Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
pinokio04

#68851 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by pinokio04 »

Sarajevski-Seljak wrote:
pinokio04 wrote:
Ali_G wrote:Vraca se standardna atmosfera pljuvanja. Neobicno bi bilo da nije tako :-D
Jbg, danas sam bio ubijedjen da necemo zijanit'. Remi je bio najrealniji. Tesko da cemo odbraniti titulu. Ono sto je vise zabrinjavajuce je vrlo moguca situacija da i na kraju sezone bude velikih tumbanja. To vec ne bi valjalo
Izboriti evropu po svaku cijenu, a kup gurati, jebajiga druže komandire, takav nam grah pao
Ne umijemo jel ti boga
I jbg
Zato kažem, neko bi sa pola para napravio više posla od nas. Kaže il ne zno , il nejmo

Par postova prije pises "volio bi da ispadnemo iz kupa", sad pises ovo.

Napisao si i "naprijed listico", i mislis da te jos neko svata ozbiljno ovdje ?!

Ajd se samobanuj molim te, svoja razmisljanja mozes napisati i na toaletni papir, pa ga fino baciti gdje mu je i mjesto. :oops:

Da si bio pored mene i rekao naprijed listico, takvu bi ti samarcinu zavezo da ti zvoni 15 dana u usima. :twisted: :twisted:
Hajd ne kenjaj, prije nego nekom i pomisliš šamar da zvekneš trebo bi dobro razmislit. Da sam na tvom mjestu 3 puta bih razmislio..
Prošla su doba šamaranja
1946--1987

#68852 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 1946--1987 »

Proljece je nase polako, ima da brazilci zabiju 35 golova kombinovano, jos kad im se jesa najebe majke na pripremama.Polako, kup je nas ako nista, u dvije utakmice nas niko u nasoj ligi ne moze dobiti. :mrgreen:
north

#68853 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

Može nas uzeti 1-0 kući, a da ovdje izgubi 2-1 i tako da ispadneš....To su itekako sposobni napraviti i Široki i Zrinjski, i komšiluk naravno...tako da u dvomeču ne može nam niko ništa, tu priču možemo qrcu svirati ako se stvari na proljeće ne poprave, ne malo, nego za 120%....
1946--1987

#68854 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 1946--1987 »

Uzmemol zrinjski u prvom kolu na proljece sampiono smo :mrgreen:
Sarajevski-Seljak

#68855 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Sarajevski-Seljak »

north wrote:Može nas uzeti 1-0 kući, a da ovdje izgubi 2-1 i tako da ispadneš....To su itekako sposobni napraviti i Široki i Zrinjski, i komšiluk naravno...tako da u dvomeču ne može nam niko ništa, tu priču možemo qrcu svirati ako se stvari na proljeće ne poprave, ne malo, nego za 120%....

Ispo Zrinjski :mrgreen: Ostaje samo Listica :skoljka:
HowForWhom

#68856 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by HowForWhom »

1946--1987 wrote:Proljece je nase polako, ima da brazilci zabiju 35 golova kombinovano, jos kad im se jesa najebe majke na pripremama.Polako, kup je nas ako nista, u dvije utakmice nas niko u nasoj ligi ne moze dobiti. :mrgreen:
Ma ja, ni Borac nije imao sansi protiv nas.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#68857 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

1946--1987 wrote:Uzmemol zrinjski u prvom kolu na proljece sampiono smo :mrgreen:
Prva utakmica ce mozda biti i prelomna. Nadam se da ce ih Jesic dobro spremiti.
Sarajevski-Seljak

#68858 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sloboda je u ovih 18 kola uzimala 2,2 boda u prosjeku, ako bi nastavili istim tempom u drugom djelu, na kraju bi imali 66 boba.

Zrinjski je u prosjeku imao 2,16 boba po utakmici, znaci kad bi isto ostalo zavrsili bi sa 64 na kraju.

Listica je na okruglo 2 boda po utakmici, znaci na kraju 60.

Radnik je na 1,94 po utakmici = 58 bodova na kraju.

36 Bodova je jos u igri, mi moramo osvojiti 33 od tih 36 da bi bili prvaci, stim da bi trebali dobiti i Zrinjski i Slobodu, da im "sjebemo prosjek" :mrgreen:

A i nadati se kiksu Listice.

Naravno, sve je ovo matematika, a svi znamo da matematika nije mjerodavna, bar ne u fudbalu :zzzz:
Last edited by Sarajevski-Seljak on 07/12/2015 11:35, edited 1 time in total.
Sarajevski-Seljak

#68859 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Evo i rasporeda:

19. Kolo

Borac - Sloboda
Radnik - Mladost DK
Zeljeznicar - Listica
Zrinjski - Sarajevo

20. Kolo

Sarajevo - Celik
Sloboda - Radnik
Listica - Zrinjski

21. Kolo

Celik - Zrinjski
Radnik - Olimpic
Rudar - Sarajevo
Velez - Listica
Vitez - Sloboda

22. Kolo

Sarajevo - Slavija
Sloboda - Zeljeznicar
Listica - Celik
Zrinjski - Rudar
Drina - Radnik

