Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
channel10

#6876 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by channel10 »

Nije skupo za zamijeniti, ali tesko da ce rijesiti problem. Ovi stabilizatori sto se prodaju nisu ni zasta. Svaki par mjeseci ih moras mijenjati.
lavic

#6877 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by lavic »

Kupit bolje, Sachs, Meyle HD, Lemforder I sigurno ce izdrzati 2-3 godine a trosak plafon 80 KM.
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#6878 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Leon16v »

Hvala svima, prenijecu mu danas, da bi mogli biti stabilizatori, jer bas maloprije niz Svrakino, ne cujemo jedan drugog kad pricam od huke :lol:
Pa nek provjeri kod mehanicara ostalo
channel10

#6879 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by channel10 »

Ako to toliko lupa, tesko da su samo stabilizatori.

@lavic, jest ako ih ima kupiti. U Zenici sve smece, gdje god da kupis. Na kraju narucio iz inostranstva i platio 5-6 puta skuplje nego sto je ovdje. Nije jos postavljeno, ali bice ubrzo pa cemo vidjeti koliko ce on trajati.
Leon16v

#6880 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Leon16v »

channel10 wrote:Ako to toliko lupa, tesko da su samo stabilizatori.

@lavic, jest ako ih ima kupiti. U Zenici sve smece, gdje god da kupis. Na kraju narucio iz inostranstva i platio 5-6 puta skuplje nego sto je ovdje. Nije jos postavljeno, ali bice ubrzo pa cemo vidjeti koliko ce on trajati.
Drmali auto, nista se ne cuje, sto se tice amortizera, kada ga zaljujamo zaustavi se u jednoj oscilaciji.
Po ravnoj cesti ne cuje se, manja izbocina na cesti fino prođe.

Samo znaci, grub asfalt buka pod tockovima, sitni oni prorezi na cesti, zakrpe, šine, tu dobro udari.
Isto tako recimo, kad se pravio kruzni tok na Dobrinji, neujednacen asfalt, ono ima prelaz kao na trotoar, zvekne pošteno.

Edit: makadam, ko da ce se sve raspat pod tockovima

Valjda nije nesto otislo, da mora kredit dizat da sredi :lol:
almir90

#6881 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by almir90 »

Leon16v wrote:

Drmali auto, nista se ne cuje, sto se tice amortizera, kada ga zaljujamo zaustavi se u jednoj oscilaciji.

Samo znaci, grub asfalt buka pod tockovima, sitni oni prorezi na cesti, zakrpe, šine, tu dobro udari.
Isto tako recimo, kad se pravio kruzni tok na Dobrinji, neujednacen asfalt, ono ima prelaz kao na trotoar, zvekne pošteno.

Kod mene počelo da lupa, ja pomislio raspada se auto, odmah skoknem do majstora, kaže gumice balans štange. Gumice i ruke 40 KM platio, eno sada ništa ne lupa. I ja sam mislio treba sada pola ovjesa zamijeniti.
Leon16v

#6882 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Leon16v »

almir90 wrote:
Leon16v wrote:

Kod mene počelo da lupa, ja pomislio raspada se auto, odmah skoknem do majstora, kaže gumice balans štange. Gumice i ruke 40 KM platio, eno sada ništa ne lupa. I ja sam mislio treba sada pola ovjesa zamijeniti.
Ma provjeriti to prvo, a vjerovatno je i najjeftinije pa od toga krenut
almir90

#6883 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by almir90 »

Leon16v wrote: Ma provjeriti to prvo, a vjerovatno je i najjeftinije pa od toga krenut
Opet će majstor najbolje znati, ali eto iz mog iskustva neka banalna stvar koja i nije neki trošak te natjera da misliš kao da će ti točak otpasti i ko zna koliko košta popravak. :lol:
Throttle

#6884 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Throttle »

Ja kupio neki u Strong autu, 26 maruna. Sve mi se cini da je proklapao a nema mu ni godina :roll:
530i

#6885 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by 530i »

channel10 wrote:Na kraju narucio iz inostranstva i platio 5-6 puta skuplje nego sto je ovdje. Nije jos postavljeno, ali bice ubrzo pa cemo vidjeti koliko ce on trajati.
Ovlašteni servis :?
channel10

#6886 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by channel10 »

@Throttle, kupovao u motorexu po 30 i otisao za godinu. Pa onda u BMM-u neki belgijski (cca 20km) koji ode za 4-5 mjeseci. Reklamirao i dobio novi koji je opet otisao za isti period.

@530i, nisam kupovao u ovlastenom nego mi donijeli iz Holandije original. Kostao 57 eura.
530i

#6887 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by 530i »

Mislio sam da kupiš original dio u ovlaštenom servisu...trebalo bi da je taj dobar za razliku od tih motorex i "belgijskih" dijelova...
O'zone
Globalni moderator

#6888 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by O'zone »

Leon16v wrote:Riješi li onaj @dgL_ problem na meganu oko trapa ?

I kod prijatelja isto Megan, 2003, dCi, udara nesto u trapu, recimo kada prelazi preko ležećih sve ok, nista se ne cuje.

Ali kada prelazi preko onih pukotina, zakrpa i proreza na cesti bas lupa nesto, tupi udarci, isto tako preko šina, ne znam kako da objasnim zvuk "dududud" :lol:
Isto tako kada vozi po grubom asfaltu, npr dole niz Švrakino kad se spušta prema RTV, grmi pod tockovima, buka velika.
Šta bi moglo bit otprilike ?

Zahvaljujem :-D
Imam odnedavno isti problem na Picassu u zadnjih mjesec-dva isto kao da imam nešto labavo što prilikom vožnje po neravnom asfaltu kucka po šasiji. Isto kao da je neko svezao prazan kanister pa udara dok recimo kad prelazim preko ležećih to se ne čuje ali kad se auto zaljuja preko rupa ili nailazi na manje neravnine onda se čuje. Bio kod @bitange dizali, sve cimali i ništa nije labavo ali lupanje je tu. Sad čekam da izlupa svoje i otpadne pa ću onda da ga mjenjam jer samo tako izgleda mogu sazanati šta je :mrgreen:
zippoo87

#6889 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by zippoo87 »

ne znam je li bas za mehanicare pitanje ali mozda neko i od vas zna
auto je fiat brava 1.6 benzin

a radi se o tome da kada ukljucim grijanje i podesim na neku temepraturu,nesto cvakce,klepece unutar onog gdje puse zrak ili unutar konzole

kada stavim na minimalnu temp,tj,kada je iskljuceno grijanje,onda to cvaktanje prestane....otprilike svake 2 sekunde se cuje kao neki klik
channel10

#6890 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by channel10 »

530i wrote:Mislio sam da kupiš original dio u ovlaštenom servisu...trebalo bi da je taj dobar za razliku od tih motorex i "belgijskih" dijelova...
Ko zna sta bih dobio i u ovlastenom. Ovako mi covjek donio najbolji moguci jer sam mu tako rekao. I on je gore cekao da dodje jer je narucen pravi, renaultov.
mirzet87sa

#6891 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by mirzet87sa »

Posjeti pravog majstora, za pocetak. Cuj dizali, cimali, ne ljulja nista.. bez uvrede, smijesno.. :D
quarterback

#6892 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by quarterback »

O'zone wrote:
Leon16v wrote:Riješi li onaj @dgL_ problem na meganu oko trapa ?

I kod prijatelja isto Megan, 2003, dCi, udara nesto u trapu, recimo kada prelazi preko ležećih sve ok, nista se ne cuje.

Ali kada prelazi preko onih pukotina, zakrpa i proreza na cesti bas lupa nesto, tupi udarci, isto tako preko šina, ne znam kako da objasnim zvuk "dududud" :lol:
Isto tako kada vozi po grubom asfaltu, npr dole niz Švrakino kad se spušta prema RTV, grmi pod tockovima, buka velika.
Šta bi moglo bit otprilike ?

Zahvaljujem :-D
Imam odnedavno isti problem na Picassu u zadnjih mjesec-dva isto kao da imam nešto labavo što prilikom vožnje po neravnom asfaltu kucka po šasiji. Isto kao da je neko svezao prazan kanister pa udara dok recimo kad prelazim preko ležećih to se ne čuje ali kad se auto zaljuja preko rupa ili nailazi na manje neravnine onda se čuje. Bio kod @bitange dizali, sve cimali i ništa nije labavo ali lupanje je tu. Sad čekam da izlupa svoje i otpadne pa ću onda da ga mjenjam jer samo tako izgleda mogu sazanati šta je :mrgreen:

da imas golfa znali bi sta je :D

Warashii

#6893 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Warashii »

I Zenici imas kupiti TRW i Lemforder, problem je opet kao i sa filterima. Na svakog 20 kupca jedan kupi TRW. Sljedeci put kad budes kupovao trazi najkvalitetnije sto ti mogu ponuditi, prodavci po defaultu govore cijenu najjeftinijeg jer sa cijenom kvalitetnog budu automatski označeni kao preskupi.
vozackii

#6894 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by vozackii »

:
Last edited by vozackii on 15/03/2017 20:15, edited 1 time in total.
tarikBA

#6895 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by tarikBA »

mozel bit da auto skripi kad krece i kad su niski obrtaji zbog neke remenice na alternatoru . golf 4 u pitnaju
Mlad i Nevin

#6896 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Mlad i Nevin »

Imam priliku povoljno uzeti Omegu B 2.0 8v stari dobri motor i automatik. Samo me zanima izdrzljivost tog mjenjaca i jel skup za reparaciju. Puno vozim i dosadio mi je saltac a inace sam samo na omegama, imao sam dvije A i jednu B.
walk_M-A-N

#6897 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by walk_M-A-N »

walk_M-A-N wrote:..Tu mi se auto ugasilo, mislim da sam čuo struganje odozdo, da li od trave ili granja, i popustio gas. Nisam više mogao upaliti, nestane struje na po' ključa prije verglanja, dakle nema škljocanja. Onda sam spustio auto nazad, probao opet par puta, ništa. Onda sam ga pogurao par metara, probam opet ključem i upali.
Ovo se nije ponovilo ovako. Nakon ovoga mi je iscurio akumulator, jer je auto duže stajalo bez paljenja.
direstraits0078 wrote:Negdje masa nije na svom mjestu, na sasiji ili anlaseru.
Ali sad imam svježu zezanciju, opet vruće auto dizel, zavergla 1-2 sekunde i pogase se lampice, tako par puta, i tek onda sastavi. Je li moguće da je i ovo akumulator ili ova masa ili je ipak nešto drugo? Je li električar to može ispitati jedno po jedno? Preporuka? Ja ne znam ni gdje je ova masa.
direstraits0078

#6898 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by direstraits0078 »

Prvo dobro pricvrsti kleme na akumulatoru. Pa onda dalje idi.
Kataklinger

#6899 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Kataklinger »

Moze li se podesiti da kad dam kontakt, da kazaljke okruze oko cajgera i da se vrate na nulu? Auto je Peugeot 308. Ovo sam vidjao na Peugeotu 508.
amar1994

#6900 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

Kataklinger wrote:Moze li se podesiti da kad dam kontakt, da kazaljke okruze oko cajgera i da se vrate na nulu? Auto je Peugeot 308. Ovo sam vidjao na Peugeotu 508.
mislis kao ona provjera , sumnjam da moze, a i sta ce ti vala :D
Post Reply