English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
LSD

#6876 Re: English Premier League

Post by LSD »

Gdje se Pedra sjetiste :? :mrgreen: covjek ozljeđen haman citavu sezonu
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#6877 Re: English Premier League

Post by odesveuhonduras »

neka visi Pedro :lol:

koji je to nafakaš jarane, da u Barceloni u vakat ne završi, u Osasuni bi igrao :D
BHF_Manijak

#6878 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

Cypruse, zabrinjavaju me tvoji postovi majkemi! Ancelotti precijenjen trener?! :? :-? :( E jeb ga jarane, fakat malo pretjerujes.
Ko onda nije precijenjen? Moze se za svakog, sem mozda jednog-dvojice, reci da su precijenjeni.
just principe

#6879 Re: English Premier League

Post by just principe »

¨¨

Ancelotti je smjesan trener ne samo precjenjen..

Nego, RvP-u potrebno jos 7 golova da pretekne Cristianov rekord od 31 gola u sezoni..

Idemo :dance:
todd_smith

#6880 Re: English Premier League

Post by todd_smith »

BHF_Manijak wrote:To isto da kazes ko ne dobije Barcu nije vrhunski strucnjak. :mrgreen: Mourinho ih godinama ne moze dobit pa opet je veliki trener. Uzme on ponekad ali nije to to. :mrgreen:
dobio ih prije 2 godine :lol: :mrgreen:
Korisnicko ime

#6881 Re: English Premier League

Post by Korisnicko ime »

cyprus wrote:Loew je po mom mišljenju precjenjen... I to prilično.... Vrijeme će pokazat da li griješim
Loew je odlican trener.

Covjek je zajedno sa Klinsmannom bio inovator u Njemackom nogometu zadnjih godina. (Steta je sto Bayern nije imao strpljenja s Klinsmannom, sad bi harali Evropom.)

Link na jedan odlican tekst Klinsmanna za BBC u kojem govori kako su on i Loew preporodili Njemacku reprezentaciju. Jest ga pisao Klinsmann ali u potpunosti odslikava i Loewovu filozofiju. Radili su u tandemu, a Loew tu filozofiju nastavio...

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/footbal ... 789682.stm

U svakom slucaju, valjao bi Chelseau.
Mada nisu odavno klub koji gotivim pa se i ne zamaram ko ce im biti trener. Moze i Braco Gumena Glava, sto se mene tice...
ultima_palabra

#6882 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

Ja bih rekao da je tu Klinsmann bio šminka, a Jogi radio sav posao... Grinsi-Klinsi u Bayernu nije znao je li pošao ili došao.
Korisnicko ime

#6883 Re: English Premier League

Post by Korisnicko ime »

ultima_palabra wrote:Ja bih rekao da je tu Klinsmann bio šminka, a Jogi radio sav posao... Grinsi-Klinsi u Bayernu nije znao je li pošao ili došao.
Ima i tu malo istine. Ali je cinjenica da Bayern nije imao strpljenja s njim...
ultima_palabra

#6884 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

Korisnicko ime wrote:
ultima_palabra wrote:Ja bih rekao da je tu Klinsmann bio šminka, a Jogi radio sav posao... Grinsi-Klinsi u Bayernu nije znao je li pošao ili došao.
Ima i tu malo istine. Ali je cinjenica da Bayern nije imao strpljenja s njim...
Takav je to klub... jbg ako hodaš sa Megan Fox znaš da svakog dana možeš biti nogiran, ali opet se ne buniš :-D
Bosanski_kralj

#6885 Re: English Premier League

Post by Bosanski_kralj »

just principe wrote:¨¨

Nego, RvP-u potrebno jos 7 golova da pretekne Cristianov rekord od 31 gola u sezoni..

Toliko čitava ekipa Arsenala neće zabiti do kraja prvenstva. :oops:

:D
Chuckie

#6886 Re: English Premier League

Post by Chuckie »

Bosanski_kralj wrote:Toliko čitava ekipa Arsenala neće zabiti do kraja prvenstva. :oops: :D
:lol:
BHF_Manijak

#6887 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

just principe wrote:¨¨

Jesi ti fakat ozbiljan sa ovim??? :shock: :? :?
cyprus

#6888 Re: English Premier League

Post by cyprus »

Jeboga više Ancelotti... uzmite bilo kojeg trenera iz Serie A i dajte mu 15 godina na klupi klubova kao što su Milan, Juventus ili Chelsea... i dobićete u najgorem slučaju iste rezultate koje je i Carlo ostvario... Jedan Mancini ako nije bolji, sigurno nije ni gori od njega...
BHF_Manijak

