FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Quark_m

#6876 Re: FC Barcelona

Post by Quark_m »

fixer wrote:
Splinter wrote:______________valdes______________

alves__________pique_________abidal

_____________busquets______________

fabregas________xavi_________iniesta

sanchez_________messi__________villa

mislis ovako nesto :roll:
Ovo pocinje liciti na Real pred raspad s Beckhamom, Figom...
Ma ni blizu, a to opravdavam cinjenicom da vecina ovih igraca vole klub za koji igraju. Zbog toga i redaju sve ove uspjehe.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6877 Re: FC Barcelona

Post by Chmoljo »

ultima_palabra wrote:
_____________valdes_____________

alves____masc____pique____abidal

___________busquets_____________

xavi__________________fabregas

iniesta________messi________villa
Ja mislim da će ovu dosta koristiti.
meni je nekako prirodnije da iniesta ode na lijevu stranu, messi desno, a villa u sredini...
ultima_palabra

#6878 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Chmoljo wrote:
ultima_palabra wrote:

xavi__________________fabregas

iniesta________messi________villa
Ja mislim da će ovu dosta koristiti.
meni je nekako prirodnije da iniesta ode na lijevu stranu, messi desno, a villa u sredini...
Pa Messi sad igra lažnu devetku... ima dosta vremena kako nije igrao desno, a Villa... dešnjak koji nema veliku brzinu i centaršut a ima dobar šut je najopasniji sa lijeve strane :)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6879 Re: FC Barcelona

Post by Chmoljo »

ha ne znam... nekako je Iniesta uvijek išao na tu lijevu stranu... no dobro... to su nijanse. ko da im je problem mijenjati :mrgreen:
p206

#6880 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

Splinter wrote:crni guardiola sta uradi, pa koga sad staviti u prvi tim :-) :D

fabregas__________________iniesta

sanchez________messi________villa

alves____busquets____pique____abidal

_______________xavi_______________

fabregas_____________________iniesta

ova mi je cini mi se prerizicna postava

_____________valdes_______________

alves____busquets____pique____abidal

_____________fabregas______________

_________xavi_______iniesta__________

ma pojma nemam :-? :-) :-) :lol:
nigdje Pedra?? pa Pedro je glavni igrač, on je taj koji "pročepi" a onda drugi "trpaju". Igrač sa najboljim kretnjama u timu. Bojim se da se Sanchez i Fabregas tu samo da se ova udarna petorka u napadu (Xavi , iniesta, Pedro, Villa, Messi) odmore, naravno neće biti klasične rezerve, imaće veću minutažu, nešto kao Keita.
ultima_palabra

#6881 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Chmoljo wrote:ha ne znam... nekako je Iniesta uvijek išao na tu lijevu stranu... no dobro... to su nijanse. ko da im je problem mijenjati :mrgreen:
Ma izrotira se to sto puta u meču... samo će se Messi sigurno držati sredine.
Ova postavka će se koristiti kad treba čuvati loptu... vrlo će teško biti oduzeti im je :)
motorola01

#6882 Re: FC Barcelona

Post by motorola01 »

Ima li neko za veceras koji kvalitetan link za tekmu :) ?

Ono da nema prekida i da slika nije losa.
Logovan

#6883 Re: FC Barcelona

Post by Logovan »

jahjah wrote:
fixer wrote: Ovo pocinje liciti na Real pred raspad s Beckhamom, Figom...
jel ti sta vidovita Džemila u rodu :run:
Što spominješ vidovitu Džemilu ? :lol: Nije rekao da će se Barca raspasti već samo da liče na Real pred raspadom.
Zmijuga loma

#6884 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

Interesantan intervju.

http://www.telegraph.co.uk/sport/footba ... sophy.html
Andre Villas-Boas, at the outset of his coaching career at Chelsea FC, spoke with English daily Telegraph about his footballing philosophy – the way he thinks football should be played. What follows is a collection of his observations of FC Barcelona’s football – their tactics, their players. The full interview can be read here.

Villas-Boas begins with: “There are more spaces in football than people think. Even if you play against a low block team, you immediately get half of the pitch. And after that, in attacking midfield, you can provoke the opponent with the ball, provoke him to move forward or sideways and open up a space. But many players can’t understand the game.

“They can’t think about or read the game. Things have become too easy for football players: high salaries, a good life, with a maximum of five hours work a day and so they can’t concentrate, can’t think about the game. Barcelona’s players are completely the opposite. Their players are permanently thinking about the game, about their movement, about how to provoke their opponent with the position of the ball.”

Talking about the importance of ball circulation in the attacking organisation of a top team, he cites the example of Barcelona’s game:

“Well, it’s essential to every team. Every team want to score. That’s the purpose of the game. Barcelona play horizontally only after a vertical pass. See how the centre backs go out with ball, how they construct the play. They open up (moving wider), so that the right or left-back can join the midfield line.

“Guardiola has talked about it: the centre backs provoke the opponent, invite them forward then, if the opponent applies quick pressure the ball goes to the other central defender, and this one makes a vertical pass. Not to the midfielders, who have their back turned to the ball, but to those moving between lines, Andres Iniesta or Lionel Messi, or even directly to the striker. Then they play the second ball with short lay-offs, either to the wingers who have cut inside or the midfielders, who now have the game in front of them. They have an enormous capacity not to lose the ball, to do things with an unbelievable precision.

