Ma nako pitam, ima sad tih marama kupiti ali je činjenica da su skupe. Nema ispod 50 KM, većinom su oko 70-75 kvalitetnije
Bebe - ALL ABOUT!
Moderator: anex
- JanuaryJones
#6851 Re: Bebe - ALL ABOUT!
@artuditu
Ma nako pitam, ima sad tih marama kupiti ali je činjenica da su skupe. Nema ispod 50 KM, većinom su oko 70-75 kvalitetnije
- Cholina_Lokica
#6852 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Babysaurus 55, mislim da je kod dolise 45JanuaryJones wrote:@artuditu
-
artuditu
#6853 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Kada sam ja tražila nije ih kod nas bilo za kupiti, a cijena im je bila još veća.
Ma najjednostavnije je skrojiti. Nije neko mudro slovo. Važno je da je pamuk s malo elastina, ili takvog tkanja da se po dijagonali razvlači, 5 do 6 metara dužine, 60 do 70 cm širine - i to je to. Vezanje se lako uči
A može se napraviti i ovako bez šivanja
Ma najjednostavnije je skrojiti. Nije neko mudro slovo. Važno je da je pamuk s malo elastina, ili takvog tkanja da se po dijagonali razvlači, 5 do 6 metara dužine, 60 do 70 cm širine - i to je to. Vezanje se lako uči
A može se napraviti i ovako bez šivanja
- JanuaryJones
#6854 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Pogledaću kod objeCholina_Lokica wrote:Babysaurus 55, mislim da je kod dolise 45JanuaryJones wrote:@artuditu
- CherryLips
#6855 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ja cu vjerovatno kod dolise uzeti flexi tai,elasticna marama je kaze ugodna do nekih osam kg bebe pa mi se ne isplati bas...ft je ok do nekih 15 kg,a i duze kome ledja izdrze
- JanuaryJones
#6856 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Hoću slikeCherryLips wrote:Ja cu vjerovatno kod dolise uzeti flexi tai,elasticna marama je kaze ugodna do nekih osam kg bebe pa mi se ne isplati bas...ft je ok do nekih 15 kg,a i duze kome ledja izdrze
- CherryLips
#6857 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ukucaj na google dolisa,meni izbaci albume u picassi sa uzorcima materijala,ima dosta slika
- Cholina_Lokica
#6858 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Pa tako je i kod nas situacija bila, elasticna do nekih 8,5 kg smo koristili, i sad flexi, koji mi je.pravo kul.CherryLips wrote:Ja cu vjerovatno kod dolise uzeti flexi tai,elasticna marama je kaze ugodna do nekih osam kg bebe pa mi se ne isplati bas...ft je ok do nekih 15 kg,a i duze kome ledja izdrze
January, jbg ne mogu da ti uploadam slike sa flexija sa moba.
- JanuaryJones
#6859 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Vidjela sam na netu preko search opcije, lijepo izgleda taj flexi tai ali moja mrva od 4 kg je premala za to a i tip je za kengur marame, da se privije uz mene.Cholina_Lokica wrote:Pa tako je i kod nas situacija bila, elasticna do nekih 8,5 kg smo koristili, i sad flexi, koji mi je.pravo kul.CherryLips wrote:Ja cu vjerovatno kod dolise uzeti flexi tai,elasticna marama je kaze ugodna do nekih osam kg bebe pa mi se ne isplati bas...ft je ok do nekih 15 kg,a i duze kome ledja izdrze
- CherryLips
#6860 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Flexi tai je tek od navrsena cetiri mjeseca,babysaurus cak i od 4,5 mjeseca. Ft mi je super sto ima i kapuljacu,cak vidim i neke dzepove za sitnice,tipa kljuceva,novca...JanuaryJones wrote:Vidjela sam na netu preko search opcije, lijepo izgleda taj flexi tai ali moja mrva od 4 kg je premala za to a i tip je za kengur marame, da se privije uz mene.Cholina_Lokica wrote:Pa tako je i kod nas situacija bila, elasticna do nekih 8,5 kg smo koristili, i sad flexi, koji mi je.pravo kul.CherryLips wrote:Ja cu vjerovatno kod dolise uzeti flexi tai,elasticna marama je kaze ugodna do nekih osam kg bebe pa mi se ne isplati bas...ft je ok do nekih 15 kg,a i duze kome ledja izdrze
-
Baba_Droga
#6861 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Drage i dragi 
Zanima me kako ste vi uvodili jaje vašim bebama?
