Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nesto mi naumpade, kada krenu ovakve "teorije", mogli bi ti, koji dovode u pitanje Rumijevu (k.s.) seksualnost u pitanje, ici dalje, pa naseg velikog Mesnevi-hana hadzi hafiza Halida ef. Hadzimulica (k.s.), koji se nikada nije zenio, ubaciti u tu konbinaciju.
pa vjerujem da ovo s Rumijem nema veze s bracnim stanjem nego njegovom emocijom, stihovima..
samo sto ti i ja drugacije gledamo na homoseksualnost, meni ne bi bio smak svijeta ni da mi je djed bio gej, a kamoli efendija ili pjesnik homoseksualnost vidim kao necije seks. opredjeljenje, nikako kao manu ili diskreditaciju
Teoretski bi bas tebi bio smak svijeta u ovom slucaju
pa ne bi, ako je bio prikriveni gej koji je zivio u tradicionalnoj porodici
ono volio popit, kamara djece, maltretirao nenu, prava tradicionalna porodica
Mislio sam da umijem skontati ko je homo po izgledu, ali me Elvedin upozorio da to vise ne govorim. Pa jos lik cuvar tradicionalnih bosnjackih vrijednosti u dalekoj Cemeriki-usvojeni sin se zove Hamza! https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... evu-487707
insomnia78 wrote:Vec nekoliko puta spominjes te prikrivene. To neko licno iskustvo?
pa to su ovi iz tradicionalnih porodica znam samo za jednog lika koji zivi s deckom, a i njega znam iz vidjenja
a ostali ce valjda ostati u ormarima dok se ne dokopaju zapada
Porodice Foht wrote:Mislio sam da umijem skontati ko je homo po izgledu, ali me Elvedin upozorio da to vise ne govorim. Pa jos lik cuvar tradicionalnih bosnjackih vrijednosti u dalekoj Cemeriki-usvojeni sin se zove Hamza! https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... evu-487707
insomnia78 wrote:Vec nekoliko puta spominjes te prikrivene. To neko licno iskustvo?
pa to su ovi iz tradicionalnih porodica znam samo za jednog lika koji zivi s deckom, a i njega znam iz vidjenja
Pa ja tradicionalne porodice su ustvari latentni prikriveni izvori homoseksualizma - sto tradicionalniji to vise gej
Porodice Foht wrote:Mislio sam da umijem skontati ko je homo po izgledu, ali me Elvedin upozorio da to vise ne govorim. Pa jos lik cuvar tradicionalnih bosnjackih vrijednosti u dalekoj Cemeriki-usvojeni sin se zove Hamza! https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... evu-487707
Nesto mi naumpade, kada krenu ovakve "teorije", mogli bi ti, koji dovode u pitanje Rumijevu (k.s.) seksualnost u pitanje, ici dalje, pa naseg velikog Mesnevi-hana hadzi hafiza Halida ef. Hadzimulica (k.s.), koji se nikada nije zenio, ubaciti u tu konbinaciju.
pa vjerujem da ovo s Rumijem nema veze s bracnim stanjem nego njegovom emocijom, stihovima..
samo sto ti i ja drugacije gledamo na homoseksualnost, meni ne bi bio smak svijeta ni da mi je djed bio gej, a kamoli efendija ili pjesnik homoseksualnost vidim kao necije seks. opredjeljenje, nikako kao manu ili diskreditaciju
Nisam ni ja aludorao na bracno stanje, nego na uzrok istog.
Pa, de postavi, o kakvim emocijama i stihovima je rijec?!
Pa ja tradicionalne porodice su ustvari latentni prikriveni izvori homoseksualizma - sto tradicionalniji to vise gej
ne izvrci rijeci
drugi djed je bio hercegovac, ne mozes biti hercegovac i gej nikako
salik79 wrote:
ma ne sjecam se bolan
jesi li ti medresu zavrsio? ili sta slicnoga?
E on ne malo sumnjiv - spominjao je neke homeinije kako su imali tijelo izvajano kao mikelandjelove statue - i da bi volio da ima jednu dlaku sa te brade ( ozbiljno )
Last edited by славянин on 06/09/2019 10:19, edited 1 time in total.
salik79 wrote:
ma ne sjecam se bolan
jesi li ti medresu zavrsio? ili sta slicnoga?
E on ne malo sumnjiv - spominjao je neke homeinije kako su imali tijelo izvajano kao mikelandjelove statue - i da da ima jednu dlaku sa te brade ( ozbiljno )
Opet ti sa tvojim proizvoljnim izvlacenjima iz konteksta, izokretanjima i tebi znanim konstrukcijama. Po koji put, nije salik, nego teski islamofob i cuveni novinar, Oriana Fallaci je to izjavila.
Fallaci recalled that she found Khomeini intelligent, and “the most handsome old man I had ever met in my life. He resembled the ‘Moses’ sculpted by Michelangelo.” And, she said, Khomeini was “not a puppet like Arafat or Qaddafi or the many other dictators I met in the Islamic world. He was a sort of Pope, a sort of king—a real leader. And it did not take long to realize that in spite of his quiet appearance he represented the Robespierre or the Lenin of something which would go very far and would poison the world. People loved him too much. They saw in him another Prophet. Worse: a God.”