Referendum(i) u RS-u

Locked
oakville

#6876 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by oakville »

bh.tornjak wrote:
155_mm wrote:
Qoom wrote:Jel' do mene ili ova dionica fantomskog autoputa danas što otvoriše počinje i završava NIGDJE?!

Kod Prnjavora petlja koja nije spojena ni s čim, a prema Doboju fali cca 20km da spoje dva kraka. :shock:
pa sta fali sto ne vodi nigdje. bitno je da ce imati krsnu slavu.
jbt....ovim federalcima nikako ugodit....

precednik napravi aJrodrom u Trebinju....nevalja
napravi aVtoput prema Savi....nevalja....
napravi aVtoput od nicega prema nicemu i jos mu da ime po najsvetijem danu svih dana jos od 1389....ni to vam ne valja.....
napravi farmu dalekometnih krava....nevalja...
donese prugu u Focu.....nevalja...odnese prugu iz Foce......opet nevalja
organizuje miting podrske samom sebi....nevalja
organizuje referendum....nevalja....
otkaze referendum....opet nevalja....

pa...jbt....vi raspametiste precednika....kad vi sami ne znate sta hocete....kako ce on znati...
Dok Dodik nije došao na čelo RS-a, Republika Srpska je bila najbolja. Organizuj rat, pobij civile, otvori konclogore - najbolji. Radi ne protjerivanju prognanika - najbolji. Zakuhaj s cijelim svijetom - najbolji. I onda dolazi Dodik, oni najgori. Organizuj referendum - ne ide. Otkaži referendum - ne ide. Napravi treći entitet - ne ide. Organizuj miting - ne ide. Otkaži miting - ne ide. Slavi krsnu slavu - ne ide. Otkaži krsnu slavu - ne ide. Na koju god stranu kreneš, ne ide.

Ja bih rekao da je njima Dodik baksuz.
Danguba

#6877 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

155_mm wrote:
Republika Srpska će ispoštovati odluku Ustavnog suda BiH tako što će promijeniti naziv Zakona o praznicima u RS-u.

"To je jedna i u ovom trenutku najizglednija varijanta, mada se tokom diskusije u skupštini mogu izroditi i još neka rešenja. Međutim, prema sadašnjim varijantama rješenja više ne bi imali Zakon o praznicima, već zakon o slavama i svetkovinama u RS-u. Time bi bila ispoštovana odluka Ustavnog suda BiH, a 9. januar bi ostao kao Dan Republike Srpske. Vlada će prijedlog zakonskih izmjena uputiti u skupštinsku proceduru poslije referenduma, odnosno posle 25. septembra", kazao je izvor Euroblica blizak vladajućoj strukturi.

Predsjednik RS-a Milorad Dodik, koji još ne želi da u javnost izlazi sa detaljima, kaže da će zakonskim izmjenama biti omogućeno da oni koji ne žele da slave Dan Republike Srpske to i ne čine.

"Nigdje u odluci Ustavnog suda BiH ne piše da je ukinut 9. januar, nego da se traži da se to prilagodi. Prilagođavanje je vezano za žalbu Bošnjaka, kako je to u suštini Ustavni sud i rekao, i njihovom neprihvatanju da obilježavaju taj praznik. U RS-u postoji saglasnost o tome da ukoliko Bošnjaci ne žele da slave 9. januar kao dan Republike Srpske, to i ne moraju, kao što ni mi nikada ne proslavljamo 1. mart, Dan nezavisnosti BiH", poručio je Dodik ranije.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa cemu onda referendum... :-) :-)

Image
Streptokok

#6878 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Streptokok »

Takk je, za milorada i otadzbinu.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#6879 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by japin_mutapi »

mile gradi i otvara
ako, ako ... kada POT postane OT biće lakša i brža reintegracija
L u c i f e r

#6880 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by L u c i f e r »

arzuhal wrote:
155_mm wrote:
Qoom wrote:Jel' do mene ili ova dionica fantomskog autoputa danas što otvoriše počinje i završava NIGDJE?!

Kod Prnjavora petlja koja nije spojena ni s čim, a prema Doboju fali cca 20km da spoje dva kraka. :shock:
mjesec dana nakon otvaranja autoputa "9.januar"...

Cvijanović: Mi smo dosad pogrešno tumačili ovu projektnu dokumentaciju, dakle auto-put nije trebao biti nespojen na niđe, trenutno radimo na tome da to prilagodimo i da ga spojimo ne nešto...

