PC gamerske konfiguracije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
diablobih

#6876 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by diablobih »

Adrian_M41 wrote:
DonieBrasco wrote:Da, zaboravio sam na tu konfiguraciju. :roll:

Od njih imam ovaj "Scinetific Atlanta EPC2203", proizveden daleke 2006.
Jest staro. HS pretpostavljam. Ako jest mislim da oni traze da predjes na Telemach da ti stave Cisco. Mozda grijesim. Al svi noviji imaju Wifi u sebi btw s tim da se moze iskljuciti,

polij vodom i zovi da ti zamjene :D
Ne mora poljevati vodom, samo nazove da mu zamjene.
DonieBrasco

#6877 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by DonieBrasco »

Adrian_M41 wrote:

Jest staro. HS pretpostavljam. Ako jest mislim da oni traze da predjes na Telemach da ti stave Cisco. Mozda grijesim. Al svi noviji imaju Wifi u sebi btw s tim da se moze iskljuciti,

I taj Ciscov je star za usluge i brzine koje operatere pruzaju. :D

Ja bih najradije sebi kupio neki koji mi se svidi po specifikacijama da ga imam na duze staze, steta sto ne mozes samo sari skinut staviti novi - sam ga konfigurisati, na ruter spojiti.
mehoxy

#6878 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by mehoxy »

.
Last edited by mehoxy on 02/09/2018 11:05, edited 1 time in total.
diablobih

#6879 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by diablobih »

DonieBrasco wrote:
Adrian_M41 wrote:

Ja bih najradije sebi kupio neki koji mi se svidi po specifikacijama da ga imam na duze staze, steta sto ne mozes samo sari skinut staviti novi - sam ga konfigurisati, na ruter spojiti.
Sto se tice ethernet, sasvim dobar, a wi fi uvijek mozes nadograditi drugim routerima. To je dozvoljeno.
DonieBrasco

#6880 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by DonieBrasco »

Cisco EPC2203

Scientific Atlanta EPC2203
Ko je ovdje od koga uzeo fizicki izgled, iskren ne znam za specifikacije nisam ni gledao.
adisonE

#6881 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by adisonE »

Pozdrav! Nemojte me tuci odmah, ali moram zamoliti za savjet i/ili preporuku... Trazim solidnu konfiguraciju do 1000-1100 KM. Konkretno, hocu djevojci da kupim neki entry level gaming racunar kao poklon za godisnjicu. Igra Witcher, League of Legends, Aion itd i volio bih da joj to ide bez problema i da joj racunar posluzi. Gledao sam ove sastavljene konfiguracije na Procomp, BNC i tome slicno, ali su stvarno nekvalitetne ili su prestare komponente. Ja, nazalost, nemam dovoljno znanja da kupujem pojedinacno komponente pa da ih sastavljam jer ne znam sta s cim ide i sta s cim moze.
zippoo87

#6882 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by zippoo87 »

adisonE wrote:Pozdrav! Nemojte me tuci odmah, ali moram zamoliti za savjet i/ili preporuku... Trazim solidnu konfiguraciju do 1000-1100 KM. Konkretno, hocu djevojci da kupim neki entry level gaming racunar kao poklon za godisnjicu. Igra Witcher, League of Legends, Aion itd i volio bih da joj to ide bez problema i da joj racunar posluzi. Gledao sam ove sastavljene konfiguracije na Procomp, BNC i tome slicno, ali su stvarno nekvalitetne ili su prestare komponente. Ja, nazalost, nemam dovoljno znanja da kupujem pojedinacno komponente pa da ih sastavljam jer ne znam sta s cim ide i sta s cim moze.
prelistaj zadnjih 10ak stranica ove teme,imas linkove i preporuke
jedan je skoro postavio isto pitanje
onako generalno,ako vec hoces sklopljen racunar,za te pare neces dobiti puno
mozda ti je bolja opcija da nadjes neki polovan i kupis novu graficku karticu...ali opet u taj budzet ti nece moci jaca graficka od gtx 1050ti (oko 300 KM trenutno)
gtx 1060ti bi bila bolji izbor ali ona sama je pola tvog budzeta,tako da nece moci uklopiti
pezzar

#6883 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by pezzar »

adisonE wrote:Pozdrav! Nemojte me tuci odmah, ali moram zamoliti za savjet i/ili preporuku... Trazim solidnu konfiguraciju do 1000-1100 KM. Konkretno, hocu djevojci da kupim neki entry level gaming racunar kao poklon za godisnjicu. Igra Witcher, League of Legends, Aion itd i volio bih da joj to ide bez problema i da joj racunar posluzi. Gledao sam ove sastavljene konfiguracije na Procomp, BNC i tome slicno, ali su stvarno nekvalitetne ili su prestare komponente. Ja, nazalost, nemam dovoljno znanja da kupujem pojedinacno komponente pa da ih sastavljam jer ne znam sta s cim ide i sta s cim moze.
Nešto ovako?

https://www.olx.ba/artikal/27929281/rac ... -ddr3-ram/
adisonE

#6884 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by adisonE »

pezzar wrote:
Nešto ovako?

