Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Cabadahija

#6876 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Cabadahija »

zecko_kupuz wrote:
Cabadahija wrote:Begović skoro NIKAD ne dobija priliku, bila prijateljska jal neprijateljska tekma. Samo taj Hasagić, uz dužno poštovanje, ipak, mora se svima pružiti šansa, pogotovo Begoviću.

Momak se izborio za prvu postavu u jednom solidnom Premijerligašu, a to je zaradio samo vježbom i radom, dok se Hasagić ponaša, blago rečeno- šanerski.

100% .... MA, MILIJARDU % je kriv za pacerski gol od Albanjeza u Tirani.... jedna Slovenija dere Alaniju... SLOVENIJA kojoj je glavna "zvijezda" Zlatko Dedič (iz Bihaća), i član DRUGE POSTAVE, njemačkog drugoligaša Bohuma....

Tako to Slovenija radi, samo radom i zalaganjem do rezultata..... možda Pape i igrači jednom shvate... :roll:
Ne razumijem. Šta znači "jedna Slovenija"??? Zar i mi nismo samo "jedna Bosna"? Koje to rezultate imamo iza sebe? I šta ovo znači za Hasagića, "šanerski", je li to izgradio karijeru i došao u reprezentaciju preko šema i relacija?

I da, pogledaj isječak s utakmice Stoke-Fulham (0-2), da vidiš kako "vrijedni" kopira "šanera". ;-)
Pa JEDNA SLOVENIJA i jeste spomenuta u kontekstu USPJEHA koji je došao cca 99% zalaganjem i radom, jer JEDNA SLOVENIJA nema, niti je IKADA imala igrače koji su igrali u nekim "mrak" klubovima (osim možda Zahovića).
To ti ja i govorim. Slovenija je NEKA SLOVENIJA, a ima solidne rezultate, što znači da jačina klubova za koje igraju slovenački reprezentativci nije garancija uspjeha.

Što se tiče Hasagića, NIKADA nije bio dobar golman uprkos extra talentu, a sada i iskustvu koje je stekao. Međutim, NERAD je ono što "ukopa" takve igrače (i golmane , naravno)....

Kao što vidim, izgubićemo jednog fenomenalnog golmana zbog gluposti.....
Tarik19

#6877 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

Glupost je reci da Hasagic nije dobar golman. :roll:
Bosanski_kralj

#6878 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

Tarik19 wrote:Glupost je reci da Hasagic nije dobar golman. :roll:
Hasagić se ne zna "baciti". Onaj penal odbrani nekako i onda ide hvatati loptu umjesto da je izbije. :roll:

Ipak, daleko od toga da je loš golman.
Mustang1

#6879 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Mustang1 »

Pogresna tema :D ..
5 0 5

#6880 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by 5 0 5 »

Je li u redu reći da nije dovoljno dobar?
Cabadahija

#6881 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Cabadahija »

Ne bih želio da skrenem s teme, pa ću ovaj post deklarisat kao "dobronamjernu kritiku Papetu glede izbora golmana".

Naime, da bi se postigao bilo kakav uspjeh, potrebno je, pored doze Božije sreće koja je neophodna, znati prekopirati neke postupke od uspješnih, a ne tako snažnih repki, a također, neke postupke vrhunskih reprezentacija.

Za primjer "slabašnih" dajem već spomenutu Sloveniju (Slovačku neću, jer nema kontinuitet), a Sloveniji pridodajem Grčku. Od "velikana", najbolji primjer je Njemačka.

Hajmo odmah na Grčku.
U čemu li je tajna Rehagelovog uspjeha??? Da li je on kupovao igrače, ili izmislio "Ronalda"??? NE !!!
Rehagel je samo malo iskopirao Italijane, "začinio bunker" sa malo njemačke discipline, i uz malo Božije sreće (koju već spomenuh, a koja je neophodna), Rehagel i Grčka "pokoriše" fudbalsku Evropu... Dodao bih, jedna ISPODPROSJEČNA reprezentacija Grčke, koju su tada sačinjavali uglavnom igrači iz grčke lige, koja je sve, samo nije vrhunska.