#6889 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

cyprus wrote:Jeboga više Ancelotti... uzmite bilo kojeg trenera iz Serie A i dajte mu 15 godina na klupi klubova kao što su Milan, Juventus ili Chelsea... i dobićete u najgorem slučaju iste rezultate koje je i Carlo ostvario... Jedan Mancini ako nije bolji, sigurno nije ni gori od njega...
Ne kazem da je najjaci trener Evrope ali top je 10 sigurno!
Ok, mogo je Seriu A osvojit kao u tih 8 godina kad je htio, a sta cemo sa dvije lige prvaka? Sta cemo sa titulom EPL sa CHelseaom, FA kupom i Community schieldom i to u samo dvije nepune godine?

I jos poredit Ancelottia sa Mancinijem, mislim stvarno Cypruse! Lik je prestrasno sa Chelseom igrom, po 5-6 i cak 7 komada trpo, al' eto karina je Ancelotti, vidjet cemo sta ce sa PSG-om napravit, s njima ako ne uzme titulu Lige prvaka truba je jel tako? :zzzz:
ultima_palabra

#6890 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

Ne znam...objektivno je uvijek imao jake ekipe s kojima je uvijek bio u konkurenciji za titule. Dobar trener kad imaš dobru kreditnu karticu :-D Da će sam nešto smisliti i inovirati, teško. Milan je imao takvu ekipu da je mogao 5 puta zaredom uzeti Ligu prvaka od 2003-07.

I kao takav je klasa za Mancinija.
cyprus

#6891 Re: English Premier League

Post by cyprus »

TOP 10 u Italiji možda! Kažem svaka njemu čast za dvije titule CL, i to mu jedino mogu uzeti kao stvarni uspjeh. To što je srikto Milan da dobro funkcioniše na turnirskim takmičenjima mu je i donijelo status koji mu objektivno ne pripada - trenerske klase...

Dalje, ono što je u Chelseau uradio ne računam za veliki uspjeh... Imao je daleko najkvalitetniju ekipu u EPL, gdje bi sramotno bilo ne osvojit titulu... Već u drugoj sezoni je pokazao koliki je mediokritet i koliki je tu nedostatak vizije... Gledo sam ja većinu utakmica Chelsea između ostalog i te kada su protivnicima uvaljivali 5+ golova, ali me to nije naročito impresioniralo, jer je bar za mene tu bio očit izostanak sigurnosti i onog osjećaja da trener drži konce u svojim rukama... Doduše, možda me tu razmazio Mourinho

Kažem ja, solidan je on trener, ali da je neka klasa kakvom ga smatraju vala nije... Svaki iole pristojan terener bi ostvario (u najgorem slučaju) slične rezultate da je imao tako jake ekipe kao on...

PS Odgovorno stojim iza tvrdnje da Ancelotti nije ništa bolji od Mancinija...
belafonte

#6892 Re: English Premier League

Post by belafonte »

Evo ultima je rekao sve o Carlu...ne treba se zavaravati, on nije osvojio titulu nego je pokupio ono što je ManU ispustio i poslije ga Liverpool pogur-o, pa dan danas zbog toga Čelsi gubi tekme na Stamfordu od bagavog Liverpoola-a, nisu mogli meda dok su dva puta bili jači s Rafom a sad imaju 3-4 uzastopne pobjede tamo - slučajnost?!? I don't think so...

Što se tiče Boasa, pravi čovjek u pogrešno vrijeme nažalost, svjestan je bio pritiska, očekivanja, znao je da mora izvršiti tranziciju uz zadržavanje dobrih rezultata - nije uspio i to je to...ne znam šta se ljudi šokiraju bezveze, Andre kao čovjek od statistike zna da je najlošiji trener u Romanovoj eri, izgubio je kontrolu nad svlačionicom, sve je čisto kao suza, mislim da Roman nije nikog lakše nabio... :D
Drago mi je zbog Di Matea, ljudi ga gledaju kao trenera do kraja sezone, ali imam neki osjećaj da bi mogao isplivati, imao je sjajnu relaciju s Andreom, dijele istu filozofiju kako ekipa treba igrati, pokupio je Anreove ideje i uz svoje igračko iskustvo i privrženost klubu mogao bi napraviti krasne stvari...
BHF_Manijak

