REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
moa

#6876 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by moa »

Haris.ba wrote:
VjecitiStudent wrote:
Revizija je, po pravilima suda, potpuno NOVI proces, i bila je potrebna nova punomoć.
Ne vidim gdje piše da je potrebna nova punomoć. Ni statut, ni pravila ne određuju to pitanje. Već se rješava od slučaja do slučaja.
Dobro ljudi, sta bi moglo biti rjesenje. Moze li se neka pojedinacna tuzba pokrenuti protiv srbije ili neko udruzenje gradjana.
Nemojte samo kukati ima li kakav strucnjak ovdje da kaze postoje li neke druge opcije.
uglavnomja

#6877 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by uglavnomja »

Haris.ba wrote:
VjecitiStudent wrote:
Revizija je, po pravilima suda, potpuno NOVI proces, i bila je potrebna nova punomoć.
Ne vidim gdje piše da je potrebna nova punomoć. Ni statut, ni pravila ne određuju to pitanje. Već se rješava od slučaja do slučaja.
pa ako su ga obavijestili prosle godine da mu ne vazi punomoc, znaci da je u tom slucaju sud tako odlucio!!!

mada tumacenj zakona ni svi pravnici ne kontaju bas najbolje, a tek laici :izet:
spreca

#6878 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by spreca »

moa wrote:
Haris.ba wrote:
VjecitiStudent wrote:
Dobro ljudi, sta bi moglo biti rjesenje. Moze li se neka pojedinacna tuzba pokrenuti protiv srbije ili neko udruzenje gradjana.
Nemojte samo kukati ima li kakav strucnjak ovdje da kaze postoje li neke druge opcije.
Cekaj da prvo "proslavimo" odbijenicu iz Haga pa cemo onda mozda razmisliti o tome , ali ako se komsije sloze i da se nece ljutiti zbog toga
bersK

#6879 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by bersK »

Sinoć sam preko fake profila napisao post na onu grupu Podržimo ridjobradog slona, ukljucilo se tu par likova koji su imali nesto posteno i da kazu, nije bilo price kao "oni su nam bolan neprijatelji, vidis da navijaju za Srbe". Otvorila se rasprava i udje fino ona stožina iz centrale Hari Koz i blokira 10 takvih objava drugima. Jel moguće da je naš narod onoliko zatupljen i glup što se tiče SDA? Jel moguće da u Bakiru još uvijek neko vidi zaštitnika građana i države? Jel moguće, po onim postovima, vjerovati da postoje ljudi koji vjeruju da SDA štiti Bošnjake?
tandmand

#6880 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by tandmand »

bersK wrote:Sinoć sam preko fake profila napisao post na onu grupu Podržimo ridjobradog slona, ukljucilo se tu par likova koji su imali nesto posteno i da kazu, nije bilo price kao "oni su nam bolan neprijatelji, vidis da navijaju za Srbe". Otvorila se rasprava i udje fino ona stožina iz centrale Hari Koz i blokira 10 takvih objava drugima. Jel moguće da je naš narod onoliko zatupljen i glup što se tiče SDA? Jel moguće da u Bakiru još uvijek neko vidi zaštitnika građana i države? Jel moguće, po onim postovima, vjerovati da postoje ljudi koji vjeruju da SDA štiti Bošnjake?
Nažalost to su nam najbolji zaštitari. Ostali zaštitari još hodaju u otrcanim uniformama sa petokrakom i ispod oka gledaju na Bošnjake.
uglavnomja

