Gradonačelnica Sarajeva
-
last mohicans
#6876 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Evo ovaj offroad lola je vlasnik. Malo googlajte bizreg, ime firme, nađe se..
https://www.instagram.com/adilsurkovic_4x4_offroad?igsh=MXFiancyZm9tZnB4eA==
https://www.instagram.com/adilsurkovic_4x4_offroad?igsh=MXFiancyZm9tZnB4eA==
- shbc
#6877 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Gledaj ekipe jebote... Dodas ovdje Zahiragica, Masica, Magazinovica, onog masnog iz tuzlanskog DF-a, psovaca iz Zenice (mrsko mi guglat im imena) i dobijes krem de la krem nove generacije politicara. I kaze trebaju stari da se povuku i ostave mladima politiku... Pa bolje Bakira gledat narednih 100 godina kada vidis ko nam je buducnostSefket007 wrote: ↑06/03/2024 14:19Better Man wrote: ↑06/03/2024 09:55 Onaj ko misli da Bogić Bogićević nije sabotiran prilikom izbora za gradonačelnika taj je budala. Da li je Benjamina dio te sabotažđe, mislim da ćemo u budućnosti saznati. Ovo njeno pjavljivanje na otvaranju Beauty salona bi bilo ok, da se nije javno hvalila time na društvenim mrežama, jer kao Gradonačelnici to nije u tvom opisu posla da se pojavljuješ na otvaranju beauty salona. Ok je da odeš u svojstvu privatnog lica.
Sve ima svoje... Ovi 'mladi' gori su od starih od njih su učili, a nemaju nikakvog ni iskustva ni temelja cisti interes.Code: Select all
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/343387/anatomija_s_rama_kako_su_sarajevo_pokorili_davachi_podrske_liseni_ideologije_i_imuni_na_stid_karic_londrc_lemezan_chengic_deljkovic.html
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#6878 Re: Gradonačelnica Sarajeva
BendžiMoji odgovori na pitanja Slobodne Evrope:
1. Da li osuđujuete prijetnje upućene gospodinu Franji Šarčeviću zbog njegove kritike Vaše fotografije?
Osuđujem sve vrste prijetnji i bilo kakve pritiske na bilo koga. Naročito ističem da javne osobe i akademski radnici čija riječ ima posebnu težinu u javnom prostoru moraju dodatno voditi računa o svojim izjavama kako ne bi povrijedili osjećanja “običnih ljudi”.
2. Šta mislite o izjavi gospodina Šarčevića na navedenu fotografiju?
Gospodin Šarčević ima pravo na svoje mišljenje. I nije bitno da li se ja s njim slažem ili ne. Isto tako, građani Bosne i Hercegovine imaju pravo da se oblače kako žele. Kao što i roditelji imaju pravo da u srca svoje djece ugrađuju patriotizam. A voljeti svoju zemlju ne znači mrziti nekoga. Armija RBIH se borila i izborila za slobodu svih nas. Armija RBiH se izborila da Franjo Šarčević danas može slobodno govoriti i protiv te Armije i protiv bilo čega. Upravo zbog toga ja, kao gradonačelnica, imam i moralnu i službenu obavezu da njegujem sjećanje na našu Armiju i na našu zastavu pod kojom se ta Armija borila.
3. Mislite li da se niste trebali fotografisati i objaviti fotografiju sa malodobnim djetetom u maskirnoj uniformi?
Ja se svakodnevno fotografišem sa ljudima koji žele da se fotografišu sa mnom. Dijete je bilo u pratnji roditelja. I meni je zadovoljstvo bilo fotografisati se sa dječakom koji već dobro zna ko se izborio za njegovu slobodu. I slobodu svih nas.
- Haris.ba
#6879 Re: Gradonačelnica Sarajeva
JoseMujica wrote: ↑08/03/2024 09:35BendžiMoji odgovori na pitanja Slobodne Evrope:
1. Da li osuđujuete prijetnje upućene gospodinu Franji Šarčeviću zbog njegove kritike Vaše fotografije?
Osuđujem sve vrste prijetnji i bilo kakve pritiske na bilo koga. Naročito ističem da javne osobe i akademski radnici čija riječ ima posebnu težinu u javnom prostoru moraju dodatno voditi računa o svojim izjavama kako ne bi povrijedili osjećanja “običnih ljudi”.
