nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Optimist

#6876 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Optimist »

Ady88 wrote:
condy wrote:U BG imaju kurseve za profi vozace pa dok je bio sajam moglo se probat auto u nekim teskim kontrolisanim uvjetima da vidis koliko neznas :mrgreen:

Uglavnom, da bi dosao do auta, moras proci kroz dva simulatora, ovaj prvi za sudar i drugi za prevrtanje :lol:

Sa autom imas tri pokusaja uz instruktora da ga odrzis na cesti da se ne okrene. Prodjes punim gasom u drugoj na najlon natopljen vodom i okreces ga sa punim motanjem. Prvi put me okrenu, a druga dva puta sam ga uspio nekako iskontrolisat. Dobro iskustvo...

Bilo bi dobro ovo proci :)

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Slicno sam prosao u centru sigurne voznje u Zagrebu. Mislim da je njihova prednost sto mozes da izvodis sve ove vjezbe sa svojim autom i samim time isprobas njegove mogucnosti. Taj dan cu pamtiti cijeli zivot jer sam naucio mnogo korisne stvari o kojima dotad nisam ni razmisljao.
vješalica

#6877 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vješalica »

530i wrote:Koliko god kritikovali policiju i to sve bilo opravdano, ovakav profil ljudi a'la Sanjin Sefić i slični je prvenstveno i dalje aktivan zbog nerada tužilaštva i neadekvatnih zakona.

ZOBS treba promijeniti, npr. ko god ima preko 2000KM (ili bilo koja druga nenormalna cifra) neplaćenih kazni bude priveden na saslušanje. Kazna da se naplati oduzimanjem imovine, ne samo auta. Vozačka dozvola da se poništi i da se zabrani izdavanje svih drugih dokumenata osim lične karte. Prije ponovnog polaganja vozačkog ispita da se provede temeljno psihijatrijsko ispitivanje i vještačenje takve osobe. Uvesti u zakon kategoriju "obijesne vožnje" i za to izdavati kaznu od 1000KM i poništenje vozačke dozvole.

Sve sumnjive tipove poput tih "trkaća" koji klošare po parkinzima i garažama redovno kontrolisati po svim osnovama - da li su im auta registrovana, ispravna, imaju li odgovarajuće brojeve šasije i motora. Da li nose sa sobom oružje i drogu.
[/quote]

dosta je vidjeti kako se krembil potpisuje da vidiš da nema dvije čiste u glavi
osim toga kreten po onome što je ćosić naveo ima prekršaj zbog nenošenja naočala što implicira da mu je vozačka ograničena na 5 godina
ima on još mnogih mahana a potrebno je tražiti i odgovornost ljekara koji mu je potpisao ljekarsko jer je evidentno da nije sposoban za vožnju
a uz to zdrmati jedan penal i autoškoli i onome ko mu je potpisao da može proći
na kraju krajeva svako ko je bio u liniji da njemu omogući dozvolu da mi ne bi gubili živote i vrijeme tražeći odgovorne jer svi u lancu njegovog dobijanja vozačke su krivci
bagra lopovska
vozačka košta 200 maraka tj. dozvola za ubijanje
basicm

#6878 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by basicm »

Ima li kod nas ova skola voznje?

Poslato s brzoglasa koristeci Tapatalk!
tempuser

#6879 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

vješalica wrote: dosta je vidjeti kako se krembil potpisuje da vidiš da nema dvije čiste u glavi
osim toga kreten po onome što je ćosić naveo ima prekršaj zbog nenošenja naočala što implicira da mu je vozačka ograničena na 5 godina
ima on još mnogih mahana a potrebno je tražiti i odgovornost ljekara koji mu je potpisao ljekarsko jer je evidentno da nije sposoban za vožnju
a uz to zdrmati jedan penal i autoškoli i onome ko mu je potpisao da može proći
na kraju krajeva svako ko je bio u liniji da njemu omogući dozvolu da mi ne bi gubili živote i vrijeme tražeći odgovorne jer svi u lancu njegovog dobijanja vozačke su krivci
bagra lopovska
vozačka košta 200 maraka tj. dozvola za ubijanje
Po 100 x, nema drzave, sve sto nam se desava je derivat i posljedica toga.
2.10. je dokazano da je to sto mi hocemo i zato se nemamo pravo zaliti. Koliki smo debili i mazohisti, jos nam je i dobro sta smo zasluzili!
citroen xm

#6880 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by citroen xm »

basicm wrote:Ima li kod nas ova skola voznje?

Ima, svaki dan na putu izbjegavamo razne kamikaze i spoznajemo kako nam se auto ponaša u tim situacijama. :D
basicm

#6881 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by basicm »

Aaa samouki majstori, najbolja skola :)

Tomahawk11
Globalni moderator

#6882 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tomahawk11 »

Meni danas budala kod hitne sa Pasatom u mojoj traci (dolazim od Binga :-) )
Melje lik na telefon i kako je smotao, u moju traku :oops:
Nekako ispravi i produzi, al telefon se ne ispusta :-?
Nepass

#6883 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Nepass »

relax11 wrote:
Leon16v wrote:Prvo kad sjednem u auto, vezem se, iako ono cudo pišti kad nisam vezan, znam raju da provuce iza sebe pojas i utakne dole da mu ne bi pištalo ;-)
I ja sam prije to radio, ali to sjebe pojas, imas kupiti one stvarcice sto utaknes umjesto pojasa 2KM i rijesis problem, ja zaista ne mogu da budem pod tim pojasom, jednostavno isto kao da me neko stisce, ako ga imam ruka mi stalno ide na pojas i drzim ga dalje od sebe, pokusavao se navici nema sanse, a i greska instruktora je bila kad mi je rekao vidi sinko sto se mene tice vezi se ako hoces, ako neces ne moras.... izvadi novcanik kaze evo ja sam pripremio sice... iskreno mislim da bi se mozda i mogao naviknut da sam pod pojasom od samog pocetka... ili mozda opet ne... ne znam, samo znam da sam pokusavao ali ne ide
Pa nije piton cuj stisce. Ja se vezem sigurno zadnjih 8-10 godina, ne vidim kako moze pojas smetati. Isto da kazes smeta mi kosulja moram go hodati.
amar1994

