Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
ExNihilo

#6876 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Jebote, ako išta možeš zanimljivim učiniti, to je fizika. Dževdana je uspjevala i od teorije relativnosti napraviti uspavanku i smor. Monoton glas kao da je na samrti. Bolje da pusti na času Sagana i povuče se u ćošak.

Što se mene tiče, Adžemovka je bila dva koplja iznad svih.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#6877 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Od svih profesora meni je Stjepovićka ostala u najboljem pamćenju, bila mi je razredna prva dva razreda. Ne znam kakva je prije mene bila (2006-te sam upisao gimnaziju) ali prema svima u mom razredu je bila fer i korektna, susretljiva i stvarno dobra osoba. Matematiku me isto naučila.

Od ostalih profesora i ne znam baš, pamtit ću Hikmeta i njegove ratne priče i "izlete" :D , profesora Lovrića jer je krajnje smiješan a uvijek k'o ozbiljan :lol: , profesora Ilijasa kod kojeg sam se uvijek mučio i naravno pamtit ću ludu Ranku i taj njemački, pa to su uvijek doživljaji kod nje bili. :D

Neki "eminentni" profesori su me i omašili tako da mi je hemiju predavala Rasema, Geografiju crnogorka Ferida (omašio me Džina), bosanski mi je predavala ona bula a ne strašni Safić itd...
veliki_ah

#6878 Re: Zeničani

Post by veliki_ah »

dezurni_ucenik wrote:
zar nije Esef nasao bombu ?
Jedan od njih dvojice je vidio prvi zice, pa zovnuo drugog.. ne znam detalje.. Koliko znam preko otisaka prstiju i otisaka patika su ih provalili..

Hamdija nikada nije ni predavao.. krene godina i on na bolovanje, na kraju se vrati samo da potvrdi ocjene.. S tim isijasom je i tada kuburio.. Meni nikad nije sjeo, uvijek mi je Raska bila draža.. Dževdana me isto zajebavala..
ExNihilo

#6879 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

_BataZiv_0809 wrote:
BlackCaviar wrote:Fakat je tako, profesionalac. Da nije nje bilo velikih bi problema imao poslije, samo steta po ucenike sto je u penziju otisla. Mislim da sad i nema skoro pa niko od ove garde zbog koje je gimnazija mozda bila malo na glas, osim Stjepe i mozda malo Dzevdane. Prof. Hamdiju sam neki dan sreo, bas se vidi da je covjeku svega preko glave.
Iako sam bio teski antitalenat za matematiku i hronicni dvicar, uvijek sam je postovao upravo radi toga sto za sve ima isti arsin. I na kraju kad sam polozio matematiku na maturi, pridjoh joj da je pozdravim i da se satro "izvinem" sto sam bio los matematicar. Ono sto mi je tad rekla nikad necu zaboraviti. :thumbup:

Nisam znao da je u penziji.

Hamdini kcer i sin su isli sa mnom u razred i znam da je vazda kuburio sa isijasom.
Dunja je bolovala od istog sindroma kao i većina profesora: zapamti te u ranoj fazi kao dvičara, odlikaša ili neku drugu kategoriju. Ne može se, potom, odmaknuti od vlastite percepcije, neovisno od toga koliko (ne)znaš. Ako bih mogao dati jedan savjet gimnazijalcu, to bi bio: gledaj da u početnoj fazi izgradiš reputaciju kod profesora poput Dunje. Poslije toga se manje-više kotrlja.
likce

#6880 Re: Zeničani

Post by likce »

Casual's wrote:
fetic wrote:Jel se meni cini ili je ovo ona kuca u lukovom polju?

http://www.klix.ba/vijesti/bih/sipa-pro ... /150623001
Nosi govna ovda...dabogda se svih 50 odselilo pa kuća srušila
Kao sto napisa @not my idea,auta,kuce i sve ostalo a da nikome na zapadnu za oko,odakle sve to.Ja se sjeba radeci i opet jedva stizem osnovne obaveze.
Po meni su oni prestali nekome davati njegov udio,ili nisu pristali na vise kada je neko trazio i zato su pali,jer nemoguce je toliko vremena raditi to sto su ovi radili bez dobre zaledine.
Casual's

