Sirija

Locked
sumirprimus

#68501 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

KAMI666 wrote:
sumirprimus wrote:Kod nas u bosni?hebo kad pocnete ijekavicu ubacivat dje joj nije mjetso...
Jel to spada medju vece ili manje grijehe, jel to kod vehabija nesto novo, da se trebam nekom okajati? :D
Koji vehbiaj? :lol:
Pa ti mali fulas celi fuzbal....
Nesto mi to poznaro tratili ste gledajte .... :evil:
I nije nesreca sami sebe jelde ubijaju i dole... Kako rece kukavce? :)
sumirprimus

#68502 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Cuj vehbija zamis u kojim bija vatrama gorio svaki put kad p otegnem...cccc a uvrederre...
sunceKOtepsija

#68503 Re: Sirija

Post by sunceKOtepsija »

sumirprimus wrote: Pa ti mali fulas celi fuzbal....
sumirprimus wrote:Nazalost po pricama mnogih ovde...
sumirprimus wrote:Kod nas u bosni?hebo kad pocnete ijekavicu ubacivat dje joj nije mjetso...
:roll: :-)
KAMI666

#68504 Re: Sirija

Post by KAMI666 »

Opa, mali je i fajter :D
Okani se bogati, nemam vremena, drzimo se teme :D
sumirprimus

#68505 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

sarajevoxxxx wrote:Ukupno 135 poginulih u današnjim rusko-režimskim masakrima u Guti, Homsu, Idlibu i Halebu.

Samo u Halebu i okolini 68 građana poginulo
Bez ostalih borbi...katastrofa..zlocin protiv covjecnosti...asad je generator ovakve radikalizacije i bratoubilackog rata...realno revolucija je bila dok ne ugusise jel hamu il homs Dvi tri godine prije...kad su poginuli oni zapadni novinari....tad je bila prekretnica.ne dodje pomoc..shvatili su nece ni doc..sa zapada...tek onda su na scenu uletili alkaida i teroristi naveliko....
Dotad samo uz pomoc i blagoslov asada kontra amera u iraku....al to ne godi ov im tviter strucnjacima...
Last edited by sumirprimus on 31/10/2015 00:12, edited 1 time in total.
sumirprimus

#68506 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

sunceKOtepsija wrote:
sumirprimus wrote: Pa ti mali fulas celi fuzbal....
sumirprimus wrote:Nazalost po pricama mnogih ovde...
:roll: :-)
CEli sleng...na..mjerna provokacija... :)
Ovde .pjanska skracenicA...
I kod nas U bosni dosao? izvadio ..procitaj ponovo analiticar pazljivo..staj salonac napiso....
Damn... Imal vas jos?nije problem naviko sam na negostoljubiv komsiluk :evil:
Last edited by sumirprimus on 31/10/2015 00:13, edited 1 time in total.
sumirprimus

#68507 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

KAMI666 wrote:Opa, mali je i fajter :D
Okani se bogati, nemam vremena, drzimo se teme :D
:lol: mali....
Cuj nema. Vremena.bas ti skup roming? :)
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#68508 Re: Sirija

Post by arman1 »

DuckZz wrote:.....

U Aleppu su učestvovale obadvije, u 4 različita naselja. Tačnije naselja Shaer, Firdas, Karam Jabal i Hajan
....
Meni prebacujete da sam nepismen, a ti novinar. Čega? Mikijevog almanaha.
zrakomlat

#68509 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

vehbija wrote:
sumirprimus wrote:Cuj vehbija zamis u kojim bija vatrama gorio svaki put kad p otegnem...cccc a uvrederre...
Mene djecko zaobidji, a ti potezi ako ti je ceif cijeli forum dok te ruke ne zabole.
:lol: :lol: :thumbup:
sumirprimus

