Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
BHF_Manijak

#6876 Re: Real Madrid C.F.

Post by BHF_Manijak »

Ja sam mislio da je najveci egomanijak Mourinho, ali ovaj sudija je na kvadrat jest rahmeta mi! :roll: :(
pikoi

#6877 Re: Real Madrid C.F.

Post by pikoi »

Baudelaire wrote:Griješili su i kontra Barce, tad si likovao. Isti klinac, mislim da se to sve u toku sezone niveliše.
Tako i ja kontam, tokom sezone to se manje vise nivelise. Mislim da je omjer RM-Barca sada na tabeli blizi stvarnosti nego ranije (tu su negjde u 5-6 "deka" :) tj poena -- Real trenutno u zasluzenoj prednosti).
5 0 5

#6878 Re: Real Madrid C.F.

Post by 5 0 5 »

dobro su se nasli
kory_galaktikos

#6879 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory_galaktikos »

505sCrtom wrote:
kory_galaktikos wrote:GUTI : "Ako Barcelona toliko ocajno zeli La Ligu mi cemo im je dati .. Mi smo veliki dzentlmeni , ali je nekulturno krasti "
gospodin covjek...HALLA MADRID
cuj barcelona. sad je opet barcelona kriva sto oni imaju prgavu narav. treba biti veliki i prihvatiti poraz (naravno, ako si veliki). a nemaju oni sta davati barceloni. pehar je na camp nou vec 3 godine. madridjanima, i da im ga pokazes vise ga ne bi mogli ni prepoznati.
hahhahahahah ma daj ba,ja sam uvijek cestitao navijacima barse kad za to ima razloga..al ovo sinoc hoces rec da je sve bilo regularno??hoces rec da sudije nisu nastetile realu?? onda ja fakat necu vise sa tobom diskutovati izvini molim te..a svi znamo cak sam i gledo slike sa sastanka rosella i predsjednika spanskog saveza prije oko 20 dana...nisu sigurno pricali o nasim borcima sto strajkuju
Baudelaire

#6880 Re: Real Madrid C.F.

Post by Baudelaire »

pikoi wrote:
Baudelaire wrote:Griješili su i kontra Barce, tad si likovao. Isti klinac, mislim da se to sve u toku sezone niveliše.
Tako i ja kontam, tokom sezone to se manje vise nivelise. Mislim da je omjer RM-Barca sada na tabeli blizi stvarnosti nego ranije (tu su negjde u 5-6 "deka" :) tj poena -- Real trenutno u zasluzenoj prednosti).
Ma ja, pa imali su onu seriju grešaka kontra Barcelone. Inače, ne volim kad se bilo ko žali na sudije, jer kao što vidimo, oštete i jedne i druge često tokom sezone.
5 0 5

#6881 Re: Real Madrid C.F.

Post by 5 0 5 »

kory_galaktikos wrote: hahhahahahah ma daj ba,ja sam uvijek cestitao navijacima barse kad za to ima razloga..al ovo sinoc, hoces rec da je sve bilo regularno??hoces rec da sudije nisu nastetile realu?? onda ja fakat necu vise sa tobom diskutovati izvini molim te..a svi znamo cak sam i gledo slike sa sastanka rosella i predsjednika spanskog saveza prije oko 20 dana...nisu sigurno pricali o nasim borcima sto strajkuju
nisam tebe komentarisao nego gutija. a o jucerasnjem sudjenju sam vec rekao sta mislim sinoc tako da se necu ponavljati. a ako ti stvarno mislis da rosell ima veze sa utakmicom sinoc, onda stvarno.
barcelona nema nikakvu zaslugu oko bilo cega sto se desilo sinoc. a mourinho je sam kriv sto provocira sudije, vec drugu godinu. sam si je pomjerio ljestvicu na drugi nivo i sad kosi zetvu koju je posijao.
usput, ne mislim da su sudije nastetile madridu, nego su si sami nastetili svojim prgavim i arogantnim ponasanjem. jedino mi je ozilov karton sumnjiv, no ne znam sta mu je ovaj rekao, kao ni ti. sve ostalo je bilo manje vise na mjestu. (osim ne sviranog penala u prvom i onaj ne svirani faul za karton (na stetu vr). i jos, prvi zuti u 3' nisam vidio jer sam gledao manc-che.
a mozes cestitati barceloni na 5 zabijenih golova prekljuce. :)
kory_galaktikos

#6882 Re: Real Madrid C.F.

