Istočno Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
citroen xm

#6876 Re: Istočno Sarajevo

Post by citroen xm »

okanomalo wrote: 05/11/2024 11:23

jedan lijevo drugi desno ti na raskrsnici :lol:

Lik baca šuplje da bi ovde ispao veliki. Možda je i nekada dobio aplauz od nekoga za svoj post. :-D

Kaže dok nisam došao do kase nisam znao da sam u Đuriću. :lol:
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#6877 Re: Istočno Sarajevo

Post by teskeredzic_22 »

citroen xm wrote: 05/11/2024 11:21

Ogroman procenat stanovnika Lukavice je prijeratno gradsko stanovništvo.
Nije.

Ogroman procenat stanovnika Lukavice je prijeratno PRIgradsko stanovništvo.

Ima nešto sitno raje iz grada ali dosta manje (biološki umiru ili su odselili zbog slabije ponude posla) odnosno svih ovih iz malih gradića koji doseljavaju u Lukavicu.

Onom ko vidi razliku "u glavama" skidam kapu , razlika između emancipovanih i neemancipovanih ljudi se vidi u brojnim drugim stvarima i svuda u Bosni i Hercegovini.

Sarajevski urbicid kojim smo izgubili zelene površine , javne i besplatne parkinge , dobili oblakodere od čelika i stakla gdje nikada nisu bili , smogove i automobile na ulaznim kapijama osnovnih škola je savršen primjer neemancipacije , poput beogradskog ili zagrebačkog urbicida koji su fantastično slični našem.

To je samo jedan primjer.
citroen xm

#6878 Re: Istočno Sarajevo

Post by citroen xm »

teskeredzic_22 wrote: 05/11/2024 11:38
Nije.

Ogroman procenat stanovnika Lukavice je prijeratno PRIgradsko stanovništvo.

Ima nešto sitno raje iz grada ali dosta manje (biološki umiru ili su odselili zbog slabije ponude posla) odnosno svih ovih iz malih gradića koji doseljavaju u Lukavicu.

Onom ko vidi razliku "u glavama" skidam kapu , razlika između emancipovanih i neemancipovanih ljudi se vidi u brojnim drugim stvarima i svuda u Bosni i Hercegovini.

Sarajevski urbicid kojim smo izgubili zelene površine , javne i besplatne parkinge , dobili zgradurine od čelika i stakla , smogove i automobile na ulaznim kapijama osnovnih škola je savršen primjer neemancipacije , poput beogradskog ili zagrebačkog urbicida koji su savršeno slični našem.

To je samo jedan primjer.
Pa nije gad samo Skenderija i Grbavica. Postoje tu i druga gradska naselja sa velikom populacijom ljudi. Puno njih je naselilo sadašnji prostor dvije opštine donjeg dijela Istočnog Sarajeva. Sem par naselja gdje su i prije rata živjeli ljudi, sve ostalo je novo i popunjeno ljudima iz Sarajeva. Zatim su došli i njihovi potomci, ali vaspitanje se nosi iz kuće.

Naravno, ima doseljenika iz ruralnih sredina, ali nisu većina.

Sa ostalim se većinom slažem. :thumbup:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#6879 Re: Istočno Sarajevo

Post by konektovan »

Bio jucer u tropicu nakon, ne znam ni ja,..2 godine mozda. Tamo ko da je 1999 godina jos uvijek..
Didier

#6880 Re: Istočno Sarajevo

Post by Didier »

citroen xm wrote: 05/11/2024 11:30
okanomalo wrote: 05/11/2024 11:23

jedan lijevo drugi desno ti na raskrsnici :lol:

Lik baca šuplje da bi ovde ispao veliki. Možda je i nekada dobio aplauz od nekoga za svoj post. :-D

Kaže dok nisam došao do kase nisam znao da sam u Đuriću. :lol:
Možeš li mi dati jedan normalan razlog zbog kojeg bih lagao takvu glupost?

Pogledao sam na Google Maps, vidio da je tu negdje kod Kule, ugledao svjetla i ušao. Vidio sam "Đurić" na ulazu, ali sam vidio da je to isti kurac kao i Tropic.

Nakon što sam otišao u Tropic, uvidio sam da je to u suštini isti kurac. Ili sam retroaktivno napravio ove bar kodove?

