Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
sajber87

#68751 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

plavi_E wrote: 18/12/2022 09:35 https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-p ... /221218016

Hajd sto je prezadovoljan ministarstvom sigurnosti ali on nedvosmisleno jasno govori da je put ka EU sarena laza i da od tga nema nista:

"Dodik je rekao da je, kada je prošlog juna Ukrajina dobila status kandidata za članstvo u EU, postalo degutantno da taj isti status ne dobije i BiH.
On smatra da je riječ o zakašnjeloj grižnjoj savjesti Brisela, kao i da to nije jedini razlog što je BiH u ovom trenutku dobila status kandidata.
Prema njegovim riječima, da se radi o političkoj odluci, a ne o tome da je BiH ispunila tražene standarde i uslove, govori i činjenica da je ona još međunarodni protektorat.
On je rekao da mu proces dobijanja kandidatskog statusa liči na reakciju na odnose između Rusije i EU, odnosno Zapada.
"Oni nastoje da čitav Balkan pridobiju na svoju stranu, ali to svakako neće promijeniti ništa. Mi ćemo i dalje ostati u dobrim odnosima sa Ruskom Federacijom. I sa svim drugim zemljama naravno. I sa EU. Vidjećemo na koji će način oni tretirati pristup tome", napomenuo je Dodik.
Prema njegovim riječima, učlanjenje u EU znači gubitak suvereniteta, koji država predaje Briselu, a eurobirokrate su uvijale u oblandu priče o evropskim standardima i vrijednostima, a toga više nema.
Dodik je rekao da dobijanje kandidatskog statusa za BiH više posmatra kao nešto što činovnicima u Briselu služi da se hvale da su nešto uradili, a nisu uradili ništa.
"Posljednjih godina sve više razmišljam da li je proces pridruživanja EU za nas", naveo je Dodik.
On je rekao da djeluje da je to neizbježno, ali da je to zato što je Evropa napravila svojevrstan sistem okupacije za zemlje koje su na evroputu, tako da najčešće sistemom kažnjavanja pokušavaju da dobiju saglasnost za neko kretanje.
"Dokle će to ići, dokle će to ljudi trpjeti, da li će se Evropa zadržati… Uglavnom, jedan moj prijatelj koga veoma cijenim i koji je dugo u politici, kaže da, dok mi dođemo do EU, ona će se raspasti. Tako da je i to varijanta, vidjećemo šta će biti", istakao je Dodik.
"

Znaci lako je moguce da Dodik i Covic za nekoliko godina zabrane Niksicu da izgovori rijec "euro integracije" kao sto su mu zabranili "euroatlanske integracije". Onda Niksicu ostaje jos samo da plazi jezik na konferencijama za stampu.
Prvo moramo da vidimo da li laze ili govori istinu. On je rekao i da su komsic i bakir zaustavili put ka NATO, jer su u sporazum sa dodikom ubacili da se ulazak nece desiti dok se svi ne sloze sto nije pisalo u zakonu o odbrani. Sto se mene tice dodiku nista ne vjerujem sta god da kaze ne vjerujem mu, gledajte samo sta ce da radi i kakve ce potpise da stavi u buducnosti. Da ce da truje odnose svojim jezikom hoce itekako kao i do sada to mu je i cilj da pali bosnjake jer samo ekstremni bosnjaci koji reaguju emotivno njemu odgovaraju. Samo djela gledati, a na njegov otrov iz usta ugristi se i istrpiti koliko se moze jer on ocekuje i zeli nasu emotivnu a ne pametnu reakciju
PM72

#68752 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Nije njegov šef Komšić nego neki Johan jal Olaf.
Point.

#68753 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

Leverage wrote: 18/12/2022 11:02
Point. wrote: 18/12/2022 10:37 Ali zar nije vaskrsnuo neki novi, koooerativniji Dodik, habab Mile?
Nije li tvoj šef Komšić rekao da je važno da je on potpisao ANP, a da je nevažno šta priča. Evo, ja se slažem sa tvojim šefom.

