SDA-All about

Post Reply
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#6851 Re: SDA-All about

Post by sabina1 »

Doktor29 wrote:
tvsabina wrote:
Doktor29 wrote:Konacno je stiglo i objasnjenje ili pocetak novih zalopoljki feministickih pokreta :D :D :D

Aktivno učešće žena u politici, i političko organiziranje na spolnoj (muškoj ili ženskoj) osnovi su dvije sasvim različite stvari.

Na naslovnoj strani jučerašnjeg avaza piše „Efendić mora otići jer vrijeđa i mrzi žene!“. Zaista ne znam kakvim metodama indukcije, dedukcije, analogije, ili koje već njihove logike su se morali koristiti pa da dođu do ovakvog zaključka.

Da ne bude zabune, na vijest da je formiran ženski klub (parlamentarki) u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, ja sam napisao komentar na facebooku: Spolna pripadnost je potpuno pogrešna osnova za političko organiziranje i može donijeti samo štetu, a naročito po žene kojima se kroz takve organizacije ispere mozak do mjere da više nisu sposobne za normalnu socijalizaciju sa ostatkom društva“.

Politika je javni posao i poželjno je da u njoj aktivno učestvuje što više građana, kako muškaraca, tako i žena. Ne sporim ja kolegicama parlamentarkama pravo da se udružuju i djeluju na spolnoj osnovi kroz ženski klub, ali imam svoj stav o tome i pravo da ga javno iznesem, što sam i uradio. Mislim da nema potrebe za takvim izdvajanjem (autosegregacijom) u posebne klubove obzirom da su parlamentarke potpuno ravnopravne članice Parlamenta prema važećim zakonima ove države. Isto bih reagovao i da je formiran klub muških članova Parlamenta. Nemam povjerenje u to da će ovakav klub jednako brinuti o pravima svih građana što je zakonska obaveza svakog člana i članice Parlamenta, ali vjerujem da će parlamentarke kroz aktivnosti ovog kluba, razne radionice, seminare, edukacije i slično, izgubiti puno dragocjenog vremena, koje bi trebalo biti potrošeno na rješavanje nagomilanih problema koje svi zajedno imamo.

Salva optužbi, uvreda, povika i drugih komentara koji su uslijedili nakon moje izjave zapravo daju odgovor na to šta sam rekao u drugom dijelu svog komentara. A radi se o pojavi da većina žena koje djeluju kroz različite ženske organizacije u javnoj komunikaciji pokazuju izuzetno visoku dozu frustracije. Mislim da se uglavnom radi o različitim ličnim frustracijama koje se dodatno povećevaju djelovanjem kroz ženske organizacije, a onda se pokušavaju liječiti djelovanjem u javnom prostoru, gdje se cijelo društvo proglašava krivcem za nečijiu ličnu situaciju.

Uostalom, ja lično nemam nikakvih problema sa ženama s kojima godinama sarađujem, a sarađivat ću i u budućnosti na poslovima koji donose korist ovoj zemlji i svim njenim stanovnicima. O tome mogu više govoriti žene i djevojke koje me poznaju kroz politički angažman i koje su mi dale veliku podršku ne proteklim izborima. Ja svoje vrijeme neću trošiti da se borim samo za muška prava, nego ću, naravno, raditi jednako u korist svih građana bez obzira na spolnu ili neku drugu pripadnost.

I na kraju, u Novom Gradu smo naslijedili jako puno problema od dosadašnje vlasti, kao što su 20.000 nezaposlenih i epitet ‘reketaške općine’. Krenuli smo u njihovo rješavanje i to, sasvim je jasno, nekome smeta. Projekti obnove i razvoja ove, po našem mišljenju, najznačajnije općine u državi, su pokrenuti. Napadi i uvrede, samo su dodatni motiv da istrajemo u provedbi našeg plana.
Dirljivo. Čekam trenutak kada će se mačo-muškarci Efendićevog tipa početi udruživati u parlamentu na osnovu spolne pripadnosti samo da bi ostavarili ustavom zagarantovana prava o ravnopravnosti a onda da mu recimo Segmedina Srna kaže da ga u potpunosti razumije ali da su on i njegova raja zapravo "frustrirani" da se "autosegragiraju" , da nisu "socijalizovani" i da su zapravo "atrofirali u mozgu" (ovo potonje nije daleko od istine).
Čiča - miča Efendić "jesveosebirek'o" gotova priča.
:roll:
Fakat "talenat" !
Od kud ti znas da je on "Maco" tip, cemu teoretisanje i pretpostavljanje.