505sCrtom wrote:
kory_galaktikos wrote: hahhahahahah ma daj ba,ja sam uvijek cestitao navijacima barse kad za to ima razloga..al ovo sinoc, hoces rec da je sve bilo regularno??hoces rec da sudije nisu nastetile realu?? onda ja fakat necu vise sa tobom diskutovati izvini molim te..a svi znamo cak sam i gledo slike sa sastanka rosella i predsjednika spanskog saveza prije oko 20 dana...nisu sigurno pricali o nasim borcima sto strajkuju
nisam tebe komentarisao nego gutija. a o jucerasnjem sudjenju sam vec rekao sta mislim sinoc tako da se necu ponavljati. a ako ti stvarno mislis da rosell ima veze sa utakmicom sinoc, onda stvarno.
barcelona nema nikakvu zaslugu oko bilo cega sto se desilo sinoc. a mourinho je sam kriv sto provocira sudije, vec drugu godinu. sam si je pomjerio ljestvicu na drugi nivo i sad kosi zetvu koju je posijao.
usput, ne mislim da su sudije nastetile madridu, nego su si sami nastetili svojim prgavim i arogantnim ponasanjem. jedino mi je ozilov karton sumnjiv, no ne znam sta mu je ovaj rekao, kao ni ti. sve ostalo je bilo manje vise na mjestu. (osim ne sviranog penala u prvom i onaj ne svirani faul za karton (na stetu vr). i jos, prvi zuti u 3' nisam vidio jer sam gledao manc-che.
a mozes cestitati barceloni na 5 zabijenih golova prekljuce. :)
sudija je sam rekao da mu ozil nije nista rekao ;)) a ovo ostalo ok kontam te ti si navijac barse nemozes reci da oni namjestaju al objektivna raja je sve vidjela,tako da uzivaj ti meni zaista..pozz i da evo cestitam na golovima...sportski pozz :bih:
5 0 5

#6883 Re: Real Madrid C.F.

Post by 5 0 5 »

kory_galaktikos wrote: sudija je sam rekao da mu ozil nije nista rekao ;)) a ovo ostalo ok kontam te ti si navijac barse nemozes reci da oni namjestaju al objektivna raja je sve vidjela,tako da uzivaj ti meni zaista..pozz i da evo cestitam na golovima...sportski pozz :bih:
objektivna raja? znaci nisi citao zadnjih desetak stranica. eto, neka je rosell namijestio igraca villarreala da ga ramos nakaci. i usput da i barci dan prije sudije ne sviraju dva penala.
nisam ti ja kriv sto si gorak jer timu za koji navijas opada forma pa pokazuju svoje proslogodisnje lice. a eto, guti je gospodin, pa ce on dati, sad kad vidi da njegov ljubavni tim ligu mozda nece moci ni osvojiti. prvo moras nesto imati da bi mogao isto dati. ma dobar je, bog mu dao zdravlje.
udrch

#6884 Re: Real Madrid C.F.

Post by udrch »

Naravno ne navijam ni za Real ni za Barsu, ali često volim njihov fudbal, trenuno doduše samo Barsin..
Ovo što danas vidimo u Madridu i što gradi Murinjo je sramota za takav klub..njegove taktike nisu za klub sa 11 titula prvaka Evrope, sa vjerovatno stotinjak raznih trofeja, najveći klub na svijetu..

Vidm da se ovdje prepucavaju navijači Reala i Barse kome su sudije više štete nanijeli u utakmicama..
Zar ne mislite da ste smiješni?
Real i Barsa, pa im sudije ne idu na ruku? - ma molim te, pa u čiju korist onda sude? - možda navode titulu Osasuni ili Rasingu, Zaragozi..

Ako sudije sviraju u nečiju korist onda su to sigurno Real i Barsa, u svakoj zemlji je to tako, za najbolje se uvijek navija..problem Reala je u tome što Barselona toliko nadmoćno drži loptu u svojim nogama, pa jako teško dolazi do situacije da sudija nešto svira protiv njih..šta će svirati kad je posjed lopte po 80% u njihovu korist..

S druge strane real igra čvrsto i riskantno, angažovano, sa puno trke, na ivici faula..to je osnovna taktika Murinja gdje god je igrao..tom taktikom je sa Interom izbacio Barsu..trka, pritisak i na ivici faula..i naravno da mu se neće svijdeti kada mu dođe sudija koji ne dozvoljava takvu igru i koji svaki kontakt svira, ali takvih sudija ima koliko hoćeš i ne može se reći da s loši..ja volim igru bez previše tenzija..