Dodik: Ukoliko Turska hoće da, zbog Doboja kao člana Saveza opština turskog svijeta, sama uradi i dovrši tu dionicu autoputa i spoji Doboj, mi ćemo preimenovati taj dio autoputa u "9. zul-hidždže"
:lol:

Usput, Bajram Serif Mubarek Olsun svima 8-) :bih:
155_mm

#6881 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by 155_mm »

Danguba wrote:
Pa cemu onda referendum... :-) :-)

Image
pa ja to pitam vec danima! a svi se prave mutavi.
statixx

#6882 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by statixx »

Predali smo aplikaciju a prizeljkujemo upotrebu bonskih ovlasti. Onda je treba povuci i ne brukati se. Ako je ovo uistinu najveca politicka kriza nakon Dejtona i ako se odvija mimo Ustava postoje institucije koje treba da zastite i pokazu da se mogu brinuti za suverenitet ove zemlje. Ako ne, onda nek se raspisuju svakojaki referendumi, pa i na na nivou BiH.
arzuhal

#6883 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

Dobro reče Borislav R., policijski inspektor iz Prijedora, protivnik Dodika i Lukača i bloger nezadovoljan stanjem u MUP-u i politici RS-a, otprilike: da su srpski zvaničnici znali na vrijeme odbraniti RS kao entitet u kojem je samo srpski narod trebao biti konstitutivan a ne i Bošnjaci i Hrvati, da je samo srpski jezik službeni jezik i sl. ne bi RS imala danas ovakve probleme. Ne bi tada narodi drugog reda mogli, po Ustavu, zafrkavati Srbe, tražiti ovo ili ono, palamuditi o pravima i slučno, šipak...

Ali srpski zvaničnici su pokleknuli, nisu mogli odbraniti ustavnopravni aparthejd kakvog priželjkuje obrijani i ulickani četnik iz Prijedora, i sad imamo šta imamo: konstitutivnost tri naroda na svakom pedlju BiH...Koji je to udarac bio srpskoj politici, tek sada se razarujuće posljedice tih ustavnih izmjena vide...
arzuhal

#6884 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

Sad ovi prst u uho i samo ga lože, hehe :mrgreen:

Bosić poručio Dodiku da ne odustaje od referenduma

Više detalja na: http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Bo ... uma/386870
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#6885 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by japin_mutapi »

Kakvi amateri
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#6886 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Toto »

Picvaz oko referenduam je pokazo koliko je Rs suplja i ranjiva. Svako godisnje doba po jedna apelacija i Rs bi se ugusila u vastitim fekalijama. Rs nece prezivjeti ulazak u EU.
moa

#6887 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by moa »

Toto wrote:Picvaz oko referenduam je pokazo koliko je Rs suplja i ranjiva. Svako godisnje doba po jedna apelacija i Rs bi se ugusila u vastitim fekalijama. Rs nece prezivjeti ulazak u EU.
Oni da su pametni trebali bi sve uraditi da udju u EU, zbog predpristupnih fondova, pa da dignu malo ekonomiju na noge kako bi uspjeli vracati kredit.Odavno ja govorim da ce oni zavrsiti ko grcka, strovaili su banke, djelili sakom i kapom da bi ostali kratkorocno na Vlasti. Dobili su prvu transu od 50-tak milioncica koje ce iskoristit da vrate tekuce obaveze. Oni ako prezive iducu godinu treba nogom u guzicu da se udaraju, pokusali su uvuci i pederaciju u bankrot ali sreca pa je bankarski sektor u pederaciji pod kontrolom stranaca. Onaj ko je skonto da BAM bude vezan za EURO treba mu cestitat i dat nobelovu nagradu.

Happy new Bayram.
prog321

#6888 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by prog321 »

Rs nije htjela dati svoje banke pod kontrolom stranaca jer je tad teze muljati.
Tamo imas spregu izmedju vlade-investicione banke-i privatnih lokalnih banki i osiguravajucih drustava koji ruku uz ruku dodaju, oduzimaju mnoze i dijele razne financijske hartije.
Iz have stvorile su se solidne brojke koji su mesetari dobrano pokupili. Naravno da to ne moze trajati vjecno. Ali kratkorocno se probranoj manjini itekako isplatilo.
Toto

#6889 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Toto »

moa wrote:
Toto wrote:Picvaz oko referenduam je pokazo koliko je Rs suplja i ranjiva. Svako godisnje doba po jedna apelacija i Rs bi se ugusila u vastitim fekalijama. Rs nece prezivjeti ulazak u EU.
Oni da su pametni trebali bi sve uraditi da udju u EU, zbog predpristupnih fondova, pa da dignu malo ekonomiju na noge kako bi uspjeli vracati kredit.Odavno ja govorim da ce oni zavrsiti ko grcka, strovaili su banke, djelili sakom i kapom da bi ostali kratkorocno na Vlasti. Dobili su prvu transu od 50-tak milioncica koje ce iskoristit da vrate tekuce obaveze. Oni ako prezive iducu godinu treba nogom u guzicu da se udaraju, pokusali su uvuci i pederaciju u bankrot ali sreca pa je bankarski sektor u pederaciji pod kontrolom stranaca. Onaj ko je skonto da BAM bude vezan za EURO treba mu cestitat i dat nobelovu nagradu.