Neke zene misle drugacije :mrgreen:
Ja kad počnem pisati ne znam stati, ali kaže mi kolegica :“ Neka , izbaci sve iz sebe“ J

Pa evo da i ja nešto kažem !

Ponukana polemikom koja se vodi između inih udruženja za ravnopravnost spolova, zaštitu žena, elektronskih i štampanih medija , a sve zbog izjave Načelnika Općine Novi Grad .

Rijetko imam potrebu pisati komentare na razne nebuloze , obično to uradim sa prijateljicama na „ženskim kafama“ no ovaj put to ne mogu.

Ne mogu, jer je riječ o ČOVJEKU, kojem sam dala svoj glas i potrudila se da dobije makar još desetak, jer je Načelnik „moje“ Opštine ili je možda razlog što sam ŽENA.

Žena kojoj se diže kosa na glavi od raznih braniteljica za „ženska prava“ .

Jedna sasvim obična žena, majka, kćerka, unuka ...obrazovana, radno sposobna, elem ostvarena na mnogim životnim poljima.

E kao takva molim sve kolegice da se više ne bore za mene , samo zato što sam žena !

Brinite se Vi kako da svoja Udruženja stavite na listu inih budžetskih korisnika, kako bi realizirale razne projekte od Tajlanda do Azerbejdžana.

Kada bi svaka od nas ponaosob porazgovarala sama sa sobom, shvatila sebe , svoje potrebe i želje , smisao svog postojanja na ovom Svijetu svima bi nam bilo bolje.

Ravnopravnost historijski gledano sa pravom glasa, pravom na rad ... etc,etc DA, ali ovo što nam danas poručuju razne PREDSTAVNICE ženskog roda meni lično se ne dopada i ne želim da me takve žene zastupaju isto kao što ne želim i znam da to ne čine ove gore parlamentarke !

Ravnopravnost se na kraju manifestuje kao neravnopravnost. Eto, mene ovakvu retrogradnu ostavite na miru i ne borite se za moj položaj žene , majke, političarke i radnice. Izboriću se ja sama za ono što želim...a u konačnici kada legnemo u svoj krevet neke od nas žele samo da su žene, krhka i nježna bića, voljene i zaštićene, zaštićene od svojih muškaraca , postojećih ili nepostojećih.

Želim da sam dobra majka jer je ona osnov porodice, a naše porodice su danas ugrožene i tu vidim izvor svih problema koji se odražavaju na cjelokupno društvo.

I u tom konteksu vidim smisao i slažem se kao žena (gradska , a analizirajući korijene, ako hoćete i seoska) sa izjavom gospodina Semira Efendića, jer isključivo spolna pripadnost jeste potpuno pogrešna osnova za političko djelovanje i da , može donijeti štetu, meni je donijela, jer uz tu silnu ravnopravnost imam gomilu problema jer ne mogu biti idealna, a na svim poljima se ne mogu davati stopostotno, svaka čast onim ženama koje to mogu u šta iskreno sumnjam......to se opet nadovezuje na ispiranje mozga ...... i činjenično stanje je nenormalna socijalizacija. Još bih ja mogla kazati svašta, ali suština je bitna.

Završiću sa citatom Vedrane Rudan :

„Bojim se tih žena. Tresem se kad ih vidim. Ne postoji ništa strašnije od mužjaka u ženskoj koži „

„ Pišajmo ravnopravno „

Lejla Sokolović
Tako je Lejla. Ženska udruženja se ne bore za prava žena (koje su u BiH btw ono 150 % ravnopravne mada se u nekim mjestima tretiraju kao mlinovi za kafu) nego se bore da postanu budžetski korisnici.