Da li ste išli po nekom protokolu: prvo žumance mjesec dana, pa bjelance ... ili ste onako domaćinski napravili jaje na maslacu
Ako ste radili ovu drugu varijantu, zanima me na koji način ste pržili jaje...kako... recepAt
(momak ima 9 mjeseci i probali smo pola žumanceta sve bilo ok, pa kontam da skratim put)
Da li ste išli po nekom protokolu: prvo žumance mjesec dana, pa bjelance ... ili ste onako domaćinski napravili jaje na maslacu
Ako ste radili ovu drugu varijantu, zanima me na koji način ste pržili jaje...kako... recepAt
(momak ima 9 mjeseci i probali smo pola žumanceta sve bilo ok, pa kontam da skratim put)
-
sabanss
#6862 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Pa zar ima i takvih domacica da traze recept za kajganuBaba_Droga wrote:Drage i dragi
Da li ste išli po nekom protokolu: prvo žumance mjesec dana, pa bjelance ... ili ste onako domaćinski napravili jaje na maslacu![]()
Ako ste radili ovu drugu varijantu, zanima me na koji način ste pržili jaje...kako... recepAt![]()
Razbijes jaje, malo posolis, umutis viljuskom, u tavu stavis kasiku putera da bude saftali, salijes jaje kad se maslac rastopi, skines sa sporeta i das djetetu.
Davao djeci i prije tih devet mjeseci, sad neki tvrde da je jaje i jedan od jacih alergena ali ja im nisam vjerovao
-
Baba_Droga
#6863 Re: Bebe - ALL ABOUT!
sabanss wrote:Pa zar ima i takvih domacica da traze recept za kajganuBaba_Droga wrote:Drage i dragi
Da li ste išli po nekom protokolu: prvo žumance mjesec dana, pa bjelance ... ili ste onako domaćinski napravili jaje na maslacu![]()
Ako ste radili ovu drugu varijantu, zanima me na koji način ste pržili jaje...kako... recepAt![]()
(momak ima 9 mjeseci i probali smo pola žumanceta sve bilo ok, pa kontam da skratim put)![]()
Razbijes jaje, malo posolis, umutis viljuskom, u tavu stavis kasiku putera da bude saftali, salijes jaje kad se maslac rastopi, skines sa sporeta i das djetetu.
Davao djeci i prije tih devet mjeseci, sad neki tvrde da je jaje i jedan od jacih alergena ali ja im nisam vjerovao
Ma ako ces iskreno, ovu domacicu glava zaboli od preporuka za jaje haha
Uglavnom, neko kaze da stavim vise mlijeka, neko kaze staviti malo brasna, neko kaze :jok odma citavo jaje jer je proteinski jako , pa kazu ako das jaje taj dan nemoj meso.....itd.
Uz to, gora sam ja sto sam jos dodatno istrazivala po netu.
I tako me zbunise
Kontam da vidim sta raja ovdje prica
Hajd mozda se javi jos neko sa drugim iskustvom...
P.S. I kakva so bolan bolan
-
artuditu
#6864 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Trebalo bi pričekati da napuni godinu dana.
Najbolje tvrdo kuhano.
Kako god da spremiš, važno je da daš ujutro, pa ako i ima alergijsku reakciju lakše je s tim kuburit tokom dana.
Najbolje tvrdo kuhano.
Kako god da spremiš, važno je da daš ujutro, pa ako i ima alergijsku reakciju lakše je s tim kuburit tokom dana.
- CherryLips
#6865 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Kako oblacite bebice kad ih nosite u nosiljkama? Ne bih da ga pretoplim jer ce se i od mene grijati,a opet kontam da ga ne obucem prelagano pa ce mu biti zima...

- Cholina_Lokica
#6866 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Pa ne trebas ga topliti, npr moja je sinoc u setnji od 6 do pola 8 kad je vec malo hladnije, bila u tankim pantolicama, carapice, papice, gore bodi i dukserica, i pamucna kapica jer je puhalo. S tim da vodis racuna da su mu donji dijelovi odjece komotniji, jer su nogice savijene pa da ga ne steze, tako da ako mu oblacis stramplice i pantolice budu broj veceCherryLips wrote:Kako oblacite bebice kad ih nosite u nosiljkama? Ne bih da ga pretoplim jer ce se i od mene grijati,a opet kontam da ga ne obucem prelagano pa ce mu biti zima...![]()
- CherryLips
#6867 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Hvala,jos nismo setali u nosiljci,pa da znam...
