"Znam da je to nepoznata teritorija za pojedine funkcionere u SDP-u i da će ovaj period vlasti SDP-a ostati obilježen rečenicom njihovog šefa Kluba delegata u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH – "znamo da nije u skladu sa zakonom, ali nama se žuri", ali želio bih da vjerujem da to nije način razmišljanja i funkcionisanja svakog SDP-ovog funkcionera", poručio je Komšić.
"Potpuno mi je jasno šta je MMF i kakva moć i sila stoji iza njega, a poznato mi je i da "sila Boga ne moli". Ali, s obzirom da ovo zapravo i nema veze s ponašanjem MMF-a, već ima veze samo s nama i našim klasičnim bahatim balkanskim političkim igrama i načinima političkog djelovanja, morat ću tražiti od Ustavnog suda BiH ocjenu ustavnosti i zakonitosti svih aranžmana BiH s MMF-om, polazeći od činjenice da nijedan ovlašteni organ nikada nije odobrio niti pregovore niti zaključenje istih. Ovisno o budućoj odluci Ustavnog suda BiH, obratit ću se i Tužilaštvu BiH za utvrđivanje krivične odgovornosti onih koji su neovlašteno zadužili zemlju za više milijardi dolara ", zaključio je Komšić.
To je taj. Nazalost.StupskaBitanga wrote:solazur turistička agencija???? jel to taj
I ja sam se totalno razocaro, veceg ublehasa i papka nisu mogli naci da su ga mikroskopom trazili. Taman kad pomislis nova stranka, friski normalniji ljudi, onda te doceka neki ovakav lik. Ali to je mozda i bolje, da ne dizemo sebi previse nade kako neka nova stranka moze uradit nesto drugacije, odma je jasno kakav je to kadar i o cemu se tu radi (uz duzno postovanje normalnim clanovima kojih vjerujem da ima u stranci, ali izbor ovog lika za predsjednika kantonalnog odbora...ma nemam rijeci...)ultima_palabra wrote:Samo gdje iskopaše ovog uhljupa Samera, i to ni manje ni više predsjednik KO
Vrijeme je za novu generaciju sjecikesa i budžetskih parazita.SundanceKid wrote:To je taj. Nazalost.StupskaBitanga wrote:solazur turistička agencija???? jel to taj
I ja sam se totalno razocaro, veceg ublehasa i papka nisu mogli naci da su ga mikroskopom trazili. Taman kad pomislis nova stranka, friski normalniji ljudi, onda te doceka neki ovakav lik. Ali to je mozda i bolje, da ne dizemo sebi previse nade kako neka nova stranka moze uradit nesto drugacije, odma je jasno kakav je to kadar i o cemu se tu radi (uz duzno postovanje normalnim clanovima kojih vjerujem da ima u stranci, ali izbor ovog lika za predsjednika kantonalnog odbora...ma nemam rijeci...)ultima_palabra wrote:Samo gdje iskopaše ovog uhljupa Samera, i to ni manje ni više predsjednik KO
Ako je to mjerilo, Harisove sjecikese su odreda bile vrlo, vrlo sposobne.shiljak wrote:A hajd sad neko da iskreno kaže da ste ovo bezveze provalili, da ovaj lik nije nesposoban čim ima tu turističku agenciju
Ali zato nam je postalo jasno zašto je umjesto Komšića, u Južnu Afriku na sahranu Mandele, otputovao naš ambasador u Egiptu, saopćenje je bilo važnije.ultima_palabra wrote:Ovo za MMF mi je politikantski pravo... nakon 4-5 godina se kao sjetio da podnese apelaciju, nakon što su nas ovi zadužili do grla.
DF u Novom Gradu na izborima za mjesne zajednice nije uopste bilo, nisu se ni pojavili ali FB stranica uredno radishiljak wrote:Postavio sam video na prošloj strani gdje govori kako je završen prvi dio, i da će sada više se otvoriti ljudima, glasačima. Znači tek sad.
