okanomalo wrote:ocito imas dobru pinku od "donatora"MJAU - da wrote:Ubice jarane, ubice...
Problem pasa lutalica
- MJAU - da
#6876 Re: Problem pasa lutalica
- forest gump
#6877 Re: Problem pasa lutalica
Ovaj što me gledao, već me dva puta napao do sada. Izgleda da se sjetio kako je zadnji put završio pa mu nije naumpalo opet.
-
sizifinho
#6878 Re: Problem pasa lutalica
meni se činio sasvim opuštenim ^^ da se sjetio kako je prošli put završilo sumnjam da bi onako ležerno se vratio spavati. Trebao si ga još jednom. Dok leži.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/djipa-ak ... /150811060
- forest gump
#6879 Re: Problem pasa lutalica
Ne znam da li je bio opušten. Ali zadnji put me napao dok sam trčao i fasovao je nogu u glavu.
-
Zastozato
#6880 Re: Problem pasa lutalica
Hvatajte sve redom i konacno ocistite ulice od kerova. Grad u kojem se odrzava filmski festival ne smije imati pse lutalice na ulicama.sizifinho wrote:meni se činio sasvim opuštenim ^^ da se sjetio kako je prošli put završilo sumnjam da bi onako ležerno se vratio spavati. Trebao si ga još jednom. Dok leži.
- piupiu
#6881 Re: Problem pasa lutalica
Medići.forest gump wrote:Ovaj što me gledao, već me dva puta napao do sada. Izgleda da se sjetio kako je zadnji put završio pa mu nije naumpalo opet.
Nego ovo je ono 'stanište' koje treba poslati Dog Trustu. Oni se ponašaju kao da je 'stanište' neki rezervat za cuke, a ne 'ispred haustora, na parkingu, kod garaže, u parku', itd.
- forest gump
#6882 Re: Problem pasa lutalica
Ovo je još OK kako to sve izgleda dole malo niže pored smetljišta. Znači katastrofa, smeće razbacano svuda po ulici. Fuj.
- simonese
#6883 Re: Problem pasa lutalica
Kafilerija 45 02 69
-
SSemir
#6884 Re: Problem pasa lutalica
zamislite kakav ce šok jadnim cukama biti iznenadna i prevelika guzva tokom SFF. treba ih zastiti nekako :/
- jasko_ba
#6885 Re: Problem pasa lutalica
Znaci, problem sa kerovima je uglavom na podrucju Sarajeva, Zenice, Travnika i mozda Kaknja. Sasvim slucajno mjesta gdje najvise djeluju ublehaske organizacije Dog's Trust i Sapa.
Danice, Danice

Danice, Danice

- Dioda
#6886 Re: Problem pasa lutalica
forest gump wrote:Ovo je još OK kako to sve izgleda dole malo niže pored smetljišta. Znači katastrofa, smeće razbacano svuda po ulici. Fuj.

Evo ih u punom sastavu (samo sto je ovo slikano u maju 2014.)
Pored ovog, u istom naselju su jos dva copora (suprotstavljena, naravno)
Neki dan sam pored one nove zgrade koju grade na Cvili, u parkicu ugledala nekoliko malenih juniora
- MJAU - da
#6887 Re: Problem pasa lutalica
Druže, to problem neće riješiti, živi bili pa vidjeli, DOk se ne razjebe ova dobro uhodana kriminalna organizacija paypalovaca, i divlji pasnioni gdje smještaju pse, dok se ne uključi SIPA i druge eventulano nadležne institucije, bit će "kurta sjaši, murta uzjaši". Zar ne vidiš čovječe da je to čitava organizacija ljudi koji su napravili biznis od ovog. To što će ubiti evo danas čopor, za dvije sedmice će dovući ne znam odakle novi čopor, novu skotnu kuju sa markicom koju oni stave... i dok se naravno zakonski ne riješi pitanje eutanazije.Zastozato wrote:Hvatajte sve redom i konacno ocistite ulice od kerova. Grad u kojem se odrzava filmski festival ne smije imati pse lutalice na ulicama.sizifinho wrote:meni se činio sasvim opuštenim ^^ da se sjetio kako je prošli put završilo sumnjam da bi onako ležerno se vratio spavati. Trebao si ga još jednom. Dok leži.