Stranka kojoj pripada "talentovani" i "mudri načelnik" kao i sam načelnik se bore za narod (samim tim i za žene jel?) a ne pada im na pamet da se otimaju za budžetske pozicije i da na budžet uhljebe sve moguće rođake,prijatelje,jarane i poznanike.

20 godina sve kaže. Žena u BiH 20 godina ćuti. Nekad je bio AFŽ a sad nema ni to ! I šta hoće više ? Imaš jedno malo čudo koje niko ne vidi osim Lejle a to je : "kada bi svaka od nas ponaosob porazgovarala sama sa sobom, shvatila sebe , svoje potrebe i želje , smisao svog postojanja na ovom Svijetu svima bi nam bilo bolje".
Kako smo glupe da ovo ne vidimo , da ovo ne shvatimo :roll: :? :? Jer kad shvatimo događa se nevjerovatna promjena spram žene u društvu a to je............. :? :? :? :? :?

Neka Lejla ostane retrogradna (pazi ona samu sebe ovako naziva) do mile volje , štaviše nek nadograđuje ovu retrogradnost , nek svoju kćerku (ukoliko je ima) vaspitava sa ovakvim stavovima to je njeno elementarno ljudsko pravo.
Ali neka nikada ne pomisli da "načelnik za kog je glasala" ima pravo da sve žene koje nisu retrogradne (sve suprotno retrogradnom je neretrogradno) nazove glupačama i asocijalnima jer mu je prahnulo. Ne može i neće moći jer nema pravo nikoga vrijeđati samo na osnovu toga što ima priliku blebetati u javnosti. Nek dobro udahne pa progovori...ne može...atrofija....
:roll: :roll: :roll:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#6852 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

Ne mogu, jer je riječ o ČOVJEKU, kojem sam dala svoj glas i potrudila se da dobije makar još desetak, jer je Načelnik „moje“ Opštine ili je možda razlog što sam ŽENA.
Kljucna poenta zasto se ukazala, kao, potreba Lejli Sokolovic (ne znam ni ko je, ali eto potpisala se) da stane u odbranu Efendica.

Jer boze, on je iz moje stranke, jos sam mu i glas dala= trebam ga braniti, ili barem pokusati na sve nacine relativizirati ono sto je uradio (koliko god to bilo neprihvatljivo)

Takav mentalni sklop stranackih vojnika i bojovnika, bilo kojoj stranci da pripadali, nas i jeste doveo do ove faze u kojoj se nalazimo. Drzava u raljama partiokracije.
hinterland00

#6853 Re: SDA-All about

Post by hinterland00 »

T-Rexx wrote:Ja samo znam da ce SDA pomesti SDP-SBB na sledecim izborima.

Odsijecite mi uvo ako ne bude tako.
SBB se zahebao zbog toga što održava na žvotu gubitnički SDP koji tone i tone. SDA će opet dobiti šansu 2014. ali opet će i izgubiti podršku. Ne vidim te Turske investicije nigdje.
Doktor29

#6854 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

Code: Select all

Tako je Lejla. Ženska udruženja se ne bore za prava žena (koje su u BiH btw ono 150 % ravnopravne mada se u nekim mjestima tretiraju kao mlinovi za kafu) nego se bore da postanu budžetski korisnici.

Stranka kojoj pripada "talentovani" i "mudri načelnik" kao i sam načelnik se bore za narod (samim tim i za žene jel?) a ne pada im na pamet da se otimaju za budžetske pozicije i da na budžet uhljebe sve moguće rođake,prijatelje,jarane i poznanike.

20 godina sve kaže. Žena u BiH 20 godina ćuti. Nekad je bio AFŽ a sad nema ni to ! I šta hoće više ? Imaš jedno malo čudo koje niko ne vidi osim Lejle a to je : "kada bi svaka od nas ponaosob porazgovarala sama sa sobom, shvatila sebe , svoje potrebe i želje , smisao svog postojanja na ovom Svijetu svima bi nam bilo bolje".
Kako smo glupe da ovo ne vidimo , da ovo ne shvatimo    Jer kad shvatimo događa se nevjerovatna promjena spram žene u društvu a to je.............      