Ja sam dobijao neke sms poruke os njihvih kandidata, kao da glasam za njih. Tako da je bilo kandidata a kako su prosli .....weredsf wrote:DF u Novom Gradu na izborima za mjesne zajednice nije uopste bilo, nisu se ni pojavili ali FB stranica uredno radishiljak wrote:Postavio sam video na prošloj strani gdje govori kako je završen prvi dio, i da će sada više se otvoriti ljudima, glasačima. Znači tek sad.
Prvo sto je i meni proslo kroz glavu.lerdi wrote:Šta to Sameru fali? Ozbiljno pitam i živo me interesuje. Ono koliko ja znam, čovjek je od turističkog vodiča radom došao do faze u kojoj drži jednu od največih turističkih agencija, viokoobrazovan, priča više stranih jezika itd.
Nivo profesionalnosti te agencije je katastrofa... i on kao lik je ono "đez ba, ša ima ba". Bilo koji nosač kišobrana iz SDA/SDP će ga ispreskakati u ozbiljnoj debati.lerdi wrote:Šta to Sameru fali? Ozbiljno pitam i živo me interesuje. Ono koliko ja znam, čovjek je od turističkog vodiča radom došao do faze u kojoj drži jednu od največih turističkih agencija, viokoobrazovan, priča više stranih jezika itd.
Stani ba malo drug. Ovdje se non stop povlaci teza da su potrebna nova, neizofirana lica u nasoj politici a onda kada neko takav dodje - pocne prica o tome da je politicki neobrazovan i da bi ga nosac kisobrana iz SDA/SDP-a otresao u ozbiljnoj debati.ultima_palabra wrote:Nivo profesionalnosti te agencije je katastrofa... i on kao lik je ono "đez ba, ša ima ba". Bilo koji nosač kišobrana iz SDA/SDP će ga ispreskakati u ozbiljnoj debati.lerdi wrote:Šta to Sameru fali? Ozbiljno pitam i živo me interesuje. Ono koliko ja znam, čovjek je od turističkog vodiča radom došao do faze u kojoj drži jednu od največih turističkih agencija, viokoobrazovan, priča više stranih jezika itd.
Tačno, i ja sam jedan od tih koji zagovaraju takav pristup... samo mi djeluje da je funkcija predsjednika KO Sarajevo ipak za nekoga ozbiljnijeg, pogotovo što će DF objektivno najviše ciljati na biračko tijelo KS.Opetja033 wrote:Stani ba malo drug. Ovdje se non stop povlaci teza da su potrebna nova, neizofirana lica u nasoj politici a onda kada neko takav dodje - pocne prica o tome da je politicki neobrazovan i da bi ga nosac kisobrana iz SDA/SDP-a otresao u ozbiljnoj debati.ultima_palabra wrote:Nivo profesionalnosti te agencije je katastrofa... i on kao lik je ono "đez ba, ša ima ba". Bilo koji nosač kišobrana iz SDA/SDP će ga ispreskakati u ozbiljnoj debati.lerdi wrote:Šta to Sameru fali? Ozbiljno pitam i živo me interesuje. Ono koliko ja znam, čovjek je od turističkog vodiča radom došao do faze u kojoj drži jednu od največih turističkih agencija, viokoobrazovan, priča više stranih jezika itd.
Isto tako pristup "đez ba, ša ima ba" ne mora znaciti da nema ozbiljniji pristup kada treba da ima. Neka podje svako od nas podje od sebe jebo ga ti.![]()
Ne znam, evo na ovoj temi ima clanova DF-a. Vidim da je drzao i neke govore pa neka sami prenesu svoje utiske o tome kako se drzao. Ne kazem da nisi u pravu ali vjerujem da nisi jer ga ne dozivljavam tako neozbiljnom, "slampavom", osobom. Ali neka se jave ovi koji su ga slusali.
Jbt, postao sam glasnogovornik DF-a, odoh sam sebe banovati na dvije hefte.