#6881 Re: Zeničani

Post by Casual's »

fetic wrote:
Kao sto napisa @not my idea,auta,kuce i sve ostalo a da nikome na zapadnu za oko,odakle sve to.Ja se sjeba radeci i opet jedva stizem osnovne obaveze.
Po meni su oni prestali nekome davati njegov udio,ili nisu pristali na vise kada je neko trazio i zato su pali,jer nemoguce je toliko vremena raditi to sto su ovi radili bez dobre zaledine.
Grad ce malo prodisati od njih. Glumili su neke mangupe i face,jos se poceli lizati sa tabacima i onim njegovim kokosarima :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6882 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

ExNihilo wrote:
Dunja je bolovala od istog sindroma kao i većina profesora: zapamti te u ranoj fazi kao dvičara, odlikaša ili neku drugu kategoriju. Ne može se, potom, odmaknuti od vlastite percepcije, neovisno od toga koliko (ne)znaš. Ako bih mogao dati jedan savjet gimnazijalcu, to bi bio: gledaj da u početnoj fazi izgradiš reputaciju kod profesora poput Dunje. Poslije toga se manje-više kotrlja.
Dobro, ima istine. Ali, evo krenut cu od sebe, uvijek sam ganjao prolaz, dvojka mi je bila dovoljna. Nisam nikad ucio vise nego sto mi je potrebno za prolaz izuzev nekoliko slucajaeva, kada bi mi se desilo da sam uhvatio niz od 2 ili tri keca zaredom.

Preradim zbriku 3 puta (umjesto dotadasnjih 1,5 puta) i dobijem 4. Koliko god joj nije bilo tesko spucat keca bilo kome, toliko nije bio problem ni da hronicni dvicar dobije visoku ocjenu ako je stvarno znao i htio uraditi vise od jednog zadatka na tabli.

Za razliku od nekih (iako su mi dragi) koji su petice dijelili za aktivnost na casu i to uvijek istim ljudima, dok su se drugi morali dobro zajebavati da dobiju cetvorku.

Bez zelje za omalovazavanjem, iako nam je prica za davno umrlu temu "gimnazija zenica", ali Dunjina dvojka je u mnogim drugim skolama cetvorka pa usudim se reci i petica. Kud ces dalje kad sam ja ovako smotan uspio obasniti mladoj rodici par lekcija iz matematike iz fizike :zid:
dezurni_ucenik

#6883 Re: Zeničani

Post by dezurni_ucenik »

ExNihilo wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
BlackCaviar wrote:Fakat je tako, profesionalac. Da nije nje bilo velikih bi problema imao poslije, samo steta po ucenike sto je u penziju otisla. Mislim da sad i nema skoro pa niko od ove garde zbog koje je gimnazija mozda bila malo na glas, osim Stjepe i mozda malo Dzevdane. Prof. Hamdiju sam neki dan sreo, bas se vidi da je covjeku svega preko glave.
Iako sam bio teski antitalenat za matematiku i hronicni dvicar, uvijek sam je postovao upravo radi toga sto za sve ima isti arsin. I na kraju kad sam polozio matematiku na maturi, pridjoh joj da je pozdravim i da se satro "izvinem" sto sam bio los matematicar. Ono sto mi je tad rekla nikad necu zaboraviti. :thumbup:

Nisam znao da je u penziji.

Hamdini kcer i sin su isli sa mnom u razred i znam da je vazda kuburio sa isijasom.

Taj sindrom je svugdje zastupljen. Od osnovne, preko srednje pa sve do fakulteta. I na faxu svaki profa, dok usmeno polazes, preleti ti ostale ocjene iz indexa. Ako si sesticar bio na pocetku, ostaces i do kraja. Nego, sta je sa Feridom geograficarkom, predaje li i dalje ? Adzemovka vjerujem da je u penziji.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6884 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

dezurni_ucenik wrote: Taj sindrom je svugdje zastupljen. Od osnovne, preko srednje pa sve do fakulteta. I na faxu svaki profa, dok usmeno polazes, preleti ti ostale ocjene iz indexa. Ako si sesticar bio na pocetku, ostaces i do kraja. Nego, sta je sa Feridom geograficarkom, predaje li i dalje ? Adzemovka vjerujem da je u penziji.
Ferida moja komsinica, kao i Ilijas :D Nasem @Eborgu bila razredna :D

Koliko znam predaje i dalje. Adzemovka je vec odavno u penziji. Vidio sam je prije jedno 2 godine, jos se dobro drzi.
Dee-Dee_13

#6885 Re: Zeničani

Post by Dee-Dee_13 »

_BataZiv_0809 wrote:
dezurni_ucenik wrote: Taj sindrom je svugdje zastupljen. Od osnovne, preko srednje pa sve do fakulteta. I na faxu svaki profa, dok usmeno polazes, preleti ti ostale ocjene iz indexa. Ako si sesticar bio na pocetku, ostaces i do kraja. Nego, sta je sa Feridom geograficarkom, predaje li i dalje ? Adzemovka vjerujem da je u penziji.

