Sirija

Locked
Opetja033

#68776 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Nusrini napravili pokolj nad Irancima i Hezbom na jugu Halepa, jednostavno im ne mogu nista:

18+!

https://twitter.com/Malcolmite/status/6 ... 0502939648
DuckZz

#68777 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Prava istina "borbe protiv ISIL-a". Politička kampanja Damaska, deblokada Kweirs aerodroma.
Ofanziva koja traje preko 8 mjeseci.

Sirijska vojska/NDF/Hezbollah/Milicije (Tiger force, Suqour Sahara, Murawa Surija, SSNP)/Iran(NDF)/Irak(Nujaba, Hezbollahx5)/Palestinci/Ruska avijacja (dobro, tek je 1 mjesec prisutna, ali vrijedi spomenuti).

REZULTAT = Zauzeli 3 sela, izgubili 1 brdo i 1 selo sjevero-zapadno od grada Safire
REZULTAT = + 1 selo zauzeto, preko 8 mjeseci je prošlo.

Image
Image
Last edited by DuckZz on 01/11/2015 16:16, edited 1 time in total.
Kikibombona

#68778 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:Jos slika pripadnika Syrian Democratic Forces u pripremi ofanzive oko Hasake:

Image

Image

Image

Sve u svemu pobunjenici se na velika vrata vracaju u Hasaku. :thumbup:
Velika podrska za narod Rojave! :thumbup:

Ova akcija je 100% koordinisana sa Amerikancima, cijih se 50 specijalaca nalazi na tlu Rojave... Amerikanci su tu da sprijece eventualno tursko raketiranje i sabotazu.

Napad na iznimno vazna uporista u kantonu Cizire su koordinisana sa napadom koji ce uskoro uslijediti na planini Singal.

Jebat ce ih Kurdi!

Image

Image
Co0l

#68779 Re: Sirija

Post by Co0l »

Opetja033 wrote:
DuckZz wrote:Jako jako loši potezi, razumijem sve i kakva je situacija i da svaki dan je sve gore i gore ali ..... ne znam, mogu kazat za sebe da mi ovakve stvari nikad nebi pale napamet ali nikad nisam bio niti 000,1% približnoj situaciji, sve ovo što govorim je samo mišljenje, valjda nebi potezao za istim stvarima.
Slazem se sa tobom u potpunosti. Mada nisam znao da ima i zarobljenih oficira. Ne opravdavam ni to ali je bolje nego stavljati alevitske civile. To je bas dno dna.
I slazem se sa tobom da je lahko donositi osude iz toplog. Pri ovoj pameti, pri ovom razmisljanju nikada ne bih uradio nista slicno. Ali situacija u Doumi i Ghouti je dramaticna zbog konstatnog, sistematskog i ciljanog djelovanja po civilima i izgladnjavanja stanovnistva.
Odkud Aleviti kod pobunjenika,nije valjda da nije tacan onaj slogan sto ga analitiĆar stalno ponavlja,ono nesto 'Alavite u kabur' il tako nekako!?

Jasno je da je narod tamo sludjen od svakodnevnih masakara i ne znaju ni oni sami vise kako da to zaustave, dok rezim ne pokazuje ni najmanje volje da prestane sa tom praksom,ali opet, ovo nije nacin.Barem gledajuci iz nase perspektive.

Ali dobro,sve dok ovi iz kaveza ne pucaju po tzv. SAA,nece imati razloga za strah da ce ih u samoodbrani sravnit sa zemljom.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#68780 Re: Sirija

Post by arman1 »

Sekularni sve više povlače poteze očajnika. Dobar pokazatelj.
cbrt

#68781 Re: Sirija

Post by cbrt »

Odoše tenk i cisterna, Ghab
https://www.youtube.com/watch?v=1KTS2YD ... e=youtu.be

Zarobljeni režimski tenk, jug Alepa

Image
Challenger__

#68782 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- da ne bi sada išli u nabrajanje naselja, kada se oduzme i sabere, osnovno obiželje današnjeg dana je napredak SAA u provincijama Latakija i Alepo.
husein_kapetan

#68783 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Izgleda da najveći dio prihoda is-a (oko 2 milijarde dolara godisnje) ... barem što se Sirije tiče. . prave upravo otimačinom i trgovinom sa usa partnerima i turcima. . dakako... polako. . stidljivo... ali ipak ova hipokrizija zvana arapsko proljeće u Siriji dobija jasne i logične konture..
Ovo je ujedno i jedini suvisli i logičan odgovor zašto ovi uspjevaju uraditi i napraviti ono što rade i sto danas prave..
Imaju sasvim dovoljno sredstava i podrske da, na duži period naprave sasvim solidnu infrastrukturu terora koju potom i sa najboljom voljom niko neće moći ukloniti...
Challenger__

#68784 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Kapetane, ta infrastuktura se počela demontirati prije mjesec dana. Otud suze, plač i nevjerica.

:wink:
Opetja033

#68785 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

BREAKING NEWS: Pobunjenici povratili kontrolu nad Jisrom, na stotine poginulih Assadovaca.

:mrgreen:
cbrt

#68786 Re: Sirija

Post by cbrt »

Od tolikih silnih napredovanja ne stižu da deblokiraju Alepo koji je preko nedelju dana u totalnom okruženju a i svoju bazu Qwers...no dobro, bitno je da napreduju, da su se reorganizovali trećepozivci...sad će i Rusi sa tim nuklearnim udarima pa će valjda krenuti na bolje za SAA...

