HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
iVar

#6876 Re: HS kablovska

Post by iVar »

TheWatcher wrote:
iVar wrote:Sad sam pregledao test kanale i evo sta sam nasao: Pink2, Pink 3, PinkFilm, Pink Movies, Pink Premium,Pink Music, Pinkids,Pink Reality :)
na digitali :?:
Jeste :)

8 Test kanala za Pink i jedan za Bostel :-D
popokatepetl_com

#6877 Re: HS kablovska

Post by popokatepetl_com »

Fakat sto ne izbace ova sranja od kanala mtv igman, radio bir ko to gleda?
uglavnomja

#6878 Re: HS kablovska

Post by uglavnomja »

uglavnomja wrote:gdje je nestao csb reality :-?
:?:

ima li neko ili je do mene?
The Realist

#6879 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

AdrianMole wrote: Sve skupa ima 100 kanala(frekvencija) za analogiju,digitalu i i internet.Analogija sada zauzima 64 kanala,a digitala 20 kanala(frekvencija sa maksimalno 8 tv kanala ).Tu je još par kanala za net.Par je i zaštićenih ili neupotrebljivih kanala,te je preostalo maksimalno 10 kanala za preostale digitalne kanale.Ako bude najezda pinkova,to se lagano može popuniti...
Mnogo je lakše dakako ako si IPTV provajder.Onda teoretski možeš imati beskonačno kanala...
Ovo znaci da trenutno na degitalnoj mogu imati maksimalno 160 kanala? Ovo pitam, jer onda znaci da nece sve pink kanale ubaciti (istina, meni i ne trebaju, ali od 60 sam vidio dosta koji me zanimaju, pa bih volio da te sve ubace).

A mogu li oni izbacivanjem frekfencija sa analogne, povecavati broj kanala na digitalnoj (8 po frekfenciji).

Sto se tice ovih promjena na analognoj, to im je dobar potez, pogotovo sto su ubacili i Premium u analognu. Za Pink 2 i 3 ne znam kakvi su, pa ni za Music, ne znam sta pusta, ali Movies i Premium su dobri i bilo bi dobro da su barem jos jedan filmski ima ubacili (Action, ili Family - cak i bolje), ali i ovako ce definitivno popraviti analognu semu.
kremali

#6880 Re: HS kablovska

Post by kremali »

tuitamo wrote:Iako nisam pristalica izbacivanja stranih kanala ovo podržavam, kakav arte, tve i te pm :lol:

Jesi ti svjestan koliko obi kanali znace za ucenje stranih jezika??U svakoj skoli stranih jezika obavezno preporucuju gledanj kanala na tom jeziku jer se tako moze dosta toga nauciti...
Glupom Bosnji najbitnije da ima Pin, jebo TV5
Neradnik

#6881 Re: HS kablovska

Post by Neradnik »

prekidaju li vama na digitalnoj ovi pinkovi.kod mene malo radi i odjednom slab signal pise i nestane slike
AdrianMole

#6882 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Ubačeno je 7 Pinkovih kanala na analogiju:
- PINK 2 CH 27 519.25 MHz (umjesto Arte TV),
- PINK 3 CH 48 687.25 MHz (umjesto TV IS),
- PINK Movies CH 49 695.25 MHz (umjesto RAI UNO),
- PINK Premium CH 51 711.25 MHz (umjesto TVE),
- PINK Music CH 33 567.25 MHz (umjesto Fashion TV),
- PINK Film CH 30 543.25 MHz (umjesto CBS Reality),
- PINK Kids CH 53 727.25 MHz (umjesto TV Makedonija).
Mislim kako je jedino donekle problematično izbacivanje CBS Reality,ali riječ je o jednom od najskupljih programa(ne znam zašto??) čija gledanost sigurno nije velika.Svi programi ostaju na digitali.Ovo je sve od Pinka na analogiji,a na digitali će biti mnogo,mnogo više.Neki tv pretraživači imaju 120 kanala,ali tu ima i preklapanja frekvencija ,a neke frekvencije su neiskoristive (radio ,jak signal analogne televizije).Na digitali se na postojećim frekvencijama ne može ubaciti 160 kanala , jer HDTV kanali zauzimaju puno više prostora,te se njih može ubaciti 4-5 po frekvenciji,a da se ne gubi na kvalitetu.Sigurno će biti i novih frekvencija za Pinkove,jer još ima slobodnog prostora.Problem će biti ako ŽM ostvari ono obećanje o 100 kanala,pošto toliko mjesta teško da ima.

