Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#6876 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by JoseMujica »

nije mu srpska i hrvatska mafija konkurencija već Hilmo i Princ Neonko, što i ima smisla jer su odavno teritorije i krv podjeljeni, pa tako svak svoje ovce sisa.

uz kokice s užitkom gledat kako se vampiri kolju
veljaca

#6877 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by veljaca »

JoseMujica wrote:nije mu srpska i hrvatska mafija konkurencija već Hilmo i Princ Neonko, što i ima smisla jer su odavno teritorije i krv podjeljeni, pa tako svak svoje ovce sisa.

:thumbup:
Gandalf

#6878 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Gandalf »

znači FahrA udara po svojima iz SDA, neće ni oni skrštenih ruku sjediti, gledaće i oni njega ošinut', s užitkom ću gledati ovaj bal monstruma i prljavštine koje će međusobno početi bacat' na svjetlo dana.
hrastov žižak

#6879 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by hrastov žižak »

JoseMujica wrote:nije mu srpska i hrvatska mafija konkurencija već Hilmo i Princ Neonko, što i ima smisla jer su odavno teritorije i krv podjeljeni, pa tako svak svoje ovce sisa.

:thumbup:
kokuz_sa

#6880 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by kokuz_sa »

kakavdanakneiskustvu wrote:
kokuz_sa wrote:ma nek prvo pocisti u svojoj avliji( federacija) pa onda nek predje na RS..

sto se mene tice..RS me ne dotice..i briga me koliko uzimaju iz svog entiteta i koliko njih tamo krade.al u FBIH je vec nesto drugacije..to me se dotice..tu nema posla radi kradje i mafije koja sve unistava..i vala ako ce je tu prvo tamanit onda bujrum

on je ministar sigurnosti države ,ne jednog entiteta,nema tu njegove i tuđe avlije
jeste to je istina..al Bosna cijela iz 2 dijela..nazalost..
ja zivim u jednom dijelu u kojem nemam mogucnost za posao i za napredak nikakav..

sto se tice drugog dijela Bosne..tamo pogotovo nemozes nac posao ako dolazis iz ovog djela..

tak da onaj ko sredi mafiju na ovom dijelu u kojem sam ja od mene ima punu podrsku pa zvao se on Fahrudin, Stipe, Finci ili bio kantonalni, opstinski, drzavni ministar mene nije briga
jer zelim da kad odem da predam papire za posao u neku instituciju federalnu, drzavnu...nebitno da ne moram slusat ono da mi u lice kazu za zaposljnje trebas da si iz te i te stranke

nego hocu da ako ce me vec odbiti to bude iz cisto razloga jer ima neko bolji kvalifikacijom a ne pripadnoscu neke stranke
veljaca

#6881 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by veljaca »

kokuz_sa wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
kokuz_sa wrote:ma nek prvo pocisti u svojoj avliji( federacija) pa onda nek predje na RS..

sto se mene tice..RS me ne dotice..i briga me koliko uzimaju iz svog entiteta i koliko njih tamo krade.al u FBIH je vec nesto drugacije..to me se dotice..tu nema posla radi kradje i mafije koja sve unistava..i vala ako ce je tu prvo tamanit onda bujrum

on je ministar sigurnosti države ,ne jednog entiteta,nema tu njegove i tuđe avlije
jeste to je istina..al Bosna cijela iz 2 dijela..nazalost..
ja zivim u jednom dijelu u kojem nemam mogucnost za posao i za napredak nikakav..

sto se tice drugog dijela Bosne..tamo pogotovo nemozes nac posao ako dolazis iz ovog djela..

tak da onaj ko sredi mafiju na ovom dijelu u kojem sam ja od mene ima punu podrsku pa zvao se on Fahrudin, Stipe, Finci ili bio kantonalni, opstinski, drzavni ministar mene nije briga
jer zelim da kad odem da predam papire za posao u neku instituciju federalnu, drzavnu...nebitno da ne moram slusat ono da mi u lice kazu za zaposljnje trebas da si iz te i te stranke

nego hocu da ako ce me vec odbiti to bude iz cisto razloga jer ima neko bolji kvalifikacijom a ne pripadnoscu neke stranke
Da li ti stvarno mislis da je to ovaj Ministar u stanju da uradi ?