Njemačka
U Njemačkoj su golmani mladi: Neuer i Adle, a TREĆI GOLMAN je Wiese.......
....... zatim dolaze: Weidenfeller, PREISKUSNI Butt...?????? itd itd itd.... a TREĆI NA SVIJETU..... :roll: pametnom- dosta :dance:
missko

#6882 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by missko »

MIslim da se nije trebao slat dopis za suspenziju Begovica, nego ga je trebao samo selektor skartirat i ne pozivat vise, jer od covjeka koji ne stoji u svakom trenutku iza svoje reprezentacije ne mozes se ni pouzdati. Po meni nije neki extra golman. Drugi razlog za ne kaznjavanje jeste da covjek mora malo razmisliti i onjegovim psihickim sposobnostima da sam razdvaja dobro i lose a to je za jednog golmana misaona imenica( jer ko bi inace normalan uopste htio da bude golman) i to mu treba uzeti kao olaksavajucu okolnost.
cyprus

#6883 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

missko wrote:...jer ko bi inace normalan uopste htio da bude golman...
:x :x :D
dek

#6884 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by dek »

missko wrote:MIslim da se nije trebao slat dopis za suspenziju Begovica, nego ga je trebao samo selektor skartirat i ne pozivat vise, jer od covjeka koji ne stoji u svakom trenutku iza svoje reprezentacije ne mozes se ni pouzdati. Po meni nije neki extra golman. Drugi razlog za ne kaznjavanje jeste da covjek mora malo razmisliti i onjegovim psihickim sposobnostima da sam razdvaja dobro i lose a to je za jednog golmana misaona imenica( jer ko bi inace normalan uopste htio da bude golman) i to mu treba uzeti kao olaksavajucu okolnost.
:lol: :lol: :lol:
BaileyS

#6885 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BaileyS »

Susic o slucaju Begovic/Ibricic

"Šta će dalje biti doista ne znam. Tokom jučerašnjeg dana zvao me jedan rezervni igrač Stokea koji dobro govori francuski jezik. Pričali smo petnaest minuta, oni su htjeli da mi povučemo tu obavijest, no izričito sam bio protiv toga. Mislim da će Stoke biti kažnjen, no ponavljam, to me previše ni ne zanima. Asmir i njegov klub bili su nekorektni, pa im se valjda u jučerašnjem susretu to i vratilo."

Šta dalje što se tiče Begovića i Senijada Ibričića, koji također nije bio u Atlanti, dok će danas odigrati nekoliko minuta u dresu Hajduka u prijateljskom susretu sa Slavijom.

"Asmiru, Senijadu i svim igračima koji žele igrati za reprezentaciju vrata nacionalnog tima su otvorena. Šta dalje? Doista teško pitanje. Konačnu odluku nisam donio, no siguran sam da Begović za duel sa Rumunijom neće biti u kombinacijama. Imamo dva kvalitetna golmana, Kenana Hasagića i Ibrahima Šehića, i najbitnije je da oni budu zdravi pred spomenuti susret. Dakle, Begoviću vrata reprezentacije nisu zatvorena, no sa Rumunijom i ubuduće, ukoliko ne promijeni svoje ponašanje, neće biti u kombinacijama. Asmir je sasvim solidan momak i mislim da menadžer i njegov klub prave veliki pritisak na njega, ali već drugi put mu se događaju ovakve stvari, tako da mora biti sankcionisan", rekao je Sušić i dodao:

"Kod Ibričića je malo drugačija situacija. Ovo mu je, da tako kažem, bio prvi prekršaj. Doista ne znam šta da vam kažem. Nisam još uvijek donio nikakvu odluku što se tiče Senijada. Vidjet ću u narednim danima šta i kako. Malo sam i tužan jer došla su neka nova vremena. Igračima su bitniji klubovi nego reprezentacija, no šta je tu je. Moramo svi raditi u interesu reprezentacije ukoliko želimo uspjeh".

izvor dupli sport
Mustang1

#6886 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Mustang1 »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
anonimni clan