“Another thing about Barcelona, there is always a full-back who arrives earlier in the attack, the other stays in position initially but then progressively joins the attack, as the ball circulates on the other side of the pitch, so he can be a surprise element. When you least expect he arrives. He chooses the perfect timing for the overlap.”
fukushima

#6885 Re: FC Barcelona

Post by fukushima »

sto ovako kasno pocinje revans utakmica, da nije zbog vrucine
mogli su komotno i u 00:00 staviti pocetak
saramara

#6886 Re: FC Barcelona

Post by saramara »

fukushima wrote:sto ovako kasno pocinje revans utakmica, da nije zbog vrucine
Ja mislim da je zbog pretkola LP-a da se ne poklapaju termini i zbog UEFA-e i zbog tv-prava
fukushima

#6887 Re: FC Barcelona

Post by fukushima »

moze biti
Jack Be Nimble

#6888 Re: FC Barcelona

Post by Jack Be Nimble »

fukushima wrote:sto ovako kasno pocinje revans utakmica, da nije zbog vrucine
Pa taman uz veceru
todd_smith

#6889 Re: FC Barcelona

Post by todd_smith »

ne znam cemu rasprava o formaciji, nema potrebe da se mijenja nesto sto im je do sada osvojilo sve

Barcelona ce imati utakmicu svaka 3-4 dana, kada sezona krene, tako da je tu odmah i odgovor na problem da li/kada/gdje ce igrati Fabregas/Pedro/Sanchez
saramara

#6890 Re: FC Barcelona

Post by saramara »

Ja mislim da su oni Fabregasa doveli kako bi im on nadomjestio Čavija (godine) i Inijestu (sklon ozljedama ne često ali se dešava) a da bi za godinu ili dvije preuzeo sredinu terena u potpunosti
Riddle

#6891 Re: FC Barcelona

Post by Riddle »

Zanimljivo je kako dosta ljudi smatra da je Fabregas doveden zbog toga sto je Xavi vec star. Covjeku je tek 31. i moze igrati sigurno jos 4 godine. U najboljim je godinama. Dobne granice se ionako stalno pomjeraju. Giggs je ocit primjer. Njemu je vec 38. Zamisli samo da Xavi igra jos 7 godina. 7 godina! Neki toliko ne prate Barcelonu. :lol: Fabregas je doveden da bi se ojacao tim, da bi imali vise opcija i da ne bi stagnirali. Xavi nema veze s tim.
saramara

#6892 Re: FC Barcelona

Post by saramara »

Realno Fabregas nema mjesta u ovakvoj postavki igre bez obzira šta ko o njemu mislio. Zato mi izgleda da je doveden samo da bi popunio prazninu i bio zamjena igračima u dogledno vrijeme
motorola01

#6893 Re: FC Barcelona

Post by motorola01 »

saramara wrote:Realno Fabregas nema mjesta u ovakvoj postavki igre bez obzira šta ko o njemu mislio. Zato mi izgleda da je doveden samo da bi popunio prazninu i bio zamjena igračima u dogledno vrijeme
Trenutno je tako,ali posto Xavi ima toliko godina i njemu je vrijeme da padne sa spremom i ne daj Boze koju ozljedu dobije i sta onda?!Onda ulijece mladi Fabregas i bukvalno ima dvije tri godine da se uklopi i nastavi raditi ovo sto Xavi radi posljednjih par godina.

Nego ima li ko kakav dobar link za vecerasnju tekmu?
jahjah

#6894 Re: FC Barcelona

Post by jahjah »

zlo87 wrote:
jahjah wrote:
fixer wrote: Ovo pocinje liciti na Real pred raspad s Beckhamom, Figom...
jel ti sta vidovita Džemila u rodu :run:
Što spominješ vidovitu Džemilu ? :lol: Nije rekao da će se Barca raspasti već samo da liče na Real pred raspadom.
ma osjetim zlo :D u njegovim riječima...

evo sastava za vcrs...
Barcelona: Valdes – Alves, Mascherano, Pique, Abidal – Thiago, Busquets, Iniesta – Sanchez, Messi, Villa.
Real Madrid: Casillas – Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo – Khedira, Xabi Alonso – Di Maria, Ozil, Cristiano Ronaldo - Beznema

nadajmo se boljoj igri barce nocas i prvom trofeju za sto mirniji pocetak sezone(ako doticna i krene(mozda cekaju rad ramazana i bajrama :D ))...
LSD

#6895 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Sastav Barse za veceras : Valdes - Alves Mascherano Pique Abidal - Xavi Busquets Iniesta - Pedro Messi Villa

Klupa : Pinto, Fontas, Adriano, Keita, Cesc, Thiago, Alexis

Evo i neki linkovi, kad sve ja moram :-)

http://www.sportlemon.tv/wv-2/8/94/v-289599.html
http://www.sportlemon.tv/wv-2/8/100/v-290184.html
motorola01

#6896 Re: FC Barcelona

Post by motorola01 »

LSD wrote:Sastav Barse za veceras : Valdes - Alves Mascherano Pique Abidal - Xavi Busquets Iniesta - Pedro Messi Villa

Klupa : Pinto, Fontas, Adriano, Keita, Cesc, Thiago, Alexis

Evo i neki linkovi, kad sve ja moram :-)

http://www.sportlemon.tv/wv-2/8/94/v-289599.html
http://www.sportlemon.tv/wv-2/8/100/v-290184.html
Hvala :thumbup:
samo_ti

#6897 Re: FC Barcelona

Post by samo_ti »

Hvala drug za linkove :mrgreen:
CATALONAC

#6898 Re: FC Barcelona

Post by CATALONAC »

idemo po 3-0,sretno Barca :)
agent_001

#6899 Re: FC Barcelona

Post by agent_001 »

Ja odjedanput imam problema sa konekcijom kod ovih HS! Desaval se jos kome?
Baltazar_khan

#6900 Re: FC Barcelona

Post by Baltazar_khan »

to je ta barcelona!
Post Reply