Sirija

Locked
Challenger__

#68826 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Jao Antonija, legende... :lol:

Pa bolan ne bio, jedna EU nije u stanju da se dogovori gdje su njene vanjske granice, izbjeglice im srušile i Šengen a ruše i EU, a ti prigovaraš Levantincima na ... hajmo reći, ezoteričnom pristupu ratu.

Na planeti je 4 do 5 organizovanih država, sve je ostalo manje-više stihija, go *urac.
Opetja033

#68827 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Challenger__ wrote:
Opetja033 wrote:Dokazi mi da SAA danas uzima teritoriju juzno od Halepa i na sjeveru Latakije.

Kontas me?
Komparirao sam izvore (i vladine i nevladine) i znam da je tako. Nisam ja cbrt da ovdje kačm vijest za svako *ebeno selo.
Ok, posteno. Molim te daj mi nevladine izvore (dosta 2) kako bih i ja mogao provjeriti.
Ne postoji nijedna fotka, nijedan video, nista sto bi potvrdilo tvoje navode. Barem ja nisam vidio, zato sam te i zamolio da mi posaljes nevladine izvore.

@salik79, vijesti uzimam iz propobunjenickih ili neutralnih izvora. Propobunjenicki su mi mali Thomas, archivilians, itd. Dakle ljudi koji se ne ofiraju vijestima, potvrdili su jucer bili odmah da su Assadovci zauzeli ona sela na jugu Halepa. Medjutim NIJEDAN od njih ne pise o ovim "uspjesima" o kojima @Chelli pise. Vidim samo proassadove twitterase koji su slagali milion puta.
Conflict_news takodje pratim. Pratim jos neke antiassadovce ali nisu toliko pouzdani pa ih i ne postavljam ovdje.
salik79

#68828 Re: Sirija

Post by salik79 »

vivaldi wrote:
salik79 wrote:Poenta je da još nigdje nisam naisao na ozbiljan dokaz (izuzmemo li savjetnike) o prisustvu iranske vojske na tlu Sirije.
ma salik, sirija je iranu vitalni interes. izginu im par visokih oficira, to dodatno potvrdjuje da im je stalo. kasim se po siriji slika ko da je u dubrovniku. znaci da im je stalo!

ali stvari evidnetno ne idu zeljenim tokom i tu je neko davno morao dreknut i napravit hitan sastanak. trazit neciju odgovornost. tamo je izgleda vaznije od stradalog pravit mucenika nego nesto uradit na preventivi.
Slazem se, samo sto Iran po defaultu ima xyz "otezavajucih okolnosti" da bi tek tako vojno djelovala u siriji...Fakat, gdje je Kasim?
Challenger__

#68829 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Merkelova se pokazala kao notorna glupača a ti pod lupom gledaš Levantince. LOL, ono, totalni.

:lol:
husein_kapetan

#68830 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Challenger__ wrote:
husein_kapetan wrote:Kada prvi put vidim vojno deklasirane ove.. kako ih zovu borce opozicije, na širem području i nepovratno. .onda ću sa zadovoljstvom potvrditi ovaj tvoj navod..ali za sada to jednostavno ne vidim.. i da smo jasni ne pravim sada usporedbu sa dešavanjima tokom godina ovog rata..
Ova razbojnička proxy-infrasturktura je tu implanirana sistematski, četiri i po godine. Prave rezultate ćemo vidjeti tek u periodu ispred nas.
Upravo... gotovo je nemoguća misija djelovati efikasno na ovako fragmentiranom ratištu gdje ove mikro jedinice možda djeluju nepovezano ali redovno djeluju veoma sinhronizovano i na nacin da onemoguce prenosenje tezista borbenog djelovanja po jednoj liniji ili zoni borbenih dejstava.. u ovoj situaciji je veoma tesko odrediti primarnu i efikasnu strategiju... nadam se ipak da ce uz pomoc rusa i iranaca uspjeti efikasno grupisati svoje djelovanje na efikasan nacin..
zrakomlat

