Ne mora poljevati vodom, samo nazove da mu zamjene.Adrian_M41 wrote:Jest staro. HS pretpostavljam. Ako jest mislim da oni traze da predjes na Telemach da ti stave Cisco. Mozda grijesim. Al svi noviji imaju Wifi u sebi btw s tim da se moze iskljuciti,DonieBrasco wrote:Da, zaboravio sam na tu konfiguraciju.![]()
Od njih imam ovaj "Scinetific Atlanta EPC2203", proizveden daleke 2006.
polij vodom i zovi da ti zamjene
PC gamerske konfiguracije
Moderator: Benq
- diablobih
#6876 Re: PC gamerske konfiguracije
-
DonieBrasco
#6877 Re: PC gamerske konfiguracije
I taj Ciscov je star za usluge i brzine koje operatere pruzaju.Adrian_M41 wrote:Jest staro. HS pretpostavljam. Ako jest mislim da oni traze da predjes na Telemach da ti stave Cisco. Mozda grijesim. Al svi noviji imaju Wifi u sebi btw s tim da se moze iskljuciti,DonieBrasco wrote:Da, zaboravio sam na tu konfiguraciju.![]()
polij vodom i zovi da ti zamjene
Ja bih najradije sebi kupio neki koji mi se svidi po specifikacijama da ga imam na duze staze, steta sto ne mozes samo sari skinut staviti novi - sam ga konfigurisati, na ruter spojiti.
-
mehoxy
#6878 Re: PC gamerske konfiguracije
.
Last edited by mehoxy on 02/09/2018 11:05, edited 1 time in total.
- diablobih
#6879 Re: PC gamerske konfiguracije
Sto se tice ethernet, sasvim dobar, a wi fi uvijek mozes nadograditi drugim routerima. To je dozvoljeno.DonieBrasco wrote:I taj Ciscov je star za usluge i brzine koje operatere pruzaju.Adrian_M41 wrote:Jest staro. HS pretpostavljam. Ako jest mislim da oni traze da predjes na Telemach da ti stave Cisco. Mozda grijesim. Al svi noviji imaju Wifi u sebi btw s tim da se moze iskljuciti,DonieBrasco wrote:Da, zaboravio sam na tu konfiguraciju.![]()
polij vodom i zovi da ti zamjene![]()
Ja bih najradije sebi kupio neki koji mi se svidi po specifikacijama da ga imam na duze staze, steta sto ne mozes samo sari skinut staviti novi - sam ga konfigurisati, na ruter spojiti.
-
DonieBrasco
#6880 Re: PC gamerske konfiguracije
Ko je ovdje od koga uzeo fizicki izgled, iskren ne znam za specifikacije nisam ni gledao.Cisco EPC2203
Scientific Atlanta EPC2203
-
adisonE
#6881 Re: PC gamerske konfiguracije
Pozdrav! Nemojte me tuci odmah, ali moram zamoliti za savjet i/ili preporuku... Trazim solidnu konfiguraciju do 1000-1100 KM. Konkretno, hocu djevojci da kupim neki entry level gaming racunar kao poklon za godisnjicu. Igra Witcher, League of Legends, Aion itd i volio bih da joj to ide bez problema i da joj racunar posluzi. Gledao sam ove sastavljene konfiguracije na Procomp, BNC i tome slicno, ali su stvarno nekvalitetne ili su prestare komponente. Ja, nazalost, nemam dovoljno znanja da kupujem pojedinacno komponente pa da ih sastavljam jer ne znam sta s cim ide i sta s cim moze.
-
zippoo87
#6882 Re: PC gamerske konfiguracije
prelistaj zadnjih 10ak stranica ove teme,imas linkove i preporukeadisonE wrote:Pozdrav! Nemojte me tuci odmah, ali moram zamoliti za savjet i/ili preporuku... Trazim solidnu konfiguraciju do 1000-1100 KM. Konkretno, hocu djevojci da kupim neki entry level gaming racunar kao poklon za godisnjicu. Igra Witcher, League of Legends, Aion itd i volio bih da joj to ide bez problema i da joj racunar posluzi. Gledao sam ove sastavljene konfiguracije na Procomp, BNC i tome slicno, ali su stvarno nekvalitetne ili su prestare komponente. Ja, nazalost, nemam dovoljno znanja da kupujem pojedinacno komponente pa da ih sastavljam jer ne znam sta s cim ide i sta s cim moze.