Volio bih da dijelim tvoj optimizam, ali .... :(
kokuz_sa

#6882 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by kokuz_sa »

ne, naravno da nisam siguran..al kad pogledas on je jedini koji zeli nesto da uradi po tom pitanju..

imas npr ministra Budimlica koji hoce nesto da uradi sa policijom i koji je vise nego potkovan znanjem sto se toga tice al mu ne dopustaju..
pa tako imas kosarkasa konakovica koji zna vise od budimlica i na svaku njegovu recenicu ima 3 kontre..
i to samo zato jer je drugi kadar..i jer ako ovaj sta promjeni u policiji ta ona nece biti politicki nastrojena..tj stranacki..

a nesto ne vjerujem da ce Fahru lako ucutkat kao sto Budimlicu to rade..
jednostavno mislim da ce ga pustiti da se obracuna sa pojedincima na koje on ima pik..selimovici i kompanija..
i to iz razloga da ce ga pustiti da nebi se okrenuo protiv njih i nasao njihov prljavi ves..

uglavnom ako makar za 1 lika napravi trasu da ode u zatvor a neka je zvjerka u federaciji ili drzavi i u nekoj stranci za mene je to uspijeh i napokon neko pomicanje s mrtve tacke
madner

#6883 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by madner »

Budimlic je igrao previse naivno, Fahro nece imati taj problem.
Man of steel

#6884 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Man of steel »

Zar će Fahro sa pozicije ministra sigurnosti BiH biti u stanju da podiže optužnice i pokreće istrage u političkom ratu protiv SDA i mafijaškom obračunu sa Selimovićima?
Alfa_Ze

#6885 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Alfa_Ze »

Stranačko saopćenje

SBB BiH osuđuje saslušanje Emira Suljagića

Povodom saslušanja Emira Suljagića, aktiviste kampanje "Glasaću za Srebrenicu", koje je obavilo Okružno tužilaštvo u Bijeljini po naredbi tužitelja Ranka Kerovića, SBB BiH oštro osuđuje taj čin i smatra ga političkom zloupotrebom tužilaštva i još jedno maltretiranje Srebreničana i pripadnika naroda nad kojim je počinjen genocid.

SBB BiH također osuđuje sve pokušaje da se ponište legitimni i legalni izbori u Srebrenici i njihov rezultat, te poziva disciplinskog tužitelja i Visoko sudsko i tužilačko vijeće (VSTV) da sankcioniraju nedopustivo politikanstvo i zloupotrebu pravosuđa koje je počinio tužilac Ranko Kerović.
a sa SDP-om u Predstavnicom domu Parlamentarne skupstine BiH cine sasvim nesto drugo i pogubno
"Ako se omjer snaga u CIK-u promijeni, znat ćemo ko je prodao Srebrenicu"

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na posljednjoj sjednici je prekršio Izborni zakon BiH imenovanjem dva nova člana Centralne izborne komisije, prije završetka izbornog procesa. Mnogi su mišljenja kako ovo ima za cilj i poništavnje izbora u Srebrenici, ali u inicijativi "Glasaću za Srebrenicu" se nadaju da do toga neće doći.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/ako-se-o ... /121125086
fuj FahrA
dragonz

#6886 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by dragonz »

Elma-Kazagic-nova-savjetnica-u-Ministarstvu-sigurnosti-BiH

moje-vijesti(.ba)
MuaDib

#6887 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by MuaDib »

Kako dođe Fahro i ministarstvo dobilo himnu, svako jutro mu salutiraju:
Ojeo-jeo-je osjećam se sigurnije, ojeo-jeo-je :D
Kolt12

