Citati koje bi podijelili s drugima

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
s.aint

#6876 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by s.aint »

maida95 wrote:"Ja ne znam ni sam šta mi je mrsko, ali mi je mrsko." :zoka: :roll:
Odlicno :mrgreen:
NEMOHOES

#6877 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by NEMOHOES »

kada si u Rimu,ponasaj se kao Rimljanin
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#6878 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Velkoski »

'Mr. Kennedy. Still alive I see.'
Ommadawn

#6879 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Ommadawn »

I hate to advocate violence, drugs, alcohol or insanity to anyone but they always worked for me
relativno84

#6880 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by relativno84 »

Još malo i zaboravićeš na sve. Još malo, i sve će zaboraviti na tebe..
:pusi2:
shmizlica

#6881 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by shmizlica »

Neki ljudi pričaju s vama u slobodno vrijeme, a neki oslobode svoje vrijeme da bi pričali s vama.
Zoya

#6882 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Zoya »

He will give you something better than what was taken from you. Quran 8:70
Ommadawn

#6883 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Ommadawn »

"..a ti sad nastavi sam sa sobom ako ti treba istomišljenik."
Mirko Kovač, "Vrata od utrobe"
ptičica

#6884 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by ptičica »

"Znao sam da je prava. Osetiš. Mogao bi da ležiš sa njom danima. Samo ležiš. Dišeš. Ćutiš. Ne praviš ni jedan jedini pokret. Osim onoga što spaja usne. Ruke. I duše. Taj pokret ne moraš ni napraviti. Napravi se sam. Diši i slušaj. Tišina odzvanja sve prećutane reči. Pozivnica za raj, pre raja. Neka granica, reklo bi se. Tamo na granici si čekao ovaj trenutak. Poseban. Uz posebnu."
Mesa Selimovic
maida95

#6885 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by maida95 »

"I've got this 'orrible feeling that if there is such a thing as reincarnation, knowing my luck, I'll come back as me." :novine:
libra123

#6886 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by libra123 »

Ne može se sa svakim šutjeti.Tišina je stvar bliskosti.
relativno84

#6887 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by relativno84 »

Često negdje sa sobom, negdje duboko u sebi, nađem rijeći da kažem zbogom i tebi i sebi.
Relja Popović :pusi2:
libra123

#6888 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by libra123 »

"Kada bi neki ljudi skocili sa visine svog ega, na visinu svoje inteligencije - poginuli bi."
Bullet Tooth Tony

#6889 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Bullet Tooth Tony »

Nije citat ali ja bi da podijelim jedan super tekst ( kopiran iz pdf , pa oprostite na eventualnim greskama)

PISMO NASMIJANOJ DJEVOJČICI

Devedeset i treće se nije moglo ići na more. Nije bilo dovoljno goriva za auto, a ni auta nije bilo. A možda jednostavno ni mora nije bilo. Odnijeli ga valovi, popili ga lavovi. Na ovom crtežu vidimo izrazito prepisivačko umijeće četverogodišnje djevojčice koja je od starijeg brata prepisala poruke mira i slobode ali umjesto tenkova crtala ono što je vidjela kroz ponekad otvoren prozor, snješka i drveće. A to sa morem nikakve veze nema, što govori da ni o moru nije puno znala. Ali ono je bilo daleko, nestvarno pa samim tim i lijepo.

Image

Ovaj crtež nije reklama za turističku agenciju koja nudi najbolji, najekskluzivniji odmor. Samo je san o nečemu ljepšem i toplijem. A tim ljepšim i boljim smo bombardovani sada, u ljeto 2015. Svi nam nude najbolji, najjeftinije, najljepše, sa sunčanim plažama, plavim morima, vedrim oblacima i širokim osmijesima. Osmijesi šu široki sve dok nekome dajemo novac. Podizanje kredita za najljepše plažu gdje će nam biti ljepše je vrlo čest izbor. Dok putujemo negdje tamo, u isto vrijeme, neka djevojčica sanja o onome što je nama sada blizu, a bilo nam je isto tako daleko. Beč, juli 2015. godine. Nezapamćene vrućine u ovom gradu. Najviše sirijskih, a zatim i iranskih i afganistanskih porodica sa djecom borave u izbjegličkom domu. Bečki vatrogasci, svjesni da vodom mogu uljepšati nekome dan (a da to nije uspješno ugašen požar) obradovali su ih svojom idejom. Dovukli su crijeva za gašenje požara, i cijelu jednu livadu naizmjenično posipali vodom ne bi li rashladili i obradovali djecu. A dječija sreća koja ne podliježe okolnostima i posvećena je jednom trenutku najvidljivija je na licu sirijske djevojčice.

Image

Ovakav osmijeh zaslužuje iskrenost pa u nastavku pročitajte pismo koje je napisalajedna sada već odrasla djevojčica, autorica prilično nepismenog crteža kojeg ste već vidjeli.

