Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Capajebo

#6876 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

sizifinho wrote: and now his watch is ended
Ovo je najbitniji dio koji vecina propuste :D
TheMule

#6877 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by TheMule »

irac300 wrote:Nek' sam ja krivoustu vidio gologuzu. :D Šalu na stranu, meni jedna od najebenijih scena, svaka čast glumici. Ovo za Jona, ma oživjet će ga 100%, obična šok terapija za fanove.

To je bila kompjuterska grafika, ne prava glumica!
noiserr

#6878 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by noiserr »

asker wrote: Benioff i Weiss ili nisu dorasli zadatku ili ih jednostavno boli neka stvar za publikom poslije prvobitnog uspjeha.
Pa nije do Beinoff-a i Weiss-a ovi su svi pobijeni u knjigama. Potvrdili su da je i Shireene ubijena u ovoj knjizi sto jos nije gotova.

Znaci svi glavni karakteri su ubijeni od strane GRRM. Eddard, Cat, Rob, Jon, Stannis, Shireen..

Ali slazem se pretjerali su, pogotovo sto su u dvije epizode ubili Stannis-a, Shireen i Jon-a.
nema me tamo

#6879 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by nema me tamo »

Sansa i reek su tu i narednu sezonu o tome ne vrijedi ni raspravljati..
Stannis bi trebao biti gotov, mada po moru pregledanih filmova i serija poštedila ga je..
Ono kad rece " uradi svoju dužnost "..
Arya je glavna ličnost serije..

A s Jonom su najzanimljivije scene vec par godina..
Jedino ako ga ona oživi bice tu.
Izboden je 20 puta u stomak tako da neke scene kako ga neko diže i lijeci ne ide ni pod razno.
noiserr

#6880 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by noiserr »

nema me tamo wrote:Sansa i reek su tu i narednu sezonu o tome ne vrijedi ni raspravljati..
Stannis bi trebao biti gotov, mada po moru pregledanih filmova i serija poštedila ga je..
Ono kad rece " uradi svoju dužnost "..
Arya je glavna ličnost serije..

A s Jonom su najzanimljivije scene vec par godina..
Jedino ako ga ona oživi bice tu.
Izboden je 20 puta u stomak tako da neke scene kako ga neko diže i lijeci ne ide ni pod razno.
Sjecas li se ovog tipa?

Image
nema me tamo

#6881 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by nema me tamo »

Ispo iz glave totalno...
noiserr

#6882 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by noiserr »

nema me tamo wrote:Ispo iz glave totalno...
Last edited by noiserr on 16/06/2015 05:10, edited 1 time in total.
noiserr

#6883 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by noiserr »

noiserr wrote:
nema me tamo wrote:Ispo iz glave totalno...
http://www.youtube.com/watch?v=wboON-Z-eqI
6 puta ozivljen.
nema me tamo

#6884 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by nema me tamo »

Sad sam se prisjetio..
Pa da jedino ovako ga i mogu oživjeti..

I dalje stoji ono moje da scene nekog dužeg lijecenja na stolu ne idu.
noiserr

#6885 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by noiserr »

Slazem se.

Na temu ove sezone 5. Bezveze sezona totalno. U knjigama postoji jaka zelja na sjeveru da se Stark familija vrati, dosta manjih kuca na sjeveru oko Winterfela bi se pridruzili bilo kojem Starku, a ovi to nisu ni spomenuli. Citava sezona je cista depresija. Ama bas ni jedan se fin momenat nije desio, osim eto da je Sansa mozda pobjegla. Osma epizoda je bila dobra vizuelno, i dobro spasili su koliko toliko ljudi.. ali to je jedina epizoda da valja, i ako je i to jos jedna igubljena bitka.

Stannis-ova prica totalno sranje. Veliki ratnik navodno, 20 ljudi mu unisti svu hranu i katapulte, a nema ni izvidjace u vojsci, "branioci" Boltoni njih prvi napadose, i totalno ih pokosise da ovi nisu ni vidjeli ni culi dvije hiljade konjanika dok im ovi nisu bili pred nosom na brisanom prostoru. To poslije sve preparacije i zrtvovanja familije.. 5 sezona Stannis-a a da ovaj nije pobjedio ni jednu bitku protiv Lannister-a i njihovih saveznika. I na kraju neslavno zijani i on glavu, navodno.

Ubise najinteresantnijeg lika Jon-a, dobro postoji dobra sansa da ce ga vratiti, ali recimo za ljude koji gledaju seriju i koji to neznaju, nevidim razlog da je gledaju dalje. Jedino kome stvari polaze od ruke su ove seronje tipa Littlefinger, Boltons, Religiozni fanatici...

