Sirija
- Opetja033
#68776 Re: Sirija
Nusrini napravili pokolj nad Irancima i Hezbom na jugu Halepa, jednostavno im ne mogu nista:
18+!
https://twitter.com/Malcolmite/status/6 ... 0502939648
18+!
https://twitter.com/Malcolmite/status/6 ... 0502939648
- DuckZz
#68777 Re: Sirija
Prava istina "borbe protiv ISIL-a". Politička kampanja Damaska, deblokada Kweirs aerodroma.
Ofanziva koja traje preko 8 mjeseci.
Sirijska vojska/NDF/Hezbollah/Milicije (Tiger force, Suqour Sahara, Murawa Surija, SSNP)/Iran(NDF)/Irak(Nujaba, Hezbollahx5)/Palestinci/Ruska avijacja (dobro, tek je 1 mjesec prisutna, ali vrijedi spomenuti).
REZULTAT = Zauzeli 3 sela, izgubili 1 brdo i 1 selo sjevero-zapadno od grada Safire
REZULTAT = + 1 selo zauzeto, preko 8 mjeseci je prošlo.

Ofanziva koja traje preko 8 mjeseci.
Sirijska vojska/NDF/Hezbollah/Milicije (Tiger force, Suqour Sahara, Murawa Surija, SSNP)/Iran(NDF)/Irak(Nujaba, Hezbollahx5)/Palestinci/Ruska avijacja (dobro, tek je 1 mjesec prisutna, ali vrijedi spomenuti).
REZULTAT = Zauzeli 3 sela, izgubili 1 brdo i 1 selo sjevero-zapadno od grada Safire
REZULTAT = + 1 selo zauzeto, preko 8 mjeseci je prošlo.

Last edited by DuckZz on 01/11/2015 16:16, edited 1 time in total.
- Kikibombona
#68778 Re: Sirija
Velika podrska za narod Rojave!Opetja033 wrote:Jos slika pripadnika Syrian Democratic Forces u pripremi ofanzive oko Hasake:
Sve u svemu pobunjenici se na velika vrata vracaju u Hasaku.
Ova akcija je 100% koordinisana sa Amerikancima, cijih se 50 specijalaca nalazi na tlu Rojave... Amerikanci su tu da sprijece eventualno tursko raketiranje i sabotazu.
Napad na iznimno vazna uporista u kantonu Cizire su koordinisana sa napadom koji ce uskoro uslijediti na planini Singal.
Jebat ce ih Kurdi!

- Co0l
#68779 Re: Sirija
Odkud Aleviti kod pobunjenika,nije valjda da nije tacan onaj slogan sto ga analitiĆar stalno ponavlja,ono nesto 'Alavite u kabur' il tako nekako!?Opetja033 wrote:Slazem se sa tobom u potpunosti. Mada nisam znao da ima i zarobljenih oficira. Ne opravdavam ni to ali je bolje nego stavljati alevitske civile. To je bas dno dna.DuckZz wrote:Jako jako loši potezi, razumijem sve i kakva je situacija i da svaki dan je sve gore i gore ali ..... ne znam, mogu kazat za sebe da mi ovakve stvari nikad nebi pale napamet ali nikad nisam bio niti 000,1% približnoj situaciji, sve ovo što govorim je samo mišljenje, valjda nebi potezao za istim stvarima.
I slazem se sa tobom da je lahko donositi osude iz toplog. Pri ovoj pameti, pri ovom razmisljanju nikada ne bih uradio nista slicno. Ali situacija u Doumi i Ghouti je dramaticna zbog konstatnog, sistematskog i ciljanog djelovanja po civilima i izgladnjavanja stanovnistva.
Jasno je da je narod tamo sludjen od svakodnevnih masakara i ne znaju ni oni sami vise kako da to zaustave, dok rezim ne pokazuje ni najmanje volje da prestane sa tom praksom,ali opet, ovo nije nacin.Barem gledajuci iz nase perspektive.
Ali dobro,sve dok ovi iz kaveza ne pucaju po tzv. SAA,nece imati razloga za strah da ce ih u samoodbrani sravnit sa zemljom.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#68780 Re: Sirija
Sekularni sve više povlače poteze očajnika. Dobar pokazatelj.
-
cbrt
#68781 Re: Sirija
Odoše tenk i cisterna, Ghab
https://www.youtube.com/watch?v=1KTS2YD ... e=youtu.be
Zarobljeni režimski tenk, jug Alepa

https://www.youtube.com/watch?v=1KTS2YD ... e=youtu.be
Zarobljeni režimski tenk, jug Alepa

