Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
jasko_ba

#6876 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by jasko_ba »

Teletovic ponovo! Bez njega smo nista! :izet:
Mali_Vuk

#6877 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Mali_Vuk »

Kolko je Mirza dao večeras?
Mali_Vuk

#6878 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Mali_Vuk »

Crnogorci se muče sa Bugarskom. Zadnja četvrtina 60:60 :-)

Edit: Produžeci
Last edited by Mali_Vuk on 13/08/2014 22:39, edited 1 time in total.
spree

#6879 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by spree »

Jbt pretplaceni na dramu. Jedna od najgorih reprezentacija protiv kojih smo ikada igrali i opet zamalo belaj. Ovo bi menso zijanio 100%. Nama u svim sportovima treba ozbiljan tim psihologa, a moglo bi se jos poraditi na drzavnom centru za bolesti srca.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
MOSALJOZE

#6880 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

Mali_Vuk wrote:Kolko je Mirza dao večeras?
23
Hajde šta se zalite,da je ostalo 23 razlike smorli bi ste se.Ovako ja "volim" kad je malo napeto,sad mi još draža pobjeda.
Mali_Vuk

#6881 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Mali_Vuk »

Znalo se da će i oni u nastavku nešto pogoditi. Nije bilo logike da nastave sa onako katstrofalnim šutem.

Ipak na kraju se vidjelo ko je ko :bih:
Romanista 101%

#6882 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Romanista 101% »

kada bismo u svakom sportu ovako oprezno usli u mec gdje bi nam bio kraj (ne mislim samo na igrace vec i na navijace :D )

na sta su Njemci spali da ih jedna Austrija dobije u kosarci :lol:

Crnogorci opet preko produzetaka do pobjede
Romanista 101%

#6883 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Romanista 101% »

na livescoru nasa tekma jos nije pocela :lol: :roll:

http://www.livescore.com/basketball/
Ludzak

#6884 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Ludzak »

Jednostavno zavisimo od trojki, što ne valja nikako. Odbrana i napad loši.
neno#4

#6885 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by neno#4 »

It_is_a_Leclerc wrote:
neno#4 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Jel i dalje stav saveza da trebamo da se bavimo vlastitim životima ?!
Naravno. Sto prije shvatis, to bolje za tebe. A ova reprezentacija na prvenstvo ide kao prva iz grupe.
Super. I dabogda.

Mada, reprezentacija koju protivnik (recimo da je Italija, s obzirom da ne igra SP, nominalno naš nivo, i da je Kanada, iako igra SP, po količini kvaliteta, također naš nivo, i da je Srbija za nas SAD) razbija u 10 minuta, izaziva neobično veliku sumnju i skepsu. Opet kažem, daj Bože da sam u krivu.

Cijenim Duška Ivanovića. Pogledao sam sve pripremne utakmice, i jasno mi je samo da pojedini igrači teško da bi igrali u reprezentaciji Obale Slonovače. Antitalenti, urođeni. Iz njih ni puno iskusniji, bolji treneri ne mogu izvući ništa korisno.

Opet kažem. Činjenica jeste da nam nedostaju tri, pa hajmo reći, ključna igrača, i da sve to može biti i bolje, ali mi je prosto nevjerovatno da savez pršti optimizmom za reprezentaciju kojoj su očito Švedska i Bjelorusija jedini dostojni protivnici.

P.S. Jusuf Nurkić je ozljeđen. Ako momak ima svog ljekara, uopšte nema potrebe da ga se sumnjiči za laganje i privodi "na ispitivanje u našu polikliniku " (Harun Mahmutović). Jedini ko je kriv je autor famoznog saopćenja u kome se momak koji odigra prvenstvo faking B divizije, tretira kao izdajnik roda svog i kome se prijeti "dugoročnim sankcijama", iako smo bez like u reketu mogli otvoriti autoput. Umjesto da su ga pozvali, da bude sa repkom, da se druži, iako ne igra. Oni ovako.. Strašno.

