Pogon fabrike Swisslion u Nevesinju je ugašen, a radnicima su za Novu godinu uručeni otkazi.
Živeli!

mayab wrote:
Pogon fabrike Swisslion u Nevesinju je ugašen, a radnicima su za Novu godinu uručeni otkazi.
Živeli!
do nedavno nije bilo vode pa je ona prečišćavana, pa je kupljen neki prečistač za vodu.
Drašković je tvrdio da su mu obećavali da će za ovaj pogon biti osposobljeni ispravna voda i poticajna sredstva, ali da je na obećanjima sve i ostalo. Inače, otvaranju ovog pogona 2014. godine prisustvovao je i tadašnji predsjednik RS Milorad Dodik.
vatrogasac wrote:
Tako je kada Mile obecava narodu svasta a na kraju ne bude nista. Laz i samo laz.Šunj wrote:mayab wrote:
Živeli!do nedavno nije bilo vode pa je ona prečišćavana, pa je kupljen neki prečistač za vodu.
Drašković je tvrdio da su mu obećavali da će za ovaj pogon biti osposobljeni ispravna voda i poticajna sredstva, ali da je na obećanjima sve i ostalo. Inače, otvaranju ovog pogona 2014. godine prisustvovao je i tadašnji predsjednik RS Milorad Dodik.
Dragičević: Ako ne otkriju ubice, krećem u lov

https://www.facebook.com/draskostanivuk ... 284791218/
https://regionplus.ba/2018/03/29/ratni- ... stituciji/
Ratni drug pisao Draganu Lukaču: “Sjećaš li se “glavometa” sa odsječenom glavom, štitiš ubice, makroe i sam si učestvovao u prostituciji!
Mart 29, 2018 abid BiH,
Bivši saborac Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske, uputio je pismo preko društvenih mreža i zamolio svog “ratnog druga” da ga objavi. Neimenovani autor u pismu teško optužuje Lukača i navodi da se plaši za svoj život, ali i da će uskoro skupiti hrabrosti i javnosti pokazati “šta sve zna i za šta ima dokaze”.
Pismo upućeno ministru Lukaču prenosimo u izvornom obliku, bez redakcijskih izmjena.
Ratni druže i bivši prijatelju,
uništio si sve i dotakao dno ovozemaljskog života, a sudiće ti Sud i Bog.
Izdao si nas koji smo se borili, a vaskrsao kriminalce, sjecikese i ubice. Da sam znao da će mi tvoji oružje u glavu uperiti u službenim prostorijama, davno bih napustio ovaj MUP koji ti vodiš. Zaboravio sam kakav si čovjek postao, ili si možda takav oduvijek bio.
Pobjegao si 2004. godine, a sjeti se šta je sve prethodilo tim događajima i šta sve nosiš na duši. Nisam zaboravio ni hotel Taliju i prostituciju koja se tamo odvijala, a u kojoj si i ti učestvovao. Zaboravio si da svi znamo za tvoje veze sa Slobom Stankovićem i Regodićem. Znao si da se podvode djevojke i žene, štitio i skrivao kriminal.
Zaboravljaš da sam te već jednom prijavio za kriminal, ne tako davno, prije dvije decenije. Tih godina si otimao robu i iznuđivao novac, a ubrzo si prešao u zaštitu svojih tajkuna. Od tada sežu tvoje kriminalne aktivnosti.
O ovome postoji i više službenih zabilješki i barem jedan video snimak, a i brojni svjedoci poput Uroša Pene, Žileta i mene. Spasio te Peđa Ćeranić zvani Golub, marksista i saradnik DB-a, a kasnije i vrli stručnjak-profesor.
Došao si do dna Dragane. Ubice Nebojše Čubrilovića još uvijek slobodno šetaju, a lično si mu garantovao bezbjednost i naredio da ga čuvaju, a da nisi još nešto naredio?
