Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
broj dva

#6876 Re: Ateizam

Post by broj dva »

raoul duke wrote:Image

Zamisli koliko covjek moze biti tuzan kad natjera vlastito djete da vjeruje u ove drevne fantazije, pa da barem puste do 21. da sam odluci za sebe.. Jadnici
]☆

--
Pola rodbine se ko malo uvrijedilo kad sam rekao da moja (mala) djeca nisu muslimani, pitaju me " pa sta su onda".
Cuj sta, pa djeca jebo te. Stariji jos me zna imena mjeseci u godini a kao treba da ima stav prema religiji...
arzuhal

#6877 Re: Ateizam

Post by arzuhal »

mousstapha wrote:Ibadet je imati seks sa suprugom. :lol:
Tako je, to spada u dobra djela, u sevape, u nešto na što se čovjek podstiče :-D
mousstapha

#6878 Re: Ateizam

Post by mousstapha »

Znaci moguce zadovoljiti potrebe na dunjaluku, a istovremeno upisati koji plus za ahiret. :D
Zaitsev

#6879 Re: Ateizam

Post by Zaitsev »

Je l istina da ga ne smije odbiti ako zaisce i kad su joj ruke u tijestu, a ukoliko mu ne poda ne gine joj vjecni barbikju? Tako sam cuo od jednog upucenijeg...
L u c i f e r

#6880 Re: Ateizam

Post by L u c i f e r »

Kad vec pricamo o religiji i piramidama...

"Human beings require a surface on which to live that, in its general character, shall be LEVEL; and since the Omniscient Creator must have been perfectly acquainted with the requirements of His creatures, it follows that, being an All-wise Creator, He has met them thoroughly. This is a theological proof that the Earth is not a globe."

:nasolji1:
shbc

#6881 Re: Ateizam

Post by shbc »

Smrcak, da vec jednom shvatis koliko efekta ima tvoje pisanje tipa "jadan ti kada izadjes pred boga poslije ovog pisanja", ja u svoje i ime svih ateista na temi nabijem tog sadisticno-narcisiodnog psihopatu na neku stvar.

p.s. Otvorio si i temu kako bog izgleda pa da doprinesem:
Image
Bloo
Globalna šefica

#6882 Re: Ateizam

Post by Bloo »

shbc wrote:Smrcak, da vec jednom shvatis koliko efekta ima tvoje pisanje tipa "jadan ti kada izadjes pred boga poslije ovog pisanja", ja u svoje i ime svih ateista na temi nabijem tog sadisticno-narcisiodnog psihopatu na neku stvar.

Image
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Bloo
Globalna šefica

#6883 Re: Ateizam

Post by Bloo »

arzuhal wrote:
Tako je, to spada u dobra djela, u sevape, u nešto na što se čovjek podstiče :-D
tipa osevapila se daj mi bona :D?
Dozer

#6884 Re: Ateizam

Post by Dozer »

patriot_1 wrote:
Dozer wrote:
patriot_1 wrote: >Ha Ha,,,kao IR htjeo on,,pa piše se RI Republika Irska!Nije ti uspjelo!
Drugo,nitko normalan neće reći da tih pojava nije bilo u crkvi ovoj ili onoj i što time dokazuješ?Da crkva nevalja?pametan čovjek zna da najviše,daleko najviše pedofila dolazi iz kruga bliske rodbine.I to od roditelja našire!I?Što ćemo reći na to da su roditelji i rođaci zločinci?
Pedofile poslati u zatvor(ima ih i među profesotima i učiteljima više nego među svećenicima) a one koji su crkveni službenici kazniti najstrožije!
Ha-Ha!
Onda se ne pise ni HR, nego RH - Republika Hrvatska :lol:
Ne rise, ziv bio.
HR je skraćenica za Hrvatsku!
Dakle,iznio si laž pretpostavljam iz neznanja ,teže mi je vjerovati da je to bilo namjerno!
A moze i RH, isto kao i IR u slucaju Irske. Dakle ne lupetaj, a vjeruj sta god hoces.
arzuhal

#6885 Re: Ateizam

Post by arzuhal »

Bloo wrote:
arzuhal wrote:
tipa osevapila se daj mi bona :D?
:lol: :lol:

Pa može se i to uključit, što da ne :mrgreen:

A sad samo zerru ozbiljnije (jer ni u prošloj rečenici nisam bio posve neozbiljan :mrgreen: ): bez obzira kako ateisti ili pripadnici drugih religija ili koncepata gledaju ili osuđuju islam, za muslimane je islam vjera života, vjera koja ne zaboravlja, ne negira, ne proturječi ovozemaljskom životu, biološkom životu, normalnom životu čovjeka, i podstiče ga da sve svoje prohtjeve i potrebe te vrste zadovoljava u okvirima mjere, kako bi ostao u nekakvim normalnim okvirima a koje određuje sam Stvoritelj, s obzirom na to da je povijest pokazala kako ljudski rod, kad god odluči i krene da sam nađe mjeru stvari, počne pravit belaje :mrgreen: Dobro, drugi će reći da tako stoji i s religijom :mrgreen:

Kako god bilo: seks nije tabu u islamu, kao tema (jedino je griješno javno iznositi detalje svog seksualnog života, na bedački način kako to mnogi znaju i umiju), a seksualni život je nešto najprirodnije i na njega se podstiče u okvirima dozvoljenog, odnosno u okvirima braka. Kao što će čovjek imati poene time što je napojio pticu, mačku, kakvu živuljku, ili što nije bezveze lomio biljke, ili što se osmjehne komšiji, prijatelju, ženi, djetetu, tako će imati i poene od seksa sa svojom suprugom, za razliku od oduzimanja poena, žutog ili crvenog kartona u slučaju seksa u kaznenom prostoru s onom s kojom nije u braku... :mrgreen:
mousstapha

#6886 Re: Ateizam

Post by mousstapha »

Pravilo sa cetiri zeni u Islamu mi sve vise dobija smisla. :-D
Bloo
Globalna šefica

#6887 Re: Ateizam

Post by Bloo »

arzuhal wrote:
A sad samo zerru ozbiljnije (jer ni u prošloj rečenici nisam bio posve neozbiljan :mrgreen: ): bez obzira kako ateisti ili pripadnici drugih religija ili koncepata gledaju ili osuđuju islam, za muslimane je islam vjera života, vjera koja ne zaboravlja, ne negira, ne proturječi ovozemaljskom životu, biološkom životu, normalnom životu čovjeka, i podstiče ga da sve svoje prohtjeve i potrebe te vrste zadovoljava u okvirima mjere, kako bi ostao u nekakvim normalnim okvirima a koje određuje sam Stvoritelj, s obzirom na to da je povijest pokazala kako ljudski rod, kad god odluči i krene da sam nađe mjeru stvari, počne pravit belaje :mrgreen: Dobro, drugi će reći da tako stoji i s religijom :mrgreen:

Kako god bilo: seks nije tabu u islamu, kao tema (jedino je griješno javno iznositi detalje svog seksualnog života, na bedački način kako to mnogi znaju i umiju), a seksualni život je nešto najprirodnije i na njega se podstiče u okvirima dozvoljenog, odnosno u okvirima braka. Kao što će čovjek imati poene time što je napojio pticu, mačku, kakvu živuljku, ili što nije bezveze lomio biljke, ili što se osmjehne komšiji, prijatelju, ženi, djetetu, tako će imati i poene od seksa sa svojom suprugom, za razliku od oduzimanja poena, žutog ili crvenog kartona u slučaju seksa u kaznenom prostoru s onom s kojom nije u braku... :mrgreen:
Ja sam uvijek ozbiljna :mrgreen:
Neki od nas i aktivno posmatraju i učestvuju u diskusijama (u stvarnim životima, ne samo forumskim proksijima), tako da ima i ta dimenzija. Neki ateisti, hoće čak i uskočiti i pomoći prijateljima u nekim islamskim običajima (tevhid), tako da je potrebno da možda malo proširiš dihotomiju.
I žene spadaju u ljude/čovjeka :)
Mene interesuje slijedeće.
Kada žena ima pravo da odbije muža. Znam da muž može odbiti ženu zbog:
1) opominjanja, 2) seksualne suzdržljivosti i 3) kazne.
Ne interesuju me odbijanja zbog menstruacije, to već znam, već drugi razlozi, jer kad žena odbije svačim joj se prijeti. Proklinjanje meleka, bogova,
I primjetih jedno uprošćeno mišljenje, da muškarac ima veći seksualni nagon nego žena. Žene imaju jednake nagone za seksualnim odnosom (ne govorim sad o reprodukciji), već su jednostavno trenirane da iste potiskuju zbog društvenih normi.
Dozer