Samo moliti Boga da Jusufa nisu previše pogodile riječi neprofesionalaca u savezu (a jesu, po riječima njegovog menadžera) i da će se odazvati eventualnom pozivu na eventualni Eurobasket.
Dao sam ti vec dva dobronamjerna savjeta. Dobro procitaj sta sam ti rekao ko prvi ide iz grupe. Pozdrav.
limeni

#6886 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by limeni »

Romanista 101% wrote:kada bismo u svakom sportu ovako oprezno usli u mec gdje bi nam bio kraj (ne mislim samo na igrace vec i na navijace :D )

selektor njemacke je emir mutapcic :D

mi rutinski protiv engleza vidi se razlika u klasi..mirza teletovic je medju 5 igraca u evropi trenutno.
Ludzak

#6887 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Ludzak »

limeni wrote:
Romanista 101% wrote:kada bismo u svakom sportu ovako oprezno usli u mec gdje bi nam bio kraj (ne mislim samo na igrace vec i na navijace :D )

selektor njemacke je emir mutapcic :D

mi rutinski protiv engleza vidi se razlika u klasi..mirza teletovic je medju 5 igraca u evropi trenutno.
*Britanaca ;)
Tomahawk11
Globalni moderator

#6888 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Ja nisam zadovoljan. Dobro je pocelo, a dobro i zavrsilo obzirom kako smo se pogubili pred kraj.
Kakve su ono lopte u bunar? Nekih 7-8 tehnickih greski po tom pitanju.
Kikan je za rezerve, realno. Fuli zicere, lijepe ga ljudi, ne moze uhvatiti loptu ni kad je u duelu sa puno manjim igracem.
Mirza standardan. Stipanovic isto tako, uvijek daje maksimum.
Ovakvi Britanci da nas dobiju...to bi bila sprdancija. Bacaju cigle, nikakve igre, nista, igraci nekakvih Sheffielda i sl. A opet se zakuhalo pred kraj.
Ne bi trebao biti problem odlazak na EP, ali ovo je daleko od ekipe koja moze dobiti nekog ozbiljnog.
__Phoenix__

#6889 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by __Phoenix__ »

Fali Zeko, nema on puno poena u rukama ali zna voditi ekipu i odbrana mu je na mjestu. Nažalost, oslanjamo se previše na Gordića koji jeste sada naš drugi najbolji igrač ali je combo bek i ovoliko lopte u rukama mu šteti statistici. Zadovoljan sam Mitrovićem, Šutalo i Stipan standardni, takvi igrači će i sljedeće godine imati dobru rolu, Buza i Vrabac klimavo ali vidi se svježa krv, lično bih pozvao i malog Atića ali otom potom.

Prvo mjesto u grupi.
BHF_Manijak

#6890 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by BHF_Manijak »

Ma realno ova trenutna repka je okicena sa jednim vrhunskim igracem - Teletovicem, 2-3 solidna igraca, to su Gordic, Kikanovic i Stipanovic, ostalo je kar'na. Kakve Sutale, Mitrovici, Pasalici, Halilovici... Ove mlade talente tu ne racunam, naravno.

Velika Britanija je mudo od ovce od ekipe, realno. Uhvati nas panika pred kraj k'o da je uletila najjaca ekipa Amerike. Skok nam je pravo los. Ljudi po 2-3 skakucu nam oko kosa i uzimaju lopte, pa onda iz drugog, treceg napada pogadjaju. U napadu da ne govorim.

Ovi gore pobrojani igraci, koji su u kategoriji ispodprosjecnih prave smijesne greske i TO-ove. Ali hajde, uz Djedovca, Nurkica i pravog playa to je fina ekipa.
neno#4

#6891 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by neno#4 »

Tomahawk11 wrote:Ja nisam zadovoljan. Dobro je pocelo, a dobro i zavrsilo obzirom kako smo se pogubili pred kraj.
Kikan je za rezerve, realno. Fuli zicere, lijepe ga ljudi, ne moze uhvatiti loptu ni kad je u duelu sa puno manjim igracem.
Ovakvi Britanci da nas dobiju...to bi bila sprdancija. Bacaju cigle, nikakve igre, nista, igraci nekakvih Sheffielda i sl. A opet se zakuhalo pred kraj.
Ne bi trebao biti problem odlazak na EP, ali ovo je daleko od ekipe koja moze dobiti nekog ozbiljnog.
Pogledaj malo kako se Rusija osramotila u Svicarskoj, kako su se mnogi okliznuli u kvalifikacijama. Sve dok se ne shvati da svi igraju kosarku, nema pomoci.
Tomahawk11
Globalni moderator