jedan je skoro postavio isto pitanje
onako generalno,ako vec hoces sklopljen racunar,za te pare neces dobiti puno
mozda ti je bolja opcija da nadjes neki polovan i kupis novu graficku karticu...ali opet u taj budzet ti nece moci jaca graficka od gtx 1050ti (oko 300 KM trenutno)
gtx 1060ti bi bila bolji izbor ali ona sama je pola tvog budzeta,tako da nece moci uklopiti
- pezzar
#6883 Re: PC gamerske konfiguracije
Nešto ovako?adisonE wrote:Pozdrav! Nemojte me tuci odmah, ali moram zamoliti za savjet i/ili preporuku... Trazim solidnu konfiguraciju do 1000-1100 KM. Konkretno, hocu djevojci da kupim neki entry level gaming racunar kao poklon za godisnjicu. Igra Witcher, League of Legends, Aion itd i volio bih da joj to ide bez problema i da joj racunar posluzi. Gledao sam ove sastavljene konfiguracije na Procomp, BNC i tome slicno, ali su stvarno nekvalitetne ili su prestare komponente. Ja, nazalost, nemam dovoljno znanja da kupujem pojedinacno komponente pa da ih sastavljam jer ne znam sta s cim ide i sta s cim moze.
https://www.olx.ba/artikal/27929281/rac ... -ddr3-ram/
-
adisonE
#6884 Re: PC gamerske konfiguracije
Bas fina konfiguracija, zovem ih sutra... Hvalapezzar wrote:Nešto ovako?adisonE wrote:Pozdrav! Nemojte me tuci odmah, ali moram zamoliti za savjet i/ili preporuku... Trazim solidnu konfiguraciju do 1000-1100 KM. Konkretno, hocu djevojci da kupim neki entry level gaming racunar kao poklon za godisnjicu. Igra Witcher, League of Legends, Aion itd i volio bih da joj to ide bez problema i da joj racunar posluzi. Gledao sam ove sastavljene konfiguracije na Procomp, BNC i tome slicno, ali su stvarno nekvalitetne ili su prestare komponente. Ja, nazalost, nemam dovoljno znanja da kupujem pojedinacno komponente pa da ih sastavljam jer ne znam sta s cim ide i sta s cim moze.
-
zippoo87
#6885 Re: PC gamerske konfiguracije
dobra konfa za ove pare...odlicnapezzar wrote:Nešto ovako?adisonE wrote:Pozdrav! Nemojte me tuci odmah, ali moram zamoliti za savjet i/ili preporuku... Trazim solidnu konfiguraciju do 1000-1100 KM. Konkretno, hocu djevojci da kupim neki entry level gaming racunar kao poklon za godisnjicu. Igra Witcher, League of Legends, Aion itd i volio bih da joj to ide bez problema i da joj racunar posluzi. Gledao sam ove sastavljene konfiguracije na Procomp, BNC i tome slicno, ali su stvarno nekvalitetne ili su prestare komponente. Ja, nazalost, nemam dovoljno znanja da kupujem pojedinacno komponente pa da ih sastavljam jer ne znam sta s cim ide i sta s cim moze.
mada ne pise detaljno komponente...ne zna se ni koja je napojna,mada gtx 1050ti nije neki potrosac
- Averus
#6886 Re: PC gamerske konfiguracije
Uloži na to 200KM za dobru napojnu (Seasonic S12II 620W preporuka) i miran 
-
vnm
#6887 Re: PC gamerske konfiguracije
ako je ovaj HP prodesk sa slike mislim da nece moci 24pin napojna, oni koriste svoje napojne i maticne ploce sa manje pinova.
