JesteTheWatcher wrote:na digitaliiVar wrote:Sad sam pregledao test kanale i evo sta sam nasao: Pink2, Pink 3, PinkFilm, Pink Movies, Pink Premium,Pink Music, Pinkids,Pink Reality
8 Test kanala za Pink i jedan za Bostel
Moderator: anex
JesteTheWatcher wrote:na digitaliiVar wrote:Sad sam pregledao test kanale i evo sta sam nasao: Pink2, Pink 3, PinkFilm, Pink Movies, Pink Premium,Pink Music, Pinkids,Pink Reality
uglavnomja wrote:gdje je nestao csb reality
Ovo znaci da trenutno na degitalnoj mogu imati maksimalno 160 kanala? Ovo pitam, jer onda znaci da nece sve pink kanale ubaciti (istina, meni i ne trebaju, ali od 60 sam vidio dosta koji me zanimaju, pa bih volio da te sve ubace).AdrianMole wrote: Sve skupa ima 100 kanala(frekvencija) za analogiju,digitalu i i internet.Analogija sada zauzima 64 kanala,a digitala 20 kanala(frekvencija sa maksimalno 8 tv kanala ).Tu je još par kanala za net.Par je i zaštićenih ili neupotrebljivih kanala,te je preostalo maksimalno 10 kanala za preostale digitalne kanale.Ako bude najezda pinkova,to se lagano može popuniti...
Mnogo je lakše dakako ako si IPTV provajder.Onda teoretski možeš imati beskonačno kanala...
tuitamo wrote:Iako nisam pristalica izbacivanja stranih kanala ovo podržavam, kakav arte, tve i te pm
AdrianMole wrote: Mislim kako je jedino donekle problematično izbacivanje CBS Reality,ali riječ je o jednom od najskupljih programa(ne znam zašto??) čija gledanost sigurno nije velika.
Pa mogu li frekfencije iz analogne, prebaciti u digitalnu i tako povecati kapacitet?AdrianMole wrote: Mislim kako je jedino donekle problematično izbacivanje CBS Reality,ali riječ je o jednom od najskupljih programa(ne znam zašto??) čija gledanost sigurno nije velika.Svi programi ostaju na digitali.Ovo je sve od Pinka na analogiji,a na digitali će biti mnogo,mnogo više.Neki tv pretraživači imaju 120 kanala,ali tu ima i preklapanja frekvencija ,a neke frekvencije su neiskoristive (radio ,jak signal analogne televizije).Na digitali se na postojećim frekvencijama ne može ubaciti 160 kanala , jer HDTV kanali zauzimaju puno više prostora,te se njih može ubaciti 4-5 po frekvenciji,a da se ne gubi na kvalitetu.Sigurno će biti i novih frekvencija za Pinkove,jer još ima slobodnog prostora.Problem će biti ako ŽM ostvari ono obećanje o 100 kanala,pošto toliko mjesta teško da ima.
Pink2-kolažni tip kanala
Pink3-info kanal+domaće serije
Pink Movies-strani filmovi
Pink Premium-noviji strani filmovi
Pink Music-domaća pop muzika
Pink Film-domaći filmovi
Pink Kids-dječiji sinhronizirani program
Ovo bi bio problem, da su svi karaktera kao onaj BiH i reality, ali posto ipak nije slucaj, ovo ne smije biti problem. Da se ovi Movies, Premium, Kids zovu samo nekim drugim imenom, recimo Fox, pozdravilo bi se, iako se radi o istim programima.kisni indijanac wrote:jebo ih pink, sad imamo pink kablovsku, a ne hs
Naravno da se mogu frekvencije iz analogije iskoristiti,ali nisam siguran kako analogija neće ostati još 4-5 godina.EU izbacuje analogni signal 2015.god, ali to se odnosno na zemaljsko emitiranje,a nema veze sa kablovskim operaterima.Puno ljudi još koristi i stare televizore i analogiju(pogotovo u BiH) i to se neće tek tako rješiti.Ne mogu se igrati sa kanalima iz analogije ,jer postoje ugovori sa kućama,a ipak je još uvijek daleko više korisnika analogije nego digitale.Pošto su naknade po korisniku nije svejedno da li dobijate naknadu za 50000 korisnika analogije ili 15.000 korisnika digitale.Ovi izbačeni kanali su lokalni,besplatni (uz ugovor) ili regulisani grupnim ugovorom AKOP-a sa AGRICOA-om (za članice EBU-a).Mislim kako su tek sada korisnici analogije dobili adekvatnu nadoknadu za nedavno poskupljenje,jer su oni ipak to najviše osjetili.Realno,mislim kako će analogija u narednom periodu vjerojatno imati isključivo domaće,te titlovane ili sinkronizirane programe uz poneki strani program (ne više od 5-6).The Realist wrote:
Pa mogu li frekfencije iz analogne, prebaciti u digitalnu i tako povecati kapacitet?