#6881 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by uglavnomja »

tandmand wrote:
bersK wrote:Sinoć sam preko fake profila napisao post na onu grupu Podržimo ridjobradog slona, ukljucilo se tu par likova koji su imali nesto posteno i da kazu, nije bilo price kao "oni su nam bolan neprijatelji, vidis da navijaju za Srbe". Otvorila se rasprava i udje fino ona stožina iz centrale Hari Koz i blokira 10 takvih objava drugima. Jel moguće da je naš narod onoliko zatupljen i glup što se tiče SDA? Jel moguće da u Bakiru još uvijek neko vidi zaštitnika građana i države? Jel moguće, po onim postovima, vjerovati da postoje ljudi koji vjeruju da SDA štiti Bošnjake?
Nažalost to su nam najbolji zaštitari. Ostali zaštitari još hodaju u otrcanim uniformama sa petokrakom i ispod oka gledaju na Bošnjake.
jest jest :izet:

da nije bilo petorkrake sad bi bosnjaci imali mudo od ovce, a ne drzavu
It_is_a_Leclerc

#6882 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by It_is_a_Leclerc »

Nakon jučerašnje direktive da se zeleni kadar i SDA jugend aktiviraju na internetu "u odbrani lika i djela velikog predsjednika Izetbegovića" potpuno su mi jasni postovi pojedinaca na ovom forumu.

Kad bih bio kruha gladan, ja na to ne bih spao. Ali, opet. Svakom svoje. Nekom đon, nekom obraz.
tandmand

#6883 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by tandmand »

uglavnomja wrote:jest jest :izet:

Apsolutno si u pravu. Svejedno nema tu neke ljubavi, jer znaš ono "Alija je rušio Jugoslaviju, nisu Bošnjaci nego Muslimani ..."
uglavnomja

#6884 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by uglavnomja »

It_is_a_Leclerc wrote:Nakon jučerašnje direktive da se zeleni kadar i SDA jugend aktiviraju na internetu "u odbrani lika i djela velikog predsjednika Izetbegovića" potpuno su mi jasni postovi pojedinaca na ovom forumu.

Kad bih bio kruha gladan, ja na to ne bih spao. Ali, opet. Svakom svoje. Nekom đon, nekom obraz.
mah nije to samo do dzona i obraza

ima nesto i u vicevima ...

znas ono nadje mujo fatu sa suljom u sred akcije, ... pa ga suljo pita: vjerujes li vise svojim ocima nego meni?
bersK

#6885 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by bersK »

Ne znam da li se vi slažete, ali da organizujemo da svi prijavimo onu grupu. Ne treba nas puno biti. Možda nekih 20-30 prijava je dovoljno, imajući u vidu da je ono grupa od jadnih 2000 članova, većinom fake profila napravljenih sa propagandu SDA po fb koji nemaju ni tri posta na profilu.
Duka Dizel

#6886 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Duka Dizel »

Haris.ba wrote: Ovo je najvažniji dio. Sud smatra da prag predstavljanja države nije pređen. Vidjećemo u odluci suda na koje su se propise pozvali. Ovo je samo izjava za javnost. Ali, Sud niko ne može kriviti. Dobio različita pisma od članova koji predstavljaju državu. Izgleda da je procedura iznad suštine, ali država i jeste procedura i poštivanje procedure.
Lepo su to objasnili.
Prag predstavljanja države nije predjen.
Sud zna biti formalan kad je sve crno na belo što se propisa tiče, ali ne sede tamo panjevi i roboti.
Ako se pojavi slučaj, na koji se ne mogu striktno primeniti propisi, sud će se zagledati u suštinu.

A suština je da stranke pred MSP-om mogu biti samo države, koju predstavljaju njene institucije.
Sud nikad neće dozvoliti da fizičko lice zastupa državu, ako u svakom trenutku ta ista država ne stoji iza njega.

Kakva punomoć iz 2002 godine?
Članovi predsedništva BiH iz 2002 godine odavno nisu više aktuelni. Pitanje je da li su još živi.

Pošto se neki drugi članovi predsedništva BiH tokom tih 15 godina nisu mogli sastati i dogovoriti se da ga razvlaste ili mu daju novu punomoć, Sakib Softić koji je za 15 godina mogao potpuno skrenuti sa pameti pojavljuje se kao apsolutni vladar situacije i on i dalje odlučuje umesto države.

