Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
VjecitiStudent

#6901 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

StupskaBitanga wrote:Možda mu je i domet da ŽK preporuči kakvu destinaciju uz određeni popust
Bilo bi zanimljivo saznati preko koga Komsicev ured kupuje avionske karte.
MaxPayne

#6902 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MaxPayne »

Što se Željko provaljuje sa ovim MMF-om,a donedavno bio u stranci koja im je crveni tepih prostirala.A konto ovakve bisere mogu samo zeleni prosipati zombijima iz prvih safova.Mada sa ovakvim glasačima može ljude i uvjeriti da je novi Che. :-)
VjecitiStudent

#6903 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

MaxPayne wrote:Što se Željko provaljuje sa ovim MMF-om,a donedavno bio u stranci koja im je crveni tepih prostirala.A konto ovakve bisere mogu samo zeleni prosipati zombijima iz prvih safova.Mada sa ovakvim glasačima može ljude i uvjeriti da je novi Che. :-)
Istine radi, moram primijetiti da se MMF u nas prvi put pojavljuje dok su zeleni bili na vlasti.
Crveni su ih zbog toga kritikovali, da bi, čim su zasjeli u vlast, nastavili sa istom praksom.
StupskaBitanga

#6904 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

VjecitiStudent wrote:
StupskaBitanga wrote:Možda mu je i domet da ŽK preporuči kakvu destinaciju uz određeni popust
Bilo bi zanimljivo saznati preko koga Komsicev ured kupuje avionske karte.
:thumbup: pa eto zaokruži ti ovo moje sa odličnim pitanjem

Sada u Komšićevom timu imamo: ugostitelja/kafić Tito pa ovog turističku agenciju pa imamo prostorije DiF u propaloj LORI (koja je usput uništila Ditu) ako ko ima da nastavi niz
shiljak

#6905 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Meni su ovi smješni što komentarišu komšića i ovog sa agencijom u negativnom smislu.. Nekako to je isto kao kad komentariše neko kako nema posla a on ga sam nikad nije ni tražio.

Pa kad neko uradi nešto pozitivno obavezno negativni komentar, ili općenito kad se priča o nekom traži se negativna strana... to niđe na svijetu nema :D

Last edited by shiljak on 11/12/2013 12:10, edited 2 times in total.
Corto Maltese

#6906 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Pravo se zaratilo između Komšića i SDP BiH. Baš me zanima sa koliko razlike, u tom ratu, pobjeđuje SDA?
Great Cornholio

#6907 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Great Cornholio »

Corto Maltese wrote:Pravo se zaratilo između Komšića i SDP BiH. Baš me zanima sa koliko razlike, u tom ratu, pobjeđuje SDA?
Pu, pu, pu, pomakni se smjesta :-)
svjezi_ustipak

#6908 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by svjezi_ustipak »

shiljak wrote:Meni su ovi smješni što komentarišu komšića i ovog sa agencijom u negativnom smislu.. Nekako to je isto kao kad komentariše neko kako nema posla a on ga sam nikad nije ni tražio.

Pa kad neko uradi nešto pozitivno obavezno negativni komentar, ili općenito kad se priča o nekom traži se negativna strana... to niđe na svijetu nema :D
:thumbup:

nego, sta ti glumis sa tim sto ne das ljudima da komentarisu kako drugi glume da su fol neke face? to ti fol neka faca, ha? :D :D
Opetja033

#6909 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Opetja033 »

Great Cornholio wrote:
Corto Maltese wrote:Pravo se zaratilo između Komšića i SDP BiH. Baš me zanima sa koliko razlike, u tom ratu, pobjeđuje SDA?
Pa koalicija SDA-DF je izvjesna. Na svim nivoima, naravno nakon izbora. Obavljeni su i razgovori (odavno), a kontakti izmedju te dvije stranke su konstantni. Nemam namjeru iznositi imena ljudi, ko ne vjeruje neka saceka period nakon izbora.
shiljak

#6910 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

svjezi_ustipak wrote:
shiljak wrote:Meni su ovi smješni što komentarišu komšića i ovog sa agencijom u negativnom smislu.. Nekako to je isto kao kad komentariše neko kako nema posla a on ga sam nikad nije ni tražio.

:thumbup:

nego, sta ti glumis sa tim sto ne das ljudima da komentarisu kako drugi glume da su fol neke face? to ti fol neka faca, ha? :D :D
Ne dam zato što glume, ako će već oni da glume onda ću i ja da glumim pa da vidimo ko je veći glumac. :D
lerdi