#6888 Re: Ateizam

Post by Dozer »

To su samo muske furke. Zene su veci sexualni zmajevi od muskih :D
A, u pravu si ovo za drustvene norme... Danas se zene kod nas prilicno kriju. To ide dotle cak da ni na sastanak s frajerom cesto ne idu obucene onako kako bi htjele, nego se maskiraju dugim suknjama i sl. *mentalni sklop "sta ce narod reci"), pa se onda na brzaka skidaju prije sastanka i ispod tih dugih halja onda ispadaju minjaci, halteri, itd.
Smrcak15

#6889 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

mousstapha wrote:Znaci moguce zadovoljiti potrebe na dunjaluku, a istovremeno upisati koji plus za ahiret. :D
da upravo tako

moze cak da dodje situacija da te seks sa svojj suprugom spasi i uvede u Raj

recimo na vagi djela, podjednako dobrih i losih, pa ostalo samo jos jedno dobro djelo, sex u braku, pa to prevagne i puste te u Raj.

tako je to u islamu :D
Smrcak15

#6890 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

shbc wrote:Smrcak, da vec jednom shvatis koliko efekta ima tvoje pisanje tipa "jadan ti kada izadjes pred boga poslije ovog pisanja", ja u svoje i ime svih ateista na temi nabijem tog sadisticno-narcisiodnog psihopatu na neku stvar.

Image
pa ti si vise sebi uvrijedio nego njega, jer On tebi nece na sud, nego ces ti njemu, zna On dobro da mu nemozes pobjeci nikuda pa pusta te da mlataras ovakve gluposti ali kad dodje smrni cas, tad ti te figruice nece na um padati , ili mozda ce te ipak pasti kad se sjetis kako si se ismijavao.

a vidis jednu stvar, taj psihopata kako ga ti zoves, sad da se ti iskreno pokajes on bi tebi oprostio ovo sto si napisao, ali neces se pokajati :wink:
Dozer

#6891 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Ma ja... Napravis teisticki back-up na GDrive, pa ga onda restore na novi HDD u novom konfljuteru (dzennetu) :D

Najbolje je kad Smrle o ovome prica kao da je sve to fakt, cinjenica, odavno provjereno i potvrdjeno da je tako. :D
shbc

#6892 Re: Ateizam

Post by shbc »

Evo sve drhtim :mrgreen:
irac300

#6893 Re: Ateizam

Post by irac300 »

Siluj, kolji, ubijaj...al' ako se pokaješ, frajer odozgo ti oprosti. Pojedi klempu, najeb'o si. Logika by Smrle. Ako i postoji takav moćan entitet, opalio bi smrletu jednu vaspitnu iza uha, ishandri ga čo'jk sa ovim budalaštinama i tumačenjem u njegovo ime.
Last edited by irac300 on 28/08/2017 13:36, edited 1 time in total.
Smrcak15

#6894 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

shbc wrote:Evo sve drhtim :mrgreen:
polahko druze, moze i to vrijeme vrlo lahko doci kad mozes itekako prodrhtati :wink: nikad ne reci nikad

a evo i sad ce zima pa tu ces sigurno prodrhtati :lol:
Smrcak15

#6895 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

irac300 wrote:Siluj, kolji, ubijaj...al' ako se pokaješ, frajer odozgo ti oprosti. Pojedi klempu, najeb'o si. Logika by Smrle. Ako i postoji takav moćan entitet, opalio bi smrletu jednu vaspitnu iza uha, ishandri ga čo'jk sa ovim budalaštinama i tumačenjem u njegovo ime.
Siluj, kolji, ubijaj
nekad neke stvari kad predju granicu nema oprosta

Bog kaze:

80.Molio ti(Muhammede) oprosta za njih ili ne molio, molio čak i sedamdeset puta, Allah im neće oprostiti – zato što u Allaha i Njegova Poslanika ne vjeruju. A Allah neće ukazati na Pravi put nevjernicima
beni-bu-man

#6896 Re: Ateizam

Post by beni-bu-man »

Dozer wrote:Ma ja... Napravis teisticki back-up na GDrive, pa ga onda restore na novi HDD u novom konfljuteru (dzennetu) :D

Najbolje je kad Smrle o ovome prica kao da je sve to fakt, cinjenica, odavno provjereno i potvrdjeno da je tako. :D

nista ja njemu ne vjerujem :lol:
Dozer

#6897 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Smrcak15 wrote: Bog kaze:

80.Molio ti(Muhammede) oprosta za njih ili ne molio, molio čak i sedamdeset puta, Allah im neće oprostiti – zato što u Allaha i Njegova Poslanika ne vjeruju. A Allah neće ukazati na Pravi put nevjernicima
A...zasto bas 70 puta...? 70 ima neko posebno znacenje...?