Zaista je bilo iluzorno očekivati da to može proći pred ozbiljnim sudom kakav je MSP.
uglavnomja

#6887 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by uglavnomja »

tandmand wrote:
uglavnomja wrote:jest jest :izet:

Apsolutno si u pravu. Svejedno nema tu neke ljubavi, jer znaš ono "Alija je rušio Jugoslaviju, nisu Bošnjaci nego Muslimani ..."
bosnjaci su nastali 93., dekretom alije, harisa, reisa i jos par zatvroskih mladomuslimanskih jarana :oops:

pocetak sablona kako ce vlast fercerati: par ispodprosjecno inteligentnih likova ce u halkama odlucivati o narodu i zemlji :-? sve u ime svog licnog interesa i petrodolara.
tandmand

#6888 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by tandmand »

bersK wrote:Ne znam da li se vi slažete, ali da organizujemo da svi prijavimo onu grupu. Ne treba nas puno biti. Možda nekih 20-30 prijava je dovoljno, imajući u vidu da je ono grupa od jadnih 2000 članova, većinom fake profila napravljenih sa propagandu SDA po fb koji nemaju ni tri posta na profilu.
Ma ta virtuelna podrška je prdimahovina. Sve dok ih ne vidim u dnevniku, kao jednu nepreglednu masu sa transparentima, ne vjerujem u njihovu snagu. :run:
Last edited by tandmand on 11/03/2017 13:53, edited 1 time in total.
prog321

#6889 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by prog321 »

Ricken wrote:
prog321 wrote:ivanic i Crnadak su prije godinu dana obavijestili sud da Softic nije legitiman.
znači znali su prije podnosenja apelacije da ce biti poslata.
da se ranije krenulo sa pipremama samo bi ranije aktivirali srpske prestavnike u BiH da je miniraju.
nek mi neko objasni kako bi mogao pripremiti apelaciju mimo srpskih prestavnika?
Pa, osnovni problem je što se nisu koristili svi mehanizmi. Naime, mi smo zatočenici kolektiviteta, ali samo u skladu sa interpretacijama onih koji nas vode, jer to njima, svima, tako odgovara. Ali naš ustav, daje ipak puno veće ovlasti volji građani, na kraju svi glasamo, i po trenutnom zakonu možemo glasati suštinski i formalno za koga hoćemo, jer ustav ostavlja slobodu osjećanja pripadnosti nekom etnosu i ne ispituje formalnu pripadnost etnosu, Ja kao pojedinac mogu danas biti bošnjak, sutra hrvat prekosutra srbin, i formalno pravno mi to nemože niko osporiti.

Uglavnom referndum na nivou BiH oko ovog bi svakako pokazao šta građani BiH, FBiH i RS žele, pa se nikako ovo pitanje ne bi moglo završiti ignorisanjem većine, pa čak i bez formalnog konsenzusa unutar predsjedništva, to bi bio valjan i veliki dokaz koji sud ne bi mogao ignorisati.
zašto ne bi mogli referendum sad obaviti ?
nikada nije kasno za to.
bersK

#6890 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by bersK »

tandmand wrote:
bersK wrote:Ne znam da li se vi slažete, ali da organizujemo da svi prijavimo onu grupu. Ne treba nas puno biti. Možda nekih 20-30 prijava je dovoljno, imajući u vidu da je ono grupa od jadnih 2000 članova, većinom fake profila napravljenih sa propagandu SDA po fb koji nemaju ni tri posta na profilu.
Ma ta virtuelna podrška je prdimahovina. Sve dok ih ne vidim u dnevniku, kao jednu nepreglednu masu sa transparentima, ne vjerujem u njihovu snagu. :run:

Vidiš da su najavili da hoće da idu pred centralu da daju podršku. Samo ne znam kako će iz Frankfurta i Mičigena stići do centrale u kratkom roku. Skup je to sport :D :lol: :lol: :lol: :lol:
Edin H.