Last edited by MJAU - da on 11/08/2015 16:58, edited 1 time in total.
- MJAU - da
#6888 Re: Problem pasa lutalica
ne znam šta je razlog, mene ovi nikada nisu ni pogledali, a često prođem šetalištem. :-(forest gump wrote:Ne znam da li je bio opušten. Ali zadnji put me napao dok sam trčao i fasovao je nogu u glavu.
-
sizifinho
#6889 Re: Problem pasa lutalica
pa dok ne koriste pare od budžeta nema šta SIPA njih ganjati. Mogu ih tužiti oni što paypal uplate pa shvate da su ovi kriminalni, pa skupe dokaze o tome i onda sve to iznesu na sud, ali opet ne vjerujem da može biti država pokretač tužbe. Možda neko zna bolje zakon pa nek nam to pojasni.MJAU - da wrote:
Druže, to problem neće riješiti, živi bili pa vidjeli, DOk se ne razjebe ova dobro uhodana kriminalna organizacija paypalovaca, i divlji pasnioni gdje smještaju pse, dok se ne uključi SIPA i druge eventulano nadležne institucije, bit će "kurta sjaši, murta uzjaši". Zar ne vidiš čovječe da je to čitava organizacija ljudi koji su napravili biznis od ovog. To što će ubiti evo danas čopor, za dvije sedmice će dovući ne znam odakle novi čopor, novu skotnu kuju sa markicom koju oni stave...
A da će se kuje dovoditi, hoće, niko neće da shvati da se ti psi dovode stalno s raznih strana. Kao Dodik riješio svoje probleme, unajmio lovce, il šta već. Mislim da su veće šanse da su ih samo ispustili u Sa. Neće samo sklanjanje pasa riješiti problem, jer će već sutra neki debil ostaviti kuju na ulici koja će se naći s kakvim pujdom i dobit će 5 malih njuša. I eto opet idemo iz početka. Smatram da je bolje prvo izganjati zakone koji će kažnjavati one što ostavljaju pse na ulicama. Znači svaki vlasnički pas MORA biti čipiran, imati ogrlicu s imenom i informacijama o vlasniku pa onda fino kažnjavati masno svakog ko pusti škevre na cestu.
- MJAU - da
#6890 Re: Problem pasa lutalica
Sizife, slažem se, ali ovo uporedo treba raditi. Ja sam bila naivna ko opanak, dok mi čovjek nije pokazao dotičnu gospođu koja odnese psa u pasnion, poslika, objavi da traži novac i pazi, vrati istu tu kuju pred zgradu. A meni žao, mislim vidi jadna, svi je mrze zbog pasa. kapiraš. Sve treba rješavati sistemski, ovo ništa neće riješiti, osim što će opet nastradati psi ni krivi ni dužni, dok opet za 5 dana ne stignu novi. Nije to samo izbacivanje tek tako od nesavjesnih vlasnika, nemoguće i nerealno za ovoliki broj.sizifinho wrote:pa dok ne koriste pare od budžeta nema šta SIPA njih ganjati. Mogu ih tužiti oni što paypal uplate pa shvate da su ovi kriminalni, pa skupe dokaze o tome i onda sve to iznesu na sud, ali opet ne vjerujem da može biti država pokretač tužbe. Možda neko zna bolje zakon pa nek nam to pojasni.MJAU - da wrote:
Druže, to problem neće riješiti, živi bili pa vidjeli, DOk se ne razjebe ova dobro uhodana kriminalna organizacija paypalovaca, i divlji pasnioni gdje smještaju pse, dok se ne uključi SIPA i druge eventulano nadležne institucije, bit će "kurta sjaši, murta uzjaši". Zar ne vidiš čovječe da je to čitava organizacija ljudi koji su napravili biznis od ovog. To što će ubiti evo danas čopor, za dvije sedmice će dovući ne znam odakle novi čopor, novu skotnu kuju sa markicom koju oni stave...
A da će se kuje dovoditi, hoće, niko neće da shvati da se ti psi dovode stalno s raznih strana. Kao Dodik riješio svoje probleme, unajmio lovce, il šta već. Mislim da su veće šanse da su ih samo ispustili u Sa. Neće samo sklanjanje pasa riješiti problem, jer će već sutra neki debil ostaviti kuju na ulici koja će se naći s kakvim pujdom i dobit će 5 malih njuša. I eto opet idemo iz početka. Smatram da je bolje prvo izganjati zakone koji će kažnjavati one što ostavljaju pse na ulicama. Znači svaki vlasnički pas MORA biti čipiran, imati ogrlicu s imenom i informacijama o vlasniku pa onda fino kažnjavati masno svakog ko pusti škevre na cestu.