Ti od imovine imaš sve, kao višeglavi arapin, imaš tri poslovna prostora u Banja Luci (dva u Jevrejskoj i jedan u Kralja Alfonsa), imaš i dva stana u zgradi u Novoj Varoši i dva stana u Rafailovicima (samo sto metara od plaže). Imaš i kuću u Banja Luci, a u kući vrhunski opremljenu teretanu i ogroman ukradeni luksuz. Kuću su ti renovirale firme koje su dobijale tendere u MUP-u (Tekton, Am Međugorje, New Sanatron, SKY Technologies…). Iste firme su pomagale tebi i drugima. Namjestio si posao za radare i uniforme, a u tome ti je pomogla JK koja sada svima priča o tvojim drugovima iz “KM TRADE” i SKY.
Po policijskim upravama si postavio kumove i kriminalce, a sad ih smjenjuješ jer ti ne daju dovoljno. Otjerao si “druga Spasoja”, Vračara nisi ni postavio ti, pa ga i ne diraš. Lopova Ivanića držiš u Doboju jer krije tvoje drugare, u Bijeljini si postavio druga lopova Žarka Ćosića, koji svojom imovinskom kartom prevazilazi i tebe. Srpka Kosorića, lopova koji ti je išao na ruku kod ubistva Novice Lukića, postavljaš u Istočno Sarajevo…
I druge čuvaš i sa njima pare dijeliš. Otjerao si momke iz visokotehnološkog kriminaliteta i još si rekao da ćes glave da im skineš. E pa zajebao si se. Višnjic ti nije zaboravio, a hard diskovi su jos uvijek kod njega.
E moj druže, kontrolišeš trgovinu narkotika pod izgovorom borbe za Republiku Srpsku, a samo nam kolac u grob zabijaš. Ova zemlja je krvlju stvorena i umjesto da nam je svakim danom bolje – nama svakim danom sve gore. Okružen si lopovima i ti si lopov i štitiš lopove. Zeta uzdižeš i postavljaš, a ni jedan kvalitet nema. Sveo si MUP na porodični biznis, na mafiju. Skupljaš pare da budeš predsjednik Republike Srpske… E moj Dragane!
Još jednu stvar si zaboravio, bio sam sa tobom tokom rata! Sjećam se “glavometa” sa odsječenom glavom. Sjećam se i tvog ratnog vozača i vožnje mercedesom. Sad mijenjaš i postavljaš, a nekad si slušao i bio čovjek. Da li si zaboravio “glavomet”? Sjećaš li se bačene bombe u podrum na Mejdanu? Sjećaš li se Vrbanje i Mrkonjić Grada? Možda zaboravljaš da ljudi imaju samo jedan život i svega nekoliko prijatelja. E, ja ti želim dug život, a jednog prijatelja manje imaš.
Iskreno, svjedok pokajnik, ratni drug i čovjek. Krajina je ljuta…
“Kad je bilo sve u krvi, zna se ko je bio prvi”- sad ti znaš ko sam, a uskoro će i drugi!!!
(Istinito.com / Slobodna Bosna)
Nek se jebe i Draskovicmayab wrote:
Živeli!
Pored ove tvornice on je zapoceo neke stambeno poslovne i hotelske objekte koje namjerava napustiti(prodati) nedovrsene.detroit-mercy wrote: Nek se jebe i Draskovic![]()
Nemoze nam niko nista, jaci smo od sudbine............
Srbija je jedva docekala da se rijesi Kosova koje je bilo rupa bez dna. To je prava istina.KatarinaKosaca wrote:Dodik je, ipak, strateski BIH interes. Ovako slaba, kokuzna, unistena i prazna PC nema sansi za otcjepljenje sve da Ameri hoce.
i to na naslovnoj atlantica, najveci clanak, nije zabacendaddy-kool wrote:https://www.theatlantic.com/internation ... ia/579199/
The President Who Wants to Break Up His Own Country
Once praised by Madeleine Albright as “a breath of fresh air,” Bosnia’s new president, Milorad Dodik, now threatens a fragile U.S.-brokered peace accord.
Ma jebes investicije iz Srbije , pa PreCednik je 35 puta vise ulozio u Srbiju nego Srbija u drzavetinu . Jebo ih njihov Eurokrem i rakija , ko' da PreCednik ne zna sam peci rakiju i pekmezmayab wrote:
Živeli!
"Upriliči mi sastanak sa Dodikom", a onda je uložio 100 mil. EUR
Poslovni sistem "Svislajon-Takovo" od 2006. godine u Hercegovinu je uložio više od 200 miliona konvertibilnih maraka (oko 100 miliona evra).