Neka Lejla ostane retrogradna (pazi ona samu sebe ovako naziva) do mile volje , štaviše nek nadograđuje ovu retrogradnost , nek svoju kćerku (ukoliko je ima) vaspitava sa ovakvim stavovima to je njeno elementarno ljudsko pravo.
Ali neka nikada ne pomisli da "načelnik za kog je glasala" ima pravo da sve žene koje nisu retrogradne (sve suprotno retrogradnom je neretrogradno) nazove glupačama i asocijalnima jer mu je prahnulo. Ne može i neće moći jer nema pravo nikoga vrijeđati samo na osnovu toga što ima priliku blebetati u javnosti. Nek dobro udahne pa progovori...ne može...atrofija....

Koja frustracija :D , mada Besima Boric je otisla korak dalje jer ona poredi silovanja u Egiptu i Indiji sa ovom izjavom :-) :-)
Corto Maltese

#6855 Re: SDA-All about

Post by Corto Maltese »

tvsabina wrote: Dirljivo. Čekam trenutak kada će se mačo-muškarci Efendićevog tipa početi udruživati u parlamentu na osnovu spolne pripadnosti samo da bi ostavarili ustavom zagarantovana prava o ravnopravnosti a onda da mu recimo Segmedina Srna kaže da ga u potpunosti razumije ali da su on i njegova raja zapravo "frustrirani" da se "autosegragiraju" , da nisu "socijalizovani" i da su zapravo "atrofirali u mozgu" (ovo potonje nije daleko od istine).
Fakat "talenat" !
Ne znam na osnovu čega to očekuješ? Da te podsjetim, Efendićeva izjava ne glasi "Klin se klinom izbija!", nego "Spolna pripadnost je pogrešan osnov za političko ogranizovanja!"
novi.dan.nova.nafaka

#6856 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Corto Maltese wrote:Ne znam na osnovu čega to očekuješ? Da te podsjetim, Efendićeva izjava ne glasi "Klin se klinom izbija!", nego "Spolna pripadnost je pogrešan osnov za političko ogranizovanja!"
Da se citiram sa druge teme:
novi.dan.nova.nafaka wrote: http://www.klix.ba/forum/ks-nacelnici-o ... 8#p8230938
Dobro, nije mu trebala ta izjava. Sa njom nije postigao ništa osim toga da se okrene i kuka i motika protiv njega. Glupa greška.
No, dajte ljudi moji, uozbiljite se malo: http://www.novigradsarajevo.ba/index.ph ... 9&Itemid=4
Jel Šuman uradio i približno ovoliko za Novi grad za više od godinu dana !? Samo je šutio i glumio načelnika. To što su pojedinci bili u više od 15 komisija, zarađivali duple plate nikoga nije briga. Šta se uradilo u njegovom, pa i Damketovom vladanju Opštinom !?
- RJEŠAVANJE PROBLEMA PARKING PROSTORA NA DOBRINJI 5
- EFENDIĆ I PAŠOVIĆ DOGOVORILI SARADNJU U PROJEKTU IZGRADNJE MEĐUNARODNOG KULTURNOG CENTRA EAST WEST SARAJEVO
- RAZGOVORI O RJEŠAVANJU IMOVINSKO-PRAVNIH ODNOSA NA IX TRANSVERZALI
- ZAVRŠENO "UTOPLJAVANJE" OŠ "AVDO SMAILOVIĆ" U BUČA POTOKU
- RAZGOVORI O IZGRADNJI KOLSKOG MOSTA U BOLJAKOVOM POTOKU
- EFENDIĆ I LOKMIĆ DOGOVORILI POČETAK OBNOVE DOMA ZDRAVLJA "KUMROVEC"
- SVEČANO OTVORENO KLIZALIŠTE NA DOBRINJI
- RAZGOVORI O IZGRADNJI "KONGRESNOG CENTRA SARAJEVO" I "SPORTSKO-REKREATIVNOG CENTRA DOBRINJA"
- SARADNJA OPĆINE I POLICIJSKE UPRAVE NOVI GRAD SARAJEVO
- U NOVOM GRADU SARAJEVO POČELO RUŠENJE STAROG OBJEKTA NA ANEKSU
- ...
Možete pričati šta hoćete, ali "mladi SDA junoša" je makar krenuo da radi. Dokle i kako, ostaje da se vidi...
FOČANSKI PROPISI