I, za sta se tu tacno trazi oprost? Za koja djela?
Ako hodza u Gluhoj Bukovici seksualno zlostavlja dijete, da li je to grijeh? Da li ce hodzi biti oprosteno ikada?
Ako se opatice u nekom samostanu taslace i radjaju djecu, pa ih onda potamane, sto je sve mimo bozijih pravila (bog je 1, zar ne), hoce li im biti oprosteno, ikada?

I, zasto nam nece ukazati na pravi put...? Zar mu nije cilj da svi vjeruju u njega i da budu na "pravom" putu?
I, sta je uopste taj pravi put...?
"Savrsena" knjiga, ocito, nekima ukazuje da je to dzihad, pa se raznose po dzamijama ubijajuci bracu po vjeri, raznose se i po metroima ubijajuci kjafire (nema metroa ispod pustinja, jbg), ali i gaze sve redom kamionima, ne gledajuci da li su to "braca" ili kjafiri... Sta je onda zasita taj famozni "pravi" put...?
Samo mi nemoj reci da ima vise "pravih" puteva...

Znam ja da do izvora 2 putica vode, ali to je u bajkama i basnama... Nije valjda "savrsena" knjiga kao i ove...?
arzuhal

#6898 Re: Ateizam

Post by arzuhal »

Bloo wrote: Neki od nas i aktivno posmatraju i učestvuju u diskusijama (u stvarnim životima, ne samo forumskim proksijima), tako da ima i ta dimenzija. Neki ateisti, hoće čak i uskočiti i pomoći prijateljima u nekim islamskim običajima (tevhid), tako da je potrebno da možda malo proširiš dihotomiju.
I žene spadaju u ljude/čovjeka :)
Ne znam tačno šta si htjela ovim kazat, al bacimo se mi na ono što tebe interesuje :-D
Mene interesuje slijedeće.
Kada žena ima pravo da odbije muža. Znam da muž može odbiti ženu zbog:
1) opominjanja, 2) seksualne suzdržljivosti i 3) kazne.
Ne interesuju me odbijanja zbog menstruacije, to već znam, već drugi razlozi, jer kad žena odbije svačim joj se prijeti. Proklinjanje meleka, bogova,
I primjetih jedno uprošćeno mišljenje, da muškarac ima veći seksualni nagon nego žena. Žene imaju jednake nagone za seksualnim odnosom (ne govorim sad o reprodukciji), već su jednostavno trenirane da iste potiskuju zbog društvenih normi.
Slažem se da i žene imaju jednake nagone kao i muškarci (čuj mene: ja se slažem...) i ne znam ti ništa kazat u vezi toga što me pitaš. Ali ja da sam žena i da me muškarac naljuti svojim tupavim pričama ili krkanskim odnosom :mrgreen: ili bilo čime sličnim ja bih ga odbila tamam da je prošao sve ofanzive, spasio Tita i oslobodio Sarajevo sam s Waltherom P38, dakle ako bih imala ljudski razlog za to, ne bih se tu silila nešto, pogotovo da mi prijeti vjerom, melekima i Božijom srdžbom, tu bih tek i iz inata :repetirana:

E sad ne znam dal bih ga odbijala čisto nako da ga nerviram, jer mi se može ili da ga ucjenjujem...Ne znam koliko bih bio pokvaren kao žena, pa da ne pretpostavljam... :perverzna: :lol:
zforumas

#6899 Re: Ateizam

Post by zforumas »

Arzo, moderno je doba, mozes vala probat' par dana i zeMsko bit' .
Dozer

#6900 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Jes', vala... Pa nas sazovi da mecemo :D

Ne znam samo sta bismo time zaradili - dzennet ili dzehennem.... :D
Post Reply