Prvi zarobljeni Safir Iranski džip

Image
husein_kapetan

#68787 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Challenger__ wrote:Kapetane, ta infrastuktura se počela demontirati prije mjesec dana. Otud suze, plač i nevjerica.

:wink:
Poceli.. chelli... ni pera im kako treba odbili nisu... za napraviti nešto dostojno pomena ipak je potrebno mnogo vise nego ovih par aviona i ono malo sposobnih ali umornih jedinica SAA... a.. tuđa ruka svraba ne cese..neće vjeruj mi niko ovaj kolosalni problem riješiti do sirijaca samih.. a pomoć je ipak samo pomoć. .
dječak sa šibicama

#68788 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

#Breaking; #SAA #Hezbollah, #NDF have captured #Shughaydilah village north of #Hadher in #Aleppo SW CS

Image

:thumbup:
vivaldi

#68789 Re: Sirija

Post by vivaldi »

saa vise odavno ne treba komentarisati, ali mislim da bi se iranci itekako trebali zabrinuti za nesposobnost i svoje armije...
insomnia78

#68790 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Pa, za pocetak bi bilo dovoljno da ih stvarno pocnu bombardovati
Bosanski_kralj

#68791 Re: Sirija

Post by Bosanski_kralj »

vivaldi wrote:saa vise odavno ne treba komentarisati, ali mislim da bi se iranci itekako trebali zabrinuti za nesposobnost i svoje armije...
Barata li se nekim ciframa koliko iranskih vojnika ima u Siriji?
salik79

#68792 Re: Sirija

Post by salik79 »

vivaldi wrote:saa vise odavno ne treba komentarisati, ali mislim da bi se iranci itekako trebali zabrinuti za nesposobnost i svoje armije...
A dokaz da iranska armija ucestvuje u borbenim aktivnostima je?!
ioannes

#68793 Re: Sirija

Post by ioannes »

Opetja033 wrote:BREAKING NEWS: Pobunjenici povratili kontrolu nad Jisrom, na stotine poginulih Assadovaca.

:mrgreen:
Breaking news: u daari cijela brigada prešla na stranu FSA
insomnia78

#68794 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

salik79 wrote:
:lol: :lol: e jbg sad
Challenger__

#68795 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

husein_kapetan wrote:Poceli.. chelli... ni pera im kako treba odbili nisu... za napraviti nešto dostojno pomena ipak je potrebno mnogo vise nego ovih par aviona i ono malo sposobnih ali umornih jedinica SAA... a.. tuđa ruka svraba ne cese..neće vjeruj mi niko ovaj kolosalni problem riješiti do sirijaca samih.. a pomoć je ipak samo pomoć. .
Kapetane dragi, ovaj konflikt pratim od početka, radi njega (Sirije) sam se logovao na forum. Stvari treba sagledavati u širem vremenskom i prostornom kontekstu, a kontekst je sljedeći: SAA je bila u dramatičnoj silaznoj putanji; trebalo ih je konsolidovati. Pa onda obezbjediti heartland a ne sa raspoloživom (a limitiranom) silom udarti na ISIL dok ti Nusra i kompanija ulazi u bazu u Latakiji. U međuvremenu, u toku je izgradnja novih kapaciteta koji će omogućiti znatno jače i brojnije udare, trajno i kvalitetno oslobađanje teritorija.

UKRATKO: Konsolidacija SAA je pri kraju, iz defanzive se krenulo u ofanzivu. Neko reče (Walter, mislim), "kasno su došli", a ja tvrdim - u zadnji čas za opstanak Sirije i demontažu terror-infrastrukture.

Najbitnije tek dolazi.
fosna2014

#68796 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

Bogami ovi palestinci otresli Nusru kao slinu na jugu Halepa.
vivaldi

#68797 Re: Sirija

Post by vivaldi »

Bosanski_kralj wrote:
Barata li se nekim ciframa koliko iranskih vojnika ima u Siriji?
ma nemam pojma, spominju se stotine, ali tamo su im oficiri, a sirija im je vitalni nacionalni interes. oni vec mjesec dana uz pomoc jakih ruskih avio udara nisu u stanju organizovat zajedno sa saa i hezbolahom bar jednu veliku pobjedu protiv pobunjenika.

pa tih usranih par stotina metara do one baze ne mogu zauzet. to je skandalozna nesposobnost.
salik79

#68798 Re: Sirija

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:
salik79 wrote:
:lol: :lol: e jbg sad
Najozbiljnije pitam, posto je Iran vise puta demantovao ucesce svojih jedinica u borbenim djejstvima...
Challenger__

#68799 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

fosna2014 wrote:Bogami ovi palestinci otresli Nusru kao slinu na jugu Halepa.
Šta se dešava oko Saddada?
fosna2014

#68800 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

Challenger__ wrote:
fosna2014 wrote:Bogami ovi palestinci otresli Nusru kao slinu na jugu Halepa.
Šta se dešava oko Saddada?
Mah, to je izlet ovih savoxxxovih. Nemaju oruzja pa pokusavaju opljackati sta se opljackati da.
Locked