#6857 Re: SDA-All about

Post by FOČANSKI PROPISI »

tvsabina wrote:
Doktor29 wrote:Konacno je stiglo i objasnjenje ili pocetak novih zalopoljki feministickih pokreta :D :D :D

Aktivno učešće žena u politici, i političko organiziranje na spolnoj (muškoj ili ženskoj) osnovi su dvije sasvim različite stvari.

Na naslovnoj strani jučerašnjeg avaza piše „Efendić mora otići jer vrijeđa i mrzi žene!“. Zaista ne znam kakvim metodama indukcije, dedukcije, analogije, ili koje već njihove logike su se morali koristiti pa da dođu do ovakvog zaključka.

Da ne bude zabune, na vijest da je formiran ženski klub (parlamentarki) u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, ja sam napisao komentar na facebooku: Spolna pripadnost je potpuno pogrešna osnova za političko organiziranje i može donijeti samo štetu, a naročito po žene kojima se kroz takve organizacije ispere mozak do mjere da više nisu sposobne za normalnu socijalizaciju sa ostatkom društva“.

Politika je javni posao i poželjno je da u njoj aktivno učestvuje što više građana, kako muškaraca, tako i žena. Ne sporim ja kolegicama parlamentarkama pravo da se udružuju i djeluju na spolnoj osnovi kroz ženski klub, ali imam svoj stav o tome i pravo da ga javno iznesem, što sam i uradio. Mislim da nema potrebe za takvim izdvajanjem (autosegregacijom) u posebne klubove obzirom da su parlamentarke potpuno ravnopravne članice Parlamenta prema važećim zakonima ove države. Isto bih reagovao i da je formiran klub muških članova Parlamenta. Nemam povjerenje u to da će ovakav klub jednako brinuti o pravima svih građana što je zakonska obaveza svakog člana i članice Parlamenta, ali vjerujem da će parlamentarke kroz aktivnosti ovog kluba, razne radionice, seminare, edukacije i slično, izgubiti puno dragocjenog vremena, koje bi trebalo biti potrošeno na rješavanje nagomilanih problema koje svi zajedno imamo.

Salva optužbi, uvreda, povika i drugih komentara koji su uslijedili nakon moje izjave zapravo daju odgovor na to šta sam rekao u drugom dijelu svog komentara. A radi se o pojavi da većina žena koje djeluju kroz različite ženske organizacije u javnoj komunikaciji pokazuju izuzetno visoku dozu frustracije. Mislim da se uglavnom radi o različitim ličnim frustracijama koje se dodatno povećevaju djelovanjem kroz ženske organizacije, a onda se pokušavaju liječiti djelovanjem u javnom prostoru, gdje se cijelo društvo proglašava krivcem za nečijiu ličnu situaciju.

Uostalom, ja lično nemam nikakvih problema sa ženama s kojima godinama sarađujem, a sarađivat ću i u budućnosti na poslovima koji donose korist ovoj zemlji i svim njenim stanovnicima. O tome mogu više govoriti žene i djevojke koje me poznaju kroz politički angažman i koje su mi dale veliku podršku ne proteklim izborima. Ja svoje vrijeme neću trošiti da se borim samo za muška prava, nego ću, naravno, raditi jednako u korist svih građana bez obzira na spolnu ili neku drugu pripadnost.