Ovo pitam, jer sigurno ce nekada analogna izletjeti iz upotrebe, a i ovako mogu smanjiti broj kanala tu, tako da neke manje gledane kanale izbace, a ubace jace kanale (izbace recimo 4 manje gledana kanala, a ubace 2 vise gledana i ovdje oslobode mjesta za 8-16 kanala, u zavisnosti od kvaliteta HD, ili ne).
Nego, posto si ti jedan od najvecih kriticara anlogne HS-ove (vecim dijelom si upravu), kako ti se sada cini ponuda?
Ma ko to gleda mtv igman, pa to ne gledaju ni ti sto pustaju taj kanal, a o onome arapskom sa dva maca da ne pricam jos uz to sve kvaliteta slike ko iz prahistorije na RAIu i TVE bar imas normalnu sliku pa onako lijepo je preci preko njih kad saltas. Kreteni iz HS-a pored radio bira i igmana nema potrebe da izbacuju cbs...patakdaca wrote:popokatepetl_com wrote:Fakat sto ne izbace ova sranja od kanala mtv igman, radio bir ko to gleda?
vise ljudi gleda ta dva kanala nego arte RAI i TVe
Kemal Malovčić wrote:Kakvih je treba bilo na RAI i TVE, one bule sa Igmana i Sahara ko šišmiši pored njih, vidi se da nisi tačan.
Ne znaš nijansirati, desničaru jedan.patakdaca wrote:imas za to i redtubeKemal Malovčić wrote:Kakvih je treba bilo na RAI i TVE, one bule sa Igmana i Sahara ko šišmiši pored njih, vidi se da nisi tačan.![]()
libo me za te kanale, koje imam, a klincu ne sluze, svakako su bili u zoni koju ne pipkam, ali mi smeta sto su ukinuli ono sto volim da gledam, konkretno cbspatakdaca wrote:
Evo ja cu ti reci da je meni drago i bar jos 50.000 korisnika sto je izbacen RAI i TVe. mtv igman i radio bir su jedina dva kanala sa islamskom tematikom, iako nisam neki vjernik rado poslusam ilahije i poucne emisije na oba kanala, ionako nikad otkako imam kablovsku se nisam zadrzao duze od 5s ni na RAI ni na TVE. Al očito ovdje nekome smeta sto su ta dva kanala iskljucivo islamskog karaktera, pa se potencira njihovo izbacivanje, navodeći kao razlog smeće od kanala.
Kome smetaju ova dva kanala imaju veliki izbor operatora danas, od total tv-a, telemacha OPEN iptv-a .... ili jos jednostavnije, izbrisete kanal sa svog tv-a i ne gledate ih.
Pozdrav.
Nisam ni mislio da će ih sve izbaciti, ali će vjerovatno morati smanjiti, pogotovo ako PINK stvarno da 100 kanala, a BHT ih recimo sve uvede. Morat će onda i oni većinu uvesti i za to im treba prostor.AdrianMole wrote: Naravno da se mogu frekvencije iz analogije iskoristiti,ali nisam siguran kako analogija neće ostati još 4-5 godina.EU izbacuje analogni signal 2015.god, ali to se odnosno na zemaljsko emitiranje,a nema veze sa kablovskim operaterima.Puno ljudi još koristi i stare televizore i analogiju(pogotovo u BiH) i to se neće tek tako rješiti.Ne mogu se igrati sa kanalima iz analogije ,jer postoje ugovori sa kućama,a ipak je još uvijek daleko više korisnika analogije nego digitale.Pošto su naknade po korisniku nije svejedno da li dobijate naknadu za 50000 korisnika analogije ili 15.000 korisnika digitale.Ovi izbačeni kanali su lokalni,besplatni (uz ugovor) ili regulisani grupnim ugovorom AKOP-a sa AGRICOA-om (za članice EBU-a).Mislim kako su tek sada korisnici analogije dobili adekvatnu nadoknadu za nedavno poskupljenje,jer su oni ipak to najviše osjetili.Realno,mislim kako će analogija u narednom periodu vjerojatno imati isključivo domaće,te titlovane ili sinkronizirane programe uz poneki strani program (ne više od 5-6).