#68510 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

vehbija wrote:
sumirprimus wrote:Cuj vehbija zamis u kojim bija vatrama gorio svaki put kad p otegnem...cccc a uvrederre...
Mene djecko zaobidji, a ti potezi ako ti je ceif cijeli forum dok te ruke ne zabole.
:shock: damn izvini vehvija oklen oklen izvirete s
dva i po posta za volko godina.alene oprosti mi...
sumirprimus

#68511 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

arman1 wrote:

U Aleppu su učestvovale obadvije, u 4 različita naselja. Tačnije naselja Shaer, Firdas, Karam Jabal i Hajan
....
Tebe izda meko tj dje mu nihe mjesto.ze do knton smjesten u sarajevskom...
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#68512 Re: Sirija

Post by arman1 »

sumirprimus wrote:
arman1 wrote:

....
Tebe izda meko tj dje mu nihe mjesto.ze do knton smjesten u sarajevskom...
Morebit ali ipak, novinar je prije morao bit neko koni mrtav pijan oako što nije smio izvalit. :run:
zrakomlat

#68513 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

sumirprimus wrote:
vehbija wrote:
:shock: damn izvini vehvija oklen oklen izvirete s
dva i po posta za volko godina.alene oprosti mi...
:pisnuo:
A što me nasmija ova konverzacija :lol:
sumirprimus

#68514 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Dobroj nije reko pomaket....:mrgreen:
Pozdrav rafterima iz Doline krivaje... :thumbup:
budza

#68515 Re: Sirija

Post by budza »

von_admir wrote:A jeli BREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE nije bosanski da nije mozda srbski ili sandzacki?Ajde razligu MULAC BRE

mulce, jako me nisko drzis. pazi da te ne izmocam.
sarajevoxxxx

#68516 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Neko spomenu da se razgovaralo o Asadovom nasljedniku, neka to bude ovaj čovjek dr. Abdul Moneim Zejnudin.
https://m.facebook.com/abdoalmonem.zainaldin?fref=nf

Međunarodna zajednica smješno je da oni nakon svega nekome govore kakva Sirija treba biti i ko ce biti buduci predsjednik, ili ekularna ovakva ili onakva.Bit će ako Bog da onakva kakvom je sirijski narod želi a kome je krivo neka crkne od muke.Da ima zrno poštenja u tim bjelosvjetskim probisvjetima jučer bi u Beču od stida svi zanijemili. Oni koji svoje mezimče i masovnog ubicu tapsu po ramenima dok uzduž i poprijeko ravna Siriju i ubija sve živo.

Sram, sram, i samo sram da ih bude. Nikad im ovo sirijski narod neće zaboraviti. Ni njima ni njihovoj bratskoj eliti arapima.
Challenger__

#68517 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

YPG ubi ISIL kod Al-Hawla, Hasaka, pa je Laki malo nervozan.

_____

Towelie

#68518 Re: Sirija

Post by Towelie »

Image
sarajevoxxxx

#68519 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Život u Damasku pod kontrolom režima, kratki dokumentarac kojeg je uradio FrontLine.

Dakle dio Damaska koji je udaljen svega par kilometara od Gute gdje ljudi žene i djeca umiru od gladi ili nedostatka lijekova, i gdje se bombarduju tržnice, pijace, gdje se skoro svaki dan dešavaju veliki masakri.

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0796315726
Ironmen

#68520 Re: Sirija

Post by Ironmen »

Znaci napokon neke lijepe vijesti iz Sirije napokon je postignut neki nacrt dogovora glavnih glavesina koji su ovo sve i zakuhali.

Po ovome i sama Rusija je spremna na odlazak Assada a amerima je jasno da im je propala politika sa tkz "FSA" i da su opet po ko zna koji put sjebali stvar i sada da opravdaju ulozeni novac i sjebanu Siriju okrecu se kurdima dok Turska pizdi.

Znaci u sledecim danima se vjerovatno moze ocekivati i napad na Raqqu trenutno najvece zlo na planeti, samo ne znam kako ce pojedini forumasi to da podnesu vec se sada osjeca nervoza.