I na kraju, u Novom Gradu smo naslijedili jako puno problema od dosadašnje vlasti, kao što su 20.000 nezaposlenih i epitet ‘reketaške općine’. Krenuli smo u njihovo rješavanje i to, sasvim je jasno, nekome smeta. Projekti obnove i razvoja ove, po našem mišljenju, najznačajnije općine u državi, su pokrenuti. Napadi i uvrede, samo su dodatni motiv da istrajemo u provedbi našeg plana.
Dirljivo. Čekam trenutak kada će se mačo-muškarci Efendićevog tipa početi udruživati u parlamentu na osnovu spolne pripadnosti samo da bi ostavarili ustavom zagarantovana prava o ravnopravnosti a onda da mu recimo Segmedina Srna kaže da ga u potpunosti razumije ali da su on i njegova raja zapravo "frustrirani" da se "autosegragiraju" , da nisu "socijalizovani" i da su zapravo "atrofirali u mozgu" (ovo potonje nije daleko od istine).
Fakat "talenat" !
U tome i jeste problem.
Efendić misli da nešto zna .
Žalosno je što su skoro svi, preostali, u SDA kopije dotičnog.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#6858 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

FOČANSKI PROPISI wrote: Žalosno je što su skoro svi, preostali, u SDA kopije dotičnog.
Nije istina.

Efendić je za kratko vrijeme napravio izuzetne i konkretne rezultate i jedina je normalna osoba koja se je pojavila u ovih zadnjih 20 godina na političkoj sceni.

Prateći njegov rad i obrazac ponašanja može se primijetiti da za razliku od drugih iz njegove Stranke u sebi ima suosjećanja i empatije prema vlastitom narodu. Efendić je pogriješio samo u svojoj iskrenosti.

Nije trebao dirati u leglo parazita koje ne znaju ništa u životu raditi osim da se kao krvopije prikopčaju na budžetske institucije i da žive od rada građana koji ih hrane kroz svakodnevno plaćanje PDV-a.
Corto Maltese

#6859 Re: SDA-All about

Post by Corto Maltese »

FOČANSKI PROPISI wrote: Žalosno je što su skoro svi, preostali, u SDA kopije dotičnog.
Kamo sreće da, u SDA ili bilo kojoj drugoj stranci, preovlađuju kopije dotičnog. Na žalost, kloniranje u BH političkom životu se obavlja po sasvim drugim principima.
FOČANSKI PROPISI

#6860 Re: SDA-All about

antimobbing wrote:
Nije istina.

Efendić je za kratko vrijeme napravio izuzetne i konkretne rezultate i jedina je normalna osoba koja se je pojavila u ovih zadnjih 20 godina na političkoj sceni.

Prateći njegov rad i obrazac ponašanja može se primijetiti da za razliku od drugih iz njegove Stranke u sebi ima suosjećanja i empatije prema vlastitom narodu. Efendić je pogriješio samo u svojoj iskrenosti.

Nije trebao dirati u leglo parazita koje ne znaju ništa u životu raditi osim da se kao krvopije prikopčaju na budžetske institucije i da žive od rada građana koji ih hrane kroz svakodnevno plaćanje PDV-a.
Ako toliko vrijedi i ako je drugačiji od Tihića,zašto nije izašao pred birače kao samostalni kandidat.
Sigurno bi ga prepoznali.
Ovako,propašće!
ultima_palabra

#6861 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Corto Maltese wrote:
Kamo sreće da, u SDA ili bilo kojoj drugoj stranci, preovlađuju kopije dotičnog. Na žalost, kloniranje u BH političkom životu se obavlja po sasvim drugim principima.
:sax:
Adriatic

#6862 Re: SDA-All about

Post by Adriatic »

Kakav je ono SDA-ovac sinoć u Zabranjenom forumu?????????
Neki Hadžiomerović, doktor (?)
Kuku lele, mislio sam da od onog Memića from Ilidža nema većeg primitivca i lopova ali kad sam vidio ovog......
Pa braćo iz SDA, odakle ih samo vadite?
novi.dan.nova.nafaka