Pink2-kolažni tip kanala
Pink3-info kanal+domaće serije
Pink Movies-strani filmovi
Pink Premium-noviji strani filmovi
Pink Music-domaća pop muzika
Pink Film-domaći filmovi
Pink Kids-dječiji sinhronizirani program
uglavnomja

#6883 Re: HS kablovska

Post by uglavnomja »

AdrianMole wrote: Mislim kako je jedino donekle problematično izbacivanje CBS Reality,ali riječ je o jednom od najskupljih programa(ne znam zašto??) čija gledanost sigurno nije velika.
:roll: :roll:

:nevjerujem: :zid:

neka se gledaju behari i bn-ovi i prozibeni i dm-ovi i milion pinkova i slonovi i kissovi i slovenacki i arapski programi...

genijalan potez kap klap cestitam :roll:
kisni indijanac

#6884 Re: HS kablovska

Post by kisni indijanac »

jebo ih pink, sad imamo pink kablovsku, a ne hs
Adriatic

#6885 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

Stvarno, kome sluze ovi arapski kanali?
Enese, pa ne gledaš ih ni ti.
The Realist

#6886 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

AdrianMole wrote: Mislim kako je jedino donekle problematično izbacivanje CBS Reality,ali riječ je o jednom od najskupljih programa(ne znam zašto??) čija gledanost sigurno nije velika.Svi programi ostaju na digitali.Ovo je sve od Pinka na analogiji,a na digitali će biti mnogo,mnogo više.Neki tv pretraživači imaju 120 kanala,ali tu ima i preklapanja frekvencija ,a neke frekvencije su neiskoristive (radio ,jak signal analogne televizije).Na digitali se na postojećim frekvencijama ne može ubaciti 160 kanala , jer HDTV kanali zauzimaju puno više prostora,te se njih može ubaciti 4-5 po frekvenciji,a da se ne gubi na kvalitetu.Sigurno će biti i novih frekvencija za Pinkove,jer još ima slobodnog prostora.Problem će biti ako ŽM ostvari ono obećanje o 100 kanala,pošto toliko mjesta teško da ima.

Pink2-kolažni tip kanala
Pink3-info kanal+domaće serije
Pink Movies-strani filmovi
Pink Premium-noviji strani filmovi
Pink Music-domaća pop muzika
Pink Film-domaći filmovi
Pink Kids-dječiji sinhronizirani program
Pa mogu li frekfencije iz analogne, prebaciti u digitalnu i tako povecati kapacitet?

Ovo pitam, jer sigurno ce nekada analogna izletjeti iz upotrebe, a i ovako mogu smanjiti broj kanala tu, tako da neke manje gledane kanale izbace, a ubace jace kanale (izbace recimo 4 manje gledana kanala, a ubace 2 vise gledana i ovdje oslobode mjesta za 8-16 kanala, u zavisnosti od kvaliteta HD, ili ne).

Nego, posto si ti jedan od najvecih kriticara anlogne HS-ove (vecim dijelom si upravu), kako ti se sada cini ponuda?
kisni indijanac wrote:jebo ih pink, sad imamo pink kablovsku, a ne hs
Ovo bi bio problem, da su svi karaktera kao onaj BiH i reality, ali posto ipak nije slucaj, ovo ne smije biti problem. Da se ovi Movies, Premium, Kids zovu samo nekim drugim imenom, recimo Fox, pozdravilo bi se, iako se radi o istim programima.
AdrianMole

#6887 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

The Realist wrote:
Pa mogu li frekfencije iz analogne, prebaciti u digitalnu i tako povecati kapacitet?