Draga djevojčice,

More nije daleko. A noć prije nego kreneš na prvo kupanje izvan kampa, nećeš spavati. Toliko ćeš se okretati u krevetu da će ti glava ujutru vjerovatno biti na suprotnoj strani od jastuka. A tek što malo zatvoriš oči, biće vrijeme da kreneš. I biće ti čudno što drugi nisu sretni
kao ti, nego pospani i umorni i kao da ih neko tjera da idu. Ali tebe to ne zanima, ti ćeš da vidiš novo, mnogo ljepše i toplije mjesto od onog u kojem si sada. Budi sretna. Smij se. Iako ti se sada to sutra i to ljepše čini godina daleko, nije tako. Lažem, možda i jeste, ali sreća koju ćeš
osjećati tada je ništa naspram čekanja. A tebe isto zanima i što ti čekaš!? Čekaju li drugi!? Idu li drugi na neka ljepša i toplija mjesta!? Ja ti ne znam odgovor na to pitanje, iako sam isto čekala ko i ti. I dočekala sam, isto kao što ćeš i ti.

Znaš šta, ne znaju ti ljudi što ti ne daju da ideš kao sva druga djeca tamo gdje je lijepo, da ti kad kreneš na svoj put, da ćeš biti sretnija nego što su oni ikada bili. Znat ćeš cijeniti slobodan korak, znat ćeš cijeniti šlauf iz kojeg teče voda kao da je Nijagarin vodopad. Ako zaboraviš to na trenutak i sjedneš tužna u auto jer ideš samo na bazen, pogledaj ovu sliku na kojoj se smiješ. I smij se. I ako nema vode u bazenu, biće je. Ako ništa, možeš zovnuti vatrogasce iz Beča da ga napune. Jer AKOBOGTA iČi ćeš i ti na more.
frameni

#6890 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by frameni »

"Želim da moj život ostane jedna suza i jedan osmijeh.
Suza da me sjedini sa ljudima slomljenih srca, osmijeh da bude znak moje radosti što postojim.
Radije bih da skončam žudeći i čeznući, nego da živim u očajanju i beznađu.
Želim da glad za ljubavlju i ljepotom bude u temeljima duše moje jer vidio sam da su siti najnesretniji od svih ljudi."

Khalil Gibran - "Suza i osmijeh"
frameni

#6891 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by frameni »

"Sačuvaj me naivnog stava da u životu mora sve dobro proteći. Obdari me trijeznom spoznajom da su teškoće, neuspjesi i udarci stalni pratioci života, uz koje rastemo i zrijemo.
Podsjeti me da srce često zamućuje razum. U pravom mi trenutku pošalji prijatelje koji će mi strpljivo reći istinu."

Antoine de Saint-Exupéry - "Umijeće malih koraka"
zijancer

#6892 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by zijancer »

the simpson case combined everything that obsesses american public
it had violence, sex, race, sports
and the only eyewitness was a dog
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#6893 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Velkoski »

'Šta hoćete? Mamicu vam jebem svima' - Azmir Babuka!
fatamorgana

#6894 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by fatamorgana »

Velkoski wrote:'Šta hoćete? Mamicu vam jebem svima' - Azmir Babuka!
Leet, a đe je ona opičena što je onomad ganjala onog jelnobi @muža?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#6895 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Velkoski »

koja :lol:
al_akhisari

#6896 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by al_akhisari »

..."ponekad jednostavo nemate dovoljno kamenja"

forest g.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#6897 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Velkoski »

Do you want to know why I use a knife? Guns are too quick. You can't savor all the... little emotions. In... you see, in their last moments, people show you who they really are. So in a way, I know your friends better than you ever did. Would you like to know which of them were cowards?

kad porastem bit ću Joker!
shmizlica

#6898 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by shmizlica »

"Jedna je žena, inače kronično iscrpljena osjećajem manje vrijednosti, neuspjeha i beznađa u svom životu, sanjala pomalo stravičan san: da je lovi nekakvo veliko, ružno, užasno čudovište. Kamo god bi krenula, čudovište bi joj bilo za petama, prijeteći joj i plašeći je. U pokušaju bijega, žena je utrčala u kanjon koji na suprotnoj strani nije imao izlaza. Tako se našla u zamci. Leđima naslonjena na visoku liticu, promatrala je čudovište kako joj se sve više primiče. Kad se našlo na samo nekoliko centimetara od nje, povikala je: »Kakve ćeš mi sve užase raditi?« Čudovište ju je pogledalo i reklo: »To ovisi o tebi. Ovo je tvoj san!“ :mrgreen:
fatamorgana

#6899 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by fatamorgana »

shmizlica wrote:"Jedna je žena, inače kronično iscrpljena osjećajem manje vrijednosti, neuspjeha i beznađa u svom životu, sanjala pomalo stravičan san: da je lovi nekakvo veliko, ružno, užasno čudovište. Kamo god bi krenula, čudovište bi joj bilo za petama, prijeteći joj i plašeći je. U pokušaju bijega, žena je utrčala u kanjon koji na suprotnoj strani nije imao izlaza. Tako se našla u zamci. Leđima naslonjena na visoku liticu, promatrala je čudovište kako joj se sve više primiče. Kad se našlo na samo nekoliko centimetara od nje, povikala je: »Kakve ćeš mi sve užase raditi?« Čudovište ju je pogledalo i reklo: »To ovisi o tebi. Ovo je tvoj san!“ :mrgreen:
Ma sanjalo se i boljih snova i gorih čudovišta ....
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#6900 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Velkoski »

expect the unexpected :run:
Post Reply