- Challenger__
#68782 Re: Sirija
- da ne bi sada išli u nabrajanje naselja, kada se oduzme i sabere, osnovno obiželje današnjeg dana je napredak SAA u provincijama Latakija i Alepo.
- husein_kapetan
#68783 Re: Sirija
Izgleda da najveći dio prihoda is-a (oko 2 milijarde dolara godisnje) ... barem što se Sirije tiče. . prave upravo otimačinom i trgovinom sa usa partnerima i turcima. . dakako... polako. . stidljivo... ali ipak ova hipokrizija zvana arapsko proljeće u Siriji dobija jasne i logične konture..
Ovo je ujedno i jedini suvisli i logičan odgovor zašto ovi uspjevaju uraditi i napraviti ono što rade i sto danas prave..
Imaju sasvim dovoljno sredstava i podrske da, na duži period naprave sasvim solidnu infrastrukturu terora koju potom i sa najboljom voljom niko neće moći ukloniti...
Ovo je ujedno i jedini suvisli i logičan odgovor zašto ovi uspjevaju uraditi i napraviti ono što rade i sto danas prave..
Imaju sasvim dovoljno sredstava i podrske da, na duži period naprave sasvim solidnu infrastrukturu terora koju potom i sa najboljom voljom niko neće moći ukloniti...
- Challenger__
#68784 Re: Sirija
Kapetane, ta infrastuktura se počela demontirati prije mjesec dana. Otud suze, plač i nevjerica.

- Opetja033
#68785 Re: Sirija
BREAKING NEWS: Pobunjenici povratili kontrolu nad Jisrom, na stotine poginulih Assadovaca.

-
cbrt
#68786 Re: Sirija
Od tolikih silnih napredovanja ne stižu da deblokiraju Alepo koji je preko nedelju dana u totalnom okruženju a i svoju bazu Qwers...no dobro, bitno je da napreduju, da su se reorganizovali trećepozivci...sad će i Rusi sa tim nuklearnim udarima pa će valjda krenuti na bolje za SAA...
Prvi zarobljeni Safir Iranski džip

Prvi zarobljeni Safir Iranski džip

- husein_kapetan
#68787 Re: Sirija
Poceli.. chelli... ni pera im kako treba odbili nisu... za napraviti nešto dostojno pomena ipak je potrebno mnogo vise nego ovih par aviona i ono malo sposobnih ali umornih jedinica SAA... a.. tuđa ruka svraba ne cese..neće vjeruj mi niko ovaj kolosalni problem riješiti do sirijaca samih.. a pomoć je ipak samo pomoć. .Challenger__ wrote:Kapetane, ta infrastuktura se počela demontirati prije mjesec dana. Otud suze, plač i nevjerica.
- dječak sa šibicama
#68788 Re: Sirija
#Breaking; #SAA #Hezbollah, #NDF have captured #Shughaydilah village north of #Hadher in #Aleppo SW CS