- MJAU - da
#6892 Re: Problem pasa lutalica
Izvini draga, ja baš i ne razumijem ovaj rječnik?pakica_ wrote:
-
sizifinho
#6893 Re: Problem pasa lutalica
Pa znam ja takve, imam takvu u naselju.
Kod nas na Alipašinu, kod Opštine, jedno vrijeme bio pas, belgijski ovčar, diiiiivaan, Mišo se zvao. Živio iza opštine (općine) i ljudi koji rade tu su ga hranili, čuvali, faktički ga uzeli pod svoje, napravili mu kućaru iza i eto. Volio mene Mišo ko išta, a Bgm i ja njega, šta ću cukofil, keroljubac i tako te bolesti imam, ne poričem. Išao sam tamo haman svaki dan, malo se poigram s njim, donesem mu hrane, i tako. I jednog dana dođem, vidim on leži, ne miče se. Pitam one u opštini, kažu oni da mu je preko noći neko dolazio i hranio ga. Vjerovatno jedan od mentaliteta sličnih ovim što ih po forumima čitamo došao da spasi narod.
Znam tu ženu, živi blizu . Kontam, ona mi može pomoći, uvijek ima neke pse kod sebe, na fejsu stalno apeli nekakvi za pomoć, auta specijalizovana, dolaze stranci i tako. Sretnem je, pitam je može li pomoći cuki, a njena reakcija je bila:
"Ma pusti me Boga ti, ne mogu ja se brinuti o svakom psu na kojeg naiđem, imaju veterinara i nek ga vode njemu."
Stoga upoznat sam s tim ljudima što spašavaju narod od zlih pasa i upoznat sam s ovim kerofilima. Da se ne lažemo, nisu to kerofili to su biznismeni.
Kod nas na Alipašinu, kod Opštine, jedno vrijeme bio pas, belgijski ovčar, diiiiivaan, Mišo se zvao. Živio iza opštine (općine) i ljudi koji rade tu su ga hranili, čuvali, faktički ga uzeli pod svoje, napravili mu kućaru iza i eto. Volio mene Mišo ko išta, a Bgm i ja njega, šta ću cukofil, keroljubac i tako te bolesti imam, ne poričem. Išao sam tamo haman svaki dan, malo se poigram s njim, donesem mu hrane, i tako. I jednog dana dođem, vidim on leži, ne miče se. Pitam one u opštini, kažu oni da mu je preko noći neko dolazio i hranio ga. Vjerovatno jedan od mentaliteta sličnih ovim što ih po forumima čitamo došao da spasi narod.
Znam tu ženu, živi blizu . Kontam, ona mi može pomoći, uvijek ima neke pse kod sebe, na fejsu stalno apeli nekakvi za pomoć, auta specijalizovana, dolaze stranci i tako. Sretnem je, pitam je može li pomoći cuki, a njena reakcija je bila:
"Ma pusti me Boga ti, ne mogu ja se brinuti o svakom psu na kojeg naiđem, imaju veterinara i nek ga vode njemu."
Stoga upoznat sam s tim ljudima što spašavaju narod od zlih pasa i upoznat sam s ovim kerofilima. Da se ne lažemo, nisu to kerofili to su biznismeni.
-
pakica_
#6894 Re: Problem pasa lutalica
TrolamMJAU - da wrote:Izvini draga, ja baš i ne razumijem ovaj rječnik?pakica_ wrote:
Upala na temu da vidim ima li sta novo, kad ono jok
Sizife, i samoj mi je tako i ja bih ti isto reagovala vjerovatno jer mi je vise puna kapa toga "de ti, pakice"
K'o da ja Boga mi imam privatnu veterinarsku
Doduse, ne bih mozda bila tako drska, ali stvarno je vise dodijalo da par ljudi obavlja posao drzave.. I opet ne valjamo
- MJAU - da
#6895 Re: Problem pasa lutalica
Pa to Sizife, takve treba postaviti na mjesto gdje im je. Jer, ako hoće da se bave time, neka se registruju, plaćaju porez kao i svi mi građani. Ovi ovdje sa idejama, osim onog Lucifera, vidim po pisanju kakav je insan su ti više psi što laju, nego ujedaju. zato ih ja i tolerišem, pun im klinac i kontam.
