Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
emric

#68826 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by emric »

PhilCou wrote:
emric wrote:
PhilCou wrote:Naravno da nije, ali sam se navikao na to u ovoj državi
Ovo je strana firma sa nezamislivim kapitalom, koja ponižava i tebe i državu ako ne radi isto kao i bilo gdje drugo gdje posluje. Nema to veze sa državom nego sa prihvatanjem polovične usluge. Čak i ako pomisliš da se miriš sa tim nemoj im to govoriti. ;)
Ma vjeruj, svugdje ovdje ima kriminala, nema firme da nema. Od Telecoma, TM, Logosofta i svih ostalih..
Ma jasno, ali ne treba im odobravati. Ako si u pravu i tražiš nešto što ti je obećano kao dio usluge, što PLAĆAŠ, onda slobodno pružaocu "pij krv" preko mailova i telefona svaki dan ako treba. To je kao da ti neko u prodavnici proda pola hljeba. Može možda i to, ali u pola cijene. Nemoj se sam postavljati u podređeni položaj, sve je do nas. :-)
PhilCou

#68827 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PhilCou »

@emric
Ma vidi, ne postavljam se, nego šta ja tu mogu ako fali ljudi na terenu, a pritom neće da zaposle nove? Ne mogu ništa.. Ja sam za sada zadovoljan, usluga je odlična. Čak i kad sam to priključivao, čekao sam tih 10 dana, jer su imali nekih problema s sistemom, tako nešto. Ljubazni su preko maila, ovdje na forumu, preko telefona, te sam naišao i na dva dobra majstora, ljubazni i ekstra momci. Tako da sve pohvale, za sada. Ali, mora se skontati da su i oni pretrpani, da znaju raditi bez odmora, da im dolaze ekipe na ispomoć itd. I pored tih nedostataka ljudi, opet su brzi i odrade sve što treba, pogotovo kad pogura korisnik @Telemach. Na to sam mislio, ja ne mogu uticati na popunjavanje kadra, a niti sam imao ikakvih problema s njima.
Pozdrav.
emric

#68828 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by emric »

Ma nemam ni ja ozbiljnih problema s Telemachom, realno. Jedino ne mogu prihvatiti nedostatak radnika kao opravdanje. Više korisnika znači više novca, pa prema tome i mogućnost zapošljavanja više ljudi. Ne smiju na tome kiksati, pogotovo ako znamo koliko smo postali ovisni o ovakvim vrstama usluga.
Telemach

#68829 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kakabanja213 » Yesterday, 11:48 pm

Telemach kao kompanija defitivno prezivljava neke potrese. Dva povecanja cijena u zadnjih nekoliko mjeseci a pod isprikom poboljsanja usluga je neki signal. Jer usluga ne da se nije poboljsala nego se je unazadila. Sve je vise problema te ne Unifi te ne radi Top play , konstantno je sa necim problem. Sad recimo nemaju modula, a doci ce nekad. To me podsjeca na Telekom i njihove tendere. Odziv instalatera je bio odlican a sada evo prvi put cekam malo duze vremena. Na 4 lokacije sam do sada uveo kablivsku i maksimalno cekanje je bilo 2 dana. Ovaj put ce to biti izgleda i 15 dana. Tacno Telekomov model.
Doduse jos uvijek nemaju nikakvu konkurenciju a ima i onih koji se trude pomoci (npr. ovaj nick Telemach na forumu) ali definitivno to vise nije to.
Javite nam se u pp, sa podacima, provjerit ćemo.
Telemach

#68830 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@crnivrag

Proslijedili smo vašu poruku, na provjeru.
Liska

#68831 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Liska »

doff wrote:
Liska wrote:
Ja baš ne vjerujem da se HRT odjednom sjetio na pola turnira da nisu poslali zahtjev za zatamnjenjem Telemacha u BiH. Pa su se požurili kao da im je to najbitnija stvar na svijetu i sve će propasti ako oni ne pošalju zahtjev??? Bolje bi bilo da se zapitaš a koja je korist HRT od zatamnjivanja kanala i to ovako selektivna. Pa se zamračuje nogomet a ne tenis, ili se tenis malo zamračuje a malo ne, ali se zamračuje vaterpolo. Zbilja misliš da je HRT briga za to? I ja se pitam koja je korist Telemacha u svemu. Ali to mi je čak i nebitno. Najbitnije i najpoštenije bi bilo da svima smanje iznos računa za vrijeme svih tih silnih zatamnjenja na kanalima koje možemo gledati bez ograničenja. No dobro, Telemach će reći da je sve to na zahtjev emitera i to im je odgovor za sve. Logično bi bilo da se svi sportski događaji zatamne, ako Telemach a i HRT drže do principa.
Rtrs je vjerovatno trazio zatamnjivanje wimbledona. Zašto? Prihod od marketinga, gledanost programa povećava potražnju za prostorom za reklamu...Komplikovano je to za shvatit...