- Arslan_11
-
DaShip
#6889 Re: PC gamerske konfiguracije
Samo će konzole biti dizajnirane s gejmingom na umuferratilis wrote:Maloprije je na RTS1 bila neka reportaza o internet kupovini. Najtrazeniji artikal u Srbiji 2017. su bile graficke kartice. U 2016 ih je prodano u vrijednosti od 500 000 eura, ove godina 1,2 miliona, a samo trziste vrijedi 15 miliona eura. Sljedece godine se ocekuje jos vise. Eto dokle je doslo, graficke kartice se vise ne vezu za igre, nego za bitcoin
Pazi da je neki koji ima aktivnu podršku (koliko ljudi samo nije dobilo zakrpu za KRACK...).DonieBrasco wrote:
I taj Ciscov je star za usluge i brzine koje operatere pruzaju.![]()
-
l33t
#6890 Re: PC gamerske konfiguracije
imam gtx 1050 ti, i phenom koji trosi bogaocaAverus wrote:Uloži na to 200KM za dobru napojnu (Seasonic S12II 620W preporuka) i miran
-
adisonE
#6891 Re: PC gamerske konfiguracije
Fina konfiguracija, ali bez garancije je macak u vreci... Mislim da ne vrijedi kupovati ovaj tip robe bez ikakve garancije
-
caseytron
#6892 Re: PC gamerske konfiguracije
Pazi jedino sto moze da ne valja je HDD sa bad sectorima i graficka ako je neko bio bahat prema njoj. Procesor da sprzis bas moras biti krkan i neznalica. Iskreno ja bih isao uvijek na slabije a novo, vremenom skupis i bocnes nesto. Graficka je ok, mana su joj ova 2GB, ali Boze moj. Prednosti su 16GB RAM-a i K procesor, te komponente su fakticki neunistive, ostalo je vec rizik 
-
adisonE
#6893 Re: PC gamerske konfiguracije
Ne moras biti bahat prema grafickoj da rikne, dovoljno je da je stara... Jbga, potrosna roba.caseytron wrote:Pazi jedino sto moze da ne valja je HDD sa bad sectorima i graficka ako je neko bio bahat prema njoj. Procesor da sprzis bas moras biti krkan i neznalica. Iskreno ja bih isao uvijek na slabije a novo, vremenom skupis i bocnes nesto. Graficka je ok, mana su joj ova 2GB, ali Boze moj. Prednosti su 16GB RAM-a i K procesor, te komponente su fakticki neunistive, ostalo je vec rizik
A ovi iz dopertecha mi poslali "detaljnu" konfiguraciju - samsung ram, HP maticna neka stara fabricka i napojna isto HP fabricka 320W, neka hvala... Nisam ni znao da se tako slabe napojne stavljaju u racunare danas.
- hekaton
#6894 Re: PC gamerske konfiguracije
Uzeo sam par podunda sa pika, da mi se sklopi pc do 3k KM i dobio sam sljedecu ponudu:
Intel I7 8700K
Coolermaster EVO212
Gigabyte Z370 HD3
4x8GB 2400Mhz (32GB)
GTX1060 3GB MANLI (3 Display porta)
HDD 1 TB Seagate Baracuda
MS Platinum PRO 80+ Bronze Modularno 600W
MS Black WIDOW PRO
2880KM (Bez ssd-a jer imam svoj)
Jel moze neko da prokementarise, od ljudi koji znaju nesto vise o ovim komponentama.
Moj uslov je bio i7, 32GB RAM-a i graficka kartica sa 3 display porta, nisam gejmer
graficka mi treba da imam tri monitora koje cu kaciti na display portove 
Intel I7 8700K
Coolermaster EVO212
Gigabyte Z370 HD3
4x8GB 2400Mhz (32GB)
MS Black WIDOW PRO
Jel moze neko da prokementarise, od ljudi koji znaju nesto vise o ovim komponentama.
Moj uslov je bio i7, 32GB RAM-a i graficka kartica sa 3 display porta, nisam gejmer
-
Mega Man X
#6895 Re: PC gamerske konfiguracije
Dobra konfiguracija, samo DisplayPort na grafi bode oči, jer ti je potreban monitor sa DP ili da eventualno konvertor zvekneš..
Samo nek nije GTX 1050Ti koji jedva išta na High pokrene..
Samo nek nije GTX 1050Ti koji jedva išta na High pokrene..