Lik pred EU zvaničnicima ima jednu priču, na RTRS drugu, za Sputnjik treću, za predizborni šator četvrtu, u koaliciji petu. I to već godinama svako zna.

Mene samo zanima šta će on konkretno potpisati u naredne četiri godine, pa makar i uz zavrtanje ruku. A šta priča to me ne zanima, nisam njegov glasač.
Ja imam jednog šefa na poslu ali ne preziva se Komšić, nešto si ti to pobrko.

I dokle će se na svaku temu vraćati na prijašnju vlast i to koristiti kao argument? Je li u programskom sporazumu postoji tačka gdje vam je zabranjeno sad da kritikujete koalicione partnere?

Znači, zadnjih dana puna priča o evropskom putu BiH, EU ovo, EU ono, i onda dođe Dodik sa pričom pa eto ne znam hoće li BiH u EU, gubi se suverenitet, nećemo prekidati veze sa zločinačkom Rusijom i ti sad tu priču braniš spominjući Komšića?

Kad ćete se prestati baviti sa bivšom vlasti i krenuti na posao?
Point.

#68754 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

PM72 wrote: 18/12/2022 11:10 Nije njegov šef Komšić nego neki Johan jal Olaf.
Opet ustao na lijevu nogu? :sad:
PM72

#68755 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Point. wrote: 18/12/2022 11:26
PM72 wrote: 18/12/2022 11:10 Nije njegov šef Komšić nego neki Johan jal Olaf.
Ne nego ti ne mogu halalit da me pobjegulja naziva udbašem i izdajnikom.
Leverage

#68756 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Leverage »

Point. wrote: 18/12/2022 11:25
Nije li tvoj šef Komšić rekao da je važno da je on potpisao ANP, a da je nevažno šta priča. Evo, ja se slažem sa tvojim šefom.

Lik pred EU zvaničnicima ima jednu priču, na RTRS drugu, za Sputnjik treću, za predizborni šator četvrtu, u koaliciji petu. I to već godinama svako zna.

Mene samo zanima šta će on konkretno potpisati u naredne četiri godine, pa makar i uz zavrtanje ruku. A šta priča to me ne zanima, nisam njegov glasač.

I dokle će se na svaku temu vraćati na prijašnju vlast i to koristiti kao argument? Je li u programskom sporazumu postoji tačka gdje vam je zabranjeno sad da kritikujete koalicione partnere?

Znači, zadnjih dana puna priča o evropskom putu BiH, EU ovo, EU ono, i onda dođe Dodik sa pričom pa eto ne znam hoće li BiH u EU, gubi se suverenitet, nećemo prekidati veze sa zločinačkom Rusijom i ti sad tu priču braniš spominjući Komšića?

Zašto bi se iko iscrpljivao u besmislenom raspravljanju sa Dodikom? Vjerovatno će mu opet Denis poslat neko saopštenje, ako mu ne bude mrsko.

Ta vlast nije bivša, ta vlast je aktuelna sve dok naši ne preuzmu pozicije. Tad ćemo krenuti na posao.
laik1981

#68757 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

Ka se zvanicno i uspostavi nova vlast.. Ono, i tad ce se nastaviti baviti starom vlascu, ali u jednom drgacijem kontekstu..
Last edited by laik1981 on 18/12/2022 11:31, edited 1 time in total.
Thorgerson

#68758 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Thorgerson »

Kako te ba nije stid?

Je li znas kad je prosle izbore formirano vijece ministara? Znas li ribice zaboravna.

23. Decembra.

Ali ne u godini kad su odrzani izbori, nego JEBENIH 14 MJESECI nakon izbora, 23. Decembra 2019. Godine.

Sada hoce haman do Nove Godine da formiraju VM i ti seres radite nesto.