#6893 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

cyprus wrote: Dalje, ono što je u Chelseau uradio ne računam za veliki uspjeh... Imao je daleko najkvalitetniju ekipu u EPL, gdje bi sramotno bilo ne osvojit titulu... Već u drugoj sezoni je pokazao koliki je mediokritet i koliki je tu nedostatak vizije... Gledo sam ja većinu utakmica Chelsea između ostalog i te kada su protivnicima uvaljivali 5+ golova, ali me to nije naročito impresioniralo, jer je bar za mene tu bio očit izostanak sigurnosti i onog osjećaja da trener drži konce u svojim rukama... Doduše, možda me tu razmazio Mourinho

PS Odgovorno stojim iza tvrdnje da Ancelotti nije ništa bolji od Mancinija...
Kazes Mancini je bolji ili daleko bolji od njega i onda napises ovo boldirano? A to Mancini dere sve sa najjacim sastavom EPL, stotinama miliona na raspolaganju? Dere tako sto je jedva dva boda ispred nikad losijeg Uniteda. Mislim... :roll:
Sta je to Mancini uradio pa da je isti ko i on?
Better Man

#6894 Re: English Premier League

Post by Better Man »

cyprus wrote:Jeboga više Ancelotti... uzmite bilo kojeg trenera iz Serie A i dajte mu 15 godina na klupi klubova kao što su Milan, Juventus ili Chelsea... i dobićete u najgorem slučaju iste rezultate koje je i Carlo ostvario... Jedan Mancini ako nije bolji, sigurno nije ni gori od njega...

Izvini, ali Mancini je smješan trener za Ancelottia! Ancelotti je kao trener osvojio sve u klupskom nogometu!
Obuca9

#6895 Re: English Premier League

Post by Obuca9 »

Kad je neko karina od trenera, ne pomaže mu ni da vodi Real Madrid u Premijer ligi BiH. Vodio je i Ranieri godinama dobre ekipe, pa nikad ništa nije napravio. Kloc ostaje kloc.
palamuda

#6896 Re: English Premier League

Post by palamuda »

Anćeloti nije karina jer rezultati stoje iza njega ma šta ja ili bilo ko mislili o njemu. Meni lično je ne svarljiv iz 1000 razloga.
Lucas Leiva

#6897 Re: English Premier League

Post by Lucas Leiva »

Mancini je bolji trener od Ancelotija... mladji je, ima gotovo isti broj trofeja i redovno ga je uzimao u medjusobnim duelima... takodje, uvijek je sam pravio ekipu, a Anceloti je dobijao da vodi gotove timove. Uostalom, Anceloti je nogirao jednog Henrya proglasivsi ga za nedovoljno talentovanog igraca. Na Mancinijevom sistemu, uz nekoliko kozmetickih preparacija, koji je uspostavio u Interu proslavio se i Murinjo.
hau jes no

#6898 Re: English Premier League

Post by hau jes no »

anceloti je precijenjen, 1 skudeto za osam godina u milanu, 2 druga mjesta sa juventusom prije toga al ga vade 2 lige prvaka
manciniju da nije bilo povrijedjenog ibrahimovica da rijesi zadnju utakmicu protiv parme ne bi skudeta vidio i to kada nije imao konkurenciju. da ne pricam da u LP protiv liverpool nije uspio centra preci...

ancelotti > mancini
cyprus

#6899 Re: English Premier League

Post by cyprus »

Obuca9 wrote:
Kad je neko karina od trenera, ne pomaže mu ni da vodi Real Madrid u Premijer ligi BiH. Vodio je i Ranieri godinama dobre ekipe, pa nikad ništa nije napravio. Kloc ostaje kloc.
Neću reći da je Ranieri bolji trener, jer nema objektivnih rezultata koji bi to potvrdili, ali mi je u svakom slučaju ostao u boljem sjećanju nego Ancelotti... On je postavio vrlo solidne temelje Mourinhu da napravi jedan od najmoćnijih timova ikad, dok je Carlo samo koristio Mourinhovu zaostavšinu... A i nije baš da je Ranieri imao toliko jake timove kao Ancelotti...
Baudelaire

#6900 Re: English Premier League

Post by Baudelaire »

Daj ba Kipranine, pa ti samo iz svoje perspektive gledaš. Brate, vidi Ranierija šta radi sad, ovo normalna osoba ne bi radila. On je dno dna u trenerskom poslu, glavu smijem istog ovog momenta na panj staviti da je za njeg Ibraković izmislio fudbal.
Post Reply