#6892 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

neno#4 wrote:
Tomahawk11 wrote:Ja nisam zadovoljan. Dobro je pocelo, a dobro i zavrsilo obzirom kako smo se pogubili pred kraj.
Pogledaj malo kako se Rusija osramotila u Svicarskoj, kako su se mnogi okliznuli u kvalifikacijama. Sve dok se ne shvati da svi igraju kosarku, nema pomoci.
Tacno. Svi igraju kosarku. Poenta je da je ova ekipa Britanije sklepana od kojekakvih igraca i da nije trebalo dolaziti u pitanje hocemo li ih dobiti. Island je trenutno ozbiljniji protivnik od njih.
A i nije pitanje kvalifikacija, to cemo rijesiti. Pitanje je kad dodju prave ekipe na EP. Tad moramo puno bolje.
hrastov žižak

#6893 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrastov žižak »

Svi igraju košarku? Jebo te, ja piara i guzice. Gledo sam prvo poluvrijeme, vanjski šut besprijekoran, ostalo njah. No dobro, ima vakta, treba vidjet kako će ić protiv Islanda. Na eurobasket je već strašno mislit, kad zamisliš da nema jednog ili čak dva najbolja igrača, zamanta ti se. Valjda svi budu zdravi, inače je patnja.
It_is_a_Leclerc

#6894 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Vrlo je zabavno vidjeti kako se ovdje pobjeda protiv reprezentacije Velike Britanije predstavlja kao planetarni uspjeh. Kao da smo pobijedili Srbiju ili Hrvatsku, a ne neku ekipu koja ima procent šuta kakav sam zadnji put vidio na kantonalnom takmičenju, u kvalifikacijama koji i ne igraju vrhunske evropske ekipe.

Dobra stvar je to što smo pobijedili i primakli se cilju. Dobro je i to što imamo dva odlična igrača - Teletovića i Stipanovića (borbenošću čak nadmašuje Teletovića), koji su spremni izvući kad društvo mrtvih košarkaša ujebe i najprostiju akciju na svijetu nekim medvjedovskim pasom u aut i slično. Činjenica je da mi nismo dobri koliko je rezultat pokazivao na kraju 3/4. Jednostavno, Britanci nisu mogli pogoditi ni da gađaju na duplo veći koš, a naši su, Bogu hvala, imali izvanredan vanjski šut, pa smo tu otišli daleko. Kad su Britanci otkrili gdje i kako treba, krenulo je filovanje sa svih strana, pa smo na kraju u zadnje tri minute ušli sa +7, i vodom u ušima.

Ja sam svjestan da nama fale ključni igrači Nurkić i Đedović, sa kojima bismo izgledali kao neki malo jači evropski prosjek, ali mi nije jasno kako je moguće da smo onako slabo uigrani nakon mjeseci priprema ?!

@neno - Zar je ikad i bilo upitno hoćemo li mi na Eurobasket sa prve pozicije ? Pa dajte ljudi ne spuštajte standarde. Sad bi kao trebao biti historijski uspjeh ako se kraj amaterizirane Britanije i poluamaterskog Islanda mi plasiramo kao prvi na Eurobasket ?! E svašta.
Tomahawk11
Globalni moderator

#6895 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Ma hajde to sto su oni imali nizak postotak shuta, nego je trebalo vidjeti kakvi su to pokusaji bili, cigla trice, ulazi gdje te tabla zalijepi i sl. To je bruka i sramota za svakog profesionalnog kosarkasa.
I da, klix kaze da smo razbili Britaniju :lol: cak 13 razlike :oops:
neno#4

#6896 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by neno#4 »

It_is_a_Leclerc wrote:Vrlo je zabavno vidjeti kako se ovdje pobjeda protiv reprezentacije Velike Britanije predstavlja kao planetarni uspjeh. Kao da smo pobijedili Srbiju ili Hrvatsku, a ne neku ekipu koja ima procent šuta kakav sam zadnji put vidio na kantonalnom takmičenju, u kvalifikacijama koji i ne igraju vrhunske evropske ekipe.