Image

Image

Naravno da želim proći jeftinije, ali ću radije platiti više za nešto što je dobro. Nemam problem s firmama iz RS-a jer ulazim u Crvenu jabuku koja ima mnogo kvalitetnije stvari nego Tropic iako je eto izgleda ista firma. Uostalom, ako želim proći najjeftinije, Bingo je sasvim prihvatljiv.

Đurić ima toliko proizvoda iz Srbije, a vrlo malo iz BiH, da više vjerovatno neću ući. Vama je draža Srbija od Foče, Bijeljine, Srpca, Nevesinje, tu vam izgleda ne može niko pomoći.

Ne može mi ušteda napraviti razliku da bih kupovao proizvode iz Srbije. Radije kupujem bugojansku nego srpsku vodu. Iako ni to vjerovatno ne kontaš, kao što ne kontaš čehre jer si očigledno jedna od njih.

Melburn vas je ismijao već, ne moram i ja.
citroen xm

#6881 Re: Istočno Sarajevo

Post by citroen xm »

Na pogrešnoj si adresi. Mene baš boli neka stvar da li je proizvod iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore ili bilo kog dijela BiH sve dok mi odgovara cijenom i prvenstveno kvalitetom. Mlijeko za Đurićevu robnu marku proizvodi Mi99 iz Gradačca. Misliš da ga nisam kupio zato što je iz Gradačca? Naravno da jesam, mlijeko odlično, a i cijena isto.

Pa svaka prodavnica ti je isti kurac. Baš kao da se u supermarketu imaš nečim impresionirati. Gledaš cijene i to je to. Možda se neko izdvoji sa par artikala koje nemaš na drugom mjestu i to je to. Druga opet ima nešto drugo, ali većina proizvoda je identična.

Crvena jabuka se izdvaja jer je na takvoj lokaciji i fura se da je premijum prodavnica. Zato ima i premijum cijene. I to je to.

Melburn i ti ste ismijali sami sebe, nikoga drugog.

Meni je faca takva kakva jeste, maniri takvi kakvi jesu, stil oblačenja i života takav kakav jeste. Sa ovoliko godina se neću mijenjati, ali definitivno i tebi i njemu mogu biti samo uzor.
Pandakonda

#6882 Re: Istočno Sarajevo

Post by Pandakonda »

Ja ne znam sta je ljudima to jeftinije u Đuriću nego u ostalim lancima ? :D Samo par brendova tipa Da! i Lenka su jeftinije ali i nisu nekog kvaliteta, na prvu su mi cak K proizvodi od Konzuma bolji od ovih.

Svi Bingovi proizvodi su mi odron tako da ih ne uzimam.
Didier

#6883 Re: Istočno Sarajevo

Post by Didier »

citroen xm wrote: 05/11/2024 15:10 Na pogrešnoj si adresi.
Nisam na pogrešnoj adresi jer me itekako zanima bh. ekonomija, dok ti samo gledaš sebe. I to je razlika između nas i vas. Vi ste svi u pet deka kada je Bosna u pitanju, ti ćeš kupiti Mi99 zbog cijene, ali ćeš Moju Kravicu kupiti ako je 10 pfeniga jeftinija od bilo kog bh. brenda, pa taman ti taj brend bio ispred kuće i zapošljavao prve komšije, opet ćeš radije dati pare u Srbiju, pravdajući se nižom cijenom.

za razliku od tebe, ja ću radije kupiti bh. proizvod, taman bio i skuplji od srpskog ili hrvatskog proizvoda, a neću gledati je li iz Sarajeva ili Bijeljine, sve dok je u BiH.

A što se tiče čehre, jasno mi je da ne shvataš, i neću ti pokušavati dočarati, jer čim to ne vidiš kad dođeš kod Đurića ili bilo gdje u Lukavici među onim brđanima, ja ne vidim način da ti objasnim.

Meni je samo smiješno kako se vazda upalite kad vam čovjek kaže istinu, a nikome ne smetate, i realno dva grada dobro funkcionišu, bez obzira gdje ko živi, i bez obzira što sam ja u dijelu Dobrinje koja pripada RS-u, a ti u Vogošći, tebe ipak ne zanima je li naš proizvod, a mene itekako zanima, i uvijek će me zanimati. Ti ćeš zato pare slati u Srbiju, i podržavati mrak Balkana.