Bas fina konfiguracija, zovem ih sutra... Hvala :)
zippoo87

#6885 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by zippoo87 »

pezzar wrote:
Nešto ovako?

dobra konfa za ove pare...odlicna
mada ne pise detaljno komponente...ne zna se ni koja je napojna,mada gtx 1050ti nije neki potrosac
Averus

#6886 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Averus »

Uloži na to 200KM za dobru napojnu (Seasonic S12II 620W preporuka) i miran :)
vnm

#6887 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by vnm »

ako je ovaj HP prodesk sa slike mislim da nece moci 24pin napojna, oni koriste svoje napojne i maticne ploce sa manje pinova.
DaShip

#6889 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by DaShip »

ferratilis wrote:Maloprije je na RTS1 bila neka reportaza o internet kupovini. Najtrazeniji artikal u Srbiji 2017. su bile graficke kartice. U 2016 ih je prodano u vrijednosti od 500 000 eura, ove godina 1,2 miliona, a samo trziste vrijedi 15 miliona eura. Sljedece godine se ocekuje jos vise. Eto dokle je doslo, graficke kartice se vise ne vezu za igre, nego za bitcoin :-)
Samo će konzole biti dizajnirane s gejmingom na umu :D
DonieBrasco wrote:

Pazi da je neki koji ima aktivnu podršku (koliko ljudi samo nije dobilo zakrpu za KRACK...).
l33t

#6890 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by l33t »

Averus wrote:Uloži na to 200KM za dobru napojnu (Seasonic S12II 620W preporuka) i miran :)
imam gtx 1050 ti, i phenom koji trosi bogaoca :D napojna 450w peak 550w :D l0lic
adisonE

#6891 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by adisonE »

Fina konfiguracija, ali bez garancije je macak u vreci... Mislim da ne vrijedi kupovati ovaj tip robe bez ikakve garancije
caseytron

#6892 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by caseytron »

Pazi jedino sto moze da ne valja je HDD sa bad sectorima i graficka ako je neko bio bahat prema njoj. Procesor da sprzis bas moras biti krkan i neznalica. Iskreno ja bih isao uvijek na slabije a novo, vremenom skupis i bocnes nesto. Graficka je ok, mana su joj ova 2GB, ali Boze moj. Prednosti su 16GB RAM-a i K procesor, te komponente su fakticki neunistive, ostalo je vec rizik :-D
adisonE

#6893 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by adisonE »

caseytron wrote:Pazi jedino sto moze da ne valja je HDD sa bad sectorima i graficka ako je neko bio bahat prema njoj. Procesor da sprzis bas moras biti krkan i neznalica. Iskreno ja bih isao uvijek na slabije a novo, vremenom skupis i bocnes nesto. Graficka je ok, mana su joj ova 2GB, ali Boze moj. Prednosti su 16GB RAM-a i K procesor, te komponente su fakticki neunistive, ostalo je vec rizik :-D
Ne moras biti bahat prema grafickoj da rikne, dovoljno je da je stara... Jbga, potrosna roba.

A ovi iz dopertecha mi poslali "detaljnu" konfiguraciju - samsung ram, HP maticna neka stara fabricka i napojna isto HP fabricka 320W, neka hvala... Nisam ni znao da se tako slabe napojne stavljaju u racunare danas.
hekaton

#6894 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by hekaton »

Uzeo sam par podunda sa pika, da mi se sklopi pc do 3k KM i dobio sam sljedecu ponudu:

Intel I7 8700K
Coolermaster EVO212
Gigabyte Z370 HD3
4x8GB 2400Mhz (32GB)
GTX1060 3GB MANLI (3 Display porta)
HDD 1 TB Seagate Baracuda
MS Platinum PRO 80+ Bronze Modularno 600W
MS Black WIDOW PRO

2880KM (Bez ssd-a jer imam svoj)

Jel moze neko da prokementarise, od ljudi koji znaju nesto vise o ovim komponentama.
Moj uslov je bio i7, 32GB RAM-a i graficka kartica sa 3 display porta, nisam gejmer :skoljka: graficka mi treba da imam tri monitora koje cu kaciti na display portove :)
Mega Man X

#6895 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Mega Man X »

Dobra konfiguracija, samo DisplayPort na grafi bode oči, jer ti je potreban monitor sa DP ili da eventualno konvertor zvekneš..