Pa imate li vi botovi mrvicu samopostovanja? Ili mislite da su svi debili u ovoj zemlji i da se ne zna sta je radjeno prije?
Officer Crabtree

#68759 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Officer Crabtree »

laik1981 wrote: 18/12/2022 11:30 Ka se zvanicno i uspostavi nova vlast.. Ono, i tad ce se nastaviti baviti starom vlascu, ali u jednom drgacijem kontekstu..
Teško, ne ide to preko noći...

2-3 godine otprilike.
Officer Crabtree

#68760 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Officer Crabtree »

Thorgerson wrote: 18/12/2022 11:31

Pa imate li vi botovi mrvicu samopostovanja? Ili mislite da su svi debili u ovoj zemlji i da se ne zna sta je radjeno prije?
Pa neće niko čekati 12 mjeseci da nekog zamjeni na svim nivoima vlasti, normalno da će to što prije ići blitz krieg...

Potpuno je i drugi kontekst i okolnost.
Point.

#68761 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

PM72 wrote: 18/12/2022 11:27
Point. wrote: 18/12/2022 11:26

Ne nego ti ne mogu halalit da me pobjegulja naziva udbašem i izdajnikom.
Sad malo izmišljaš jelde. Izdajnikom te nisam nikad nazvao niti da si udba. Tvoja šuplja o dijaspori i pokupaj da napraviš razdor
zbog nečijeg trenutnog mjesta životarenja mi ne sjeda i ne miruhne. Takvoj priči ću vazda biti čep.
Point.

#68762 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

Leverage wrote: 18/12/2022 11:29

Zašto bi se iko iscrpljivao u besmislenom raspravljanju sa Dodikom? Vjerovatno će mu opet Denis poslat neko saopštenje, ako mu ne bude mrsko.

Ta vlast nije bivša, ta vlast je aktuelna sve dok naši ne preuzmu pozicije. Tad ćemo krenuti na posao.
Pa nije baš besmisleno kad Glavni Baja manjeg entiteta priča suprotno od dogovorene programske koalicije? Postoji li neka nultna tačka gdje će naši halo Baja dosta te je više, pričaš gluposti?

Sabina npr kad priča nešto što je van dogovorene koalicije onda je treba vaspitati a Mile kad šupljira onda ko će se sa njim umarati?

Ja mislim da vi njemu ne smijete prdnuti i da će njegova biti zadnja.
General War

#68763 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by General War »

tataćusak wrote: 17/12/2022 22:45 Image

Dva velikana. Najveći bokser i najveći bosanski političar, svih vremena, zajedno.
:-) :lol:
Za boks se ne razumijem, ali sto se tice ovog politicara, uzivaj u njegovoj viziji i dostignucima jos 100 godina :mrgreen:
PM72

#68764 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Sjeti se šta si juče napisao...da sam udbaš i izdajnik...a moderator pobrisao.Imaj obraza,kulture i čojstva ako nemaš muda.
archi_a

#68765 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Image

Neka fina relaksacija odnosa. :lol:
tramvajtrojka

#68766 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

archi_a wrote: 18/12/2022 12:01 Image

sasvim legitimno pravo da svako ima svoj stav ne znam cemu cudjenje kad neko ovo izjavi
Grean

#68767 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Grean »

BHCluster wrote: 17/12/2022 21:46
sumirprimus wrote: 16/12/2022 23:41
Jok iso bi na nuklearno gorivo :lol:
Tim veca potreba da se udje u izgradnju hidro elektrane kao partner a ne posmatrac.
A zasto ne bi na nuklearno? Ponovo ulaze u modu i to sad ove mini nuklerke.

Da i mi budemo ekoloski osvijesceni.
  • Small Nuclear Power Reactors(Updated May 2022)

There is strong interest in small and simpler units for generating electricity from nuclear power, and for process heat.
    This interest in small and medium nuclear power reactors is driven both by a desire to reduce the impact of capital costs and to provide power away from large grid systems.
    The technologies involved are numerous and very diverse.