#6884 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

Hahah, to treba da bude navika svakom, ja bez pojasa isto koda nisam u sjedistu, imam osjecaj da cu ispast svakog momenta :)
The BEN10

#6885 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by The BEN10 »

Nikad nisam vozio bez pojasa niti to mislim. Isto tako, svi moji suvozači moraju biti vezani. Redovno ih upozorim koliko je opasno ne vezati se. ;-)
Qler

#6886 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Qler »

Isto i ja. Kad me neko pita što se mora vezati, reko da mi ne sjebes jos i sajbu ako nas ko opali

Sent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
Dope_Man

#6887 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Dope_Man »

Ja upozorim, ali ne insistiram. Mada, kad napomenem da je to sto nisu stavili pojas 100 KM manje u djepu, svi se vezu :D
Laplace

#6888 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Laplace »

Tomahawk11 wrote:Meni danas budala kod hitne sa Pasatom u mojoj traci (dolazim od Binga :-) )
Kako to rade u normalnim državama...

http://totalvesti.info/2016/10/16/pocel ... or-uradio/

Sent from my HUAWEI P7-L10 using Tapatalk
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#6889 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Leon16v »

kloniran

#6890 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kloniran »

đe su sad vrli stručnjaci da nam naprave presjek nesreća starih i novih auta i da kazu kako su za sve stara auta kriva

eno i novim zakonom hoce glavonje da sebi osiguraju ekskluzivno pravo na cestu :twisted:
kabal1337

#6891 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kabal1337 »

Ma naopako sve u ovoj drzavi. Neduzne kaznjavaju. Kako to u svijetu lijepo ljudi stimulisu, tj. nagrade te ako kupujes novo, elektricno itd. dobivas popuste, benificije. A ne kazne. Smijesno ovo je okrenuto punjenju njihovih dzepova jer je veliki broj vozila staro.
Nemojte me pogresno shvatiti ali u ovih par nesreca sva novija auta ucestvovala. Prije da ce neko sa starijim autom nece divljat jer zna granice. Dok za novijim autima sjede usijane glave koje misle aa novo je svemoguce, ide ko raketa, staje u pola metra.
- Naravno izuzeci postoje.
klaki

#6892 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by klaki »

ne znam jeste li skontali, al ako sam dobro primjetio porasla cijena reg za ova slabija auta, dok su jaca ostala kolko tolko ista. vidim posvojoj SDI makinji...
kloniran

#6893 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kloniran »

klaki wrote:ne znam jeste li skontali, al ako sam dobro primjetio porasla cijena reg za ova slabija auta, dok su jaca ostala kolko tolko ista. vidim posvojoj SDI makinji...
svake godine raste cijena, meni je u par godina sa 390 skocila na 450 i ove godine sam izbjegao povecanje, al izgleda dogodine auto na otpad, a ja pasos i preko grane, jer ovim povecanjem i jos porezima na topli obrok sto krecu od novembra nece vise biti smisla zivjeti ovdje a raditi za privatnika
Throttle

#6894 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Throttle »

klaki wrote:ne znam jeste li skontali, al ako sam dobro primjetio porasla cijena reg za ova slabija auta, dok su jaca ostala kolko tolko ista. vidim posvojoj SDI makinji...
Poskupila je putarina za sva auta na naftu i benzin, za plinase je pojeftinila u odnosu na prošlu godinu. Zavaljivali plinase i onda skontali da je ipak previse pa malo izbalansirali :D
Dope_Man

#6895 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Dope_Man »

Laplace wrote:
Tomahawk11 wrote:Meni danas budala kod hitne sa Pasatom u mojoj traci (dolazim od Binga :-) )
Kako to rade u normalnim državama...

http://totalvesti.info/2016/10/16/pocel ... or-uradio/

Sent from my HUAWEI P7-L10 using Tapatalk
Sad kad se neko nafura da dokazuje da je possible.. :run:
commendatore

#6896 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by commendatore »

7-8/10x kad namjestam klimu (jebi ga na dodir je + i - nije bas kolutic pa da znas dje je) auto skrene s kursa.... to je samo jebeno podesavanje klime a o telefonu da ne pricam - ne volim ni kad me neko nazove na mobitel.....
Me_again

#6897 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Me_again »

bitanga_sa_otesa wrote:
citroen xm wrote:Ljudi, vežite se zbog sebe
:thumbup: :thumbup:
dvojicu prijatelja sam izgubio zbog nevezanja pojasa :sad:
Inace, koju si ti skolu sigurne voznje prosao, Navak, Ist. Sarajevo, Skradin ili Krajisku zmiju ?
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#6898 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bitanga_sa_otesa »

Me_again wrote:
Inace, koju si ti skolu sigurne voznje prosao, Navak, Ist. Sarajevo, Skradin ili Krajisku zmiju ?
velika nagrada ustikoline i trkanje od semafora do semafora u rogatici.....
Me_again

#6899 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Me_again »

bitanga_sa_otesa wrote:
Me_again wrote:
velika nagrada ustikoline i trkanje od semafora do semafora u rogatici.....
Skroman si, ne spominješ pobjede u nočnim utrkama sa steonim kravama u Otesu :lol:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#6900 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mk ultra »

Međeđa - Rogatica 8-)
Post Reply