-
caseytron
#6896 Re: PC gamerske konfiguracije
Ma HP maticna, office build, sto ce njemu jaca. Znam ja da je potrosna, ali evo momak ima 70 kartica bavi se miningom jedna mu samo crkla u dvije godine. Evo kod mene deset kartica na jednoj samo ventilator otisao, al' opet ja mislim da sa karticom ili imas srece ili nemasadisonE wrote:Ne moras biti bahat prema grafickoj da rikne, dovoljno je da je stara... Jbga, potrosna roba.caseytron wrote:Pazi jedino sto moze da ne valja je HDD sa bad sectorima i graficka ako je neko bio bahat prema njoj. Procesor da sprzis bas moras biti krkan i neznalica. Iskreno ja bih isao uvijek na slabije a novo, vremenom skupis i bocnes nesto. Graficka je ok, mana su joj ova 2GB, ali Boze moj. Prednosti su 16GB RAM-a i K procesor, te komponente su fakticki neunistive, ostalo je vec rizik
A ovi iz dopertecha mi poslali "detaljnu" konfiguraciju - samsung ram, HP maticna neka stara fabricka i napojna isto HP fabricka 320W, neka hvala... Nisam ni znao da se tako slabe napojne stavljaju u racunare danas.
-
caseytron
#6897 Re: PC gamerske konfiguracije
Cime se bavis? Ako je rendering neki u pitanju, ja bih isao na Ryzen bez razmisljanjahekaton wrote:Uzeo sam par podunda sa pika, da mi se sklopi pc do 3k KM i dobio sam sljedecu ponudu:
Intel I7 8700K
Coolermaster EVO212
Gigabyte Z370 HD3
4x8GB 2400Mhz (32GB)
MS Black WIDOW PRO
Moj uslov je bio i7, 32GB RAM-a i graficka kartica sa 3 display porta, nisam gejmergraficka mi treba da imam tri monitora koje cu kaciti na display portove
-
djuzepee
#6898 Re: PC gamerske konfiguracije
Koju grafičku preporučujete na sljedeću konfiguraciju:
CPU: i3-2100 @ 3.10GHz
HYPER X FURY 8 GB DDR3 1600 MHz
MB: ASUS H61M-K
GPU: NVIDIA GeForce 9800 gtx+ 1 gB.
Napojna 500W (no name)
Kad pokrenem igricu ugasi se monitor i pojavi se NO SIGNAL. Predpostavljam da je do grafičke..
CPU: i3-2100 @ 3.10GHz
HYPER X FURY 8 GB DDR3 1600 MHz
MB: ASUS H61M-K
GPU: NVIDIA GeForce 9800 gtx+ 1 gB.
Napojna 500W (no name)
Kad pokrenem igricu ugasi se monitor i pojavi se NO SIGNAL. Predpostavljam da je do grafičke..
- Arslan_11
#6899 Re: PC gamerske konfiguracije
Brendirane konfiguracije su zlo za bilo kakav upgrade. Pogotovo ako naletis na neku, a takvih je dosta, koje nisu ATX. Ako se sta pokvari uzmes cpu, ram, hdd i gpu ako ima, a ostalo bacis u smece.adisonE wrote:Ne moras biti bahat prema grafickoj da rikne, dovoljno je da je stara... Jbga, potrosna roba.caseytron wrote:Pazi jedino sto moze da ne valja je HDD sa bad sectorima i graficka ako je neko bio bahat prema njoj. Procesor da sprzis bas moras biti krkan i neznalica. Iskreno ja bih isao uvijek na slabije a novo, vremenom skupis i bocnes nesto. Graficka je ok, mana su joj ova 2GB, ali Boze moj. Prednosti su 16GB RAM-a i K procesor, te komponente su fakticki neunistive, ostalo je vec rizik
Usput ovo je moj profil na piku, ovaj i7 pc
- hekaton
#6900 Re: PC gamerske konfiguracije
software development, system architecture...ne radim nista sa grafikom niti obradom videa i slicno...caseytron wrote:Cime se bavis? Ako je rendering neki u pitanju, ja bih isao na Ryzen bez razmisljanjahekaton wrote:Uzeo sam par podunda sa pika, da mi se sklopi pc do 3k KM i dobio sam sljedecu ponudu:
Intel I7 8700K
Coolermaster EVO212
Gigabyte Z370 HD3
4x8GB 2400Mhz (32GB)
MS Black WIDOW PRO
Moj uslov je bio i7, 32GB RAM-a i graficka kartica sa 3 display porta, nisam gejmergraficka mi treba da imam tri monitora koje cu kaciti na display portove
graficki najzahtijevniji programi su mi IDE i text editori
ali imam potrebnu za nekoliko virtuelnih masina...i monitore koje cu spojiti na display portove bez onih prelaza koji me ubijaju i nerviraju