Po ovome.....Izbori pod okriljem UN-a

Ti izbori moraju se održati pod okriljem UN-a prema najvišim međunarodnim standardima transparentnosti, moraju biti slobodni i pošteni te uključiti Sirijce u dijaspori.

Hoceli Assad moci biti kandidat i sta onda u slucaju njegove pobjede koja bi sigurno bila preko 60% sta onda ??

I nisam vidio dogovor za zastavu tri ili jedna zvijezda ili ce uvesti neku novu "bateriju vartu"
Ironmen

#68521 Re: Sirija

Post by Ironmen »

sarajevoxxxx wrote:Život u Damasku pod kontrolom režima, kratki dokumentarac kojeg je uradio FrontLine.

Dakle dio Damaska koji je udaljen svega par kilometara od Gute gdje ljudi žene i djeca umiru od gladi ili nedostatka lijekova, i gdje se bombarduju tržnice, pijace, gdje se skoro svaki dan dešavaju veliki masakri.

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0796315726

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/idil- ... /151030059

Zivot u Raqqi pod kontrolom ISILA.
Challenger__

#68522 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ironmen wrote:Po ovome i sama Rusija je spremna na odlazak Assada...
Ne, ne! Tu se ne slažu. Iran i Rusija su na čvrstoj poziciji da "samo sirijski narod može odlučiti ko će ga voditi". Da se ne slažu po ovom pitanju su potvrdili i Kerry i Lavrov.
Ironmen

#68523 Re: Sirija

Post by Ironmen »

Challenger__ wrote:
Ironmen wrote:Po ovome i sama Rusija je spremna na odlazak Assada...
Ne, ne! Tu se ne slažu. Iran i Rusija su na čvrstoj poziciji da "samo sirijski narod može odlučiti ko će ga voditi". Da se ne slažu po ovom pitanju su potvrdili i Kerry i Lavrov.

"Ja nisam rekao da Assad mora otići ili da Assad mora ostati", izjavio je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov na zajedničkoj konferenciji za novinare s Kerryjem i specijalnim izaslanikom UN-a za Siriju Staffanom de Misturom, prenosi AP.

Pa dobro znaci opet da Assad ostaje do novih izbora pod UN-om do kojih sigurno nece jos dugo doci.
Challenger__

#68524 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ironmen wrote:"Ja nisam rekao da Assad mora otići ili da Assad mora ostati", izjavio je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov na zajedničkoj konferenciji za novinare s Kerryjem i specijalnim izaslanikom UN-a za Siriju Staffanom de Misturom, prenosi AP.

Pa dobro znaci opet da Assad ostaje do novih izbora pod UN-om do kojih sigurno nece jos dugo doci.
Na AJB je bila šira izjava: "o tome odlučuje samo narod Sirije". Zato ne govore ni da treba ni da ne treba, za njih je takva stvar u nadležnosti Sirije i njenih građana a ne u njihovoj ili nadležnosti Turske, Saudije, USA...

Kategorički je rekao da je to "stvar građana Sirije", a obojica (Lavrov, Kerry) da se po tom pitanju (sudbine Assada) razilaze, ne slažu.
"The Syrian people should define the future of their country... including Assad's fate," Russia's FM added.

:arrow: LINK
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#68525 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

sumirprimus wrote:
Opetja033 wrote:Vijesti dezurnog "najveceg geostratega" foruma po obicaju dolaze samo iz proassadovske propagandne masinerije koja izmislja pobjede (kao onu vijest da su zauzeli Jisr) kako bi prikrila brutalni, totalni, potpuni i sveobuhvatni fijasko ruske agresije. :zzzz:

Danas je prenio dvije vijesti sa fronta (koliko sam ja upratio). Oba puta je slagao.

Pitanje "da li vas/te je stid" bi bilo skroz promaseno u ovom slucaju.
Nije on Kriv shtoj tviter pun lafine i dezinformacija... :)
možda bi i on volio da nije taki
Locked