#6911 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Opetja033 wrote:
Great Cornholio wrote:
Pa koalicija SDA-DF je izvjesna. Na svim nivoima, naravno nakon izbora. Obavljeni su i razgovori (odavno), a kontakti izmedju te dvije stranke su konstantni. Nemam namjeru iznositi imena ljudi, ko ne vjeruje neka saceka period nakon izbora.
Ne izmišljaj bezveze. Nikakav dogovor o koaliciji ne postoji. Poziva i ispipavanja pulsa sigurno da ima, kao i svugdje, jer su kako u DF-u tako i u ostalim strankama svjesni da će sa nekim morati u koaliciju ako žele biti u vlasti. Sve ankete pokazuju da bi DF nakon izbora mogao dobiti značajan dio glasova i naravno da ovi koji su navikli na vlast žele tu da ostanu pa brže bolje pokušavaju koketirati sa DF-om. Sam Komšić je na javnoj tribini rekao da se u koaliciju može sa svakim osim sa fašistima i rušiteljima države, ali naravno pod određenim uslovima. Iz toga i podrške Hanke u skupštini kantona je i konstriuisana kompletna ova priča o koaliciji DF i SDA, ali daleko je to od istine. ;)
Opetja033

#6912 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Opetja033 »

lerdi wrote:
Opetja033 wrote:Pa koalicija SDA-DF je izvjesna. Na svim nivoima, naravno nakon izbora. Obavljeni su i razgovori (odavno), a kontakti izmedju te dvije stranke su konstantni. Nemam namjeru iznositi imena ljudi, ko ne vjeruje neka saceka period nakon izbora.
Ne izmišljaj bezveze. Nikakav dogovor o koaliciji ne postoji. Poziva i ispipavanja pulsa sigurno da ima, kao i svugdje, jer su kako u DF-u tako i u ostalim strankama svjesni da će sa nekim morati u koaliciju ako žele biti u vlasti. Sve ankete pokazuju da bi DF nakon izbora mogao dobiti značajan dio glasova i naravno da ovi koji su navikli na vlast žele tu da ostanu pa brže bolje pokušavaju koketirati sa DF-om. Sam Komšić je na javnoj tribini rekao da se u koaliciju može sa svakim osim sa fašistima i rušiteljima države, ali naravno pod određenim uslovima. Iz toga i podrške Hanke u skupštini kantona je i konstriuisana kompletna ova priča o koaliciji DF i SDA, ali daleko je to od istine. ;)
Nisam ni rekao da postoji dogovor o koaliciji (pismeni, usmeni, bilo kakav). Po meni, mozda grijesim, rijec "izvjesno" i "sigurno" nisu sinonimi. :)
Postoje samo dvije realne opcije po pitanju koaliranja: SDA i SDP. Kako stvari stoje, prva solucija je najbliza. Barem prema mojim saznanjima. :)
Great Cornholio

#6913 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Opetja033 wrote:
Great Cornholio wrote:
Nacionalističa i "vojna" stranka u koaliciji, ako tako bude ne piše se dobro Državi BiH.
Great Cornholio

#6914 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Ni koalicija SDP i SDA nije bila dobra za Državu BIH, vjerovatno je i ova Željkova " radikalna" stranka proizvod počinjenog "bluda" između nacionalsta i onih koji to nisu.
madner

#6915 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

SDA je za koaliciju ako bude senior, no posto se sada boje da ce biti junior mjenjaju taktiku.
Great Cornholio

#6916 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

madner wrote:SDA je za koaliciju ako bude senior, no posto se sada boje da ce biti junior mjenjaju taktiku.
Ma svima njima je jedino bitno da budu u vlasti, zbog toga se se i "prostituišu".
madner

#6917 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Politicari koji bi da budu vlast, frapiran sam :D
Great Cornholio

#6918 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

madner wrote:Politicari koji bi da budu vlast, frapiran sam :D
Ako za mene glasate ja sam spreman da se žrtvujem za narod 8-) :D

Ne bih se ja mogao baviti politikom :run:
madner

#6919 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Pa nista od tebe ako se ne izboris za vlast.

Bar sto se tice naroda, plata tebi ide. :D
Great Cornholio

#6920 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Ja ne bih mogao biti političar, ne znam lagat', a ne vjerujem da bi neko za mene glasao ako bi mu obećao da će primati platu a neće morati ništa raditi, kad bih rekao da bih jedino za taj ideal bio spreman da se žrtvujem, da bi za takav način života dao i život, ako bi bilo potrebno za revoluciju 8-) :D
Havatar

#6921 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Havatar »

Great Cornholio wrote:
Nacionalističa i "vojna" stranka u koaliciji, ako tako bude ne piše se dobro Državi BiH.
Hoces da kazes da je Komsic militarista i daje njegova stranka militaristicka :shock: :?
Great Cornholio

#6922 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Havatar wrote:
Great Cornholio wrote:
Hoces da kazes da je Komsic militarista i daje njegova stranka militaristicka :shock: :?
Pa izjavama tipa " Ako se RS bude htjela otcijepiti ja ću uzeti pušku da to spriječim", se vidi da je njegova pamet više "vojnička" a nikad vojnici nisu bili uspješni političari.
madner

#6923 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Marsal kaze ko ba nije uspjesan? :D
Great Cornholio

#6924 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Kakav narod, takvi i političari, takva i Država.
dede merdzane

#6925 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dede merdzane »

Great Cornholio wrote:Kakav narod, takvi i političari, takva i Država.
Čari demokratije.
Post Reply