P.S.Znam kako ima domaćih krš kanala koje većina korisnika foruma ne može ni smisliti,ali ne mogu se baš tako ni oni izbaciti iz sheme.Znam osobno kako je HS -a televizija OSM tužila RAK-u i lokalnom sudu(??!!!) zato što ih dugo nisu uvrstili u ponudu.Onda je slijedio izričiti nalog RAK-a kako OSM mora biti u shemi.
Korisnici SAMO analogne moraju ove stvari prihvatiti. Na analognoj će uvijek vagati koji kanal se najmanje gleda, a da je najskuplji (tj. gledanost/cijenu će uzimati u obzir) i taj će letjeti napolje, jer moraju tako raditi.uglavnomja wrote: libo me za te kanale, koje imam, a klincu ne sluze, svakako su bili u zoni koju ne pipkam, ali mi smeta sto su ukinuli ono sto volim da gledam, konkretno cbs
Hvala na jošO'zone wrote:NOVI PINK KANALI U ANALOGNOJ PROGRAMSKOJ ŠEMI
Poštovani korisnici,
obavještavamo Vas da će 07.05.2013. godine, tj. danas, u analognoj programskoj šemi doći do izmjena i da ćete moći uživati uz nove PINK programe: PINK 2, PINK 3, PINK Movies i PINK Premium.
Navedeni programi će biti dostupni na sljedećim kanalima:
- PINK 2 CH 27 519.25 MHz (umjesto Arte TV),
- PINK 3 CH 33 567.25 MHz (umjesto Fashion TV),
- PINK Movies CH 49 695.25 MHz (umjesto RAI UNO),
- PINK Premium CH 51 711.25 MHz (umjesto TVE).
Kanali Arte, Fashion, Rai Uno i TVE ostaju u redovnoj digitalnoj programskoj šemi.
USKORO JOŠ MNOGO PINK KANALA U PONUDI !!!
Lijep pozdrav,
Vaša kablovska televizija
Ali 5 od ovih kanala nikakve veze nemaju sa ovim što si navela, a ne znam kakva su ova dva preostala.tvsabina wrote:
Hvala na još
- farme
- grandova
- sve za ljubav
- trenutaka istine
- bračnih sudija
- ace lukasa i sličnih gluposti
nedostaje nam toga - mnogo.
DA SMETA ime , ne zato što je srbijanska televizija već zato jer je SINONIM za neukus i kič...
Naravno , kao ni brend pod kojim se prikazuje sva ta "sila" kvaliteta....The Realist wrote:Ali 5 od ovih kanala nikakve veze nemaju sa ovim što si navela.tvsabina wrote:
Hvala na još
- farme
- grandova
- sve za ljubav
- trenutaka istine
- bračnih sudija
DA SMETA ime , ne zato što je srbijanska televizija već zato jer je SINONIM za neukus i kič...
iskljuci kablovsku i rahat sitvsabina wrote:Hvala na jošO'zone wrote:NOVI PINK KANALI U ANALOGNOJ PROGRAMSKOJ ŠEMI
Poštovani korisnici,
obavještavamo Vas da će 07.05.2013. godine, tj. danas, u analognoj programskoj šemi doći do izmjena i da ćete moći uživati uz nove PINK programe: PINK 2, PINK 3, PINK Movies i PINK Premium.
Navedeni programi će biti dostupni na sljedećim kanalima:
- PINK 2 CH 27 519.25 MHz (umjesto Arte TV),
- PINK 3 CH 33 567.25 MHz (umjesto Fashion TV),
- PINK Movies CH 49 695.25 MHz (umjesto RAI UNO),
- PINK Premium CH 51 711.25 MHz (umjesto TVE).
Kanali Arte, Fashion, Rai Uno i TVE ostaju u redovnoj digitalnoj programskoj šemi.
USKORO JOŠ MNOGO PINK KANALA U PONUDI !!!
Lijep pozdrav,
Vaša kablovska televizija
- farme
- grandova
- sve za ljubav
- trenutaka istine
- bračnih sudija
Šta mene briga za brand, tj. zašto bi trebalo biti!?tvsabina wrote: Naravno , kao ni brend pod kojim se prikazuje sva ta "sila" kvaliteta....