#68831 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

vivaldi wrote:
Ironmen wrote:Ovo se vise ne moze pofatati stvarno ovaj rat nema logike
ma nema logie odavno.

neki dan pogledam neki snimak - isilovci negdje napadaju, ravnica pukla, malo su polijegali, rafalaju oni, rafala saa, kad u po frke prolazi lik u nekom gusjenicaru starom jedno 50 godina, otvorio siber i nesto se dere i vozi pravo ko magistralom...

pucnjava i dalje traje, a on ode..poslije 20 sekundi makera ga hvata u oblaku prasine negdje u daljini i lik ode negdje lijevo..poslije 10-20 sekundi eto ga vraca se i vozi desno jedno 20 sekundi...i tu mi nista nije jasno. lik vozi transporter ko da picu dostavlja..

kad ubrzo draufnu..jebote on samoubica..covjek se u nekoj limenoj kanti voza 2 minute ide lijevo-desno i trazi ove dok ih nije nasao, a onda se detonirao..

pa mislim stvarno, usred bijela dana da ga niko ne skine u ravnici dok se voza ko turista... :-)
A idi u qrz Vivaldi, ismijah se ko kreten :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
Last edited by zrakomlat on 01/11/2015 21:57, edited 1 time in total.
salik79

#68832 Re: Sirija

Post by salik79 »

Opetja033 wrote:
Challenger__ wrote:
Opetja033 wrote:Dokazi mi da SAA danas uzima teritoriju juzno od Halepa i na sjeveru Latakije.

Kontas me?
Komparirao sam izvore (i vladine i nevladine) i znam da je tako. Nisam ja cbrt da ovdje kačm vijest za svako *ebeno selo.
Ok, posteno. Molim te daj mi nevladine izvore (dosta 2) kako bih i ja mogao provjeriti.
Ne postoji nijedna fotka, nijedan video, nista sto bi potvrdilo tvoje navode. Barem ja nisam vidio, zato sam te i zamolio da mi posaljes nevladine izvore.

@salik79, vijesti uzimam iz propobunjenickih ili neutralnih izvora. Propobunjenicki su mi mali Thomas, archivilians, itd. Dakle ljudi koji se ne ofiraju vijestima, potvrdili su jucer bili odmah da su Assadovci zauzeli ona sela na jugu Halepa. Medjutim NIJEDAN od njih ne pise o ovim "uspjesima" o kojima @Chelli pise. Vidim samo proassadove twitterase koji su slagali milion puta.
Conflict_news takodje pratim. Pratim jos neke antiassadovce ali nisu toliko pouzdani pa ih i ne postavljam ovdje.
(ces-ces) Nisam nista pametniji, posto ne pratim nikoga i nemam pojma ko su navedeni likovi :mrgreen: Ali, opet, hvala - barem imam informaciju vise.
Challenger__

#68833 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ma kako grohotno izgledala Assadova/SAA odbrana ona je uspješnija od odbrane vitalnih EU interesa. Ne zna se ko je porozniji, Sirija ili Evropa (EU).

Onaj mršavi Assad je über-državnik za onu njemačku kozu.
Challenger__

#68834 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

husein_kapetan wrote:
Challenger__ wrote:
husein_kapetan wrote:Kada prvi put vidim vojno deklasirane ove.. kako ih zovu borce opozicije, na širem području i nepovratno. .onda ću sa zadovoljstvom potvrditi ovaj tvoj navod..ali za sada to jednostavno ne vidim.. i da smo jasni ne pravim sada usporedbu sa dešavanjima tokom godina ovog rata..
Ova razbojnička proxy-infrasturktura je tu implanirana sistematski, četiri i po godine. Prave rezultate ćemo vidjeti tek u periodu ispred nas.
Upravo... gotovo je nemoguća misija djelovati efikasno na ovako fragmentiranom ratištu gdje ove mikro jedinice možda djeluju nepovezano ali redovno djeluju veoma sinhronizovano i na nacin da onemoguce prenosenje tezista borbenog djelovanja po jednoj liniji ili zoni borbenih dejstava.. u ovoj situaciji je veoma tesko odrediti primarnu i efikasnu strategiju... nadam se ipak da ce uz pomoc rusa i iranaca uspjeti efikasno grupisati svoje djelovanje na efikasan nacin..
I ja se nadam.
Opetja033

