SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Pasiflora

#6876 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Pasiflora »

Droog wrote:http://radiosarajevo.ba/novost/143050/p ... iz-hadzica

"...također su uočene povrede na genitalijama i to od kliješta i drugih oštrih predmeta, a tijelo dječaka je prženo i voskom od svijeća..." :(

Kosti im je.bem!!! Sta su radili djetetu... :(

PS: Info od osobe koja radi gore kao cistacica/higijenicarka:
Djecaki je radi ruke dolazio vec na CUM skoro...dosao sa majkom. Ona sva pogubljena...
Dok su mu stavljali langetu/gips mali nije glasa pustio...sav isprepadan...

Zasto doktori tad nisu prijavili policiji slucaj...bas me interesuje. Garant je majka rekla da je ruku slomio igrajuci se... :roll:
NAJHITNIJE ZAHTJEVATI izmjene krivicnog zakona i ove monstrume smjestiti u ludnicu. Jbt, treba zabraniti da ikada vise dodju u kontakt sa drugim djetetom!!!!! I obavezna sterilizacija luđakinje koju nazivaju majkom ubijednog djecaka!
DaffyDuck

#6877 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by DaffyDuck »

Nezvanično saznajemo da je glavica malenog dječaka bila puna hematoma, a zbog toga što su uhapšeni njegovom glavicom često udarali u zid ili o pod. Također, dječaku je i lomljena ruka koja je potom puštana da zaraste sama od sebe. Imao je i druge povrede po tijelu zbog čega se najprije sumnjalo da je dječak udavljen. Također su uočene povrede na genitalijama i to od kliješta i drugih oštrih predmeta, a tijelo dječaka je prženo i voskom od svijeća.

Ovi monstrumi nisu zasluzili nista manje nego da se pate do kraja zivota :twisted: :twisted: :twisted:

jadno dijete :( :( :(
Tvrtko II Kotromanić

#6878 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tvrtko II Kotromanić »

a u picku materinu :(
pathyeshme

#6879 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by pathyeshme »

Nek me neko pogrešno ne shvati, ali možda je i najbolje što je sve kulminiralo na taj način.

Jadno dijete, da je trpio ovo još par godina teško bi psihički obolio, a kao odrastao čovjek bi 99% bio psihopata koji bi isto tako maltretirao druge, a možda postao i ubica.
drug_profi

#6880 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drug_profi »

Na licnost najvise utjecu dogadjaji u 3-4 godini zivota. Barem sam tako citao kad sam svoju djecu odgajao. Tada moraju imati najvise ljubavi, podrske i razumjevanja. Tada ih treba poticati da razmisljaju, objasniti im svako pitanje koje postave, a ne otresti ih sa onim "zato sto ja kazem".
Izgubljena su ova djeca, nazalost, tesku su im stetu nanijeli. Curica ako bude imala srece pa joj se neko posveti svojski, mozda izadje na dobro. Ali tesko.
FrozenCastle

#6881 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by FrozenCastle »

Da citiram jedan komentar:
Neko piše kako je Bog mogao ovo dozvoliti... Možda ga je Bog pozvao sebi što prije jer bi ovako patio godinama s ovim bolesnikom. Razum jednostavno ove stvari ne može objasniti. Nadam se da ce svi u KPD Zenica (ako ga smjeste tamo, nije naopako da ga puste kao što to inače rade s drugima) znati za njega i šta je uradio i mučiti ga i dan i noć, držati ga u najgorim mukama a ne dati mu da umre.

I otkud im pare da angažuju mehmedbašića? I zar on stvarno nema ni minimum principa kad je stao iza monstruma?

Ja se za sitnicu u životu preispitam 1000x pa i kad nije ni do mene nešto i opteretim se s time, a onda vidim kakvi monstrumi hodaju bez trunke osjećaja za razum, krivicu i sl.
mali_balon

#6882 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mali_balon »

Citam i lagano mi se dizu dlake pa me obljeva hladan znoj i jedva disem, uhhh da mi je da ga ja malo kljestima cupkam i malo tupim nozem zarezem majku im jebem.
Halalio bi najgorem kriminalcu u zenici 5 godina robije da samo 1godinu maltretira ove pizde. Kakva ludnica ovo nije za ludnice, koje btw i nemamo za "slucajeve".
Ovo nisu bolesnici ovo su pravi zdravi ljudi, bolesnik poludi odjednom i tad bude belaj a djecak je mucen i zlostavljan duzi vremenski period, znaci znali su sta mu rade.
DaffyDuck

#6883 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by DaffyDuck »

šefica wrote:Da citiram jedan komentar:
Neko piše kako je Bog mogao ovo dozvoliti... Možda ga je Bog pozvao sebi što prije jer bi ovako patio godinama s ovim bolesnikom. Razum jednostavno ove stvari ne može objasniti. Nadam se da ce svi u KPD Zenica (ako ga smjeste tamo, nije naopako da ga puste kao što to inače rade s drugima) znati za njega i šta je uradio i mučiti ga i dan i noć, držati ga u najgorim mukama a ne dati mu da umre.