Edit: strasno mi koliko im se nogice rasire...
Edit: strasno mi koliko im se nogice rasire...
- pukepuke
#6868 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Prženje je općenito najnezdraviji način priprave hrane, pa bih ja to ostavila za kasnije, bolje ići s kuhanim, ne samo sad u najranijoj dobi, nego i inače. Žumanjak ide s 9 mjeseci, a bjelanjak s godinu dana ako paziš na alergije. Žumanjak je suh kad se skuha, pa nije loše dodati mu koju kap mlijeka ili pavlake, ako ste je uveli, čisto da lakše klizi niz grlo.Baba_Droga wrote:sabanss wrote:Pa zar ima i takvih domacica da traze recept za kajganuBaba_Droga wrote:Drage i dragi
(momak ima 9 mjeseci i probali smo pola žumanceta sve bilo ok, pa kontam da skratim put)![]()
Ma ako ces iskreno, ovu domacicu glava zaboli od preporuka za jaje haha
Uglavnom, neko kaze da stavim vise mlijeka, neko kaze staviti malo brasna, neko kaze :jok odma citavo jaje jer je proteinski jako , pa kazu ako das jaje taj dan nemoj meso.....itd.![]()
![]()
![]()
Uz to, gora sam ja sto sam jos dodatno istrazivala po netu.
I tako me zbunise![]()
Kontam da vidim sta raja ovdje prica![]()
Hajd mozda se javi jos neko sa drugim iskustvom...
P.S. I kakva so bolan bolan
I da, dijete ne može primiti ono neko cjepivo koje se prima s godinu dana starosti ako nije probalo piletinu i bjelanjak, upravo zbog alergije. Obično to pitaju u cijepnom centru ali nije loše napomenuti.
- JanuaryJones
#6869 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Koja je procedura preko našeg zavoda za zdravstveno za vadjenje putnog osiguranja, konkretno za HR?
- Alhemicarkaa
#6870 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ides kod dr opste prakse da izda uvjerenje da je dijete zdravo. Oni bi trebali znati dalju proceduru. Ali platis neke troskove i ogranicen je broj dana godisnje tako da sam ja skontala da je isplativije preko neke privatne kuce.
- JanuaryJones
#6871 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Što dr opšte prakse a ne pedijatar? Za dijete mi treba.Alhemicarkaa wrote:Ides kod dr opste prakse da izda uvjerenje da je dijete zdravo. Oni bi trebali znati dalju proceduru. Ali platis neke troskove i ogranicen je broj dana godisnje tako da sam ja skontala da je isplativije preko neke privatne kuce.
- Alhemicarkaa
#6872 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Lapsus, mislila sam na pedijatra.
- JanuaryJones
#6873 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ok, hvala. Pitaću.Alhemicarkaa wrote:Lapsus, mislila sam na pedijatra.
- Cholina_Lokica
#6874 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Kad pitas javniJanuaryJones wrote:Ok, hvala. Pitaću.Alhemicarkaa wrote:Lapsus, mislila sam na pedijatra.
- Shacii
#6875 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ako ima posebna tema, usmjerite me pls.
Osip kod djeteta od 21 mjesec, na nozi i blago po stomačiću. Ne prolazi već više od 10 dana, prije toga imala temperaturu 3 dana. Koristila različite kremice ali čini mi se da ništa ne pomaže. Ne primijetim da boli niti da svrbi. Ima li razloga za zabrinutost i da li je neophodno ići pedijatru?
Do sada je nisam vodila pedijatru jer smo išli zbog te temperature, čekali 3 sata u punoj čekaonici, a na kraju ništa novo nismo saznali
Osip kod djeteta od 21 mjesec, na nozi i blago po stomačiću. Ne prolazi već više od 10 dana, prije toga imala temperaturu 3 dana. Koristila različite kremice ali čini mi se da ništa ne pomaže. Ne primijetim da boli niti da svrbi. Ima li razloga za zabrinutost i da li je neophodno ići pedijatru?
Do sada je nisam vodila pedijatru jer smo išli zbog te temperature, čekali 3 sata u punoj čekaonici, a na kraju ništa novo nismo saznali