@pakice draga, halali miško dragi što sam ti spomenula one kod Ekonomije. nije to bil o"de ti pakice", nego više info, ako možeš, ako ne, ne možeš i ja to poštujem. Nisam ti jadala ujeli nekoga, vako nako, nego hoće biti maknuti na najgnusniji način. Dobro si napisala, par ljudi se brine o psima, nema ih na FB, nemaju paypal, veoma su cijenjeni u komšiluku, pa i šire, znam i nekoliko. Tih par, ali ovo ostalo, smeće kriminalno samo takvo.
@pakice draga, halali miško dragi što sam ti spomenula one kod Ekonomije. nije to bil o"de ti pakice", nego više info, ako možeš, ako ne, ne možeš i ja to poštujem. Nisam ti jadala ujeli nekoga, vako nako, nego hoće biti maknuti na najgnusniji način. Dobro si napisala, par ljudi se brine o psima, nema ih na FB, nemaju paypal, veoma su cijenjeni u komšiluku, pa i šire, znam i nekoliko. Tih par, ali ovo ostalo, smeće kriminalno samo takvo.
- drug_profi
#6896 Re: Problem pasa lutalica
Pakice uz sav duzan respekt tebi i ljudima koji daju svoj novac za zbrinjavanje i lijecenje, nije posao drzave da to radi, vec da pruzi svim gradjanima mir, red, sigurnost... To sto je neko ovim bilmezima podvalio zakon koji nigdje ne bi prosao ne znaci da mi sad to trebamo drzati kao sveto slovo. Zakon je los. Psima nije mjesto na ulici. Ako nema vlasnika ide abubaka za X dana i to je to.
To je posao drzave, a posao vas volontera je da toga bude sto manje. Jer vasa savjest ne moze to podnijeti. Moja moze jer sam pragmatican. Nahranicu zivotinju ali onog momenta kad postane teret ili smetnja zna se sta je rjesenje. I ja sa tim nemam nikakvih problema.
edit: tipfeleri
To je posao drzave, a posao vas volontera je da toga bude sto manje. Jer vasa savjest ne moze to podnijeti. Moja moze jer sam pragmatican. Nahranicu zivotinju ali onog momenta kad postane teret ili smetnja zna se sta je rjesenje. I ja sa tim nemam nikakvih problema.
edit: tipfeleri
Last edited by drug_profi on 11/08/2015 17:55, edited 3 times in total.
-
sizifinho
#6897 Re: Problem pasa lutalica
ne znam, iskreno smatram da ako ste se već opredjelili za taj altruistični čin da ste se onda i obavezali na pomaganje onima kojima je potrebno. Shvatam da je na vrh glave tog što svi u foteljaama brinu o kućama na Poljine Hillsima i uredima u BBI-u ali jbg, kad se odlučiš za neki plemeniti čin, onda ga treba raditi do kraja. Da sam ja imao novca, odveo bih ga sam, ali ja nisam u finansijkoj mogućnosti a ona već poznaje ljude i zna veterinare kojima ga može odvesti, a kad je već na fb "help my dogs, please, feed them" onda sigurno ima i može izdvojiti da pomogne psu koji je bolestan i treba mu.pakica_ wrote: Sizife, i samoj mi je tako i ja bih ti isto reagovala vjerovatno jer mi je vise puna kapa toga "de ti, pakice"
K'o da ja Boga mi imam privatnu veterinarskuisto sto je ona (jal sanela, jal alica haha) mogla uraditi mogao je svako drugi- pokupiti kera, odvesti vetu, smjestiti u pansion, skupiti kes i dati kera na udomljavanje
Doduse, ne bih mozda bila tako drska, ali stvarno je vise dodijalo da par ljudi obavlja posao drzave.. I opet ne valjamo
Haman ko da ja sad student, pa sretnem ulicom nekog skitnicu ( čovjeka) koji krvari i zaobiđem ga jer mi je pun klinac da i pomažem ljudima. Što bih ja, kad je to posao hitne pomoći ili nekog drugog. A onda kasnije, nepunih 200 metara niže, naiđem na čovjeka u odijelu koji isto krvari... i njemu odlučim pomoći.