Činjenica je da trećina Španije navija za Real, po nekoj logici bi trebalo da i trećina sudija navija potajno za njih..ne mora biti ovaj broj, ali ih je sigurno veći broj nego onih koji navijaju za bilo koji drugi klub..naravno kad sve ide u tvoju korist, jako je teško primjetiti zašto je druga strana nezadovoljna..

Osnovni problem Reala je Murinjo i njegova taktika na ivici faula..nema tu ničije krivice, ta taktika uglavnom prolazi, ali se ponekad desi da se nekom sudiji to ne sviđa i onda imamo situaciju kao sinoć..kad vam neko ne dozvoljava igru na koju vas spremaju čitavu sedmicu onda nervoza uradi svoje..
kory_galaktikos

#6885 Re: Real Madrid C.F.

505sCrtom wrote:
kory_galaktikos wrote: sudija je sam rekao da mu ozil nije nista rekao ;)) a ovo ostalo ok kontam te ti si navijac barse nemozes reci da oni namjestaju al objektivna raja je sve vidjela,tako da uzivaj ti meni zaista..pozz i da evo cestitam na golovima...sportski pozz :bih:
objektivna raja? znaci nisi citao zadnjih desetak stranica. eto, neka je rosell namijestio igraca villarreala da ga ramos nakaci. i usput da i barci dan prije sudije ne sviraju dva penala.
nisam ti ja kriv sto si gorak jer timu za koji navijas opada forma pa pokazuju svoje proslogodisnje lice. a eto, guti je gospodin, pa ce on dati, sad kad vidi da njegov ljubavni tim ligu mozda nece moci ni osvojiti. prvo moras nesto imati da bi mogao isto dati. ma dobar je, bog mu dao zdravlje.
a ko je spomenuo ramosa...ja nisam..ja sam rekao za ozilov crveni,i za ovo sto hoce kaznit pepea i ronalda,govorim zbog ovog crvenog kartona kojeg nije dao igracu koji je dobio 2 zuta..a ramos je dobio crveni apsolutno zasluzeno
Charuga
Globalni moderator

#6886 Re: Real Madrid C.F.

Post by Charuga »

kory_galaktikos wrote:govorim zbog ovog crvenog kartona kojeg nije dao igracu koji je dobio 2 zuta
Gdje si nasao potvrdu da je dobio 2 zuta? Zar nije danas neko izbacio da nije dobio?
5 0 5

#6887 Re: Real Madrid C.F.

Post by 5 0 5 »

kory_galaktikos wrote: a ko je spomenuo ramosa...ja nisam..ja sam rekao za ozilov crveni,i za ovo sto hoce kaznit pepea i ronalda,govorim zbog ovog crvenog kartona kojeg nije dao igracu koji je dobio 2 zuta..a ramos je dobio crveni apsolutno zasluzeno
ok. za ozila se slazem. pepe nije trebao dobiti zuti karton, jer sudija uopste nije ni vidio sta se desilo. ali jeste zasluzio karton kasnije kada je vrijedjao sudiju (kako sam danas procitao u spanskim novinama). ronaldo isto tako, hoda po stadionu, "kradja, kradja". pa ocito da ne moze to vise tako. spustili su ga na mjesto gdje i treba biti. a za 2 zuta, polemika ide od sinoc, i imaju dvije verzije. ne zelim se uopste upustati u tu diskusiju. no, mozda je sudija bio apsolutno pogubljen zbog konstantnog pritiska sa klupe. i onda je on to rijesio na jedini nacin na koji je mogao. eto, nesto za razmisljanje.
glavna stvar je u tome sto su lose igrali (ako si gledao utakmicu, slozit ces se), a jos ako te se sudija ne boji...
ultima_palabra

#6888 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Ma zna se šta radi Mourinho i koje su njegove metode... previše toga se ponavlja u njegovim klubovima da bi bilo slučajnost. Rui Faria, jedan od glavnih njegovih zaduženja je protest protiv sudijskih odluka.

Ali nemojte misliti da su sa druge strane anđeli... možda rade drugim metodama, ali cilj je isti:
GODALL: “NOT BEING OKAY WITH THE RFEF AND UEFA DAMAGE US, IN A SPORTING LEVEL”

A former vice president of Barcelona, Alfons Godall, has made some controversial statements for LaSexta on Joan Laporta’s time as president and his relations with the referees: “We have to be behind to the entities that have power and don’t turn our backs on them. I remember that once, Laporta had it very clear.”

The vice president, who had always been close to the movements of Laporta, said: “Supporting Villar (RFEF president) is good for Barcelona’s sake, also to have a good relationship with the Federation, that’s where the Committees of referees, of competition and Football League are managed.”