Image
citroen xm

#6884 Re: Istočno Sarajevo

Post by citroen xm »

Didier wrote: 05/11/2024 18:09

Nisam na pogrešnoj adresi jer me itekako zanima bh. ekonomija, dok ti samo gledaš sebe. I to je razlika između nas i vas. Vi ste svi u pet deka kada je Bosna u pitanju, ti ćeš kupiti Mi99 zbog cijene, ali ćeš Moju Kravicu kupiti ako je 10 pfeniga jeftinija od bilo kog bh. brenda, pa taman ti taj brend bio ispred kuće i zapošljavao prve komšije, opet ćeš radije dati pare u Srbiju, pravdajući se nižom cijenom.

za razliku od tebe, ja ću radije kupiti bh. proizvod, taman bio i skuplji od srpskog ili hrvatskog proizvoda, a neću gledati je li iz Sarajeva ili Bijeljine, sve dok je u BiH.

A što se tiče čehre, jasno mi je da ne shvataš, i neću ti pokušavati dočarati, jer čim to ne vidiš kad dođeš kod Đurića ili bilo gdje u Lukavici među onim brđanima, ja ne vidim način da ti objasnim.

Meni je samo smiješno kako se vazda upalite kad vam čovjek kaže istinu, a nikome ne smetate, i realno dva grada dobro funkcionišu, bez obzira gdje ko živi, i bez obzira što sam ja u dijelu Dobrinje koja pripada RS-u, a ti u Vogošći, tebe ipak ne zanima je li naš proizvod, a mene itekako zanima, i uvijek će me zanimati. Ti ćeš zato pare slati u Srbiju, i podržavati mrak Balkana.

Image
Opet nisi u pravu. Nije samo cijena ključna. Ja itekako znam da stavim kvalitet ispred cijene sem u slučaju kada cijena nije bezobrazna. Ali isto tako i na tvoju, a i na moju žalost, kvalitet većine BIH proizvoda je loš, a i ono što se pojavi dobro često se brzo sroza. A ja svoj novac neću da dajem za loš proizvod pa makar mi ga i brat pravio.

Razlika između mene i tebe je što ću ja ako mi odgovara kupiti proizvod bez obzira na mjesto proizvodnje, a ti iz mržnje nećeš iz Srbije pa taman jeo smeće.

Ne palim se ja uopšte, samo volim tako da skrenem pažnju na stavove koji pokušavaju biti prikriveni. Kao ono, "ne mrzim ja nikoga, ali eto ta čehra se vidi". "Sve go papak do papka." "Sve sama seljana koja mi se gadi i kada kupujem."

I na kraju stav: Ja sam za državu sa Srbima, jedinstvenu BiH, ali da ih kako možemo istjerati iz državnih institucija i zabraniti im da se išta pitaju.

E to je taj stav nekolicine vas koji bez ikakvog povoda proziva ljude na osnovu ovoga i onoga jer sam apsolutno siguran da ni jedan povod nisi dobio da se osjećaš loše. Ni u Đuriću, ni u Tropicu nisi čuo sigurno četničku pjesmu, vidio 3 prsta, osjetio neugodan pogled na sebi, bio neuslužen.... i sve to nisi doživio od ljudi koje kategorišeš kao stoku.
Naslovnica

#6885 Re: Istočno Sarajevo

Post by Naslovnica »

Image
Zar se "Njihova kravica" većinom ne proizvodi u Kozarskoj Dubici, a vlasnik Imleka je investicioni fond?
Kravetina je najskuplje mlijeko na policama, skuplje i od Megleta. Da je jeftinije od Bimgetovog ili nekog sličnog, a iste kvalitete, vjerojatno bih ga kupovao.
Domaće je domaće
Didier

#6886 Re: Istočno Sarajevo

Post by Didier »

citroen xm wrote: 05/11/2024 18:49
Opet nisi u pravu. Nije samo cijena ključna. Ja itekako znam da stavim kvalitet ispred cijene sem u slučaju kada cijena nije bezobrazna. Ali isto tako i na tvoju, a i na moju žalost, kvalitet većine BIH proizvoda je loš, a i ono što se pojavi dobro često se brzo sroza. A ja svoj novac neću da dajem za loš proizvod pa makar mi ga i brat pravio.

Razlika između mene i tebe je što ću ja ako mi odgovara kupiti proizvod bez obzira na mjesto proizvodnje, a ti iz mržnje nećeš iz Srbije pa taman jeo smeće.