Koliko znam predaje i dalje. Adzemovka je vec odavno u penziji. Vidio sam je prije jedno 2 godine, jos se dobro drzi.
Predavala mi je u osnovnoj-meni dosta :lol: U gimnaziji me zaobisla :-D
ExNihilo

#6886 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

_BataZiv_0809 wrote:
Dobro, ima istine. Ali, evo krenut cu od sebe, uvijek sam ganjao prolaz, dvojka mi je bila dovoljna. Nisam nikad ucio vise nego sto mi je potrebno za prolaz izuzev nekoliko slucajaeva, kada bi mi se desilo da sam uhvatio niz od 2 ili tri keca zaredom.

Preradim zbriku 3 puta (umjesto dotadasnjih 1,5 puta) i dobijem 4. Koliko god joj nije bilo tesko spucat keca bilo kome, toliko nije bio problem ni da hronicni dvicar dobije visoku ocjenu ako je stvarno znao i htio uraditi vise od jednog zadatka na tabli.

Za razliku od nekih (iako su mi dragi) koji su petice dijelili za aktivnost na casu i to uvijek istim ljudima, dok su se drugi morali dobro zajebavati da dobiju cetvorku.

Bez zelje za omalovazavanjem, iako nam je prica za davno umrlu temu "gimnazija zenica", ali Dunjina dvojka je u mnogim drugim skolama cetvorka pa usudim se reci i petica. Kud ces dalje kad sam ja ovako smotan uspio obasniti mladoj rodici par lekcija iz matematike iz fizike :zid:
Ma dobro, to su one četvorke koje se daju krajem godine da kompenziraju silne kečine. :D Za prolaza, ako se nauči. Ali, suštinski, kod Dunje dvičar nije mogao skočiti na 4. Mislim, kao zaključna ocjena. Ako zna sve, max može dogurati do 3. Jer, eto, ona smatra da je on dvičar. :-) To me pizdilo uvijek kod takvih profa.

Što se tiče ove ocjene da je Dunjjina dvojka kao petica u drugoj školi, to je istina. Ali nije tu Dunja izuzetak, to je nešto što generalno važi (ili je važilo, ne znam kakvo je sad stanje) za gimnaziju u odnosu na druge škole.
dezurni_ucenik wrote:
Taj sindrom je svugdje zastupljen. Od osnovne, preko srednje pa sve do fakulteta. I na faxu svaki profa, dok usmeno polazes, preleti ti ostale ocjene iz indexa. Ako si sesticar bio na pocetku, ostaces i do kraja. Nego, sta je sa Feridom geograficarkom, predaje li i dalje ? Adzemovka vjerujem da je u penziji.
Istina, ali ne u jednakoj mjeri kod svih profesora. I, barem u mom iskustvu, manje prisutan na fakultetu. Što se tiče gimnazije, taj sindrom je naročito bio dominantan kod Dunje i Džine.
veliki_ah

#6887 Re: Zeničani

Post by veliki_ah »

_BataZiv_0809 wrote:

Komšija "domac" ;-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6888 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

ExNihilo wrote:
Ma dobro, to su one četvorke koje se daju krajem godine da kompenziraju silne kečine. :D Za prolaza, ako se nauči. Ali, suštinski, kod Dunje dvičar nije mogao skočiti na 4. Mislim, kao zaključna ocjena. Ako zna sve, max može dogurati do 3. Jer, eto, ona smatra da je on dvičar. :-) To me pizdilo uvijek kod takvih profa.

Što se tiče ove ocjene da je Dunjjina dvojka kao petica u drugoj školi, to je istina. Ali nije tu Dunja izuzetak, to je nešto što generalno važi (ili je važilo, ne znam kakvo je sad stanje) za gimnaziju u odnosu na druge škole.
Ne bas. Ponavljam nije bio problem dobiti vecu ocjenu, problem je bio stalno uciti za vecu ocjenu, ako si antitalenat (odnosno tad nisam kontao sto mi matematika treba u zivotu) kao ja.