Ovo pitam, jer sigurno ce nekada analogna izletjeti iz upotrebe, a i ovako mogu smanjiti broj kanala tu, tako da neke manje gledane kanale izbace, a ubace jace kanale (izbace recimo 4 manje gledana kanala, a ubace 2 vise gledana i ovdje oslobode mjesta za 8-16 kanala, u zavisnosti od kvaliteta HD, ili ne).

Nego, posto si ti jedan od najvecih kriticara anlogne HS-ove (vecim dijelom si upravu), kako ti se sada cini ponuda?
Naravno da se mogu frekvencije iz analogije iskoristiti,ali nisam siguran kako analogija neće ostati još 4-5 godina.EU izbacuje analogni signal 2015.god, ali to se odnosno na zemaljsko emitiranje,a nema veze sa kablovskim operaterima.Puno ljudi još koristi i stare televizore i analogiju(pogotovo u BiH) i to se neće tek tako rješiti.Ne mogu se igrati sa kanalima iz analogije ,jer postoje ugovori sa kućama,a ipak je još uvijek daleko više korisnika analogije nego digitale.Pošto su naknade po korisniku nije svejedno da li dobijate naknadu za 50000 korisnika analogije ili 15.000 korisnika digitale.Ovi izbačeni kanali su lokalni,besplatni (uz ugovor) ili regulisani grupnim ugovorom AKOP-a sa AGRICOA-om (za članice EBU-a).Mislim kako su tek sada korisnici analogije dobili adekvatnu nadoknadu za nedavno poskupljenje,jer su oni ipak to najviše osjetili.Realno,mislim kako će analogija u narednom periodu vjerojatno imati isključivo domaće,te titlovane ili sinkronizirane programe uz poneki strani program (ne više od 5-6).

P.S.Znam kako ima domaćih krš kanala koje većina korisnika foruma ne može ni smisliti,ali ne mogu se baš tako ni oni izbaciti iz sheme.Znam osobno kako je HS -a televizija OSM tužila RAK-u i lokalnom sudu(??!!!) zato što ih dugo nisu uvrstili u ponudu.Onda je slijedio izričiti nalog RAK-a kako OSM mora biti u shemi.
popokatepetl_com

#6888 Re: HS kablovska

Post by popokatepetl_com »

patakdaca wrote:
popokatepetl_com wrote:Fakat sto ne izbace ova sranja od kanala mtv igman, radio bir ko to gleda?

vise ljudi gleda ta dva kanala nego arte RAI i TVe
Ma ko to gleda mtv igman, pa to ne gledaju ni ti sto pustaju taj kanal, a o onome arapskom sa dva maca da ne pricam jos uz to sve kvaliteta slike ko iz prahistorije na RAIu i TVE bar imas normalnu sliku pa onako lijepo je preci preko njih kad saltas. Kreteni iz HS-a pored radio bira i igmana nema potrebe da izbacuju cbs...
Kemal Malovčić

#6889 Re: HS kablovska

Post by Kemal Malovčić »

Kakvih je treba bilo na RAI i TVE, one bule sa Igmana i Sahara ko šišmiši pored njih, vidi se da nisi tačan.
caros

#6890 Re: HS kablovska

Post by caros »

Kemal Malovčić wrote:Kakvih je treba bilo na RAI i TVE, one bule sa Igmana i Sahara ko šišmiši pored njih, vidi se da nisi tačan.
:thumbup: :bih:
Kemal Malovčić

#6891 Re: HS kablovska

Post by Kemal Malovčić »

patakdaca wrote:
Kemal Malovčić wrote:Kakvih je treba bilo na RAI i TVE, one bule sa Igmana i Sahara ko šišmiši pored njih, vidi se da nisi tačan.
imas za to i redtube :P :lol:
Ne znaš nijansirati, desničaru jedan. :mrgreen:
uglavnomja

#6892 Re: HS kablovska

Post by uglavnomja »

patakdaca wrote:
Evo ja cu ti reci da je meni drago i bar jos 50.000 korisnika sto je izbacen RAI i TVe. mtv igman i radio bir su jedina dva kanala sa islamskom tematikom, iako nisam neki vjernik rado poslusam ilahije i poucne emisije na oba kanala, ionako nikad otkako imam kablovsku se nisam zadrzao duze od 5s ni na RAI ni na TVE. Al očito ovdje nekome smeta sto su ta dva kanala iskljucivo islamskog karaktera, pa se potencira njihovo izbacivanje, navodeći kao razlog smeće od kanala.