Gospodin Šarčević ima pravo na svoje mišljenje. I nije bitno da li se ja s njim slažem ili ne. Isto tako, građani Bosne i Hercegovine imaju pravo da se oblače kako žele. Kao što i roditelji imaju pravo da u srca svoje djece ugrađuju patriotizam. A voljeti svoju zemlju ne znači mrziti nekoga. Armija RBIH se borila i izborila za slobodu svih nas. Armija RBiH se izborila da Franjo Šarčević danas može slobodno govoriti i protiv te Armije i protiv bilo čega. Upravo zbog toga ja, kao gradonačelnica, imam i moralnu i službenu obavezu da njegujem sjećanje na našu Armiju i na našu zastavu pod kojom se ta Armija borila.
3. Mislite li da se niste trebali fotografisati i objaviti fotografiju sa malodobnim djetetom u maskirnoj uniformi?
Ja se svakodnevno fotografišem sa ljudima koji žele da se fotografišu sa mnom. Dijete je bilo u pratnji roditelja. I meni je zadovoljstvo bilo fotografisati se sa dječakom koji već dobro zna ko se izborio za njegovu slobodu. I slobodu svih nas.respect
![]()
- Prpa.ba
#6880 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Prelijepo za procitati. Odmjereno i kulturno uriniranje po pozadincima. 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6881 Re: Gradonačelnica Sarajeva
gadne bradonje i obrijanishbc wrote: ↑08/03/2024 06:55Gledaj ekipe jebote... Dodas ovdje Zahiragica, Masica, Magazinovica, onog masnog iz tuzlanskog DF-a, psovaca iz Zenice (mrsko mi guglat im imena) i dobijes krem de la krem nove generacije politicara. I kaze trebaju stari da se povuku i ostave mladima politiku... Pa bolje Bakira gledat narednih 100 godina kada vidis ko nam je buducnostSefket007 wrote: ↑06/03/2024 14:19Better Man wrote: ↑06/03/2024 09:55 Onaj ko misli da Bogić Bogićević nije sabotiran prilikom izbora za gradonačelnika taj je budala. Da li je Benjamina dio te sabotažđe, mislim da ćemo u budućnosti saznati. Ovo njeno pjavljivanje na otvaranju Beauty salona bi bilo ok, da se nije javno hvalila time na društvenim mrežama, jer kao Gradonačelnici to nije u tvom opisu posla da se pojavljuješ na otvaranju beauty salona. Ok je da odeš u svojstvu privatnog lica.
Sve ima svoje... Ovi 'mladi' gori su od starih od njih su učili, a nemaju nikakvog ni iskustva ni temelja cisti interes.Code: Select all
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/343387/anatomija_s_rama_kako_su_sarajevo_pokorili_davachi_podrske_liseni_ideologije_i_imuni_na_stid_karic_londrc_lemezan_chengic_deljkovic.html
i onda imamo jednu ženu majku profesoricu koju pljuju što se eksponira
pa više se eksponiraju ženske koje nemaju nikakvu javnu važnost a željele bi to imati
- Truba
#6882 Re: Gradonačelnica Sarajeva
slobodna eVropa
stari antihrvatski i antikršćanski medij
ali je bendzi lijepo iskuliranja njihova sranja
ne znam ni ko je taj Njofra... ali poznato mi prezime
stari antihrvatski i antikršćanski medij
ali je bendzi lijepo iskuliranja njihova sranja
ne znam ni ko je taj Njofra... ali poznato mi prezime
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#6883 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Slobodna Evropa je nastala prvenstveno kao antikomunistički medij
a naravno da je prezime poznato...nosio ga je jedan poznati bh. filozof
- Truba
#6884 Re: Gradonačelnica Sarajeva
isto košto je franjo tuđman nastao kao partizanski borac
promene se namene i ljudi i institucije
kasnije zastrane (ne ko franjo)
pa postanu suprotnost onome što su bili inicijalno
npr snsd
ili ejub ganić jugoslaven
a vala i gradonačelnica se još traži
promene se namene i ljudi i institucije
kasnije zastrane (ne ko franjo)
pa postanu suprotnost onome što su bili inicijalno
npr snsd
ili ejub ganić jugoslaven
a vala i gradonačelnica se još traži
- ultima_palabra
#6885 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Ovo bi u Feralu uslo u Greatest Shits, i to onaj svih vremena. Kakva malogradjanstina.Naročito ističem da javne osobe i akademski radnici čija riječ ima posebnu težinu u javnom prostoru moraju dodatno voditi računa o svojim izjavama kako ne bi povrijedili osjećanja “običnih ljudi”.