Small modular reactors (SMRs) are defined as nuclear reactors generally 300 MWe equivalent or less, designed with modular technology using module factory fabrication, pursuing economies of series production and short construction times.
.... ali na zalost ima jedan problem, skupi u odnosu koliko energije proizvode.

A sto se uglja kontra hidrocentrala tice, ne zna se koja varijanta je pogubnija za lokalno stanovnistvo. Hidro je prihvatljiviji jer ne utice na globalno zagrijavanje ali to je prednost globalno, na lokalnom nivou mala fajda. Umjesto pored rijeke najednom zivis pored jezera i stajace vode. Da ne pricamo o svim ostalim posastima koje donosi pregradjivanje rijeka.
archi_a

#68768 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

tramvajtrojka wrote: 18/12/2022 12:06

sasvim legitimno pravo da svako ima svoj stav ne znam cemu cudjenje kad neko ovo izjavi
Upravo tako, NE ZNAŠ.
Ricken

#68769 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ricken »

tramvajtrojka wrote: 18/12/2022 12:06

Nama je NATO put zakonska kategorija, nije pitanje mišljenja
plavi_E

#68770 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

NATO put je upravo to, jedan put. Na tom putu se moze i kretati i stajati. Mnogo ce Drine proteci dok se dodje do rasprave ulaziti ili ne. Mnogima ce presjesti ulazak u NATO kad HR obznani svoje uslove za ulazak BiH u NATO. A do tada samo relaksiranje. I manite se te price NATO ce prisiliti i pritusnuti Zagreb i ostalih nebuloza.
plavi_E

#68771 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

I prestanite vise lagati kao nije trebao pristanak bh. Srba i da su to onda dodali Bakir i Komsic. Taj clan zakona o kojem se govori o NATO putu je ostao isti od dana donosenja pa do danas. Laz je da je BiH imala sve potrebne odluke oko ulaska u NATO i da je to onda sve ponisteno po zelji Dodika. U te lazi ni sami ne vjerujete. Ali, kakve stranke takvi i simpatizeri.
Dr. Kuca

#68772 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dr. Kuca »

Sad kad nip sutlijasi dobiju upitstva da pricaju kako IPAK ne trebamo nato, ima vojska kiflica.
pemanapemani

#68773 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pemanapemani »

plavi_E wrote: 18/12/2022 13:23 I prestanite vise lagati kao nije trebao pristanak bh. Srba i da su to onda dodali Bakir i Komsic. Taj clan zakona o kojem se govori o NATO putu je ostao isti od dana donosenja pa do danas. Laz je da je BiH imala sve potrebne odluke oko ulaska u NATO i da je to onda sve ponisteno po zelji Dodika. U te lazi ni sami ne vjerujete. Ali, kakve stranke takvi i simpatizeri.
Pa imali smo pristanak Srba. Nebojsa Radmanovic 2009., potpisao neupitan NATO put.
Kako su Bakir i Komsic dosli do toga da im treba ponovo Dodikov potpis, pojma nemam.
Radmanovic potpisao clanstvo, a Komsic i Dzaferovic pritisli Dodika da potpise suradnju sa NATO.
Bakir prije toga izjavio da bez pristanka menjeg entiteta nema NATO i opet se popiskio na Radmanovicev potpis, umjesto da se tog potpisa drzalo kao svetog slova.
plavi_E

#68774 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Svak moze u internetu pronaci dokument sta je Radmanovic potpisao pa nek svak za sebe procijeni da li je Radmanovic podnio zahtjev za ulazak u NATO ili nesto drugo.
Spit_fire

#68775 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Ocm osmorka sutra da potpise ocjepljenje RS i da se isto desi..ubjedjivali bi raju da se to nije desilo :lol:
Locked