Kome smetaju ova dva kanala imaju veliki izbor operatora danas, od total tv-a, telemacha OPEN iptv-a .... ili jos jednostavnije, izbrisete kanal sa svog tv-a i ne gledate ih.

Pozdrav.
libo me za te kanale, koje imam, a klincu ne sluze, svakako su bili u zoni koju ne pipkam, ali mi smeta sto su ukinuli ono sto volim da gledam, konkretno cbs :twisted:
The Realist

#6893 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

AdrianMole wrote: Naravno da se mogu frekvencije iz analogije iskoristiti,ali nisam siguran kako analogija neće ostati još 4-5 godina.EU izbacuje analogni signal 2015.god, ali to se odnosno na zemaljsko emitiranje,a nema veze sa kablovskim operaterima.Puno ljudi još koristi i stare televizore i analogiju(pogotovo u BiH) i to se neće tek tako rješiti.Ne mogu se igrati sa kanalima iz analogije ,jer postoje ugovori sa kućama,a ipak je još uvijek daleko više korisnika analogije nego digitale.Pošto su naknade po korisniku nije svejedno da li dobijate naknadu za 50000 korisnika analogije ili 15.000 korisnika digitale.Ovi izbačeni kanali su lokalni,besplatni (uz ugovor) ili regulisani grupnim ugovorom AKOP-a sa AGRICOA-om (za članice EBU-a).Mislim kako su tek sada korisnici analogije dobili adekvatnu nadoknadu za nedavno poskupljenje,jer su oni ipak to najviše osjetili.Realno,mislim kako će analogija u narednom periodu vjerojatno imati isključivo domaće,te titlovane ili sinkronizirane programe uz poneki strani program (ne više od 5-6).

P.S.Znam kako ima domaćih krš kanala koje većina korisnika foruma ne može ni smisliti,ali ne mogu se baš tako ni oni izbaciti iz sheme.Znam osobno kako je HS -a televizija OSM tužila RAK-u i lokalnom sudu(??!!!) zato što ih dugo nisu uvrstili u ponudu.Onda je slijedio izričiti nalog RAK-a kako OSM mora biti u shemi.
Nisam ni mislio da će ih sve izbaciti, ali će vjerovatno morati smanjiti, pogotovo ako PINK stvarno da 100 kanala, a BHT ih recimo sve uvede. Morat će onda i oni većinu uvesti i za to im treba prostor.

Samo trebaju to pametno uraditi. Ovaj puta su dosta dobro uradili sa izmjenom kanala i vidim da se malo korisnika žali.

Nego, mogu li oni još frekfencija zakupiti, ili kako to ide?
The Realist

#6894 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

uglavnomja wrote: libo me za te kanale, koje imam, a klincu ne sluze, svakako su bili u zoni koju ne pipkam, ali mi smeta sto su ukinuli ono sto volim da gledam, konkretno cbs :twisted:
Korisnici SAMO analogne moraju ove stvari prihvatiti. Na analognoj će uvijek vagati koji kanal se najmanje gleda, a da je najskuplji (tj. gledanost/cijenu će uzimati u obzir) i taj će letjeti napolje, jer moraju tako raditi.

Ko hoće više da gleda, neka i digitalnu uvede.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#6895 Re: HS kablovska

Post by sabina1 »

O'zone wrote:
NOVI PINK KANALI U ANALOGNOJ PROGRAMSKOJ ŠEMI

Poštovani korisnici,

obavještavamo Vas da će 07.05.2013. godine, tj. danas, u analognoj programskoj šemi doći do izmjena i da ćete moći uživati uz nove PINK programe: PINK 2, PINK 3, PINK Movies i PINK Premium.

