Pa biseruastala_vistala wrote:Qurac bi ovi mahali zastavama da im nije bilo americke avijacije jer grad je haman bio zauzet.
I hebo ti narod gdje su im zene veci magupi od muskaraca.
Ti ti je ova mala zuta tackica na samoj granici sa Turskom (ako je uopste mozes golim okom uociti... ne znam koliko ti je godina, kakav je vid), izmedju dvije u zuto obojene regije. Mala 'zuta tackica' okruzena ISILom sa svih strana i Turskom sa druge strane. Mali gradic koji cini seljacko stanovnistvo, koje se prije rata bavilo poljoprivredom. Kobane je u proizvodnji zita ucestvovao sa 40% u cijeloj Siriji.
ISIL je iz Iraka dovukao hrpu tehnike, imali su bruku oruzja, nema kakvog nisu imali... Kurdima je veoma brzo nestalo municije. Da im Kurdi iz Iraka nisu poslali, a Ameri iz zraka bacili, bez metaka bi ostali. Bile su ovdje slike a kojima se vidjelo kako se brane sa lovackim puskama. Ni RPG nisu imali, kamoli sta vise. Na desetine kamiona bombi je probijalo linije, dizalo u zrak cijele kvartove. I opet nisu pobjegli, iako su po svemu bili inferiorni. Izgubili su preko 700 boraca, ko zna koliko imaju ranjenih... ISIL je izgubio oko 3 000 i ko zna koliko ranjenih. Grad je pretvoren u prah i pepeo.
Ti ljudi imaju veliko srce. Iracka armija ima sve moguce naoruzaje, bruku vojnika, maksimalnu logisticku podrsku... imaju vlastitu i americku avijaciju... imaju svaku pomoc Irana... imaju svaki kurac... pa su opet izgubili pola drzave i sada uz pomoc svih napreduju teskom mukom.
SAA isto ima sve, milion puta vise od Kurda u Siriji. Rusi ugazise iz zraka i opet ide jebeno tesko. Metar po metar. I ako osvoje na jednom mjestu, na drugom zijane.
Ja ne znam sta bi vi voljeli da je bilo u Kobaniju!?? Da su se Kurdi nozevima branili, sta? Pa 'sultan muslimana' je rekao da nema teorije da se Kobane moze odbraniti, da ce grad sigurno pasti. Rekao je da americka avijacija nije dovoljna, da ne moze pomoci, da ce grad sigurno pasti. I Amerikanci su govorili da ce se grad tesko odbraniti. Kurdi su podnijeli ogromnu zrtvu da bi odbranili grad. Nisu htjeli pobjeci kao sto od ISILa bjeze svi ostali! I to vas jebe, zulja!