I otkud im pare da angažuju mehmedbašića? I zar on stvarno nema ni minimum principa kad je stao iza monstruma?

Ja se za sitnicu u životu preispitam 1000x pa i kad nije ni do mene nešto i opteretim se s time, a onda vidim kakvi monstrumi hodaju bez trunke osjećaja za razum, krivicu i sl.
Je li ovo istina?? Ima li on dijete?? Nadam se da ce svaki advokat odbiti da zastupa ove monstrume, a ako mora da im namjerno nece pomoci!
Droog

#6884 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Droog »

DaffyDuck wrote:

Je li ovo istina?? Ima li on dijete?? Nadam se da ce svaki advokat odbiti da zastupa ove monstrume, a ako mora da im namjerno nece pomoci!

ImageImage

Cast izuzecima...
occhi_Azzurri

#6885 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by occhi_Azzurri »

Ljudi moji, kakvi su ovo monstrumi?? Kad sam procitala vijest prvi put dusa me zaboljela za ovim maksiumom, sad nakon sto sam procitala sve ove detalje ne mogu da dodjem sebi.. kakvi su to ljudi, kakva je to kvazi majka?? Zar joj je bitniji je... od vlastite djece?? Ako ih nije htjela sto ih nije dala u dom?? Sto je dopustila da joj muce i ubiju dijete?? I kakvi su ovo nana i dedo?? Fuj monstruma.. i ne znam uopce zasto je dajdja pusten kada je sve znao a nista uradio nije da zastiti ovo dijete/djecu? I on je saucesnik u ovom ubistvu, mozda pasivni ali definitivno saucesnik. Iskreno i od srca im zelim da umiru u najgorim mukama, da se zivi raspadaju..
Dragi djecace, sad si na boljem mjestu..RIP

I znam da je samo posao, ali kako Mjesecara nije strah Boga, ima i on curicu
Amazonka27

#6886 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Amazonka27 »

Neka mi Bog oprosti ako sam pogriješila osobu, nisam 100% sigurna...prošlo je puno godina kako sam je zadnji put vidjela da bi je prepoznala po ovoj slici iz profila... sjećam je se dok je još bila dijete sa školskom torbom na leđima...mimo sve djece i u školu i iz škole. Nikad nije djelovala normalno... nije ni retardirana, nego kao da je zaostala u psihičkom razvoju. Toliko je bila čudna da sam je zapamtila od stotine djece koje sam viđala. Zadnji put kada sam je vidjela imala je trudnički stomačić i bila sam u isto vrijeme i iznenađena a i nekako nisam, bila je mlada, zaostala, bez nekog socijalnog života...
I onda...dok čitam ove vijesti...i dok pokušavam u glavi procesirati kako to neko može da uradi djetetu... izvlačim zaključak da je vjerovatno i ona, takva kava jeste...prolazila ko zna šta kroz svoje djetinstvo i da su za nju takve stvari svakodnevnica...ubijena u pojam, bez osjećaja ljubavi, vrijednosti i ljudskosti...vjerovatno sa nekom dijagnozom koja nije držana pod kontrolom. Uzmemo li tu u obzir da je i očuh sličnih mentalnih kvaliteta...dobijamo jednu katastrofu sa tragičnim posljedicama... jer...u takvom neobrazovanom društvu je prihvatljivije reći da je neko „nagazio“ nego da ide „gluho bilo i daleko“ psihijatru, neurologu ili psihologu na razgovor i terapiju.

Žao mi je što smo mi kao narod toliko licemjerni i kao mi ne znamo šta se dešava i kao mi gledamo svoja posla... a jedan život se mogao spasiti...jedno djetinstvo ljepše proživjeti...
FrozenCastle

#6887 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by FrozenCastle »

DaffyDuck wrote:

Imaš u današnjem Avazu, vidjela sam da je angažovan, piše za majku da mu se činila retardiranom pa će je dati na vještačenje da vidi jel uračunljiva.

Edit:
Evo isječak iz novina: Strana 1: http://imageshack.com/a/img593/8850/yt3m.png
Strana 2: http://imageshack.com/a/img191/4759/cyow.png
Last edited by FrozenCastle on 28/02/2014 18:07, edited 1 time in total.
julisiz es grant

#6888 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by julisiz es grant »