Samo nek nije GTX 1050Ti koji jedva išta na High pokrene..
caseytron

#6896 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by caseytron »

adisonE wrote:
caseytron wrote:Pazi jedino sto moze da ne valja je HDD sa bad sectorima i graficka ako je neko bio bahat prema njoj. Procesor da sprzis bas moras biti krkan i neznalica. Iskreno ja bih isao uvijek na slabije a novo, vremenom skupis i bocnes nesto. Graficka je ok, mana su joj ova 2GB, ali Boze moj. Prednosti su 16GB RAM-a i K procesor, te komponente su fakticki neunistive, ostalo je vec rizik :-D
Ne moras biti bahat prema grafickoj da rikne, dovoljno je da je stara... Jbga, potrosna roba.

A ovi iz dopertecha mi poslali "detaljnu" konfiguraciju - samsung ram, HP maticna neka stara fabricka i napojna isto HP fabricka 320W, neka hvala... Nisam ni znao da se tako slabe napojne stavljaju u racunare danas.
Ma HP maticna, office build, sto ce njemu jaca. Znam ja da je potrosna, ali evo momak ima 70 kartica bavi se miningom jedna mu samo crkla u dvije godine. Evo kod mene deset kartica na jednoj samo ventilator otisao, al' opet ja mislim da sa karticom ili imas srece ili nemas
caseytron

#6897 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by caseytron »

hekaton wrote:Uzeo sam par podunda sa pika, da mi se sklopi pc do 3k KM i dobio sam sljedecu ponudu:

Intel I7 8700K
Coolermaster EVO212
Gigabyte Z370 HD3
4x8GB 2400Mhz (32GB)
MS Black WIDOW PRO

Jel moze neko da prokementarise, od ljudi koji znaju nesto vise o ovim komponentama.
Moj uslov je bio i7, 32GB RAM-a i graficka kartica sa 3 display porta, nisam gejmer :skoljka: graficka mi treba da imam tri monitora koje cu kaciti na display portove :)
Cime se bavis? Ako je rendering neki u pitanju, ja bih isao na Ryzen bez razmisljanja :-D
djuzepee

#6898 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by djuzepee »

Koju grafičku preporučujete na sljedeću konfiguraciju:

CPU: i3-2100 @ 3.10GHz
HYPER X FURY 8 GB DDR3 1600 MHz
MB: ASUS H61M-K
GPU: NVIDIA GeForce 9800 gtx+ 1 gB.
Napojna 500W (no name)

Kad pokrenem igricu ugasi se monitor i pojavi se NO SIGNAL. Predpostavljam da je do grafičke..
Arslan_11

#6899 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Arslan_11 »

adisonE wrote:

Brendirane konfiguracije su zlo za bilo kakav upgrade. Pogotovo ako naletis na neku, a takvih je dosta, koje nisu ATX. Ako se sta pokvari uzmes cpu, ram, hdd i gpu ako ima, a ostalo bacis u smece.
Usput ovo je moj profil na piku, ovaj i7 pc :D. Dam ti mjesec dana garancije, ako do tada nista ne crkne nece ni za godinu.
hekaton

#6900 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by hekaton »

caseytron wrote:
hekaton wrote:Uzeo sam par podunda sa pika, da mi se sklopi pc do 3k KM i dobio sam sljedecu ponudu:

Intel I7 8700K
Coolermaster EVO212
Gigabyte Z370 HD3
4x8GB 2400Mhz (32GB)
MS Black WIDOW PRO

Cime se bavis? Ako je rendering neki u pitanju, ja bih isao na Ryzen bez razmisljanja :-D
software development, system architecture...ne radim nista sa grafikom niti obradom videa i slicno...
graficki najzahtijevniji programi su mi IDE i text editori :)
ali imam potrebnu za nekoliko virtuelnih masina...i monitore koje cu spojiti na display portove bez onih prelaza koji me ubijaju i nerviraju :(
Post Reply