#6888 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Kolt12 »

Rondalf wrote:Interesantno šta su ovo navalili na novinarke iz FTV za savjetnice Ljiljana Smailbegović savjetnica Fehimu Škaljiću, i sad ova Elma KAzagić goraždanka savjetnica Fahri baš me zanima zašto iako naslućujem. :lol:
Ako naslucujemo isto, hehe, mogao bi Avaz i stvarno postati vlasnistvo Fahrine bivse supruge. Nema nista opasnije od ljute bivse supruge.
Alfa_Ze

#6889 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Alfa_Ze »

"Ako se omjer snaga u CIK-u promijeni, znat ćemo ko je prodao Srebrenicu"

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na posljednjoj sjednici je prekršio Izborni zakon BiH imenovanjem dva nova člana Centralne izborne komisije, prije završetka izbornog procesa. Mnogi su mišljenja kako ovo ima za cilj i poništavnje izbora u Srebrenici, ali u inicijativi "Glasaću za Srebrenicu" se nadaju da do toga neće doći.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/ako-se-o ... /121125086
Danas dvije sjednice s novim članovima CIK-a
(Objavljeno 28.11.2012. u 10:20 )

Centralna izborna komisija (CIK) BiH će danas održati dvije sjednice sa novim članovima CIK-a koji su imenovani prošle sedmice od strane Predstavničkog doma PSBiH.

. . . . . nakon toga će se, dati pauza i održat će se nova sjednica sa novim dnevnim redom za koji je predviđeno razmatranje odluke u takozvanom slučaju Srebrenica, odnosno razmatranje zahtjeva SNSD-a i Koalicije za RS za poništenje izbora u Srebrenici.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/danas-dv ... /121128040
hecimnadri

#6890 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by hecimnadri »

Dobro bi bilo kad bi tražio da se ukine naziv srpska ,odmah bi se građani u tom entitetu osjećali sigurnijim.
Alfa_Ze

#6891 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Alfa_Ze »

Image

Radončićeva večernja škola

Novi ministar sigurnosti BiH srednju trgovačku školu završio tek u 22. godini, sa prosječnom ocjenom dobar?!

Sudeći prema podacima koje je Fahrudin Radončić naveo u obrascu Centralne izborne komisije, lider SBB-a i doskora vodeći medijski tajkun u BiH srednju trgovačku školu u Ivangradu završio je tek u 22. godini života, i to s prosječnom ocjenom dobar (3)?!

Pretpostavimo li da trgovačka škola u Ivangradu, baš kao i u Sarajevu, traje tri godine, ispada da je Radončiću trebalo punih sedam godina da stekne diplomu trgovca.

Kako se, opet, nikako nije mogao čak sedam godina redovno školovati (svaki je razred, u prosjeku, pohađao dulje od dvije godine), sve su prilike da je Fahrudin Radončić srednju trgovačku školu završio vanredno, nakon čega je upisao Nastavnički fakultet u Nikšiću.

Diplomu nastavnika likovnog vaspitanja Radončić je dobio četiri godine kasnije (studij, inače, traje dvije godine), u martu 1983.

U isto je vrijeme vrijedni i ambiciozni Radončić radio kao novinar i urednik u republičkom listu tadašnjeg Saveza socijalističke omladine Omladinski pokret u Podgorici, gdje je prema njegovim tvrdnjama bio uposlen od početka 1978. do 1985.

Budući da je tadašnji direktor lista Omladinski pokret Dragan Bajraktarević umro, bit će gotovo nemoguće provjeriti kako je Fahrudin Radončić mogao punu godinu raditi kao profesionalni novinar, ako nije imao čak ni srednjoškolske naobrazbe, nego samo završenu osnovnu školu.