#6887 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by anonimni clan »

missko wrote:MIslim da se nije trebao slat dopis za suspenziju Begovica, nego ga je trebao samo selektor skartirat i ne pozivat vise, jer od covjeka koji ne stoji u svakom trenutku iza svoje reprezentacije ne mozes se ni pouzdati. Po meni nije neki extra golman. Drugi razlog za ne kaznjavanje jeste da covjek mora malo razmisliti i onjegovim psihickim sposobnostima da sam razdvaja dobro i lose a to je za jednog golmana misaona imenica( jer ko bi inace normalan uopste htio da bude golman) i to mu treba uzeti kao olaksavajucu okolnost.
Halooooooo!
O cemu se ovdje diskutuje............. :lol: :lol: :lol:

Pokusaj ovako postaviti stvar:
Trener je trener,on sastavlja tim,odredjuje ko ,kad i kako ce igrati.
On je taj koji poziva igrace,sastavlja ekipu,odlucuje taktiku,nacin igre,on je taj koji planira,donosi odluke,on nosi odgovornost neuspjeha,odnosno slavu uspjeha.
Tako je svoda u svijetu fudbala.
Da bi mogao sprovesti svoju viziju ekipe,nacina igre,taktike,za to su mu potrebni igraci.
Bez njih nema ekipe,igre,taktike,vizije............
Ako igraci s kojima trener racuna ne zele da igraju,bez obzira o kojim utakmicama je rijec,onda je trener duzan da povuce odredjene kosenkvence i time pokaze autoritet i odlucnost da sprovede sankcije protiv odredjenog igraca.
To pokazuje ostalim igracima koji dodju na slicnu ideju da ce i oni imati problem ako se ne odazovu pozivu.
Igrati za reprezentaciju je osim sto je cast isto tako i velika obaveza,sto ocito mnogi zaboravljaju.
Sjediti na klupi nije nikakva sramota,radom i zalaganjem treba izboriti mjesto u prvoj postavi.A za nju je odgovoran trener,on je taj koji sastavlja ekipu i ima zamisao ko i kada ce igrati.
Pa Klose je u Bayernu stalno na klupi a u Reprezentaciji Njemacke je u redovno u prvih 11 i daje golove.
Ono sto se od njega ocekuje u Bayernu je isto kao i u Reprezentaciji .........ali covjek daje golove samo u Reprezentaciji.
Ne zbog toga sto Reprezentacija ima ljepse dresove vec zato sto tamo trenerova zamisao s njim funkcionise.......

Pa tako i Begovic.
Bilo bi postenije da je rekao da on ima problema sa Susicem jer ga ne stavlja u prvu postavu i da dok je on trener ne zeli braniti za Reprezentaciju.
Time bi ustedio puno problema i sebi i klubu i treneru i Reprezentaciji.
A ocito i vecini komentatora ovdje na forumu. :lol: :lol: :lol: :lol:
palermo

#6888 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

Ne znam, možda griješim, ali Ibričićevo pojavljivanje na proslavi Hajduka i neodazivanje reprzentaciji ja shvatam kao šamar svima onima koji navijaju za reprezenatciju BiH. I bilo bi mi neshvatljivo da to prođe nekažnjeno.

Što se tiče Begovića, recimo da sam malo retenirao u stavu, potpuno podržajem Sušića u prijavi Begovića i njegovog kluba, ali se sada pitam koliko je tu do kluba a koliko do Begovića. U tom kontekstu imam osjećaj da se Stoke rukovodio mišlju, kakva Bosna i hercegovina, šta nam oni mogu, i baš zbog toga nadam se da će se ustrajati na ovoj prijavi. a sa Begovićem, možda ipak još jednom razgovaratii vidjeti koliko se na njega može računati. U budućnosti mislim, ne za meč sa Rumunijom.
Kenan-sa

#6889 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Kenan-sa »

Susica apsolutno podrzavam ,u svemu! Begovica je trebalo suspendovati,momak uopste nema karakter,,,Ibricic je takodjer napravio veliku glupost,ali mu je to tek prva greska,pa mozda mu se moze oprostiti,ne znam..ali mora se vec jednom stati u kraj svim balavcima,,iako nam realno trebaju jer su dobri igraci,ali niko se ne smije sprdati sa ovom reprezentacijom koja je tesko dosla do ugleda!
Susic u zadnje vrijeme odlicno vodi reprezentaciju,igramo super i nadam se da mozemo u dvomecu protiv Rumunije osvojiti 4 boda,aBd!
Bosanski_kralj

#6890 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

palermo wrote:Ne znam, možda griješim, ali Ibričićevo pojavljivanje na proslavi Hajduka i neodazivanje reprzentaciji ja shvatam kao šamar svima onima koji navijaju za reprezenatciju BiH. I bilo bi mi neshvatljivo da to prođe nekažnjeno.

