wrote:zato ja vozim 65-75, kod radara smanjim na 65, pa nek mami jebu zeleni valbitanga_sa_otesa wrote:sad ako vozis 60 stajes na svako crveno
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#6922 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Života mi, baš navečer probam kad se vraćam sa Jarčedola u Rajlovac, 13 minuta Tranzit kroz grad do Rajlovcabitanga_sa_otesa wrote:pa opet stanes na crveno i cekas 10 sec da se upali zeleno...probao ja po noci ,kad nema nikoga, ici 60 od malte do stupa na svaki semafor sam kocio...liaar wrote:zato ja vozim 65-75, kod radara smanjim na 65, pa nek mami jebu zeleni valbitanga_sa_otesa wrote:sad ako vozis 60 stajes na svako crveno
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#6923 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Thorgerson wrote:U svakoj normalnoj drzavi lezeci su postavljeni pored skola.muz66 wrote: De malo ukljuci logiku. Stavili su ih tacno kod SEMAFORA. Pa kako li smo to mi pod granatama isli u skolu, bez lezecih i semafora? Rode debile i onda im svi drugi krivi.
Postavljeni su kod semafora, jer stoka bas na semaforima ubrzava, da stigne na sljedeci semafor. I tu bude puno djece. I logicno tu su i pjesacki prelazi, gdje bi ih ti postavio? Van pjesackih jel? Opet kazem ne do bog da bude zgazen neko, srat cete svi sto nema lezecih, ovo, ono...bolje ovako.
Prolazim tom cestom svaki dan i znam kako raja vozi, dakle ne moras mi nista objasnjavati. Ponavljam jos jednom, niko pa ni ja sam ne vozi 40km/h osim autoskole. Budi ti iskren, pa reci vozis li ti 40km/h citavim dijelom te ceste? Hocu iskren odgovor? Ja ne vozim. Sada cu morati. A morat ces i ti. Autoskolama svejedno.

a na vecini one ceste im ne smeta kontaktna mreza od trolejbusa
džabe što ima 4-5 semafora, koliko već, opet se prelazi na divlje kod Azela ili na divlje kod Trolejbuske ili na divlje prema Mercatoru... i šta sad, stavi ležeće ali nipošto da kazniš pješaka koji prelazi gdje mu kurcu ćejf
-
selma 83
#6924 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
stvarno ,dijete koje na semaforu neće da SAČEKA, onda treba poslati psihologu,(šta reći o tom djetetu), prije rata nije bilo nigdje semafora naprimjer evo, raskrsnica buća potok , boljakov, briješće a na tom potezu,lično svedočim, da je frekvencija saob, bila uvijek jaka, Ali nas su baš sa nekim tonom strogo upozoravali i kući i u školi. prvo lijevo pa desno gledat. i šta? ima semafor i opet skoči na cestuThorgerson wrote:U svakoj normalnoj drzavi lezeci su postavljeni pored skola.muz66 wrote: De malo ukljuci logiku. Stavili su ih tacno kod SEMAFORA. Pa kako li smo to mi pod granatama isli u skolu, bez lezecih i semafora? Rode debile i onda im svi drugi krivi.
- holowey
#6925 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
od koga ce dijete da nauci kada i kako se prelazi ulica? od uciteljice? one iste uciteljice za koju babo kaze "ma ko je ona da meni pametuje"? a pri tome babo prelazi kad i gdje mu se cefne... nije maksumce krivo sto ne zna...