Sranje serija.
Zavatoni

#6886 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Zavatoni »

Serija će trajati onoliko sezona koliko je još Starkovih ostalo...još je nekoliko Stark djece živo... :D
klixoris

#6887 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by klixoris »

Tito_i_Partija wrote:
VenomousV wrote:Koji je fazon sa prstenom i zasto ga je Dany skinula s prsta?
Moguce je da Dothraki na nakit gledaju negativno, pa nije htjela da ih u startu "uvrijedi". Ili je znala da ce bit' oteta pa da ostavi "trag" za one koje bi je trazili, t.j. Jorah i Daario.
Ja mislim da je bacila prsten kako bi sakrila da se preudala poslije smrti Droge. Pretpostavljam da se to kod Dothrakija ne tolerise - jednom Dothraki, uvijek Dothraki
wickerman

#6888 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by wickerman »

-Mislim da je svima jasno da Unsolidi vise lici na "Olimpijsku reprezentaciju Astapora u sedmoboju" nego na vojsku spremnu da pokori Westeros, Dothrakiji vec izgledaju dosta ozbiljnije za taj poduhvat.
-Marteli su ovu sezonu ostali nedoreceni, tako da ce vjerovatno slijedecu sezonu doci do izrazaja, nesto slicno ko Boltoni sto nisu bli drugoj sezoni pa su poceli sranja praviti u trecoj. Savez sa Deaneris je izgledan od prosle sezone, hem sto imaju zajednicke neprijatelje, hem sto su Marteli bili protiv rusenja dinastije Targerijan, hem sto je Doran dajdža, a koliko vidim njima je famElija na prvom mjestu.
-Skakanje sa kule koliko se sjecam u knjigama je objasnjeno na nacin da je padao sniejg 10 dana i da je dovoljno dubok da prezive pad, :-) :-) mislim realno Martin se gubi ko abdest po tom pitanju.
-Iskreno se nadam da Jon nece biti ozivljen,nekako bi to bilo prenaivno i za mene bi to bilo previse davanja znacaja religiji. Zasad mi je dovoljan je fenomen religije po Dubrovniku.
-Stanis, jbg bilo je pitanje ili ovaj ili onaj, stim sto je ispao takticki diletant. Mozda u knjigama i nece ispasti tako naivan ali ce skoncati ko juce.
madner

#6889 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by madner »

Kada se sjetim prve sezone, kada god prebace na dohtrakije samo fast forward.

Ako opet bude isto :evil:
rumenige_brajtner

#6891 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by rumenige_brajtner »

noiserr wrote:Slazem se.

Na temu ove sezone 5. Bezveze sezona totalno. U knjigama postoji jaka zelja na sjeveru da se Stark familija vrati, dosta manjih kuca na sjeveru oko Winterfela bi se pridruzili bilo kojem Starku, a ovi to nisu ni spomenuli. Citava sezona je cista depresija. Ama bas ni jedan se fin momenat nije desio, osim eto da je Sansa mozda pobjegla. Osma epizoda je bila dobra vizuelno, i dobro spasili su koliko toliko ljudi.. ali to je jedina epizoda da valja, i ako je i to jos jedna igubljena bitka.

Stannis-ova prica totalno sranje. Veliki ratnik navodno, 20 ljudi mu unisti svu hranu i katapulte, a nema ni izvidjace u vojsci, "branioci" Boltoni njih prvi napadose, i totalno ih pokosise da ovi nisu ni vidjeli ni culi dvije hiljade konjanika dok im ovi nisu bili pred nosom na brisanom prostoru. To poslije sve preparacije i zrtvovanja familije.. 5 sezona Stannis-a a da ovaj nije pobjedio ni jednu bitku protiv Lannister-a i njihovih saveznika. I na kraju neslavno zijani i on glavu, navodno.

Ubise najinteresantnijeg lika Jon-a, dobro postoji dobra sansa da ce ga vratiti, ali recimo za ljude koji gledaju seriju i koji to neznaju, nevidim razlog da je gledaju dalje. Jedino kome stvari polaze od ruke su ove seronje tipa Littlefinger, Boltons, Religiozni fanatici...

Sranje serija.
majke ti, što je gledaš kad je sranje?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#6892 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

sve su opcije otvorene... debeli prdonja i producenti nece ici na to da obore gledanost ni serijala a ni citanost knjiga, jer je bizmis industrija dobro uvezala to dvoje... ozivljavanje jona je najvjerovatniji i zbog fannova i zbog para al da bi ga prodali ko nesto ocekivano, zacinit ce da ne bude isti, zapravo susta suprotnost od onog bekana i dobricka... nesto poput stannisa
prezimenko

#6893 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by prezimenko »

10000% ce ga crvena vjestica ozivjeti
The 51st State

#6894 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by The 51st State »

dobar kraj s obzirom da se odlutalo i zaplelo u relaciji sa napisanim, posebno impresivna scena je bila sa cercei.
ćiribiribela

#6895 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by ćiribiribela »

Teorije, teorije. :D :D
One of the major reasons Jon might not be done is that it’s possible that Jon is Azor Ahai reborn.