Ne palim se ja uopšte, samo volim tako da skrenem pažnju na stavove koji pokušavaju biti prikriveni. Kao ono, "ne mrzim ja nikoga, ali eto ta čehra se vidi". "Sve go papak do papka." "Sve sama seljana koja mi se gadi i kada kupujem."

I na kraju stav: Ja sam za državu sa Srbima, jedinstvenu BiH, ali da ih kako možemo istjerati iz državnih institucija i zabraniti im da se išta pitaju.

E to je taj stav nekolicine vas koji bez ikakvog povoda proziva ljude na osnovu ovoga i onoga jer sam apsolutno siguran da ni jedan povod nisi dobio da se osjećaš loše. Ni u Đuriću, ni u Tropicu nisi čuo sigurno četničku pjesmu, vidio 3 prsta, osjetio neugodan pogled na sebi, bio neuslužen.... i sve to nisi doživio od ljudi koje kategorišeš kao stoku.
Nije istina da iz mržnje ne kupujem srpske proizvode. Kupujem ih itekako, ako ne postoji bh. zamjena, a ima ih dosta. Istina, najradije kupujem slovenske proizvode, ali da imam mržnju, ne bih kupovao ni proizvode iz RS-a.

Takođe nije istina da su naši proizvodi često nekvalitetni. Imaš naših stvari koje se izvoze u cijeli svijet, od punog drveta i namještaja, pa sve do oružja. Nije to samo hrana u pitanju, a i hranu imaš skoro svu koja je okej.

Da te podsjetim, meni je donedavno na avataru bio Gavrilo Princip. Ja imam mnogo imovine u RS-u, i to sam kupovao u zadnjih 16 godina, a prvi stan sam kupio na Trgu Kralja Aleksandra još 2008. godine, pa ga nedavno prodao. Ja uopšte ne doživljavam RS kao nekakvu bitnu kategoriju jer je to cjelina koja je sve manje i manje bitna, koja ima sve manje i manje stanovnika, i koja je davno bankrotirala, ali ih nekoliko kantona drže u životu.

Nije to pola države, kao što kažeš Melburnu, nego možda 25 do 28 procenata stanovništva, a i tu ima okej ljudi, doduše vrlo malo, uglavnom je to sve ista mantra.

Zoran Kokot je dobar čovjek. I Rade Bogdanović. Ali nažalost, većina navijate za Zvezdu i Partizan, i utoliko je to još bjednije. Ljudi po Beogradu vas smisliti ne mogu.

A stav je da sam za državu s normalnim ljudima. Što kaže Melburn, nije niko od nas kriv što su vam ili isprani mozgovi, ili vam Srbija viri u očima. Ne bi to ništa bio problem da vi ne radite na uništavanju Bosne, ali vi radije srbujete pa makar slamu jeli. To ba nije normalno. Kao što nije normalno da na Trgu Ilidžanske brigade u malom granapu imaš kupiti 158 srpskih proizvoda, i Violetu i Coca-Colu iz BiH.

Dotle ide to paćeništvo da je Đurić radije uvezao Frikom iz Srbije nego da prodaje Ledo iz Čitluka, a realno oboje hrvatske franšize.
citroen xm

#6887 Re: Istočno Sarajevo

Post by citroen xm »

Didier wrote: 05/11/2024 19:45

Nije istina da iz mržnje ne kupujem srpske proizvode. Kupujem ih itekako, ako ne postoji bh. zamjena, a ima ih dosta. Istina, najradije kupujem slovenske proizvode, ali da imam mržnju, ne bih kupovao ni proizvode iz RS-a.

Takođe nije istina da su naši proizvodi često nekvalitetni. Imaš naših stvari koje se izvoze u cijeli svijet, od punog drveta i namještaja, pa sve do oružja. Nije to samo hrana u pitanju, a i hranu imaš skoro svu koja je okej.

Da te podsjetim, meni je donedavno na avataru bio Gavrilo Princip. Ja imam mnogo imovine u RS-u, i to sam kupovao u zadnjih 16 godina, a prvi stan sam kupio na Trgu Kralja Aleksandra još 2008. godine, pa ga nedavno prodao. Ja uopšte ne doživljavam RS kao nekakvu bitnu kategoriju jer je to cjelina koja je sve manje i manje bitna, koja ima sve manje i manje stanovnika, i koja je davno bankrotirala, ali ih nekoliko kantona drže u životu.

Nije to pola države, kao što kažeš Melburnu, nego možda 25 do 28 procenata stanovništva, a i tu ima okej ljudi, doduše vrlo malo, uglavnom je to sve ista mantra.