Ali prihvatam da je tvoj utisak drukciji, stoga mozemo ovu pricu nastaviti na adekvatnoj temi :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6889 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

veliki_ah wrote: Komšija "domac" ;-)
Domci prve komsije :thumbup:
dezurni_ucenik

#6890 Re: Zeničani

Post by dezurni_ucenik »

Smriko ? Predaje li i dalje historiju ?
veliki_ah

#6891 Re: Zeničani

Post by veliki_ah »

_BataZiv_0809 wrote:
veliki_ah wrote: Komšija "domac" ;-)
Domci prve komsije :thumbup:
Što bi značilo da si i ti "građan" :D

U kojoj si zgradi?
Dee-Dee_13

#6892 Re: Zeničani

Post by Dee-Dee_13 »

dezurni_ucenik wrote:Smriko ? Predaje li i dalje historiju ?
Bio je jedno vrijeme direktor u medicinskoj...To je moja zadnja informacija o njemu :)
dezurni_ucenik

#6893 Re: Zeničani

Post by dezurni_ucenik »

Dee-Dee_13 wrote:
Bio je jedno vrijeme direktor u medicinskoj...To je moja zadnja informacija o njemu :)

Cuo sam. Ali to je bas ancient history kad je on tamo bio . :-)
veliki_ah

#6894 Re: Zeničani

Post by veliki_ah »

Dee-Dee_13 wrote:
vratio se nakon toga u gimnaziju, mislim da je jos tamo..
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6895 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

veliki_ah wrote:
U kojoj si zgradi?
Heheheh famozna podjela na domce i gradjane :) U prvoj do doma, od crvene fasadne cigle. Zgrada Solidarnost.
veliki_ah

#6896 Re: Zeničani

Post by veliki_ah »

_BataZiv_0809 wrote:
veliki_ah wrote:
U kojoj si zgradi?
Heheheh famozna podjela na domce i gradjane :) U prvoj do doma, od crvene fasadne cigle. Zgrada Solidarnost.
Od kada nisam taj naziv za tu zgradu..
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6897 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

veliki_ah wrote:
Od kada nisam taj naziv za tu zgradu..
Meni kao pasioniranom istoricaru, vazda bio drag naziv, ali se nije bas odomacio u svakodnevnom diskursu. "Do Monaka" je mnogo cesce :D
Not My Idea

#6898 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

veliki_ah wrote: Stjepovicka se poslije toga bas promijenila, dijelom i sto joj je kcerka tada nekad krenula u gimnaziju..
Ona se nije poslije toga promijenila, ona skoro pa nikad nije ni bila normalna. Nije dzaba bomba bila tu zbog nje. Kad je krenula predavat, ostala je trudna s ucenikom i tako dobila S.
Od tada je stvorila taj gard, vjerovatno i psihicki popustila pod pritiskom..krajnji rezultat-teski kompleksi, zloba i ogorcenost.

meknalti kaze da mu je bila razredna od 2006 pa nadalje i da je bila dobra...prosto ne mogu zamislit nju kao normalnu osobu. ako jest, garant je udarilo nesto u glavu. voz mozda...
dezurni_ucenik

#6899 Re: Zeničani

Post by dezurni_ucenik »

Not My Idea wrote:
veliki_ah wrote: Stjepovicka se poslije toga bas promijenila, dijelom i sto joj je kcerka tada nekad krenula u gimnaziju..
Ona se nije poslije toga promijenila, ona skoro pa nikad nije ni bila normalna. Nije dzaba bomba bila tu zbog nje. Kad je krenula predavat, ostala je trudna s ucenikom i tako dobila S.
Od tada je stvorila taj gard, vjerovatno i psihicki popustila pod pritiskom..krajnji rezultat-teski kompleksi, zloba i ogorcenost.

meknalti kaze da mu je bila razredna od 2006 pa nadalje i da je bila dobra...prosto ne mogu zamislit nju kao normalnu osobu. ako jest, garant je udarilo nesto u glavu. voz mozda...

:shock:
Not My Idea

#6900 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

najvece cuvana tajna u gumnaziji :)
Post Reply