sarajevoxxxx wrote:Na mnogim portalima opozicije pokrenuta je polemika o zadnjim postupcima Džejš el Islama i postavljanja kafesa na ulice Doume.
Realno sraman potez, uz dužno poštovanje svih žrtava u Doumi, ali nema potrebe za ovim akcijama koje bacaju ljagu na jednu časnu odbrambenu borbu koju vodi opozicija.
Ne sviđa mi se taj postupak jer ne smatram Alevite a najmanje žene i djecu odgovornim za bombardovanja Doume. Bar ne u prvom redu. Bijes treba biti usmjeren prema njihovoj braći arapima koji 4 godine daju blagoslov sirijskom rezimu za nastavak ubijanja. Koji sa režimom održavaju kontakte koji ga finansiraju itd.
Ovako stvaraju jednu mučnu situaciju od koje će opet najviše profitirati likovi koji stoje iza Asada, a sumnjam da će režim prestati bombardovati zbog kafesa što se i danas vidjelo gdje je grad ponovo bombardovan.
Koja su to braca Arapi? Koliko je meni poznato, Qatar i KSA konstantno salju novac i opremu POBUNJENICIMA. I to uopce ne sakrivaju!!! U Jordanu ih treniraju!!! Koji to Arapi finansiraju vladu u Damasku? Ko stoji iza Asada? Vladu u Damasku podrzavaju Iran i Rusija, Arapske vlade podrzavaju ISIL, Nusru i milion ovih malenih ko fol pobunjenickih grupa. Daj prosvijetli nas, izgleda da smo svi na krivom putu sve ove godine.
Ako se slazemo da su ovo Arapske zemlje: Alžir, Bahrein, Egipat, Irak, Jordan, Kuvajt, Libija, Maroko, Oman, Katar, Saudijska Arabija, Sudan, Tunis, Ujedinjeni Arapski Emirati, Jemen i Palestina - ko konkretno od njih podrzava, pomaze i finansira vladu u Damasku?
Kontam da ovdje mozemo iskljuciti Palestinu i Irak jer oni ni sami sebi ne mogu pomoci, od ovih ostalih,
KO TO PODRZAVA VLADU U DAMASKU!?
A to sto pises "sraman potez", za civile u kavezima, pa mislim ono, njihove metode mucenja i ubijanja ljudi, unistavanja i rusenja svega govore za sebe! Ubili su direktora muzeja u Palmiri (74 godine) jer je se brinuo o zaostavstini politeisticke religije! Ima li tebi to smisla!?
Ovo sto zatvaraju ljude u kaveze mene nije iznenadilo. Sve u skladu sa njihovom interpretacijom slobode i Islama, koja, budimo iskreni, nema veze ni sa slobodom ni sa Islamom.
I jos jedno pitanje: ti zaista mislis da svi koji se bore u SAA podrzavaju Asada? Da je to razlog njihove borbe? Da li si ti uopce svjestan zasto se SAA nije raspala do sada, zasto nije nestala? Evo ovdje stalno trubite da su nesposobni, korumpirani, da ginu u stotinama, svaki dan napisete po 10 puta "ode tenk" i nikako da se raspadnu! Kako to?! Odakle svi ti vojnici koji se bore u SAA dolaze i zasto?
Kada sebi odgovoris na pitanje zasto je to tako, onda ce ti biti jasni i kavezi i sva ostala monstruozna djela koja su takozvani pobunjenici uradili u ove 4 godine rata. Ili su ti mozda vec jasni, samo sto neces da priznas...