Divna je, odmah sam se zaljubio do ušiju u njuMTV wrote:Novi izgled stranice United Group http://united.group
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- crnivrag
#68701 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- MTV
#68702 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A meni se svidjaju videi na stranici kao promo UG.crnivrag wrote:Divna je, odmah sam se zaljubio do ušiju u njuMTV wrote:Novi izgled stranice United Group http://united.group
- dembele
#68703 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A šta rade Ultra i Mini ultra među ovim kanalima? Cinemaniu takođe ni pod razno izgleda ne planiraju ubaciti u ponudu Telemacha.

- MTV
#68704 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bice obrisani kao Bambino.
- dembele
#68705 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ponavljam se ali moram opet priupitati: Koji je fazon sa ovim kanalom Cinemania, budući da je on jedini iz čitavog portfolia kanala UG koji nije u ponudi Telemacha što nije slučaj sa SBB i Total Tv?
@Telemach, imaš li ti koju pametnu prozboriti na ovu temu a da nije vezano za onaj mail i prijedloge novih kanala?
@Telemach, imaš li ti koju pametnu prozboriti na ovu temu a da nije vezano za onaj mail i prijedloge novih kanala?
-
hipija
#68706 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kako se radi o filmskom kanalu, vrlo je moguce da nemaju placena prava za teritoriju BiH,
a u Total BiH vjerovatno ide ispod pulta.
a u Total BiH vjerovatno ide ispod pulta.
-
j66o
#68708 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I u mene isto potpuno sve,samo sto u mene jos fali dosta slicica na EPG negdje ima negdje nema dok je prije bilo normalno sve,u zadnje vrijeme se nesto pobrkalo.EasyWay wrote:Čitao sam nazad par stranica da je Telemach uradio neki update softwera. U zadnje vrijeme PDS3 mi nešto jako sporo reaguje na tipke, pogotovo na tpku favorite (FAV), potrebno je 4-5 sec da odreaguje. Prije nije bio takav slučaj, kad pritisnem tipku na daljincu instantno reaguje.
Verzija softwera je sljedeća: Bootloader V2.17.2.1; Firmware: 2.9.5.0-prod; Hardware ID: technicolor 2622 i Platforma: technicolor/3121.
O čemu se radi, možel se šta uraditi da se ovo malo poboljša? Hvala
-
PhilCou
#68709 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Samo da pitam, je li kod vas sve uredu s resiverima? Evo drugi dan da mi se sam resetuje resiver.. Evo maloprije u pola filma mi se resetovao, a baš tako i danas nekad. Ne znam u čemu je problem, kontao sam da nije do te nove verzije što su izbacili, ali dva puta u danu..
- crnivrag
#68710 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako je u pitanju PDS2 resiver, on ima tendenciju resetovanja nakon zagrijavanja, bar je tako bilo kod mene dok sam ga imao, resetovao se sam od sebe nakon nekoliko sati rada, i po nekoliko puta dnevno.PhilCou wrote:Samo da pitam, je li kod vas sve uredu s resiverima? Evo drugi dan da mi se sam resetuje resiver.. Evo maloprije u pola filma mi se resetovao, a baš tako i danas nekad. Ne znam u čemu je problem, kontao sam da nije do te nove verzije što su izbacili, ali dva puta u danu..
-
PhilCou
#68711 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije, PDS3 je u pitanju.crnivrag wrote:Ako je u pitanju PDS2 resiver, on ima tendenciju resetovanja nakon zagrijavanja, bar je tako bilo kod mene dok sam ga imao, resetovao se sam od sebe nakon nekoliko sati rada, i po nekoliko puta dnevno.PhilCou wrote:Samo da pitam, je li kod vas sve uredu s resiverima? Evo drugi dan da mi se sam resetuje resiver.. Evo maloprije u pola filma mi se resetovao, a baš tako i danas nekad. Ne znam u čemu je problem, kontao sam da nije do te nove verzije što su izbacili, ali dva puta u danu..
Evo opet prije par minuta..
-
hipija
#68712 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo ga opet, zakodirani i RTS1 i RTS2- igrani film i dokumentarac.
Ove kanale definitivno treba otkantati iz ponude, jer su većinu vremena pod ključem.
Ove kanale definitivno treba otkantati iz ponude, jer su većinu vremena pod ključem.
- fusion_ba
#68713 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kažem ja, treba ih izbaciti i eventualno ostaviti RTS Svet koji nikad nije kodiran. Jeste samo domaća produkcija ali svakako samo to i nije kodirano na RTS 1 i 2.
- crnivrag
#68714 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nema potrebe da se išta izbacuje.
Koga nerviraju zatamnjenja na pomenutim kanalima, može napraviti favorite listu, bez tih kanala, i tako neće nailaziti na njih, ili ih jednostavno preskakati pri listanju, pa nakon broja 19, ručno ukucati broj 22 za prelazak na sljedeći kanal koji slijedi poslije RTS kanala.
Ista situacija je i na Logosftu i ostalim operaterima koji reemituju RTS kanale, a RTS će vjerovatno odustati od prisilne naplate, i ponovo će sve biti po starom, kada shvate da nisu ništa postigli podizanjem cijene svojih kanala.
Koga nerviraju zatamnjenja na pomenutim kanalima, može napraviti favorite listu, bez tih kanala, i tako neće nailaziti na njih, ili ih jednostavno preskakati pri listanju, pa nakon broja 19, ručno ukucati broj 22 za prelazak na sljedeći kanal koji slijedi poslije RTS kanala.