“I think that Laporta made grew up a lot and very thoroughly these good relations with these institutions, specially UEFA and FIFA, and that helped us (in a sporting level). That was very clear.”

“At this point we can affirm that this absence is damaging Barcelona For example when talk about the referees. When we balance out the good and bad calls on us and to our rivals”

“Right now we have to make sure everything is okay. Ask if everything is okay and be vigilant of our interests. When this kind of things are evident is because something is going on.”
kory_galaktikos

#6889 Re: Real Madrid C.F.

505sCrtom wrote:
kory_galaktikos wrote: a ko je spomenuo ramosa...ja nisam..ja sam rekao za ozilov crveni,i za ovo sto hoce kaznit pepea i ronalda,govorim zbog ovog crvenog kartona kojeg nije dao igracu koji je dobio 2 zuta..a ramos je dobio crveni apsolutno zasluzeno
ok. za ozila se slazem. pepe nije trebao dobiti zuti karton, jer sudija uopste nije ni vidio sta se desilo. ali jeste zasluzio karton kasnije kada je vrijedjao sudiju (kako sam danas procitao u spanskim novinama). ronaldo isto tako, hoda po stadionu, "kradja, kradja". pa ocito da ne moze to vise tako. spustili su ga na mjesto gdje i treba biti. a za 2 zuta, polemika ide od sinoc, i imaju dvije verzije. ne zelim se uopste upustati u tu diskusiju. no, mozda je sudija bio apsolutno pogubljen zbog konstantnog pritiska sa klupe. i onda je on to rijesio na jedini nacin na koji je mogao. eto, nesto za razmisljanje.
glavna stvar je u tome sto su lose igrali (ako si gledao utakmicu, slozit ces se), a jos ako te se sudija ne boji...
pepe dobio zuti karton jer je pokazo krvavu usnu :run:
ronaldo zbpg toga suspendovan(mada valjda ga nije zabiljezio nigdje to bi trebalo da znaci da nema suznepzije),onda svira kraj 20 sec prije kraja,plus trebo je to malo i produzit jer se sena 2 minute valjo po terenu,al to su sve stvari koje mi nesmijemo pricat jer navijamo za real otom potom sad ce bas bit zustro i sad ce se tek pokazat ko je bolji..a jesu odigrali lose,al nema to veze sa ovim sranjima oko sudije,svaka cast viljarealu za bod jbg branili se dali gol i ok,
LSD

#6890 Re: Real Madrid C.F.

Post by LSD »

Što kažu Zubizareta i Guardiola skoro: Godall u zadnje vrijeme prica tacno ono što prija ušima madriđana i što žele cuti ;-)
A što to radi, tj. što se piša i po svom radu i mandatu (dok je bio u Barci) - ispostavice se uskoro....a zasigurno, ne radi to iz cista mira, niti iz neke tobože grižnje savjesti.
ultima_palabra

#6891 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

LSD wrote:Što kažu Zubizareta i Guardiola skoro: Godall u zadnje vrijeme prica tacno ono što prija ušima madriđana i što žele cuti ;-)
A što to radi, tj. što se piša i po svom radu i mandatu (dok je bio u Barci) - ispostavice se uskoro....a zasigurno, ne radi to iz cista mira, niti iz neke tobože grižnje savjesti.
Iz istog razloga što Ramon Calderon priča stvari koje odgovaraju Barceloni ;-) Jednostavno, moć je opijat i u glavi ti je glavni neprijatelj onaj koji ti je oduzeo.
LSD

#6892 Re: Real Madrid C.F.

Post by LSD »

ultima_palabra wrote:
LSD wrote:Što kažu Zubizareta i Guardiola skoro: Godall u zadnje vrijeme prica tacno ono što prija ušima madriđana i što žele cuti ;-)
Iz istog razloga što Ramon Calderon priča stvari koje odgovaraju Barceloni ;-) Jednostavno, moć je opijat i u glavi ti je glavni neprijatelj onaj koji ti je oduzeo.
Slažem se, definitivno.

Vezano za Godalla, on još uvijek izbjegava otvoreno pitanje "slucaja Ibrahimović" koji je valjda trebalo poslužiti kao neka vrsta Barcinog odgovora na agresivnu kupovinu Kake i Ronalda u jednom prelaznom roku od strane Pereza (u njegovom drugom mandatu)....upravo je on najviše potencirao taj transfer koji ce kasnije pokazati kao zayeb stoljeca, cak više i od samog Laporte...novinari iz katalonije ga nece popustiti sve dok ne položi racune za gubitak tolikih miliona u tom transferu.
Distortion

#6893 Re: Real Madrid C.F.