Ovo me podsjeća na slučaj:

http://en.wikipedia.org/wiki/Sylvia_Likens

...monstruma je svugdje bilo i ima i biće. Što je najgore i tamo i ovdje su to oni socijala-slučajevi o kojima se prave bezbrojni prilozi na svim medijima, kao treba im pomoći.
A ako neko misli da pravda postoji i u Americi, neka pročita epilog ovog slučaja:

http://en.wikipedia.org/wiki/Sylvia_Likens#Trial
JThomas

#6889 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

Amazonka27 wrote:Neka mi Bog oprosti ako sam pogriješila osobu, nisam 100% sigurna...prošlo je puno godina kako sam je zadnji put vidjela da bi je prepoznala po ovoj slici iz profila... sjećam je se dok je još bila dijete sa školskom torbom na leđima...mimo sve djece i u školu i iz škole. Nikad nije djelovala normalno... nije ni retardirana, nego kao da je zaostala u psihičkom razvoju. Toliko je bila čudna da sam je zapamtila od stotine djece koje sam viđala. Zadnji put kada sam je vidjela imala je trudnički stomačić i bila sam u isto vrijeme i iznenađena a i nekako nisam, bila je mlada, zaostala, bez nekog socijalnog života...
I onda...dok čitam ove vijesti...i dok pokušavam u glavi procesirati kako to neko može da uradi djetetu... izvlačim zaključak da je vjerovatno i ona, takva kava jeste...prolazila ko zna šta kroz svoje djetinstvo i da su za nju takve stvari svakodnevnica...ubijena u pojam, bez osjećaja ljubavi, vrijednosti i ljudskosti...vjerovatno sa nekom dijagnozom koja nije držana pod kontrolom. Uzmemo li tu u obzir da je i očuh sličnih mentalnih kvaliteta...dobijamo jednu katastrofu sa tragičnim posljedicama... jer...u takvom neobrazovanom društvu je prihvatljivije reći da je neko „nagazio“ nego da ide „gluho bilo i daleko“ psihijatru, neurologu ili psihologu na razgovor i terapiju.

Žao mi je što smo mi kao narod toliko licemjerni i kao mi ne znamo šta se dešava i kao mi gledamo svoja posla... a jedan život se mogao spasiti...jedno djetinstvo ljepše proživjeti...
ne, to se samo na trulom zapadu dešava, u nas je svijet fin i merhametli. a ako komšija već tuče ženu i dijete - to nije moj problem, neka to oni riješe...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6890 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Chmoljo »

ovdje bih se tako rado prijavio u streljački vod...
JThomas

#6891 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

lako se prijaviti bilo gdje kad se sve već desi. al' dok se ne desi, zašto bi se ja zamjerao komšiji iako znam da mlavi ženu? može mi sutra nešto valjati, trebati, jelde?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6892 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Chmoljo »

ili držati moralne pridike...
suza81

#6893 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by suza81 »

Amazonka27 wrote:Neka mi Bog oprosti ako sam pogriješila osobu, nisam 100% sigurna...prošlo je puno godina kako sam je zadnji put vidjela da bi je prepoznala po ovoj slici iz profila... sjećam je se dok je još bila dijete sa školskom torbom na leđima...mimo sve djece i u školu i iz škole. Nikad nije djelovala normalno... nije ni retardirana, nego kao da je zaostala u psihičkom razvoju. Toliko je bila čudna da sam je zapamtila od stotine djece koje sam viđala. Zadnji put kada sam je vidjela imala je trudnički stomačić i bila sam u isto vrijeme i iznenađena a i nekako nisam, bila je mlada, zaostala, bez nekog socijalnog života...

Je li ona slucajno isla u tekstilnu skolu u Hadzicima???
muhanata

#6894 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by muhanata »

A Mehmedbašić sa razvoda dođe do ovakvih slučajeva :-)

Nadam se samo da je neće "proglasiti" neuračunjivom, nego da je osude kao vrlo uračunjivu i monstruoznu osobu!

Mada, kako su sve mučili jadno dijete, mala im je i doživotna robija!
Amazonka27

#6895 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Amazonka27 »

suza81 wrote:
Je li ona slucajno isla u tekstilnu skolu u Hadzicima???
Ne znam fkt...
strong69

#6896 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by strong69 »

Na kojoj adresi stanuju ovi bolesnici? Sjeme im se zatrlo...
muha_sa

#6897 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by muha_sa »

muhanata wrote:A Mehmedbašić sa razvoda dođe do ovakvih slučajeva :-)

Nadam se samo da je neće "proglasiti" neuračunjivom, nego da je osude kao vrlo uračunjivu i monstruoznu osobu!

vala, nema tih para da bih ove monstrume branio--ima nešto važnije od love, obraz.
Ripicipi

#6898 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Ripicipi »

muha_sa wrote:
muhanata wrote:A Mehmedbašić sa razvoda dođe do ovakvih slučajeva :-)

vala, nema tih para da bih ove monstrume branio--ima nešto važnije od love, obraz.
I Karkin je svojevremeno izjavio da bi branio Karadzica.
julisiz es grant

#6899 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by julisiz es grant »

Ripicipi wrote: I Karkin je svojevremeno izjavio da bi branio Karadzica.
Branio je Krajišnika.
O'zone
Globalni moderator

#6900 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Ako majka nije psihički uračunjljiva jesu dedo i nena jeste i dajdža jeste i otac iz Konjica a jeste i očuh koji je živio sa njima.

I ne nema te kazne koja je dostojna ovakvog čina.
Locked