Dobro, kontam nisi ti veterinar pa ne možeš se baš pronaći u ovoj analogiji, ali slično je. Ako imaš mogućnost i šansu da pomogneš nekom, zašto to ne uraditi?
U suprotnom, ne pomažeš, već prodaješ uslugu.
-
pakica_
#6898 Re: Problem pasa lutalica
ma.lahko.je.meni.s.tobom.bilo.hahaMJAU - da wrote: @pakice draga, halali miško dragi što sam ti spomenula one kod Ekonomije. nije to bil o"de ti pakice", nego više info, ako možeš, ako ne, ne možeš i ja to poštujem. Nisam ti jadala ujeli nekoga, vako nako, nego hoće biti maknuti na najgnusniji način. Dobro si napisala, par ljudi se brine o psima, nema ih na FB, nemaju paypal, veoma su cijenjeni u komšiluku, pa i šire, znam i nekoliko. Tih par, ali ovo ostalo, smeće kriminalno samo takvo.
i.sizife.sve.ja.to.kontam.ali.skontaj.malo.i.ti.nas..
evo.meni.stene.koje.je.kod.mene.pojelo.spejs.na.laptopu.i.vidi.me.sad
meni.je.jasno.kad.pojedincima.prekipi.ali.mi.nije.jasna.svrha.postojanja.udruzenja..
majku.mu.ako.si.udruzenje.onda.treba.da.se.odazivas.na.sve.pozive.gradjana.u.po.dana.u.po.noci...a.nasi-jok!
kog.kera.oni.privedu-privedu.a.ako.mi.nadjemo.skrhotinu.snalazi.se.kako.ko.moze
- MJAU - da
#6899 Re: Problem pasa lutalica
pakice, žao mi je. Sama si prijatelj (po rpiči, izvini, nekima je dovoljno između redova", imaš dovoljno poznanika, prijatelja paypalovaca hejbet, neka ti pomognu. Jer kod vas je na ličnoj osnovi, kao i u biznisu, ne radi se o životinji, nego " ti meni, ja tebi". Udruženja ne postoje, nego na internetu i Fb da se novac skuplja. To si znaju, samo mi sa strane pojednici o tome govorimo, vi štitite jedni druge. Izvini, znaš kako se kaže " s kim si i takav si".pakica_ wrote:ma.lahko.je.meni.s.tobom.bilo.hahaMJAU - da wrote: @pakice draga, halali miško dragi što sam ti spomenula one kod Ekonomije. nije to bil o"de ti pakice", nego više info, ako možeš, ako ne, ne možeš i ja to poštujem. Nisam ti jadala ujeli nekoga, vako nako, nego hoće biti maknuti na najgnusniji način. Dobro si napisala, par ljudi se brine o psima, nema ih na FB, nemaju paypal, veoma su cijenjeni u komšiluku, pa i šire, znam i nekoliko. Tih par, ali ovo ostalo, smeće kriminalno samo takvo.
i.sizife.sve.ja.to.kontam.ali.skontaj.malo.i.ti.nas..
evo.meni.stene.koje.je.kod.mene.pojelo.spejs.na.laptopu.i.vidi.me.sad![]()
![]()
meni.je.jasno.kad.pojedincima.prekipi.ali.mi.nije.jasna.svrha.postojanja.udruzenja..
majku.mu.ako.si.udruzenje.onda.treba.da.se.odazivas.na.sve.pozive.gradjana.u.po.dana.u.po.noci...a.nasi-jok!
kog.kera.oni.privedu-privedu.a.ako.mi.nadjemo.skrhotinu.snalazi.se.kako.ko.moze![]()
-
pakica_
#6900 Re: Problem pasa lutalica
meni.bogme.niko.nije.kupio.auto..stranci.mi.ga.ne.registruju,ne.sipaju.mi.gorivo,ne.kupuju.mi.kucu.i.zemlju,pa.(mozda.na.moju.zalost).ipak.nisam."takva"
a.to.sve.neki.dobiju.guzovace..
kurko,napravila.je.i.pakica.pejpal

a.to.sve.neki.dobiju.guzovace..
kurko,napravila.je.i.pakica.pejpal