Znači zahtjev upućuje onaj ko ima otkupljena prava za određeni teritorij, a prihodi od marketinga rastu što je gledanost programa veća. Kako ti to nije jasno...
Uopće ti ne pričam o prihodima marketinga niti su tema uopće. Samo kažem da mi nije logično da se npr. HRT sjeti na pola turnira da traži zatamnjenje. I da bi bilo logično da nam se pretplata umanji srazmjerno broju sati zatamnjenja. I da se u ugovorima lijepo navede kako ne garantiraju slobodno gledanje kanala svih kanala 24 h i da to ovisi o mnogim faktorima. Kako ti to nije jasno....
fusion_ba

#68832 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

pa nigdje u ugovoru ne piše da svi kanali moraju biti dostupni 24h niti da svako malo moraju ubacivati nove kanale kao što neki traže. proučite autorska prava, pročitajte ugovor pa onda tražite neko umanjenje računa ako se krši neka stavka iz ugovora, a zatamnjenje i broj kanala svakako nisu dio ugovora.
Magarece_godine

#68833 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Magarece_godine »

Zdravo,

Za D3 V20 resiver koristim ovaj daljinski upravljač

https://telemach.ba/Binary/323/Korisnic ... emnika.pdf

Imam problem što daljinski na neki način izgubi code za resiver. Jednostavno ne reaguje. Problem moram riješiti na način što pritisnem tipku STB pa TV, pa opet vratim na STB i onda držim power dugme i po nekoliko minuta dog daljinski ne ugasi resiver. Onda sve funkcioniše petnaestak minuta i daljinac nakon toga opet izgubi vezu sa resiverom. Sa druge strane, kada prebacim na TV sve funkcioniše besprijekrono.
Ima li neko savjet šta da napravim ? Nemam vremena ići u telemach po novi daljinski, čak evo i mjesec dana nisam otišao da potpišem novi ugovor sa nekim benefitima.
Hvala za odgovore
Rugafet

#68834 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Zvuci blentavo ali probaj zamijeniti baterije pa vidjaj kako se ponasa
Telemach

#68835 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@Magarece_godine

Ukoliko želite, možemo vas pozvati za detaljniju provjeru.
Javite nam se u inbox.
Mustang1

#68836 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Ime radnice sa standa u scc.u? :D
crnivrag

#68837 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Mustang1 wrote:Ime radnice sa standa u scc.u? :D
Nije ovo spotted :izet: :-)
Mustang1

#68838 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Bolje da i ti zaganjas nju nego te kanale :D
avaks

#68839 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Jel crnka ili brineta u pitnaju?! :mrgreen:
Mustang1

#68840 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Nemam pojma :D

Frend me pitao ali ja nemam pojma :D
PhilCou

#68841 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PhilCou »

Merhunisa
Iza prozora

#68842 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Iza prozora »

PhilCou wrote:Merhunisa
Ispala joj sisa :D
dinao

#68843 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dinao »

Telemach me sto puta zvao da predjem sa HS na njihov neki paket, i popustim na kraju iako sam imao slabiju brzinu neta. Sad otprilike imam iste tv kanale, jacu brzinu na papiru ali u stvarnosti mi je internet na nivou dial up konekcije. Kad nazovem kazu mi da je sve u redu i da imam previse uredjaja u kuci konektovanih i kao zbot toga steka net. Konektovani su tv, ps4, laptop, tablet i tri telefona. Naravno nikad sve istovremeno.
Uglavnom, srecom pa selim iz ovog stana i nadam se da ce u novom biti bolja situacija, opet sa monopolistom,Telemachom.
Telemach

#68844 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@dinao

Možete nam dostaviti vaše podatke, provjerit ćemo zašto imate poteškoće sa uslugom interneta.
Leopard_SA

#68845 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Leopard_SA »

Telemach wrote:
Leopard_SA » Today, 8:14 pm

Pa sramota vise.
UniFi ne radi vec 2 dana. Na osnovu cega ocekujete da vam placam racune. Na osnovu polovicne usluge?
Ovo je prevrsilo svaku mjeru...
Javite na se sa brojem ugovora u inbox, provjerit ćemo.
UNIFI mreža je besplatna za korisnike našeg interneta.
Trebala bi biti besplatna pod uslovom da radi, ali evo vec nekoliko dana UniFi nije u funkciji. Navece brzina interneta opada ili interneta nema nikako. Ne znam sta se desava, ali usluga se pokvarila drasticno zadnjih nekoliko mjeseci.
Telemach