Ista situacija je i na Logosftu i ostalim operaterima koji reemituju RTS kanale, a RTS će vjerovatno odustati od prisilne naplate, i ponovo će sve biti po starom, kada shvate da nisu ništa postigli podizanjem cijene svojih kanala.
-
high_volume
#68715 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da li je moguće na EON-u selektirati kanale, odvojiti one kojer ne želim da imam na spisku, koje nikad ne gledam, pa da kreiram vlastiti redosljed programa?
- Benq
#68716 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kad otvoris EON, klikni na Kanali, sa lijeve strane pored "SVE" klikni na plavi box i tu na vrhu imas opciju "Izmijeni", dalje ces se lako snaci.high_volume wrote:Da li je moguće na EON-u selektirati kanale, odvojiti one kojer ne želim da imam na spisku, koje nikad ne gledam, pa da kreiram vlastiti redosljed programa?
Screenshot: http://prntscr.com/k95skc
- Radar71
#68717 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I opet restart modema 
- fusion_ba
#68718 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Naravno da ih treba izbaciti, to ce ih mozda opametiti. Bolje i to nego vise od pola dana gledati obavijest o zatamnjenju. I da se ne opamete svakako ih treba izbaciti. Ja zato i ne racunam da RTS imamo u ponudi. Bolje ih izbaciti i osloboditi mjesta za druga dva kanala koji nece biti zatamnjeni.crnivrag wrote:Nema potrebe da se išta izbacuje.
I nije bas tako, Elta kabel i mtel ne zatamnjuju filmove,vec je ista situacija kao ranije na Telemachu. Ne znam kako je na Eronetu.
Mislim da je ovo obracun jer su u sukobu sa United Grupom pa im salju dopise o zatamnjenju za sve i svasta za Telemach i Total
Last edited by fusion_ba on 21/07/2018 11:15, edited 3 times in total.
- afannedim
#68719 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kod nas na Logosftu isti je slučaj sa RTS 1 I RTS2 sve živo zatamnjenofusion_ba wrote:Naravno da ih treba izbaciti, to ce ih mozda opametiti. Bolje i to nego vise od pola dana gledati obavijest o zatamnjenju. I da se ne opamete svakako ih treba izbaciti. Ja zato i ne racunam da RTS imamo u ponudi. Bolje ih izbaciti i osloboditi mjesta za druga dva kanala koji nece biti zatamnjeni.crnivrag wrote:Nema potrebe da se išta izbacuje.
I nije bas tako, Elta kabel i mtel ne zatamnjuju filmove,vec je ista situacija kao ranije na Telemachu. Ne znam kako je na Eronetu.
Mislim da je ovo obracun jer su u sukobu sa United Grupom pa im salju dopise o zatamnjenju za sve i svasta za Telemach i Total
- MTV
#68720 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A Logosoft je mtelov. Tamne se filmovi, serije i dokumentarci. Ostane da se gledaju njihove emisije, vijesti i reklame.
Od tematskih kanala nijedan se ne tamni ni na mtelu ni na Logosoftu. Preko RTS Planete zna biti blokiran RTS Drama sto kod ova 2 operatera nije slucaj.
Od tematskih kanala nijedan se ne tamni ni na mtelu ni na Logosoftu. Preko RTS Planete zna biti blokiran RTS Drama sto kod ova 2 operatera nije slucaj.
- crnivrag
#68721 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kao što vidite slučaj je generalne prirode, i što znači da nema izbacivanja kanala iz ponude, a inače oni su prešli na drugačije enkodiranje kanala, i sada mogu nagurati još dosta SD kanala ako žele, jer im je ostalo slobodnih mjesta na frekvencijama, ako vas baš to brine.
- fusion_ba
#68722 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
a eto sam mtel ne tamni nista osim sporta, koja logikaMTV wrote:A Logosoft je mtelov. Tamne se filmovi, serije i dokumentarci. Ostane da se gledaju njihove emisije, vijesti i reklame.![]()
kako su ih izbacili iz hrvatskog totala zbog previse zatamnjenja ne bi me nista cudilo
Last edited by fusion_ba on 21/07/2018 11:42, edited 1 time in total.
-
shandrprcSA
#68723 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ovo je najveca nebuloza od TM jbt, ako vec placam daj i da gledam majka mu starafusion_ba wrote:Ne samo da su zakljucali kanale koji su ranije bili zakljucani, nego su sada zakljucali sve kanale united grupe pa se sada ni Grand, N1, Pikaboo, Lov i ribolov, IDJ TV i Fight Channel ne mogu gledati van Telemach mreze, a ni Prva.
Od njihovih kanala sada samo Vavoom radi van TM i SK kanali na mtelu
- MTV
#68724 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mozda je za Federaciju drukciji zahtjev za zatamnjivanjefusion_ba wrote:a eto sam mtel ne tamni nista osim sporta, koja logikaMTV wrote:A Logosoft je mtelov. Tamne se filmovi, serije i dokumentarci. Ostane da se gledaju njihove emisije, vijesti i reklame.![]()
kako su ih izbacili iz hrvatskog totala zbog previse zatamnjenja ne bi me nista cudilo
- semirsar
#68725 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
nama oFde nikad dosti mraka, daj ga jos i svukud nasumce turaj i mraci. Nejma ti ovdeka sunca nadugo i nadaleko iako evo ga przi ozgor