#68835 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

DuckZz wrote:
Challenger__ wrote:
fosna2014 wrote:Mah, to je izlet ovih savoxxxovih. Nemaju oruzja pa pokusavaju opljackati sta se opljackati da.
Pa jesu li uzeli Saddad ili ne? Šta se dešava, ne mogu da nađem...
no
Mozes li ti molim te potvrditi/demantovati @Chellijeve navode o tome da su Assadove snage danas napredovale na jugu Halepa (zauzele dva sela) i sjeveru Latakije (zauzele jedno selo).
Hvala.
insomnia78

#68836 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Sta god radili samo nek se ne slikaju sa Kasimom

PS: sa Tigrom pogotovo
Hahah
Opetja033

#68837 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

insomnia78 wrote:Sta god radili samo nek se ne slikaju sa Kasimom

Hahah
Kako god metak je zagarantovan, sad je samo pitanje sta ko preferira :mrgreen:
zrakomlat

#68838 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

Opetja033 wrote:
insomnia78 wrote:Sta god radili samo nek se ne slikaju sa Kasimom

Hahah
Kako god metak je zagarantovan, sad je samo pitanje sta ko preferira :mrgreen:
:mrgreen:
DuckZz

#68839 Re: Sirija

Post by DuckZz »

U Latakiji vjerovatno jesu, radi se o selu Ghanam, dok sukobi i dalje traju treba kao i uvijek pričekat najmanje 48sati da se situaciji smiri.
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=35.67 ... 3&z=17&m=b

Pobunjenici (brigada.10 i druga Coastal divizija (Turkmen) ) su napisali da su odbili prvi napad "Iranaca, pripadnika Baath brigada i pripadnika NDF-a", kao dokaz su pokazali sliku poginulih vladinih vojnika.
Image

Dalje su kazali kako ih Ruska i Sirijska avijacija bombarduje bez prestanka, kako iz zraka tako iz sa brodova u Latakiji. Na njih su bacali, između ostalog, i vrste morskih mina kao zamjena za barel bombe koje nisu previše korisne u planinama Latakije. Slika ispod pokazuje projektil koji nije eksplodirao. Bez obzira na sve, povukli su se.
Image
Image
Last edited by DuckZz on 01/11/2015 22:24, edited 2 times in total.
vivaldi

#68840 Re: Sirija

Post by vivaldi »

salik79 wrote:
vivaldi wrote:
salik79 wrote:Poenta je da još nigdje nisam naisao na ozbiljan dokaz (izuzmemo li savjetnike) o prisustvu iranske vojske na tlu Sirije.
ma salik, sirija je iranu vitalni interes. izginu im par visokih oficira, to dodatno potvrdjuje da im je stalo. kasim se po siriji slika ko da je u dubrovniku. znaci da im je stalo!

ali stvari evidnetno ne idu zeljenim tokom i tu je neko davno morao dreknut i napravit hitan sastanak. trazit neciju odgovornost. tamo je izgleda vaznije od stradalog pravit mucenika nego nesto uradit na preventivi.
Slazem se, samo sto Iran po defaultu ima xyz "otezavajucih okolnosti" da bi tek tako vojno djelovala u siriji...Fakat, gdje je Kasim?
ma shvatam ja da ima otezavajucih okolnosti, ali iran je velika zemlja. logicno je da ima regionalne interese, a oni su mu itekako ugrozeni zadnjih godina. asada nece dovama spasiti to je sigurno.

ali sa rusima za ledjima rezultati su jednostavno morali biti neuporedivo bolji jer inace ce sve ovo odvesti samo vecoj katastrofi.
RepublikanskaGarda

#68841 Re: Sirija

Post by RepublikanskaGarda »

Saddad je za sad pod kontrolom lokalnog NDF-a. Stigla pojačanja sa Kalamuna.