#68846 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@Leopard_SA

Dostavite nam podatke, pozvat ćemo vas za provjeru.
r_faruk

#68847 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by r_faruk »

dinao wrote:Telemach me sto puta zvao da predjem sa HS na njihov neki paket, i popustim na kraju iako sam imao slabiju brzinu neta. Sad otprilike imam iste tv kanale, jacu brzinu na papiru ali u stvarnosti mi je internet na nivou dial up konekcije. Kad nazovem kazu mi da je sve u redu i da imam previse uredjaja u kuci konektovanih i kao zbot toga steka net. Konektovani su tv, ps4, laptop, tablet i tri telefona. Naravno nikad sve istovremeno.
Uglavnom, srecom pa selim iz ovog stana i nadam se da ce u novom biti bolja situacija, opet sa monopolistom,Telemachom.
Na mojih 20 megabita HS-a je natakareno sve to sto si pobrojao i jos par mob. telefona i to vrlo cesto je barem 70% uredjaja online, stalno se nesto skida sa neta (filmovi i igre za ps4) 4 modula su u funkciji i dva analogna signala za tv, generalno isti kanali kao i kod telemach-a, i nikada nisam imao ni najmanji problem. Jedini problem je bio u trenucima kada je telemach kupio HS (i to se brzo rijesilo), ali i dalje mi ne pada na pamet promijeniti ista u ovom ugovoru i pruzaocu usluga.... A na kraju krajeva, telemach mi ne moze isporuciti ono sto trenutno koristim....
Padx24

#68848 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Padx24 »

dinao wrote:Telemach me sto puta zvao da predjem sa HS na njihov neki paket, i popustim na kraju iako sam imao slabiju brzinu neta. Sad otprilike imam iste tv kanale, jacu brzinu na papiru ali u stvarnosti mi je internet na nivou dial up konekcije. Kad nazovem kazu mi da je sve u redu i da imam previse uredjaja u kuci konektovanih i kao zbot toga steka net. Konektovani su tv, ps4, laptop, tablet i tri telefona. Naravno nikad sve istovremeno.

Bilo i kod mene tako, došli ljudi promjenili konektore i onaj razdjelnik i kod mene i u haustoru i sada letiii
Liska

#68849 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Liska »

fusion_ba wrote:pa nigdje u ugovoru ne piše da svi kanali moraju biti dostupni 24h niti da svako malo moraju ubacivati nove kanale kao što neki traže. proučite autorska prava, pročitajte ugovor pa onda tražite neko umanjenje računa ako se krši neka stavka iz ugovora, a zatamnjenje i broj kanala svakako nisu dio ugovora.
Ne mora ni pisati. Piše li ti u kupoprodajnom ugovoru za kupovinu auta kako auto neće raditi zbog toga i toga. Ako ne radi, znaš kome ćeš se obratiti, ti si ga platio i ako ga nisi sam oštetio, sva odgovornost je na prodavaču. Očekuje se da auto radi kao što se očekuje kad potpisuješ ugovor sa nekim od providera da ti TV kanali rade bez ometanja, da internet radi i slično. Neke stvari se podrazumijevaju u ugovornom poslu i nisu nužno navedeni u ugovorima. Isto kao što se podrazumijeva da smo mi dužni plaćati račune koji nam stižu, ne mora ti pisati u ugovoru.
_Reds_

#68850 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by _Reds_ »

Liska wrote:
fusion_ba wrote:pa nigdje u ugovoru ne piše da svi kanali moraju biti dostupni 24h niti da svako malo moraju ubacivati nove kanale kao što neki traže. proučite autorska prava, pročitajte ugovor pa onda tražite neko umanjenje računa ako se krši neka stavka iz ugovora, a zatamnjenje i broj kanala svakako nisu dio ugovora.
Ne mora ni pisati. Piše li ti u kupoprodajnom ugovoru za kupovinu auta kako auto neće raditi zbog toga i toga. Ako ne radi, znaš kome ćeš se obratiti, ti si ga platio i ako ga nisi sam oštetio, sva odgovornost je na prodavaču. Očekuje se da auto radi kao što se očekuje kad potpisuješ ugovor sa nekim od providera da ti TV kanali rade bez ometanja, da internet radi i slično. Neke stvari se podrazumijevaju u ugovornom poslu i nisu nužno navedeni u ugovorima. Isto kao što se podrazumijeva da smo mi dužni plaćati račune koji nam stižu, ne mora ti pisati u ugovoru.
Tamo ti negdje piše da raspoloživost treba biti 99.9 posto ili 99 posto, tako uvijek pise u ugovorima.

Ako je ispod toga mozes se zaliti i traziti umanjenje računa.
Locked