Happy new Bayram.
ne mislim ja na ekonomiju .. Rs je paradrzava i kao takva nece moci u EU.
Danguba

#6890 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

arzuhal wrote:Sad ovi prst u uho i samo ga lože, hehe :mrgreen:

Bosić poručio Dodiku da ne odustaje od referenduma

Više detalja na: http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Bo ... uma/386870
:D

Ovi ga sada djonom... :D
moa

#6891 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by moa »

Toto wrote:
moa wrote:

Happy new Bayram.
To je prica za sebe ali ja mislim da oni nece dati da se dobar dio nadleznosti prebaci na drzavu. Evo i sami rusi traze jednu stanicu u BiH skim ce pregovarti. Treba dosta stvari dici na nivo drzave ali tesko, tako da o europu ne treba razmisljati naredni 15- 20 godina.
BHCluster

#6892 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BHCluster »

moa wrote: To je prica za sebe ali ja mislim da oni nece dati da se dobar dio nadleznosti prebaci na drzavu. Evo i sami rusi traze jednu stanicu u BiH skim ce pregovarti. Treba dosta stvari dici na nivo drzave ali tesko, tako da o europu ne treba razmisljati naredni 15- 20 godina.
Para vrti gdje burgija nece. Ako ova prica oko referenduma to nije pokazala onda ne znam sta ce.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#6893 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by pici »

Toto wrote:
a tražili su od EU da prilagodi se i uvede entiteske norme :mrgreen: merkelica jošH rfazmišlja, more bid bidne a more nebidne :mrgreen: jeBo TLN :mrgreen:

kad krene merkelica na put da povede i prdCenika štajerske, saksonije, bavarije itd itd :lol: :lol: :lol: :lol:
zrakomlat

#6894 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by zrakomlat »

155_mm wrote:

bole1st

#6895 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bole1st »

155_mm wrote:

Kako ne vodi nigdje, spaja BL sa koridorom Vc (sto ukljucuje i spajanje sa Sarajevom)
BHCluster

#6896 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BHCluster »

zrakomlat wrote:
155_mm wrote:

Kako se ovo moglo da zaboravi?

Dodika i Tadića u Višegradu: "Ćirina" uskotračna pruga nestala preko noći!

Image
Image
Image
Image
Image
Image
londonxxx

#6897 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by londonxxx »

jebote..
Dačić: Obaveza Srbije da štiti Republiku Srpsku

Više detalja na: http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/ ... sku/386891
a
isto kao ..vise detalja za vrijeme turaka
http://www.klix.ba/vijesti/bih/erdogan- ... /120711135
Erdogan: Alija mi je ostavio Bosnu u amanet
Danguba

#6899 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

bole1st wrote: Kako ne vodi nigdje, spaja BL sa koridorom Vc (sto ukljucuje i spajanje sa Sarajevom)
Sve je to BiH i na tome im hvala. :thumbup:
Toto

#6900 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Toto »

moa wrote: To je prica za sebe ali ja mislim da oni nece dati da se dobar dio nadleznosti prebaci na drzavu. Evo i sami rusi traze jednu stanicu u BiH skim ce pregovarti. Treba dosta stvari dici na nivo drzave ali tesko, tako da o europu ne treba razmisljati naredni 15- 20 godina.
Ja mislim da Srbija/Vucic nema namjeru da udje u EU.
Srbija igra na kartu raspada EU i na aneksiju Rs i do besvjesti ce upropstavati svaki pokusaj BiH da se priblizi EU. Srbija je ruski proxy za destabilizaciju EU. Ovo sto Vucic radi je mimikrija.
BiH je talac srbijanske vanjske i unutrasnje politik i sta god da Srbija uradi BiH ce najebat a najvise Rsrpska. Cak i Ako Sr krene u EU skargat ce drzavu Rs na nivo entiteta i kao milodar je odnijeti u EU. Ako Sr. guzcom zalupi vrata EU -dacic je onomad porucio EU: "da nece vise moci kako EU hoce!"- i okrene se Rusiji.. NATO ce poklopiti vojno i politicki Rs, da joj se kozaci i ruski raketni sistemi ne bi kotili duz rijeke Save i sprecavali koridor Vukovar Ploce.
Cak, ako se Srbija odluci za vojnu neutralnost morat ce Rsrpsku zaloziti u NATO kao zalog neutralnosti.

Balkanski muslimani /BIH, Srbija Kosovo, CG, Makedonija i Albanija nisu isto sto i arapski muslimani. Tesko da ce Srbija -po sirijskom modelu- moci izazvati rat medju balkanskim muslimanima, da bi onda Srbija uletila u taj sukob kao zastitnik EU od islamskog terorizma, pa da joj onda EU kao kontra uslugu pokloni BiH, Kosovo, pola Makedonije i komad Albanija na Jadranu.
Locked