- piupiu
-
etovidis
#6887 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Sve dok ovakva mišljenja dominiraju, dok se plitki populizam uzima kao pamet, dok su nacionalizam i mržnja normalni, Sarajevo, nažalost, nema šanse biti otvoren, uljudan, glavni grad Bosne i Hercegovine.Haris.ba wrote: ↑08/03/2024 09:37JoseMujica wrote: ↑08/03/2024 09:35BendžiMoji odgovori na pitanja Slobodne Evrope:
Ja se svakodnevno fotografišem sa ljudima koji žele da se fotografišu sa mnom. Dijete je bilo u pratnji roditelja. I meni je zadovoljstvo bilo fotografisati se sa dječakom koji već dobro zna ko se izborio za njegovu slobodu. I slobodu svih nas.respect
![]()
![]()
- Haris.ba
#6888 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Sarajevo je vec glavni grad Bosne.
U Sarajevu se moze kritikovati gradonacelnica do mile volje. Ali, i gradonacelnica ne mora klapnuti na svaku kritiku.
Nacionalizam je normalna stvar. U cemu je problem? Danasnji medjunarodni poredak je poredak nacionalnih i multinacionalnih drzava.
Mrznja? Koja mrznja? Cak nije ni problem da Franjo mrzi koga god hoce. Neka mrzi.
-
etovidis
#6889 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Sarajevo je, nažalost, samo formalno-pravno glavni grad. Bilo bi jako korisno da ono to postane i u praksi, da se na njega ugleda i prati ga cijela država. Međutim, s ovakvim provincijsko-populitičkim pojavama i pripadajućom nacionalističkom ("građanskom") buljumentom, to je, nadajmo se privremeno, sasvim nemoguće.Haris.ba wrote: ↑09/03/2024 13:46Sarajevo je vec glavni grad Bosne.
U Sarajevu se moze kritikovati gradonacelnica do mile volje. Ali, i gradonacelnica ne mora klapnuti na svaku kritiku.
Nacionalizam je normalna stvar. U cemu je problem? Danasnji medjunarodni poredak je poredak nacionalnih i multinacionalnih drzava.
Mrznja? Koja mrznja? Cak nije ni problem da Franjo mrzi koga god hoce. Neka mrzi.
- Haris.ba
#6890 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Sarajevo je i sustinski glavni grad. Problem je samo sto postivaoci zlocinackih politickih sistema zele da spuste na svoj sovinisticki nivo sve u Bosni.etovidis wrote: ↑09/03/2024 14:06 Sarajevo je, nažalost, samo formalno-pravno glavni grad. Bilo bi jako korisno da ono to postane i u praksi, da se na njega ugleda i prati ga cijela država. Međutim, s ovakvim provincijsko-populitičkim pojavama i pripadajućom nacionalističkom ("građanskom") buljumentom, to je, nadajmo se privremeno, sasvim nemoguće.
Zao mi je, ne moze.
- Bloo
- Globalna šefica
#6891 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Prošeta li naša Benjamina za 8. mart sa Curama? 
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#6892 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Jesi li ti?? 
- Bloo
- Globalna šefica
#6893 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Mozda sam ona sa plakatom o 100 sisa.
- Bloo
- Globalna šefica
#6894 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Koga Franjo mrzi?Haris.ba wrote: ↑09/03/2024 13:46Sarajevo je vec glavni grad Bosne.
Ona mora klapnuti na svkau kritiku jer se vodi niskim pobudama i njena mora biti zadnja. I nema da se ko drzne da NJU kritikuje.
-
etovidis
#6895 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Kamo sreće da jeste, i da zaslužuje.Haris.ba wrote: ↑09/03/2024 14:09Sarajevo je i sustinski glavni grad. Problem je samo sto postivaoci zlocinackih politickih sistema zele da spuste na svoj sovinisticki nivo sve u Bosni.etovidis wrote: ↑09/03/2024 14:06 Sarajevo je, nažalost, samo formalno-pravno glavni grad. Bilo bi jako korisno da ono to postane i u praksi, da se na njega ugleda i prati ga cijela država. Međutim, s ovakvim provincijsko-populitičkim pojavama i pripadajućom nacionalističkom ("građanskom") buljumentom, to je, nadajmo se privremeno, sasvim nemoguće.