- vivaldi
#68789 Re: Sirija
saa vise odavno ne treba komentarisati, ali mislim da bi se iranci itekako trebali zabrinuti za nesposobnost i svoje armije...
- insomnia78
#68790 Re: Sirija
Pa, za pocetak bi bilo dovoljno da ih stvarno pocnu bombardovati
- Bosanski_kralj
#68791 Re: Sirija
Barata li se nekim ciframa koliko iranskih vojnika ima u Siriji?vivaldi wrote:saa vise odavno ne treba komentarisati, ali mislim da bi se iranci itekako trebali zabrinuti za nesposobnost i svoje armije...
- salik79
#68792 Re: Sirija
A dokaz da iranska armija ucestvuje u borbenim aktivnostima je?!vivaldi wrote:saa vise odavno ne treba komentarisati, ali mislim da bi se iranci itekako trebali zabrinuti za nesposobnost i svoje armije...
- ioannes
#68793 Re: Sirija
Breaking news: u daari cijela brigada prešla na stranu FSAOpetja033 wrote:BREAKING NEWS: Pobunjenici povratili kontrolu nad Jisrom, na stotine poginulih Assadovaca.
- insomnia78
#68794 Re: Sirija
salik79 wrote:A dokaz da iranska armija ucestvuje u borbenim aktivnostima je?!vivaldi wrote:saa vise odavno ne treba komentarisati, ali mislim da bi se iranci itekako trebali zabrinuti za nesposobnost i svoje armije...
- Challenger__
#68795 Re: Sirija
Kapetane dragi, ovaj konflikt pratim od početka, radi njega (Sirije) sam se logovao na forum. Stvari treba sagledavati u širem vremenskom i prostornom kontekstu, a kontekst je sljedeći: SAA je bila u dramatičnoj silaznoj putanji; trebalo ih je konsolidovati. Pa onda obezbjediti heartland a ne sa raspoloživom (a limitiranom) silom udarti na ISIL dok ti Nusra i kompanija ulazi u bazu u Latakiji. U međuvremenu, u toku je izgradnja novih kapaciteta koji će omogućiti znatno jače i brojnije udare, trajno i kvalitetno oslobađanje teritorija.husein_kapetan wrote:Poceli.. chelli... ni pera im kako treba odbili nisu... za napraviti nešto dostojno pomena ipak je potrebno mnogo vise nego ovih par aviona i ono malo sposobnih ali umornih jedinica SAA... a.. tuđa ruka svraba ne cese..neće vjeruj mi niko ovaj kolosalni problem riješiti do sirijaca samih.. a pomoć je ipak samo pomoć. .
UKRATKO: Konsolidacija SAA je pri kraju, iz defanzive se krenulo u ofanzivu. Neko reče (Walter, mislim), "kasno su došli", a ja tvrdim - u zadnji čas za opstanak Sirije i demontažu terror-infrastrukture.
Najbitnije tek dolazi.
- fosna2014
#68796 Re: Sirija
Bogami ovi palestinci otresli Nusru kao slinu na jugu Halepa.
- vivaldi
#68797 Re: Sirija
ma nemam pojma, spominju se stotine, ali tamo su im oficiri, a sirija im je vitalni nacionalni interes. oni vec mjesec dana uz pomoc jakih ruskih avio udara nisu u stanju organizovat zajedno sa saa i hezbolahom bar jednu veliku pobjedu protiv pobunjenika.Bosanski_kralj wrote:Barata li se nekim ciframa koliko iranskih vojnika ima u Siriji?vivaldi wrote:saa vise odavno ne treba komentarisati, ali mislim da bi se iranci itekako trebali zabrinuti za nesposobnost i svoje armije...
pa tih usranih par stotina metara do one baze ne mogu zauzet. to je skandalozna nesposobnost.
- salik79
#68798 Re: Sirija
Najozbiljnije pitam, posto je Iran vise puta demantovao ucesce svojih jedinica u borbenim djejstvima...insomnia78 wrote:salik79 wrote:A dokaz da iranska armija ucestvuje u borbenim aktivnostima je?!vivaldi wrote:saa vise odavno ne treba komentarisati, ali mislim da bi se iranci itekako trebali zabrinuti za nesposobnost i svoje armije...![]()
e jbg sad
- Challenger__
#68799 Re: Sirija
Šta se dešava oko Saddada?fosna2014 wrote:Bogami ovi palestinci otresli Nusru kao slinu na jugu Halepa.
- fosna2014
#68800 Re: Sirija
Mah, to je izlet ovih savoxxxovih. Nemaju oruzja pa pokusavaju opljackati sta se opljackati da.Challenger__ wrote:Šta se dešava oko Saddada?fosna2014 wrote:Bogami ovi palestinci otresli Nusru kao slinu na jugu Halepa.