23. Kolo

Borac - Sarajevo
Mladost DK - Listica
Slavija - Zrinjski
Velez - Sloboda
Radnik - Travnik

24. Kolo

Zrinjski - Borac
Sarajevo - Radnik
Sloboda - Mladost DK
Listica - Rudar

25. Kolo

Vitez - Sarajevo
Radnik - Zrinjski
Sloboda - Listica

26. Kolo

Celik - Radnik
Olimpic - Sloboda
Listica - Slavija
Zrinjski - VItez

27. Kolo

Olimpic - Listica
Radnik - Rudar
Sloboda - Drina
velez - Sarajevo
zeljeznicar - Zrinjski

28. Kolo

Sarajevo - Mladost
Slavija - Radnik
Listica - Borac
Travnik - Sloboda
Zrinjski - Velez

29. Kolo

Drina - Listica
Mladost - Zrinjski
Radnik - Borac
Sloboda - Sarajevo

30. Kolo

Sarajevo - Olimpic
Listica - Radnik
Zrinjski - Sloboda
HowForWhom

#68860 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by HowForWhom »

36 bodova u opticaju
Svi ce kiksat.
omega369

#68861 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by omega369 »

Nista nije izgubljeno. Još uvijek imaju igrati svi sportiv svih tako da ce sigurno biti prilike za jos poneki kiks. Mi smo najvise kiksali u Lukavici, Travniku i Kaknju. Tu smo realno ispustili 9 bodova sa kojima bi, uprkos svemu, bili prvi :wink: Ono u sto ja nisam siguran jos uvijek je moze li Jesic sklopiti bolji tim od ovog koji imamo sad? odnosno koji smo imali dok je Ibrak dovodio igrace?! Ako to moze, uz ovo pozrtvovanje i borbenost, mislim da mozemo racunati na mnogo bolje proljece.

Meni jucer sasvim solidna utakmica, jedno od nasih boljih izdanja. Sa Bekicem na lijevoj strani, ahmom na desnoj, kadusicem u vezi to bi izgledalo jos bolje, a i ovako smo pokazali da smo cak i desetkovani u najmanju ruku bare-bare sa njima, ako nismo i bolji. Bili smo bolji i od zrinjskog ali smo zijanili, dogadja se.. Benko i realizacija?! Zna dati fin gol ali fakat koliko je covjek do sada onih pravih mrtvih zicera folio to je za anale :-) mozda taj brazilac bude bolji napadac od njega.

o sudjenju sam vec rekao. Skakic im je od prve sekunde bio konstantan vjetar u ledja, ali to je i razumljivo. Oni sebi mogu dopustiti kiks protiv olimpica ili slobode ali kad Sarajevo dolazi, zna se :wink: nista se ne prepusta slucaju. Pobjeda nad Sarajevom jednaka je misi i krsnom putu u Rimu
Tomahawk11
Globalni moderator

#68862 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Znali su se zaliti da su osteceni sa Travnikom, nek se sad zale sto Sesar nije dobio crveni 8-)
nKrkan

#68863 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nKrkan »

Utjeha je što Brazilac samo zicere zabija po onim klipovima , al haj ti kod nas dođi do 5-6 zicera
nKrkan

#68864 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nKrkan »

http://clientmarketing.ba/fks/

Koliko je to ostalo do nove blamaže u gostima .
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#68865 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Ma da smo zabijali samo zicere, sad bi ubjedljivo bili prvi :mrgreen:

Edit - huh jbt., preko 80 dana :shock: :-? :zzzz: :run:
Logovan

#68866 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

nKrkan wrote:http://clientmarketing.ba/fks/

Koliko je to ostalo do nove blamaže u gostima .
Taman da možemo pratiti. :D :thumbup:
nKrkan

#68867 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nKrkan »

Sci-fi post

Gledao sam raspored pa kontam gdje bi mogli ovi konkurenti kiksat .

Sloboda:

Borac (A)
Vitez(A)
Željezničar(H)
Velež (A)
ŠB (H)
Olimpic (A)
Zrinjski ( A)

I imaju utakmicu s nama koja eto može biti clutch al ona nije bitna pored ovih . Eh sad za nas je dobro što je Borac dobio MDK jer su eto napravili dobar korak ka opstanku , imaju 80 dana ko i svi da poslože ekipu i čekaju Slobodu kući gdje se niko nije naigr'o (osim možda nas) :D
Velež sam ja ovdje spomenuo iz razloga što igraju kod njih u gostima ,a Velež tradicionalno igra zlatno proljeće , samo što je ovo neki drugi Velež . Pa dajte im ljudi naše igrače koji se ne koriste nikako , pošalji juniore , premiraj . Purić bi mogao prvi stopama Veleža da se ja pitam . Ove ekipe Vitez ,Olimpic mogu syebat Husrefove ako budu u borbi za opstanak , a nadat se da hoće .
Za nas je dobro što svi naši konkurenti imaju duel sa ŠB , a mi nemamo . Prosipat će bodove na njima i obratno .
Da i ako negdje pošaljemo igrača stavi klauzu da ne može igrati protiv nas majke ti , scenario Koaduio.