Zao mi je, ne moze.
Predlažem empirijsku provjeru. Pitati običan narod, u cijeloj BiH i među svim narodima, šta misle o ovakvom Sarajavu i o dominantnoj "građanskoj" politici.
U pitanju je, bojim se, mnogo širi problem: da ovakvo Sarajevo i ima gradonačelnicu po svojoj intelektualnoj i etičkoj mjeri. To je ono što je najtužnije.
- canvra888
#6896 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Ja ne znam o čemu ti pričaš, Sarajevo je i naivno pretolerantno za ono što je preživjelo.etovidis wrote: ↑09/03/2024 15:28Kamo sreće da jeste, i da zaslužuje.Haris.ba wrote: ↑09/03/2024 14:09Sarajevo je i sustinski glavni grad. Problem je samo sto postivaoci zlocinackih politickih sistema zele da spuste na svoj sovinisticki nivo sve u Bosni.etovidis wrote: ↑09/03/2024 14:06 Sarajevo je, nažalost, samo formalno-pravno glavni grad. Bilo bi jako korisno da ono to postane i u praksi, da se na njega ugleda i prati ga cijela država. Međutim, s ovakvim provincijsko-populitičkim pojavama i pripadajućom nacionalističkom ("građanskom") buljumentom, to je, nadajmo se privremeno, sasvim nemoguće.
Zao mi je, ne moze.
Predlažem empirijsku provjeru. Pitati običan narod, u cijeloj BiH i među svim narodima, šta misle o ovakvom Sarajavu i o dominantnoj "građanskoj" politici.
U pitanju je, bojim se, mnogo širi problem: da ovakvo Sarajevo i ima gradonačelnicu po svojoj intelektualnoj i etičkoj mjeri. To je ono što je najtužnije.
Konstantno spominješ neki nacionalistički establišment, a sinoć je bukvalno napunio Sarajlijama Zetru čovjek koji nastupa za 9. januar po RS-u i propagira taj neustavni i kontraverzni praznik. Isto Sarajevo koje je bilo pod najdužom opsadom od drugog svjetskog rata upravo od tih zagovarača 9. januara.
I o kakvom ti nacionalistički predominantnom Sarajevu pričaš?
- nivla
#6897 Re: Gradonačelnica Sarajeva
problem franje je sto je po njemu armija, ljiljani u nekoj paralelnoj ravni sa ustasko-cetnickom ideologijom sto nije i ne smije biti slucaj, i ne znaci isto nositi i voljeti ljiljane kao nositi i voljeti kapu sa U, cetnicku subaru i pisati s verom u boga (pokolji sve samo ne svoga)
- Truba
#6898 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Aaa dijabola.ba kako sam ih zvao
Opet ne znam
Prvo pravilo za nebosnjake
Ne diraj u armiju
Drugo pravilo za nebosnjake
Pogledaj prvo pravilo
- ortodont
#6899 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Najbolji gradonačelnik za vrijeme mog života, da ne idem dalje. 
-
Novak20
#6900 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Problem Franje je što misli da su svi čitatelji njegovih članaka dobronamjerni i intelektualno kapacitirani da mogu shvatiti što on u stvari piše.nivla wrote: ↑09/03/2024 18:39 problem franje je sto je po njemu armija, ljiljani u nekoj paralelnoj ravni sa ustasko-cetnickom ideologijom sto nije i ne smije biti slucaj, i ne znaci isto nositi i voljeti ljiljane kao nositi i voljeti kapu sa U, cetnicku subaru i pisati s verom u boga (pokolji sve samo ne svoga)
A napisao je da se proslava Dana nezavisnosti sve više pretvara u bošnjački nacionalni praznik i da se drustvo nezaustavljivo dijeli na tri. Što je činjenica
Dakle, ništa od onoga što mu prišivaš.
Što se tiče gradonačelnice Karić, od postavljanja onog nesretnog i za obitelji žrtava ponižavajućeg spomenika na Kazanima pa preko čestitanja nekakvog kalendara itd, tvrdim da njena politička pamet nije multikulturalna nego licemjerna prema manjini u "našem glavnom gradu".