(S.Mijatović)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#6892 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by JoseMujica »

Pretpostavimo li da trgovačka škola u Ivangradu, baš kao i u Sarajevu, traje tri godine, ispada da je Radončiću trebalo punih sedam godina da stekne diplomu trgovca.
ma moremo se mi zahebavati al izgleda da je Tornjak baš utvrdio gradivo glede trgovine
Kolt12

#6893 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Kolt12 »

Alfa_Ze wrote:Image

Radončićeva večernja škola

Novi ministar sigurnosti BiH srednju trgovačku školu završio tek u 22. godini, sa prosječnom ocjenom dobar?!

(S.Mijatović)
Problem ovog nije njegova vecernja skola, na kraju krajeva, Tito je bio bravar, problem nastaje kad ovaj zajedno sa Lagumdzijom ostane "nijem i slijep", nakon izjave onog slovackog hohstoplera.

To nam kazuje, da ovaj nije nista bolji od Zlaje ili Sulje, prema tome, zelim mu od srca prvo opozicione dane nakon sljedecih izbora, a onda bogami i zatvorske, ako je zasluzio, sto vjerovatno jeste.
Kolt12

#6894 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Kolt12 »

kakavdanakneiskustvu wrote:ima li šta u avazu o dženani karup druško,prilično je načepila fahru neku noć na ftv?
Ima li sta u Avazu o Fahrinim Jugoslovenima Cikicima sto su neki dan ispirali narodu mozak kod Senada Japajakavca?

Mislim sta kazu u Avazu, da li je Fahrina SBB u stvari jugoslovenska levica ili jugoslovenska desnica? Samo mu jos Mira Markovic treba i sve je isto samo Slobe nema. Boze sacuvaj kakve idiote u stranci ima, ali doduse ni on nije daleko. Kad se posmatra ta Fahrina stranka, stvarno SDA i SDP djeluju "gigantski" i ako se radi o dnu, dna.
veljaca

#6895 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by veljaca »

Neka je proklet svako ko podrzava one koji su ucinili genocid u Srebrenici ( i ne samo tamo ) i koji ga negiraju, pa jos sa njima u toj istoj SREBRENICI prave nekakve koalicije ....

Neka ih je stid i sram ...

:bih:
žuta

#6896 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by žuta »

jebemu miša ministre pa zar nisi mogo naredit mafiji da ne kradu auta ispred avaz ,ofirno :thumbup: al pravo
vrbas1979

#6897 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by vrbas1979 »

Fahrudin Radončić, ministar nebezbednosti je totalno puk'o i zajedno sa svojim glasilom nas pravi ovcama:
press služba SBB saopćava:

- Najveću izdaju Srebrenice uradili su vrhovi SDA i kasnije SBiH kada su nakon potpisa o demilitarizaciji Srebrenice iz tog grada namjerno povukli komandanta Nasera Orića i druge i time omogućili da četničke horde lakše uđu u grad i počine genocid.
Srebrenica pala 1995., a SBiH nastala 1996.
SBB je očigledno pogriješio što je prihvatio Ćamila Durakovića kao lažnog nezavisnog i zajedničkog kandidata...

Fuj!
kakavdanakneiskustvu

#6898 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by kakavdanakneiskustvu »

vrbas1979 wrote:Fahrudin Radončić, ministar nebezbednosti je totalno puk'o i zajedno sa svojim glasilom nas pravi ovcama:
press služba SBB saopćava:

- Najveću izdaju Srebrenice uradili su vrhovi SDA i kasnije SBiH kada su nakon potpisa o demilitarizaciji Srebrenice iz tog grada namjerno povukli komandanta Nasera Orića i druge i time omogućili da četničke horde lakše uđu u grad i počine genocid.
Srebrenica pala 1995., a SBiH nastala 1996.
SBB je očigledno pogriješio što je prihvatio Ćamila Durakovića kao lažnog nezavisnog i zajedničkog kandidata...

Fuj!