Zoran Kokot je dobar čovjek. I Rade Bogdanović. Ali nažalost, većina navijate za Zvezdu i Partizan, i utoliko je to još bjednije. Ljudi po Beogradu vas smisliti ne mogu.

A stav je da sam za državu s normalnim ljudima. Što kaže Melburn, nije niko od nas kriv što su vam ili isprani mozgovi, ili vam Srbija viri u očima. Ne bi to ništa bio problem da vi ne radite na uništavanju Bosne, ali vi radije srbujete pa makar slamu jeli. To ba nije normalno. Kao što nije normalno da na Trgu Ilidžanske brigade u malom granapu imaš kupiti 158 srpskih proizvoda, i Violetu i Coca-Colu iz BiH.

Dotle ide to paćeništvo da je Đurić radije uvezao Frikom iz Srbije nego da prodaje Ledo iz Čitluka, a realno oboje hrvatske franšize.
Pričam o prehrambenim proizvodima, a ne drvnoj i drugoj industriji.

Ostale gluposti neću komentarisati. Posebno ne otrcane fraze: Srbuj pa makar slamu jeo.

Volio bi da mi ti kao pametnjaković objasniš tu frazu kojom se kao sprdaš.

Naravno da sam ponosan što sam Srbin, to što mi je isto to pradjed bio. Jel treba da se odreknem toga zarad nečega. Da umjesto slame dobijem koje zrno žita? A neki su danas kivni na tog Gavrila sa tvog profila jer su pod okupatorom mogli pojesti koje zrno žita više. Tu je problem i stvar dosljednosti ili nedosljednosti.

Moja veličina se ne ogleda u tome što sam Srbin jer kao takav mogu biti najteže govno. Ali se itekako ogleda u tome što niko moj nije mrzio i ništa loše uradio drugima koji nisu Srbi, pa i u najmračnijim trenutcima naše istorije.
konektovan

#6888 Re: Istočno Sarajevo

Post by konektovan »

Didier wrote: 05/11/2024 19:45

Frikom, ledo nije hrvatsko...tako da, nemoj vise. :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6889 Re: Istočno Sarajevo

Post by _BataZiv_0809 »

Kupujmo domace je prevara
Najbolje je kupovati najpovoljnije
dječak sa šibicama

#6890 Re: Istočno Sarajevo

Post by dječak sa šibicama »

Kakav je ovo salonski fasizam, cuj telece glave, nema toga u nas. U federaciji strogo Mozart svira u trznim centrima, klijentela visoko obrazovana uglavnom.

Isner

#6891 Re: Istočno Sarajevo

Post by Isner »

Al jedna od opelcerenih laži da je tamo (Istočno Sarajevo) neka bijeda i sirotinja... Kad odem "tamo" ja tu bijedu ne vidim a nije baš da nisam gledao i zavlacio se svuda..
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6892 Re: Istočno Sarajevo

Post by _BataZiv_0809 »

konektovan wrote: 05/11/2024 14:47 Bio jucer u tropicu nakon, ne znam ni ja,..2 godine mozda. Tamo ko da je 1999 godina jos uvijek..
Gdje
U Tropicu ili IS
konektovan

#6893 Re: Istočno Sarajevo

Post by konektovan »

_BataZiv_0809 wrote: 05/11/2024 21:47
konektovan wrote: 05/11/2024 14:47 Bio jucer u tropicu nakon, ne znam ni ja,..2 godine mozda. Tamo ko da je 1999 godina jos uvijek..
Gdje
U Tropicu ili IS
Ma tropicu. Ne mogu da vjerujem da ne promijene koncept, one hale s paletama iznad glave, kao nekadasnji interex hebote, a skuplji od svih.. :-)
El_comadante

#6894 Re: Istočno Sarajevo

Post by El_comadante »

Image
Slažem se sa tobom, prije ću uzeti bh prizvod nego srbijanski ili hrvatski, mada i njihove uzimam.
El_comadante

#6895 Re: Istočno Sarajevo

Post by El_comadante »

Image

Pa dobro kako će popraviti kvalitet ako nema para? Meni je dobar jogurt Pađeni Bileća i prije ću njega uzeti nego Srpski ili hrvatski.
citroen xm

#6896 Re: Istočno Sarajevo

Post by citroen xm »

Lakše bi psihološki podnio da je u startu kvalitet katastrofa nego ovo što se dešava. A dešava se to da je kvalitet u startu dobar ili odličan i da taman kada se ljudi naviknu i krene prodaja, on se sroza. Neće vlasnik da plati tehnologa i ide po sistemu: neću ja njega skupo plaćati za to njegovo mješanje, to može svako.