Što se tiče Begovića, recimo da sam malo retenirao u stavu, potpuno podržajem Sušića u prijavi Begovića i njegovog kluba, ali se sada pitam koliko je tu do kluba a koliko do Begovića. U tom kontekstu imam osjećaj da se Stoke rukovodio mišlju, kakva Bosna i hercegovina, šta nam oni mogu, i baš zbog toga nadam se da će se ustrajati na ovoj prijavi. a sa Begovićem, možda ipak još jednom razgovaratii vidjeti koliko se na njega može računati. U budućnosti mislim, ne za meč sa Rumunijom.
Ibričić. :x
LSD

#6891 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

Preblag je Sušić po pitanju ovih fakina koji se zezaju sa dresom reprezentacije.
udrch

#6892 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by udrch »

LSD wrote:Preblag je Sušić po pitanju ovih fakina koji se zezaju sa dresom reprezentacije.
Treba im jebati mater!!!
Tako bi svojevremeno rekao Ćiro..
LSD

#6893 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

udrch wrote:
LSD wrote:Preblag je Sušić po pitanju ovih fakina koji se zezaju sa dresom reprezentacije.
Treba im jebati mater!!!
Ne podržavam ni to, ali to je jedini moguci nacin da se stane u kraj ovom preseravanju i pasjaluku sa dresom državne selekcije...nažalost jedino takav jezik naše nafurane zvijezde razumiju., finjak ne ide.
udrch

#6894 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by udrch »

LSD wrote:
udrch wrote:
Treba im jebati mater!!!
Ne podržavam ni to, ali to je jedini moguci nacin da se stane u kraj ovom preseravanju i pasjaluku sa dresom državne selekcije...nažalost jedino takav jezik naše nafurane zvijezde razumiju., finjak ne ide.
Nikad mi nećemo imati selektora koji će se na nečiju nebulozu da "nije u mogućnosti da se odazove na utakmicu reprezentacije" zbog bilo kojeg razloga, samo se onako blago osmjehnuti i dotičnog više nikad ne pozvati..
Tarik19

#6895 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

505sCrtom wrote:
Je li u redu reći da nije dovoljno dobar?
Nije!
Mustang1

#6896 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Mustang1 »

Onda ga ti vodi kuci nek ti ispred kuce dribla komsije
burek_in_space

#6897 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

O Begovicu, Hasagicu i ostalim golmanima nastavite raspravu na temi predvidjenoj za to, a ova to nije sigurno.
Lakat Jebić

#6898 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Lakat Jebić »

udrch wrote: Nikad mi nećemo imati selektora koji će se na nečiju nebulozu da "nije u mogućnosti da se odazove na utakmicu reprezentacije" zbog bilo kojeg razloga, samo se onako blago osmjehnuti i dotičnog više nikad ne pozvati..
nemam dovoljno kadra da bi se tako selektor mogao ponasat
BaileyS

#6899 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BaileyS »

Evo navodno ce i Nadarevic od pocetka igrati za svoj klub protiv Bursaspora :x

Ovo je vec preslo svaku mjeru, Begovic se dva puta za redom ne javi ni na telefon i otkazuje preko menadzera, Hajducko srce danas u Splitu na proslavi stogodisnjice Hajduka (na jednom pripreme nisu toliko bitne), Nadarevic se malte ne sprda sa reprezentacijom... nakon suspenzije vraca se u tim i javlja da je povrijedjen da bi za tri dana nastupao za svoj klub.

Ukoliko im ovo prodje platit cemo puno vecu cijenu nego da ih izbrise sa spiska protiv Rumunije. Mislim da je s njima puno vise stete nego koristi. Treba vrati Jahica, manje je zasro' nego ovi pobrojani.
Kalajdzija

#6900 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Kalajdzija »

Ne znam sta napadate ovdje ljude bez veze...

nije Pape kriv sto nasi nisu mogli postici gol... ali mi je pravo dobra atmosfera bila u Atlanti... sav sam se bio najezio...svaka cast navijacima...
Locked