IZVOR: VEČERNJE NOVOSTI, DUBRAVKO CURAĆ SREDA, 2.01.2019. | 13:07
Podeli
Foto: Tanjug/Tanja Valić
Foto: Tanjug/Tanja Valić
Time je postao najveći investitor u tom delu Republike Srpske, kaže za Večernje novosti Rodoljub Drašković, predsednik poslovnog sistema "Svislajon-Takovo" i ističe da je biznis u Srpskoj počeo kupovinom IAT.
"U leto 2006. godine, u prolasku kroz Hercegovinu, svratio sam u Trebinje. Slučaj je hteo, da se sretnem sa vladikom Grigorijem. Zamolio me je za razgovor, a ja sam ga prihvatio. I danas pamtim njegove reči: "Znam da možeš pomoći Hercegovini, molim te da to učiniš." Ispričao mi je da je Trebinje grad u kome izdiše privreda, da su sva industrijska preduzeća u stečaju, izuzev IAT-a kome takođe sledi stečajna sudbina. Iseljava se narod iz Hercegovine, jer u Hercegovini nema životne perspektive. Vladaju kriminal i bezakonje, mafija hara. Nad Hercegovinom se nadvio oblak i bez pomoći ozbiljnih ljudi, nebo nad Hercegovinom nikada se neće razvedriti. Nisam ostao ravnodušan na reči vladike. Iskreno, taj razgovor sam doživeo duboko emotivno. Odgovorio sam mu: "Upriliči mi sastanak sa Miloradom Dodikom, tadašnjim premijerom Republike Srpske, da kupim IAT", kaže Drašković.
Kako navodi, uskoro je usledio sastanak i konkretan dogovor.
"Dogovoreno je da ja preuzmem obavezu kupovine državnih akcija u IAT, da izvršim dokapitalizaciju i da sa tim kapitalom izmirim sve obaveze IAT, kredite, poverioce, dobavljače, što je iznosilo više od 30 miliona KM. Vlada RS se obavezala da otpiše dug po osnovu poreza i doprinosa sve do momenta preuzimanja IAT kad preuzme novi vlasnik. U tom momentu nisam sumnjao da će tadašnji premijer izigrati dogovor. Raspisan je tender o prodaji državnog kapitala IAT-a, na koji sam se javio i bio jedini učesnik. Platio sam državne akcije 1,5 milion KM i odmah investirao u "IAT" 17,5 miliona KM", kaže Drašković.
Međutim, dogovor nije ispoštovan jer se i dalje vode obaveze IAT za neplaćene poreze i doprinose iz vremena kada je država bila vlasnik.
"Nijednog momenta nisam se pokajao ni zbog čega što sam učinio u Hercegovini i za Hercegovinu. Nikada u životu nisam imao prazan hod. Ili sam učio ili sam radio. Dalji hod kroz Hercegovinu je prazan hod koji sebi ne mogu dozvoliti", navodi Drašković i tvrdi da je u političarima imao najveće neprijatelje.
"Nažalost, imao sam u svima njima protivnike. U dobroj nameri, okupio sam ih na jednoj poslovnoj večeri gde sam insistirao na činjenici da ne smeju prodavati interese privrede Hercegovine radi svojih ličnih interesa ... To veče sam napravio incident kada sam shvatio sa kim sedim. Prevrnuo sam sto, napustio večeru i idućeg dana materijalnu štetu nadoknadio vlasniku restorana. To se desilo pre tri godine i do danas ništa se nije promenilo", zaključuje Drašković.
Mileta ce ubrzo disciplinirati novi Americki ambasador. Ima da igra Mile kao plesacica oko Amera. Sve ce Mile potpisati sto jaca BiH a slabi sumsku jer ce mu gazde tako narediti. Mile je bh. patriota koji ne vidi da je u sluzbi vracanja RBiH.putokaz1 wrote:Priča oko Ubijenih Davida i Davora Dragičevića je polarizirala BH političku scenu
Na strani ''ubijenog'' Četnika Davora su:Opozicija:SDP PDP SDS DF NS Glasači bivšeg NDP te neke druge neparlamentarne opozicione stranke
Na strani Četnika koji je u ratu prvi pobjego su;SDA PDA(koji su isto udaraili bivše borce ARBIH) te HDZ te SPC
Zanimljivo je da je OVO Borba između 2 Četnika ,jednog koji je u ratu bio dobrovoljac ,ubijao Nesrpsku djecu ,a čije je dijete ubio drugi Četnik koji je u ratu malo glumio Socijldemokratu malo švercovo malo bježo
Sad Četnika iz rata podržavaju oni koji se nazivaju nasljednicima Partizana(SDP,DFD,NS...)