Zrinjski

Široki Brijeg (A)
Čelik (A)
Borac (H)
Radnik (A)
Željezničar (A)
Sloboda (H)

I mi bi njih mogli preskočit na tabeli za samo dva kola :D . Uz pobjedu u Mostaru ,i njihov kiks na Pecari u narednom kolu eto nas ispred njih . Samo je sigurno da oni neće dobit na Pecari :D , a naša pobjeda pod BB je već teža . Čelik x kući sad idu na Bilino , Radnik x kući i to trebali izgubit , izgubili od Borca u gostima . Imaju naše susjede koji će im vrati ona dva gola u zadnjih 10 minuta :D i u zadnjem kolu Sloboda kažu može bit utakmica za titulu ... i kobna za nas :run:

ŠB

Željezničar ( A )
Zrinjski ( H )
Čelik (H)
MDK (A)
Sloboda ( A)
Olimpic (A)
Borac (H)
Radnik (H) zadnje kolo .

Susjede naše nisu dobili dole , izgubili od Čelika , satrali su crnu Mladost koja nas dobije na svome terenu ajd ponovi sad ako možeš protiv ovih .. Slobodu nisu dobili na svome terenu , Olimpic jedva dobili , Borac su dobili al ovaj raspali....i nekako Radnik u gostima (0:1) . Nadat se da će imati proljeće kao prošle sezone

Eto svi naši protivnici imaju prostora za kiks , samo mi moramo odigrat PERFEKTNO proljeće ako se ovi naši nadaju tituli , nešto kao Zrinjski prije dvije sezone kad uvezaše 8 pobjeda i osvojiše, samo što nama treba više

A pazi nam rasporeda

Zriinjski (A)

Pod Dženanom dominirali ali eto ni on ne zna kako smo izgubili . Kup Hurtić mogli smo i dobit prije penala da Benko nije po rutini zicere ful'o. Sad smo dole bez Dulje , Džeme i Kallasija , i tad smo imali Delača .

Čelika (H)

Zadnji put ih dobili kući u finalu kupa , već se zna da će bit 1:1

Rudar ( A)

Ove smo dobili i sa Dženanom ...

Slavija (H)

Od kako je Ješić došao redovna mušterija ...

Vitez ( A )

Mogli nam ljudi dat 4 komada na Koševu ....

Željezničar ( H )

Za osvetu... 8-)

Velež (A)
Pošalji im igrače , premiraj ih ali kad budu igrali protiv nas neka primi 3 komada do poluvremena .

Mladost (H)
Ove je sevap natrpat , izgazit pregazit ... al dobili su nas ljudi doduše u eri kapitenove družine :run:

Sloboda (A)
On voli Saraj'vo pravi je Hordaš Husref Musemić jedan je od nas... :skoljka:

Olimpic (H)
Jal revijalna jal za titulu ili eurupu ..pu pu

Ješiću rek'o si gledat ćemo potpuno drugo Sarajevo na proljeće , daj nam skor 10-2-0 ....ili bolje za mene je to drugo Sarajevo ...Mogli smo proći bez ove traume ali :-) :-)
nKrkan

#68868 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nKrkan »

Obuca9

#68869 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Od 14 igrača, koji su jučer nastupili, samo je jedan bio od onih koji su dovedeni ovog ljeta, Tomislav Barbarić. Sve ostalo su bili ili juniori (Kadušić, Osmanović) ili igrači koji su prošlu sezonu više sjedili na klupi, nego što su igrali (Kovačević, Rustemović, Kallasi, Plakalo...), uz tek poneki izuzetak tipa Benke ili Velkoskog.

I onda mi dođe neko i priča o "najbolje odrađenom prelaznom roku ikada". :kiss: :kiss: :kiss:
north

#68870 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

A naravno da se ispostavlja da smo loše trgovali, sem Almira Bekića, niko se nije dokazao....

Koliko su mjesečnu platu imali Puzigaća, Tatomirović, Barić i Ikande? Vjerujem da je blizu 20 milja maraka, neka je i 15.....eto otvorio se prostor da za te pare možeš iz lige dovesti dvojicu-trojicu koju poželiš, a sa strane jednog top igrača da grmi.....Samo treba znati...
Trener treba da bira igrače i da za njih odgovara kako god se pokazali....baš kao u slučaju ova dva brazilca.....pokazali se kao extra pojačanja ili kao krampe barem će se znati ko je odgovoran...i tako i treba da bude...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#68871 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by JoseMujica »

trebače još mlogo caka se kutarišemo svih ibrinih polovnjaka pokupljenih sa buvljaka
nKrkan

#68872 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nKrkan »

Okić
Velkoski
Radovac

nisu za ozbiljnog fudbala i s njima nam meleci ne mogu pomoći u odbrani titule , jedan bi se mog'o trpit i nekako al sva tri ne ....
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#68873 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

Krle pravi momak.
nKrkan

#68874 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nKrkan »

Jest Nermin Velkoski pravi momak , vrijeme Krleta je prošlo :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane