smijesna cijena, haman 50 maraka za 200 ml
koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Moderator: anex
- KB9
#6876 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
inace, narucio sam joop homme, nek se nadje
- Yenna
#6877 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ima li jos negdje osim u Inomi Tom Ford ?
-
klopan
#6878 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Inoma,i plaza.
- KB9
#6879 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
kakva vam je situacija oko raznih arapskih parfema ili parfema bliskog istoka?
kontam da li bi se malo upustio u te vode jer kako vidim ima dosta jeftinih parfema koji navodno imaju odlicne postojanosti, do 50 BAM mozes nac bas dosta parfema edt, edp, uljane, nema cega nema
primjetio sam takodjer i bas jaku dominaciju dvije mirisne note, ruza i oud, to je ko neka osnova parfema kod arapa
valja uzet jedan da se isproba pa cemo kasnije lagano dalje
vjerovatno cu uzet ovaj
https://www.fragrantica.com/perfume/Ras ... 19523.html
kontam da li bi se malo upustio u te vode jer kako vidim ima dosta jeftinih parfema koji navodno imaju odlicne postojanosti, do 50 BAM mozes nac bas dosta parfema edt, edp, uljane, nema cega nema
primjetio sam takodjer i bas jaku dominaciju dvije mirisne note, ruza i oud, to je ko neka osnova parfema kod arapa
vjerovatno cu uzet ovaj
https://www.fragrantica.com/perfume/Ras ... 19523.html
- vjeshalica
#6880 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Odes do brace pres dzamijom i pomirises one male na rolnicu i vidis kako mirisu pa to ti je neki mix toga
Jaki su svi,mozda ne svi al vecinom
Specificni au u odnosu na ove parfeme na koje smo navikli
Ja jedan drzim u ormaru traje vec sigurno vise od godinu i po doduse nije klasicni kupljeni vec jaki sa Hadza sto bi se reklo
Ja jedan drzim u ormaru traje vec sigurno vise od godinu i po doduse nije klasicni kupljeni vec jaki sa Hadza sto bi se reklo
- KB9
#6881 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
ma dobro mislim na ove bas parfemske kuce, provjerene (rasasi, ajmal, al haramain itd)vjeshalica wrote: ↑08/12/2019 09:20 Odes do brace pres dzamijom i pomirises one male na rolnicu i vidis kako mirisu pa to ti je neki mix toga
Ja jedan drzim u ormaru traje vec sigurno vise od godinu i po doduse nije klasicni kupljeni vec jaki sa Hadza sto bi se reklo![]()
ne znam sta ti ispred dzamija prodaju nit bi uzimo tako bas
- vjeshalica
#6882 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Nisam rekla da uzmes nego da znas otprilike kakav miris mozes ocekivat u smislu jacine i specificnosti
Oni su to donijeli izvana nisu nikakve kopije vec ima regulara kupiti i Saudiji iste takve po desetak dolara u malim bocama, ne ove klasicne na prskanje ne znam cemu predrasude kad nisi ocito nikad probao,a hoces da kupis od nekih poznatih i provjerenih proizvodjaca,meni licno nije problem uzeti mali na rolnicu cak sam sigurnija nego roknuti kes i kupiti razvikani koji da izvines kurcu ne valja i jedino se osjeti kad ga prsces po haljinama...
Ovako mozes kupiti na slijepo bez da probas i nece ti se avidjeti jer su dosta jaki i upecatljivi prema tome....kazem samo okvirno
Licno sam htjela najobicniji parfem Red Door uzeti od A Arden meni se nesto svidio al kad sam skontala da brzo je izlapio dok sam prohodala po radnji i vani jenostavno sam odustala
Oni su to donijeli izvana nisu nikakve kopije vec ima regulara kupiti i Saudiji iste takve po desetak dolara u malim bocama, ne ove klasicne na prskanje ne znam cemu predrasude kad nisi ocito nikad probao,a hoces da kupis od nekih poznatih i provjerenih proizvodjaca,meni licno nije problem uzeti mali na rolnicu cak sam sigurnija nego roknuti kes i kupiti razvikani koji da izvines kurcu ne valja i jedino se osjeti kad ga prsces po haljinama...
Ovako mozes kupiti na slijepo bez da probas i nece ti se avidjeti jer su dosta jaki i upecatljivi prema tome....kazem samo okvirno
Licno sam htjela najobicniji parfem Red Door uzeti od A Arden meni se nesto svidio al kad sam skontala da brzo je izlapio dok sam prohodala po radnji i vani jenostavno sam odustala
Last edited by vjeshalica on 08/12/2019 09:40, edited 1 time in total.
- KB9
#6883 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
jebote sto se odma nafuras pisat tako svadjalacki kad komotno moze fino i opusteno, prica se o parfemima onovjeshalica wrote: ↑08/12/2019 09:35 Nisam rekla da uzmes nego da znas otprilike kakav miris mozes ocekivat u smislu jacine i specificnosti
Oni su to donijeli izvana nisu nikakve kopije vec ima regulara kupiti i Saudiji iste takve po desetak dolara u malim bocama, ne ove klasicne na prskanje ne znam cemu predrasude kad nisi ocito nikad probao,a hoces da kupis od nekih poznatih i provjerenih?
nisam reko da mi se ne uzima/probava/testira od ljudi zato sto prodaju ispred dzamije vec ne bi kupovo tako parfeme na ulici, uopsteno
- vjeshalica
#6884 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Nisi shvatio
Kazem da probas kao notu jer ovako kupujes ocito na slijepo
Nemas testera nemas nista
Kazem samo da su poteski i opori ti parfemi ali ne da su losi
I ne kazem da kupujes po ulici jer te neces naci ovdje,nego cisto da vidis okvirno o kakvim se mirisima radi jer to su otprilike baze i mixovi
Kod mene licno Crni Misk i Bijeli, bijeli je nekako blazi,a crni jaci vecini ljudi koje sam srela djeluje previse hodzinski i jak
Tu je Haramain jedan manji 6ml,sandal,ruze i bergamot
-
THEC
#6885 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
sto se tice tih arapskih uljanih parfema, imao sam par njih, doneseni sa hadza prije par godina, stajali su mi dugo, na kraju sam neke i poklonio kolegi s posla, eto njemu se ko svidjelo ali meni je ono bas odbojno bilo, jednostavno nije to za mene, mada sto se postojanosti tice, ono je brutalno
...a ovo sto KB9 pise, jbg ja osim Armafa nisam imao prilike druge probati, a posto Armaf vise pravi klonove nego izvorne arapske parfeme onda ne bih njih mogao staviti u tu listu, mada opet mozda imaju i oni u svojoj ponudi tih parfema ali eto nisam nesto to puno trazio, eh sad od ovih koje je on nabrojao, ja koliko znam i sam Rassasi, kao i Al Haramain prave takodjer klonove a koliko u ponudi imaju i originalnih arapskih parfema to stvarno ne bih znao i gdje inace mislis uzimati te parfeme, na notinu ili ? - jer kazes da se do 50KM moze naci, a cini mi se da Rassasi bas i nije tako jeftin, al eto mozda i grijesim
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#6886 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Probao sam rasasi zebru, lijep miris, ali postojanost nula....i za njega kazu da je jedan od klonova aventusa, ali obzieom na cijenu, vise sam ocekivao.
- Nisrin
#6887 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Kakve parfeme koriste ovi Arapi sto dodju i migranti, mene svaki put tjeraju na povracanje jer su PREJAKI, toliko neku jaku notu imaju da ne mozes opstati u blizini...primijetila sam i kod jednih i drugih, nevjerovatno da njima samima ne smeta...
- konektovan
#6888 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ne znam za arape turiste, ali za migrante, obzirom da je higijena jako loša, sta god da stave na sebe, dobije se to što se dobije.....
-
THEC
#6889 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Nabavio sam Armaf Tres Nuit, po mnogim recenzijama kazu da su bas dobro iskopirali Creedov Green Irish Tweed(nisam probao), i haj sad nije meni žao zbog kupovine Armafa nije ni skup, al zamisli dati onolike pare za taj Creed i dobijes malo ljepsu verziju Davidoff Cool Water 
-
channel10
#6890 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Tako nesto i dodje. Mislim da je dosta bolja verzija davidofa. Imas u BBI GIT pa probaj.
- Rugafet
#6891 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
THEC wrote: ↑09/12/2019 16:46 Nabavio sam Armaf Tres Nuit, po mnogim recenzijama kazu da su bas dobro iskopirali Creedov Green Irish Tweed(nisam probao), i haj sad nije meni žao zbog kupovine Armafa nije ni skup, al zamisli dati onolike pare za taj Creed i dobijes malo ljepsu verziju Davidoff Cool Water![]()
Ja baš mislio ovih dana naručiti njega i još neke. Aj baš napiši koju kad stigneš. Burberry London je li koristio ko?
- konektovan
#6892 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
London j3 za gospodu, u odijelu, sa sesirom.Rugafet wrote: ↑09/12/2019 19:10THEC wrote: ↑09/12/2019 16:46 Nabavio sam Armaf Tres Nuit, po mnogim recenzijama kazu da su bas dobro iskopirali Creedov Green Irish Tweed(nisam probao), i haj sad nije meni žao zbog kupovine Armafa nije ni skup, al zamisli dati onolike pare za taj Creed i dobijes malo ljepsu verziju Davidoff Cool Water![]()
Ja baš mislio ovih dana naručiti njega i još neke. Aj baš napiši koju kad stigneš. Burberry London je li koristio ko?
Vise za jesen/zimu tj. peohladne dane, a ne znam da je 5ako kod tebe u Ameriku?!
-
channel10
#6893 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ja sam ga proslijedio dalje(citaj prodao) nakon nekoliko sansi. Meni prejak, gushi.
- konektovan
-
channel10
#6895 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ova gore desavanja su se odigrala prije 10 i vise godinakonektovan wrote: ↑09/12/2019 20:40Parfem ne moze biti prejak...nikad..![]()
Originalna verzija je bila jaca, ovo je sad reformulisano, i ni blizu ko nekad, ali i dalje je dobar miris.
- Rugafet
#6896 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ok, konektovan. Najpametnije ja ću njega prvo da onjušim pa da vidim šta nosina kaže. Većini je dobar mada to ne mora ništa da znači
- konektovan
-
THEC
#6898 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Sto se Armafa tice ko sto vec rekoh Tres Nuit je ljepsa verzija Cool Water, s tim sto o trajnosti parfema ne bih mogao pricati dok ne pronosam par puta, pa ako imas Cool Water po meni je nepotrebno imati oba, od ostalih Armaf parfema Club de Nuit intense woman(Tom Ford Noir de Noir) i Tag Him (Bleu de Chanel), oba su dobra(o slicnosti mogu pricati za ovaj prvi, dobro iskopirali Noir de Noir, dok za ovaj drugi ne bih znao reci kolika je slicnosti, BDC nemam a i davno sam ga probao pa se i ne sjećam bas toliko mirisa, onako površno bih rekao da ima neke slicnosti) i finih performansi, ovaj prvi nezz 6-8 sati dok ovaj drugi na mojoj kozi preko 10 sati gura i to na moje iznenađenje daleko bolje 'radi' po hladnijem vremenu nego sto je to ljetos bilo, s tim da ako imas negdje priliku probati neki od ovih parfema to bi ti bilo najbolje bas kao i za Burbery London, a ako nemas tu opciju pa hajde, Armaf ti i nije skup a ti carinu i PDV ne placasRugafet wrote: ↑09/12/2019 19:10THEC wrote: ↑09/12/2019 16:46 Nabavio sam Armaf Tres Nuit, po mnogim recenzijama kazu da su bas dobro iskopirali Creedov Green Irish Tweed(nisam probao), i haj sad nije meni žao zbog kupovine Armafa nije ni skup, al zamisli dati onolike pare za taj Creed i dobijes malo ljepsu verziju Davidoff Cool Water![]()
-
Juliuscezar
#6899 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Na kraju uzeo oba za 35.95
- konektovan
#6900 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Obje strane sad zadovoljne...