što su šutili 15 godina o ovome?
hecimnadri

#6899 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by hecimnadri »

vako je to bilo 2009.

Ne bojimo se Lagumdžijinih laži i krivičnih prijava

Mi znamo što poreznog lopova i diktatora na čelu SDP-a žulja afera državni udar...

Povodom saopćenja iz SDP-a da su podnijeli krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu protiv odgovornih lica u "Dnevnom avazu", Uredništvo "Dnevnog avaza" saopćava:

- Nakon novog javnog blefa s krivičnom prijavom iza koje stoji bosanski Lukašenko, više nema sumnje da on na svaki način želi skrenuti pažnju javnosti sa situacije da i poslije 12 godina jalove vladavine SDP-om tobože troši tek prvi mandat, i da su čak 23 njegova protivkandidata raznim pritiscima natjerana da "samoodustanu" od kandidatura koje su došle iz baze SDP-a.

Oteta imovina

Umjesto da odgovori zašto ne vraća ukradeni novac od građana Kantona Sarajevo, zašto je nezakonito isporučio "alžirsku grupu", zašto je donirano oružje muslimanskih zemalja prodao Izraelu da lakše ubija Palestince, zašto je ukrao namještaj i stvari građanki Mejri Knežević, zašto ne vrati imovinu SK otetu od osiromašenog naroda, zašto su mjesecima po zatvorima ležali nevini Ljevaković, Alispahić, general Bahto i drugi, Lagumdžija plasira laž da je zbog ovih navoda "Avaz" tobože osuđivan za klevetu.

Ni zbog jednog od ovih navoda "Avaz" nije odgovarao za klevetu, niti je to moguće, jer je u pitanju potpuna istina.

Također, mi znamo što poreznog lopova i diktatora na čelu SDP-a žulja afera državni udar te zašto su ga njegovi kriminalni partijski policajci i saradnici zvali "Lider".

Nesposobni Lagumdžija, koji se krije iza Centra za informisanje SDP-a, nema moralno pravo spominjati ime uspješnog Fahrudina Radončića, jer iza Radončića državi ostaju najjači medijski sistem "Avaz" i veleljepne zgrade te stotine zaposlenih ljudi, a iza Lagumdžije će ostati propala policijska država, korumpirana vlast, antibošnjaštvo, njegova osobna pljačka i rekorderstvo po broju izgubljenih izbora.

Providni razlozi

Što se tiče krivične prijave i te vrste pritisaka, Lagumdžija i njegova policija to su godinama radili protiv "Avaza" i njegovih novinara i one su redovno bile odbacivane. Međutim, krivična prijava protiv Lagumdžije za zločin isporučivanja nevinih ljudi u Gvantanamo nije odbačena i Lagumdžija će morati da odgovara pred sudom.

Uostalom, jasno je da Lagumdžiji treba novi rat s "Avazom", makar iz providnog razloga što je u očitoj panici da se, kojim slučajem, Hamdija Lipovača ili neko drugi ne predomisli u narednih mjesec i po i na Kongresu SDP-a mu preuzme već 12 godina uzurpiranu funkciju.

Kriminal u CIPS-u je potvrđen

S ponosom podsjećamo javnost da je naša novinarka platila kaznu za "klevetu" jer je prije nekoliko godina tačno napisala da će mutne Lagumdžijine radnje oko CIPS-a na kraju rezultirati kriminalom u njemu, što se i događa. S istim ponosom ističemo da smo platili kaznu za klevetu jer smo tačno napisali da su Lagumdžijini jarani braća Škrbić i njihov "Strom telekom" obični poslovni prevaranti, što se i pokazalo tačnim čim je Lagumdžija izbornom voljom naroda otjeran s vlasti.

Autor: Uredništvo "Dnevnog avaza"
kakavdanakneiskustvu

#6900 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by kakavdanakneiskustvu »

nije to tako davno bilo,a vidi sad ljubavi prema zlaji
Post Reply