#6891 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Edin H. »

muha_sa wrote:
VjecitiStudent wrote: U dokumentima suda lijepo piše da je revizija novi proces i da za uz svaku prijavu procesa država mora ODMAH imenovati svog agenta.
Ako je već jednom registrar napisao da Softićeva stara punomoć više ne vrijedi, zaista nije jasno zašto bi je sad prihvatio?
idemo probat pa ako upali upali
Zmiu ih na foru. :oops:

Postoji ovdje jos jedan problem, zasto je Bake dezinformisao, tj. nije obavijestio prisutne na skupu u Vijecnici o famoznom pismu of 26. maja. Dovoljan razlog da iz moralnih razloga podnese ostavku.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#6892 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by prljavi Hare »

Sa istaknutih i ucvijećenih Bošnjaka... :mrgreen:

POŠTOVALJE REVIYIA HAIMO MALO PRESUDE NA PREGLED MOLIVAS
Image
luckylaka

#6893 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by luckylaka »

bersK wrote:
tandmand wrote:

Vidiš da su najavili da hoće da idu pred centralu da daju podršku. Samo ne znam kako će iz Frankfurta i Mičigena stići do centrale u kratkom roku. Skup je to sport :D :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja ipak mislim da je ovo najbolji nacin.Sjedis,tipkas,palis raju,niko ne zna ko si ,sta si ,ciji si,kako si.Samo nastavi bice nesto od ovoga.
JThomas

#6894 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by JThomas »

što će oni izlaziti na ulice kad oni drže vlast i tokove novca. na ulice bi trebali oni koji su protiv, ali avaj...
luckylaka

#6895 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by luckylaka »

JThomas wrote:što će oni izlaziti na ulice kad oni drže vlast i tokove novca. na ulice bi trebali oni koji su protiv, ali avaj...
Daj Boga ti po ovoj zimi na ulice.Suti,ne puca sta ces bolje.Ionako se sve moze srediti preko kompa.Uvijek ces naci par manijaka koji ce umjesto tebe izaci na ulicu samo treba zakuhati.
dudevitz

#6896 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by dudevitz »

luckylaka wrote:
JThomas wrote:što će oni izlaziti na ulice kad oni drže vlast i tokove novca. na ulice bi trebali oni koji su protiv, ali avaj...
Daj Boga ti po ovoj zimi na ulice.Suti,ne puca sta ces bolje.Ionako se sve moze srediti preko kompa.Uvijek ces naci par manijaka koji ce umjesto tebe izaci na ulicu samo treba zakuhati.
:lol: :lol: :lol: :thumbup:

A umjesto paljenja Arhiva BiH, ovaj put bi npr. mogli zapaliti Zemaljski muzej, koji će nam q ta zgrada :D
tandmand

#6897 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by tandmand »

Kakav bola izlazak na ulicu. Pad Revizije nije što i pad Alepa. :oops:
Matzan

#6898 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Matzan »

luckylaka wrote:

Šta ima u dijaspori?
Fudo387

#6899 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Fudo387 »

Ja sam za.
De posalji mi svoje ime na na pp pa da te dodam za prijatelja na facebooku.
Vjerujem da si posten i iskren, probosanski orijentisan, i da svom narodu zelis dobro.
bersK

#6900 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by bersK »

dudevitz wrote:
luckylaka wrote:
:lol: :lol: :lol: :thumbup:

A umjesto paljenja Arhiva BiH, ovaj put bi npr. mogli zapaliti Zemaljski muzej, koji će nam q ta zgrada :D

Jel nama neko kriv što stoka s ove grupe koja ne zna osnove pravopisa i kulture indirektno upravlja životima? Jel nama neko kriv što uz kaficu i drkanje kurca dočekujemo vijesti o poskupljenjima registracije i režija?
Post Reply