Dobra stvar je to što smo pobijedili i primakli se cilju. Dobro je i to što imamo dva odlična igrača - Teletovića i Stipanovića (borbenošću čak nadmašuje Teletovića), koji su spremni izvući kad društvo mrtvih košarkaša ujebe i najprostiju akciju na svijetu nekim medvjedovskim pasom u aut i slično. Činjenica je da mi nismo dobri koliko je rezultat pokazivao na kraju 3/4. Jednostavno, Britanci nisu mogli pogoditi ni da gađaju na duplo veći koš, a naši su, Bogu hvala, imali izvanredan vanjski šut, pa smo tu otišli daleko. Kad su Britanci otkrili gdje i kako treba, krenulo je filovanje sa svih strana, pa smo na kraju u zadnje tri minute ušli sa +7, i vodom u ušima.

Ja sam svjestan da nama fale ključni igrači Nurkić i Đedović, sa kojima bismo izgledali kao neki malo jači evropski prosjek, ali mi nije jasno kako je moguće da smo onako slabo uigrani nakon mjeseci priprema ?!

@neno - Zar je ikad i bilo upitno hoćemo li mi na Eurobasket sa prve pozicije ? Pa dajte ljudi ne spuštajte standarde. Sad bi kao trebao biti historijski uspjeh ako se kraj amaterizirane Britanije i poluamaterskog Islanda mi plasiramo kao prvi na Eurobasket ?! E svašta.
Nemoj biti sada licemjeran. Pogledaj komentar kad sam ti rekao da cemo biti prvi u grupi. Sta si napisao. Supeer. Daj Bozee da budemo prvi. Sad pricas da to nije bilo upitno. Dok ne shvatis da ima puno novih, mladih igraca, da tek stvaramo novu reprezentaciju nema ti pomoci. Samo ljudi koji ne razumiju sustinu ove igre tvrde da mi nismo igrali dobro u odbrani. Devedeset posto suteva Britanije je bilo iz teskih pozicija, kada su pogadjali bilo je sve preko ruke i iz teskih situacija. Fale nam tri igraca iz petorke, fali zamjena za Mirzu i igrac zadatka. Niko nece da spomene malog Vrapca koji je odigrao odlicno. Odbrana vrhunska, u napadu se odlicno kretao, unio zivost i bice samo bolji. Sve dok ne shvatis da imamo rupu u generacijama od 90 do 94, da se s djecom nije radilo kako treba, da nisu imali uslove, mislit ces tako. U 20 A divizija, juniori 12. u Europi, opet idemo na EP, da kadeti izbore opstanak i bice prava prica i ove godine.
neno#4

#6897 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by neno#4 »

hrastov žižak wrote:Svi igraju košarku? Jebo te, ja piara i guzice. Gledo sam prvo poluvrijeme, vanjski šut besprijekoran, ostalo njah. No dobro, ima vakta, treba vidjet kako će ić protiv Islanda. Na eurobasket je već strašno mislit, kad zamisliš da nema jednog ili čak dva najbolja igrača, zamanta ti se. Valjda svi budu zdravi, inače je patnja.
Ja komentara i guzice. Kraj price.
El_comadante

#6898 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by El_comadante »

ko je ovaj Mitrović? nisam za njega ranije čuo...
Tomahawk11
Globalni moderator

#6899 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Mislim da sam vidio da je spomenut Vrabac. Pozitivno osvjezenje.
Da, igrali smo dobru odbranu, ali je bilo crnih rupa. Njihov ofanzivni skok je cesto bio nesto sto se nije trebalo dogoditi. U buketu nasih igraca cesto je njihov igrac dolazio do lopte pod nasim kosem.
Puno TO. Bas puno. Neforsiranih i bespotrebnih.
Sto je problem dati konstruktivnu kritiku? Sta bi trebali igraci kad ih Ivanovic kritikuje, napustiti utakmicu? Sto smo osjetljivi!
Herr Flick

#6900 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Herr Flick »

Mi smo smiješni a oni još smješniji.Da nismo ubacili ovih 8 trica ko zna kakav bi rezultat bio :lol: .Malo jača ekipa bi nas otresla samo tako.Mi uopste ne igramo odbranu
Post Reply