Post by Distortion »

Ne znam kako sudije trebaju suditi da bi vi bili zadovoljni. Fino vas sudija pripazi da ne iskljuci Lassa, pa ne svira penal za Villareal i vama opet nije dovoljno. :D Na drugoj utakmici za Granadu se svira DVA penala na Camp Nou, ne svira se za Barcelonu dva ocigledna penala i opet ljudi nisu zadovoljni.
Ramos protiv Raya nasadi na lakat igraca za sta treba da dobije crveni i jedno 5 utakmica suspenzije, sudija ne svira ni faul i vi opet pricate o kradjama. Da ne spominjem kroz ovu sezonu koliko je stete naneseno Barceloni pa opet Guardiola ne cmizdri ko Murinjo i razni padobranci.

Al ovaj Guti je car, kako se javno ofira to je cudo :lol:

Ispade Barcelona kriva za ono sinoc. Ne ne, fino se ponasat prema sudijama, nema prgavosti i provociranja, aplaudiranja sudijama i nece bit kartona. Dobro im je rek'o onaj Angel Lopez iz Villareala

"Like we say where I come from, they can go cry in the park. We were lucky that the referee had a lot of personality.

"I have known [referee Jose] Paradas and he has sent me off in the past for the same thing that Ozil did."
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#6894 Re: Real Madrid C.F.

Post by odesveuhonduras »

Game on, nije Ruben, ipak je Senna, nema se šta više pričati

ultima_palabra

#6895 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Distortion wrote:Ne znam kako sudije trebaju suditi da bi vi bili zadovoljni. Fino vas sudija pripazi da ne iskljuci Lassa, pa ne svira penal za Villareal i vama opet nije dovoljno. :D Na drugoj utakmici za Granadu se svira DVA penala na Camp Nou, ne svira se za Barcelonu dva ocigledna penala i opet ljudi nisu zadovoljni.
Ramos protiv Raya nasadi na lakat igraca za sta treba da dobije crveni i jedno 5 utakmica suspenzije, sudija ne svira ni faul i vi opet pricate o kradjama. Da ne spominjem kroz ovu sezonu koliko je stete naneseno Barceloni pa opet Guardiola ne cmizdri ko Murinjo i razni padobranci.

Al ovaj Guti je car, kako se javno ofira to je cudo :lol:

Ispade Barcelona kriva za ono sinoc. Ne ne, fino se ponasat prema sudijama, nema prgavosti i provociranja, aplaudiranja sudijama i nece bit kartona. Dobro im je rek'o onaj Angel Lopez iz Villareala

"Like we say where I come from, they can go cry in the park. We were lucky that the referee had a lot of personality.

"I have known [referee Jose] Paradas and he has sent me off in the past for the same thing that Ozil did."
Ne znam ko je okrivio ili uopšte spomenuo Barcelonu... na drugoj temi su se spominjale neke zavjere, prebrojavali bodovi i krojila "prava" tabela Lige ;-) Tog istog Ramosa je isti Diego Costa iz Raya kasnije nasadio laktom u lice, ali to niko ne spominje.

A ovog Angela još uvijek izgleda boli stativa na Bernabeu u koju je opalio koljenom :) Evo odoh u park da se isplačem :D
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#6896 Re: Real Madrid C.F.

Post by bordo gandalf »

odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#6897 Re: Real Madrid C.F.

ne liči mi ovo uopće na signalizaciju indirektnog udarca. Tada je ruka okomito podignuta u zrak, a ovo djeluje samo kao dopuštenje da se udarac izvede. Možda malo nespretno izvedeno ali to je to.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#6898 Re: Real Madrid C.F.

Post by Entropio »

odesveuhonduras wrote:Game on, nije Ruben, ipak je Senna, nema se šta više pričati

:lol:

Nevjerovatno. Kako vi koji ste gledali utakmicu niste ovo vidjeli? A pričate o ponavljanju utakmice, jebote.
odesveuhonduras

#6899 Re: Real Madrid C.F.

nisam gledao utakmicu, a oni koji jesu vjerovatno zato što ovo nije bilo prikazano u direktnom prijenosu. Da jeste, ne bi video isplivao u javnost nakon dva dana
ultima_palabra

#6900 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

odesveuhonduras wrote:nisam gledao utakmicu, a oni koji jesu vjerovatno zato što ovo nije bilo prikazano u direktnom prijenosu. Da jeste, ne bi video isplivao u javnost nakon dva dana
Pa naravno, kako je režiser uspio pogriješiti :)
Post Reply