Navedeni programi će biti dostupni na sljedećim kanalima:
- PINK 3 CH 33 567.25 MHz (umjesto Fashion TV),
- PINK Premium CH 51 711.25 MHz (umjesto TVE).

Kanali Arte, Fashion, Rai Uno i TVE ostaju u redovnoj digitalnoj programskoj šemi.

USKORO JOŠ MNOGO PINK KANALA U PONUDI !!!

Lijep pozdrav,
Vaša kablovska televizija
Hvala na još
- farme
- grandova
- sve za ljubav
- trenutaka istine
- bračnih sudija
- ace lukasa i sličnih gluposti

nedostaje nam toga - mnogo.

DA SMETA ime , ne zato što je srbijanska televizija već zato jer je SINONIM za neukus i kič...
The Realist

#6896 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

tvsabina wrote:
Hvala na još
- farme
- grandova
- sve za ljubav
- trenutaka istine
- bračnih sudija

DA SMETA ime , ne zato što je srbijanska televizija već zato jer je SINONIM za neukus i kič...
Ali 5 od ovih kanala nikakve veze nemaju sa ovim što si navela, a ne znam kakva su ova dva preostala.
Last edited by The Realist on 07/05/2013 22:32, edited 1 time in total.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#6897 Re: HS kablovska

Post by sabina1 »

The Realist wrote:
tvsabina wrote:
Hvala na još
- farme
- grandova
- sve za ljubav
- trenutaka istine
- bračnih sudija

Ali 5 od ovih kanala nikakve veze nemaju sa ovim što si navela.
Naravno , kao ni brend pod kojim se prikazuje sva ta "sila" kvaliteta.... :roll:
TheWatcher

#6898 Re: HS kablovska

Post by TheWatcher »

tvsabina wrote:
O'zone wrote:
NOVI PINK KANALI U ANALOGNOJ PROGRAMSKOJ ŠEMI

Poštovani korisnici,

obavještavamo Vas da će 07.05.2013. godine, tj. danas, u analognoj programskoj šemi doći do izmjena i da ćete moći uživati uz nove PINK programe: PINK 2, PINK 3, PINK Movies i PINK Premium.

Navedeni programi će biti dostupni na sljedećim kanalima:
- PINK 3 CH 33 567.25 MHz (umjesto Fashion TV),
- PINK Premium CH 51 711.25 MHz (umjesto TVE).

Kanali Arte, Fashion, Rai Uno i TVE ostaju u redovnoj digitalnoj programskoj šemi.

USKORO JOŠ MNOGO PINK KANALA U PONUDI !!!

Lijep pozdrav,
Vaša kablovska televizija
Hvala na još
- farme
- grandova
- sve za ljubav
- trenutaka istine
- bračnih sudija

iskljuci kablovsku i rahat si :lol: imas drzavnu tv i uzivaj :D
The Realist

#6899 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

tvsabina wrote: Naravno , kao ni brend pod kojim se prikazuje sva ta "sila" kvaliteta.... :roll:
Šta mene briga za brand, tj. zašto bi trebalo biti!?

Ja imam običaj da sortiram kanale sve (domaći, pa filmski, dokumentarci, muzički, dječiji, sportski, strani "ne vijesti", vijesti, ostalo....) i PinkBiH mi se nalazi negdje kod ostalih, ne znam tačno koji broj, jer ga NIKADA ne gledam.

Ali ovi kanali koje uvode su dobri. Eto, sinonim su za kič, ali sada će dobiti i malo drugačiju etiketu. Ne vidim razlog da mi smeta nešto što definitivno popravlja kvalitet programa, a mene još me ništa ne košta. Ono što ne budem htio od novih kanala, samo ću izbrisati.
Last edited by The Realist on 07/05/2013 22:42, edited 1 time in total.
Kemal Malovčić

#6900 Re: HS kablovska

Post by Kemal Malovčić »

UHLJUPI JEDNI MUTAVI, NE DIRAJTE ARTE!
Locked