Kupovinom tih proizvoda ne pomažeš unaprjeđenje kvaliteta već samo ubrzavaš bogaćenje vlasnika firme.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#6897 Re: Istočno Sarajevo

Post by teskeredzic_22 »

dječak sa šibicama wrote: 05/11/2024 20:33 Kakav je ovo salonski fasizam, cuj telece glave, nema toga u nas. U federaciji strogo Mozart svira u trznim centrima, klijentela visoko obrazovana uglavnom.

"Srbi i Hrvati su jedan te isti komad kravlje balege koji je točak povijesti presjekao na pola". Miroslav Krleža.

Vidiš da nema Bošnjaka :mrgreen:
Didier

#6898 Re: Istočno Sarajevo

Post by Didier »

citroen xm wrote: 05/11/2024 20:01 Pričam o prehrambenim proizvodima, a ne drvnoj i drugoj industriji.

Ostale gluposti neću komentarisati. Posebno ne otrcane fraze: Srbuj pa makar slamu jeo.

Volio bi da mi ti kao pametnjaković objasniš tu frazu kojom se kao sprdaš.

Nisu ni prehrambeni proizvodi nekvalitetni.

Evo večeras sam potrošio 215 KM u Crvenoj jabuci. Da imam nešto protiv Srba, ne bih ušao tamo, ali tamo ima mnogo više domaćih proizvoda, iako i tamo imam zamjerke jer su na nekim mjestima pri dnu polica, iako su vrlo kvalitetni.

Kupio sam teleću roladu za 35 KM koja je savršena, 2 kg, domaće meso. Piletina Madi je sva bila prodata, pa sam bio primoran kupiti Cekin.

Coca-Cola u flašama je domaća, dok u limenkama nije. Uzeo sam u flašama.

Argeta se proizvodi u BiH. Mandarine su takođe naše.

Uvozni su avokado i babane, neke vrste ribe itd., mada ima i domaće ribe, debilno je losos kupovati u Sarajevu.

Na kraju sam izračunao i 160 KM je bilo domaćih proizvoda. To znači da ima izbora.

Naravno da sam ponosan što sam Srbin, to što mi je isto to pradjed bio. Jel treba da se odreknem toga zarad nečega. Da umjesto slame dobijem koje zrno žita? A neki su danas kivni na tog Gavrila sa tvog profila jer su pod okupatorom mogli pojesti koje zrno žita više. Tu je problem i stvar dosljednosti ili nedosljednosti.
Čim si ti ponosan na nešto na šta nisi mogao utjecati, svima govoriš koliko je sati. Ponosan bi trebalo da budeš na nešto što si postigao, a ne na nešto što nisi mogao ni birati. Ali okej, svakom svoje, koliko god glupo bilo.
Moja veličina se ne ogleda u tome što sam Srbin jer kao takav mogu biti najteže govno. Ali se itekako ogleda u tome što niko moj nije mrzio i ništa loše uradio drugima koji nisu Srbi, pa i u najmračnijim trenutcima naše istorije.
Drago mi je ako je tako kao što kažeš. Vjerujem da ima i takvih, iako se svako malo razočaram u neke ljude. Zato i možemo sjesti danas, i protiv takvih nikad neću imati ništa. Ne moramo se u svemu slagati, a ne krivim te jer je srpska propaganda pod svoje uzela i one najjače, i one koji su radili u medijima, i mnogo pametnije ljude od nas. Ali ja ću reći da je to tako, od Kosova do tzv. Srpske Krajine, mozgovi su planski ispirani, te to i dalje traje.
radostan dan

#6899 Re: Istočno Sarajevo

Post by radostan dan »

Ne bi se ja opušto...
bonersa

#6900 Re: Istočno Sarajevo

Post by bonersa »

Sad kako je neradna nedjelja proglašena u cijeloj Federaciji, kao i u Istočnoj Ilidži, ostaje Istočno Novo Sarajevo jedino gdje će raditi supermarketi nedjeljom (Kort i Konzum) i to do 14:00. Praktična informacija kome treba.
Post Reply