Milllennia before the series begins, there was a period when the White Walkers attacked the Seven Kingdoms, before being driven back by a single hero, known as Azor Ahai, after which the Wall was built as a defence. Now the White Walkers are moving again and winter is coming, Westeros is due a new hero.
Previously, it was possible that Stannis Baratheon was the saviour, but after the sacrifice of Shireen, Melisandre seems to have changed her mind.

Image

There have been suggestions all along that Jon is Azor Ahai.
The primary one is the paralells between their stories. Both have a legendary sword used to kill White Walkers, and both chose duty over love. Jon caused Ygritte’s death by warning the Night’s Watch of their attack, and Azor Ahai forged his sword by stabbing Nissa Nissa, his love, in the heart.

The books contain many more hints.

In her fires, Melisandre has seen things involving Jon or snow, which he dismisses, but could represent Jon’s claim. He also has a dream very similiar to stories of Azor Ahai where he fights the White Walkers with a burning sword.
Jon’s wounds also smoke as Bowen Marsh cries – and since Azor Ahai is said to have been born in salt and smoke, this would imply the moment he becomes the promised hero

Most interestingly, the reincarnation of Azor Ahai is presumed to be the descendant of the Mad King Aerys and Rhaella. Well, if R+L=J is indeed true, and Jon is the son of Lyanna Stark and Rhaegar Targeryan, Aerys and Rhaella would be his grandparents.

Ima jos ovdje http://www.buzzfeed.com/lukebailey/i-ju ... .dioa9Bpzz

Image
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#6896 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

a nismo zaboravili, cak je bila ovdje i rasprava u kojoj su se svi skoro slozili da je Jon sin od Lyanna Stark i Rhaegar Targeryan... zapravo jedini po nekoj sili zakona kralj i heroj Azor Ahai.Mada svi ocekujemo to, mislim da ce debeli prdonja to opravdat al ce zacinit sa jonom ono bash debelo maltene da bude najomrazeniji lik...crvena rospija od stanisa je upravo to i napravila bratoubicu i kcerkoubicu... moguce da rokne nekog jako bitnog a nama omiljenog...ma sve je moguce kad dodje do opstanka ljudske vrste svi likovi su za odstrijel :mrgreen:

edit: zapravo sa spaljivanjem Shireen crvena rospija je kupila vrijeme i otoplila sjever i tako sprijecila brzi dolazak WW...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6897 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Truba »

dobro je da je gotovo sad malo da se slegne prašina da možemo na miru uživati u drugim serijama bez ove pompe

uglavnom mislim da nije ni stanis ni jon mrtav
mislim da će jednog melisandra oživjeti
a da ona nije ubila stanisa jer se predomislila kao i svaka žena :D
oni što su skočili vjerujem da imaju neki plan :D svijeća je gorjela ja sam kontao da će zatvoriti vrata i iznutra dignuti pobunu :D :lol:
kalisi se vraća korijenima kako i treba

fino
dobro je da više nema razlike između čitača i nečitača
još 2 sezone mada mislim da ovo može postati 10 sezona...

ovdje nije riječ o nekoj konrektnoj vremenskoj domeni :D kao da usred 100 rata počnete snimati seriju o radnji
ili onih vječitih ratova u srednjoj europi... uvijek je neko negdje ratovao i svak sa svakim

uglavnom unikatna serija koja je mogla biti bolja da je malo više love i da su povećali broj epizoda barem na 12
uglavnom dogodine :thumbup:
sumnjam da će martin ikad knjige završiti... jer ponavljam ovo je knjiga o "povijesti"... glavni likovi su teritorije i kuće :D koje su skoro pa vječne
stoga bi bilo dobro da barem serija zaokruži neku cjelinu
madner

#6898 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by madner »

Premalo epizoda za previse likova.
klixoris

#6899 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by klixoris »

Isjecak iz interview-a sa Kit Haringtonom (Jon Snow) :
I was talking to Dan Weiss and he said Jon is really dead. But George R.R. Martin left open the possibility the character might not be dead in the books. And then that cast salary contract story came out last year and it had your name among those receiving raises for season six and an option on a seventh. So let me ask you: Is Jon really dead?

This is my understanding of it. I had a sit-down with Dan and David, we did the Tony Soprano walk [letting an actor know they’re being whacked]. And they said, “Look, you’re gone, it’s done.” And as far as the salary thing goes, that angered me when that story came out. I don’t know where it came from, but it was inaccurate in many ways. It’s going to put questions into your head and into fans’ heads that things are not what they are. Quite honestly, I have never been told the future of things in this show, but this is the one time I have. They sat me down and said, “This is how it is.” If anything in the future is not like that, then I don’t know about it – it’s only in David and Dan and George’s heads. But I’ve been told I’m dead. I’m dead. I’m not coming back next season. So that’s all I can tell you, really.
Kompletan interview : http://www.ew.com/article/2015/06/14/ga ... -interview
ćiribiribela

#6900 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by ćiribiribela »

Laže! :mrgreen:
Post Reply