Minuta šutnje za Davida koji je ipak Dijete,''Klinac u Getu''-Nije kriv za grijehe ni Roditelja Dobrovoljca ni bilo koga drugog

Prvi korak jacanja suvereniteta neka bude ćeranje stranih sudija iz ustavnog sudamegaman4 wrote:Mileta ce ubrzo disciplinirati novi Americki ambasador. Ima da igra Mile kao plesacica oko Amera. Sve ce Mile potpisati sto jaca BiH a slabi sumsku jer ce mu gazde tako narediti. Mile je bh. patriota koji ne vidi da je u sluzbi vracanja RBiH.putokaz1 wrote:Priča oko Ubijenih Davida i Davora Dragičevića je polarizirala BH političku scenu
Na strani ''ubijenog'' Četnika Davora su:Opozicija:SDP PDP SDS DF NS Glasači bivšeg NDP te neke druge neparlamentarne opozicione stranke
Na strani Četnika koji je u ratu prvi pobjego su;SDA PDA(koji su isto udaraili bivše borce ARBIH) te HDZ te SPC
Zanimljivo je da je OVO Borba između 2 Četnika ,jednog koji je u ratu bio dobrovoljac ,ubijao Nesrpsku djecu ,a čije je dijete ubio drugi Četnik koji je u ratu malo glumio Socijldemokratu malo švercovo malo bježo
Sad Četnika iz rata podržavaju oni koji se nazivaju nasljednicima Partizana(SDP,DFD,NS...)
Minuta šutnje za Davida koji je ipak Dijete,''Klinac u Getu''-Nije kriv za grijehe ni Roditelja Dobrovoljca ni bilo koga drugog

Dobro poznati Al-Kaidini spavači iz tzv opozicije planirali su terorističke napade plinom na institucije šumske uz dobro poznati poklič:Инфосрпска: Дабић предлагао и активирање плинских боца![]()
Жељко Дабић, који је одлежао затворску казну због убиства и разбојништва, један је од најрадикалнијих чланова групе
"Правда за Давида" и први сарадник Давора Драгичевића, објавио је портал "Инфосрпска".
"Дабић је, према изјавама појединих активиста групе 'Правда за Давида', предлагао да се на скуп који је одржан 30. децембра у Бањалуци, донесу плинске боце и активирају уколико би полиција Републике Српске покушала да их спријечи у њиховој намјери да заузму неку од републичких институција", сазнаје портал Инфосрпска.
Према изјавама које су поједини активисти групе "Правда за Давида" дали полицији, а до којих је дошао овај портал, "Дабић је инсистирао на томе да се донесу плинске боце, док је Драшко Станивуковић изричито захтијевао да се заузме зграда Радио-телевизије Републике Српске, те да испред зграде поставе плинске боце".
Овај портал је раније објавио да је Дабић приликом хапшења и обраде у полицији признао и потписао своју изјаву да је био у кући посланика ПДП-а Драшка Станивуковића у Бањалуци, гдје су заједно са још неколико лица, међу којима су били Давор Драгичевић и посланик ПДП-а Јелена Тривић, планирали нереде у Бањалуци током протеста групе "Правда за Давида".
Инфосрпска наводи да су иначе, на скуповима групе "Правда за Давида" редовно учествовала лица која су вишеструко пресуђивана, санкционисана, привођена, а која се доводе у везу са извршењем тешких кривичних дјела од убиства до шверца и уживања наркотика.
Један од њих је и Ведран Берић, који је од раније познат полицији, јер је више пута хапшен због шверца оружја и дрога.
Берић је након скупа групе "Правда за Давида" одржаног 30. децембра у бјекству и полиција за њим интензивно трага, наводи се у тексту.