Lista poginulih zapovjednika razno raznih dobrovoljnih vatrogasnih društava, svi su poginuli od početka ruske intervencije u Siriji

http://imgur.com/a/e2mQr

Jug Allepa, bježaona nusrića, SAA blizu presjecanja teorističkog opskrbnog pravca Idleb-Južni Allep

https://www.youtube.com/watch?v=RffLUpRlYC4

SAA i dalje pokušava deblokirati Allepo

https://www.youtube.com/watch?v=OkENOTESPIY

Deir ez Zour

https://www.youtube.com/watch?v=ukCFRLZzZKg
Challenger__

#68842 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

DuckZz wrote:Bez obzira na sve, povukli su se.
Tako sam i ja pročitao, iz oba ugla, vladinog i nevladinog: nakon intenzivnog bombardovanja su se povukli. Pa su probali povratiti naselje, pa su odbijeni. Istina, treba sačekati dan-dva da se vidi šta će se još dešavati.

Kako god, bio sam u pravu, a nisam se oslanjao samo na provladine izvore, kako mi se imputiralo.

Patak, vidio sam da si napisao da Saddad nije pao. Imaš li uvid u širu sliku: šta se sada trenutno dešava (tu sam upratio samo provladin izvor, ali ne i one druge)??
Opetja033

#68843 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Izraelska avijacija izvrsila napad na Assadove snage na Kalamunu. Unistena tri skladista, od kojih je jedno sluzilo kao skladiste za SCUD-ove.
insomnia78

#68844 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Opetja033 wrote:Izraelska avijacija izvrsila napad na Assadove snage na Kalamunu. Unistena tri skladista, od kojih je jedno sluzilo kao skladiste za SCUD-ove.
Mislik da je ovo od neki dan, cak i prije onog rokanja po Hezbolahu
Edit: sad vidim da je novo
Mada niko nije potvrdio
IDF nije potvrdio, sto obicno urade, ni onaj napad na Hezbolah od neki dan na istoj lokaciji
Bosanski_kralj

#68845 Re: Sirija

Post by Bosanski_kralj »

Opetja033 wrote:Izraelska avijacija izvrsila napad na Assadove snage na Kalamunu. Unistena tri skladista, od kojih je jedno sluzilo kao skladiste za SCUD-ove.
Halo Rusi kako ste ovo dozvolili? :oops:
Opetja033

#68846 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

insomnia78 wrote:
Nije drug, vecerasnja vijest. Pogledaj twitter (Conflict_News).
Veliki, ogromni srednji prst drito u Putinovu facu. Ne moze im ama bas nista.
madner

#68847 Re: Sirija

Post by madner »

Sta je ovo, pojavili se odjednom na forumu ljudi koji nose Davidovu zvjezdu ponosno. :D
Challenger__

#68848 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Jah... Fanovi Goga i Magoga u deliriju, na neprovjereno.

:lol:
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#68849 Re: Sirija

Post by arman1 »

Opetja033 wrote:
insomnia78 wrote:
Nije drug, vecerasnja vijest. Pogledaj twitter (Conflict_News).
Veliki, ogromni srednji prst drito u Putinovu facu. Ne moze im ama bas nista.
Nevjerovatno koliko volite i navijate za izrael.
Challenger__

#68850 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Dublje je to Armani, dublje. To je vjera u zlo. Iskonsko zlo.
Locked