#6863 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

antimobbing wrote:
Nije istina.
Čak, šta više, kol'ko znam, Semir se nekad davno na SDA skupu javno usprotivio Tihiću u vezi sa pitanjem mladih. Zbog toga je bilo pitanje hoće li mu Tihi odobriti da se kandiduje ispred SDA na lokalnim izborima.
Pogledati listu urađenih stvari u zadnja 3 (TRI) mjeseca - pa toliko Damke i Šuman nisu uradili ni za par godina !
http://www.novigradsarajevo.ba/index.ph ... 9&Itemid=4
FOČANSKI PROPISI

#6864 Re: SDA-All about

novi.dan.nova.nafaka wrote:
antimobbing wrote:
Nije istina.
Čak, šta više, kol'ko znam, Semir se nekad davno na SDA skupu javno usprotivio Tihiću u vezi sa pitanjem mladih. Zbog toga je bilo pitanje hoće li mu Tihi odobriti da se kandiduje ispred SDA na lokalnim izborima.
Pogledati listu urađenih stvari u zadnja 3 (TRI) mjeseca - pa toliko Damke i Šuman nisu uradili ni za par godina !
Nije loše.
Daj nam podatke o broju zaposlenih i onih koji se nalaze na birou za zapošljavanje.
Koliko je otvoreno radnih mjesta,a koliko zatvoreno?
Doktor29

#6865 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
antimobbing wrote:
Nije istina.
Na stranackom kongresu stranke 2007 godine mislim je izasao za govornicu i javno ga optuzio (Tihic) da je doveo Dodika na vlast, zbog toga je bilo upitno hoce li mu potpisati kandidaturu, danas je jasno da to nije problem jer je dobio potpis
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#6866 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Corto Maltese wrote: Kamo sreće da, u SDA ili bilo kojoj drugoj stranci, prevladavaju kopije dotičnog. Na žalost, kloniranje u BH političkom životu se obavlja po sasvim drugim principima.
Upravo tako.

Kloniranje ide od osobe koja je u samom vrhu sve do dna piramide. Osoba koja je vrhu bira sebi za prvog suradnika osobu sa identični psihološkim osobinama to jeste poremećajima, a ovaj nakon toga ispod sebe istog. U ovom slučaju od vrha do dna svi su isti kao Tihić i Bakir, a njih dvojica psihološki su sasvim identični.

Ovo je sasvim prirodan način selekcije i postavljanja osoba na funkcije, tako od vrha sve do samog dna piramide imamo istovjetne osobe. Veoma je lako uspostaviti red i Zakon među običnim narodom, kada u vrh države dođe poštena osoba i legalista. Kriza se generira iz vrha, a ne obratno.
novi.dan.nova.nafaka wrote: Semir se nekad davno na SDA skupu javno usprotivio Tihiću u vezi sa pitanjem mladih. Zbog toga je bilo pitanje hoće li mu Tihi odobriti da se kandiduje ispred SDA na lokalnim izborima.
Još uvijek ne mogu da shvatim kako je Efendić kao jedna vrijedna, moralna i poštena osoba uopće prošao Tihićev korumpirani filter i došao na ovakvu visoku poziciju?

Pretpostavljam, zato što ga je postavila i izgurala sasvim treća struja, koja ne pripada ni jednoj od ove dvije vladajuće?

Situacija sa Efendićem u ovoj konstelaciji ''dobra i zla'' je sasvim neprirodna i male su mu šanse za opstanak.

Vidjet ćemo uskoro u kojem će se smjeru sve odvijati.

Uglavnom, ako se bude išlo po Tihićevom starom komunističkom uhodanom sistemu kao u zadnjih 20 godina, politička karijera Efendića kao vrijedne, moralne i poštene osoba će vrlo brzo biti završena kao i inih ostalih marginalizovanih, poput recimo Mehmedovića.

Uzvišeni Gospodaru molimo te zaštiti ovog mladog čovjeka i ovaj napaćeni narod oslobodi od ''Taguta zla'', koji je gurnuo naš narod u apatiju i bijedu, amin.
Last edited by antimobbing on 08/02/2013 10:35, edited 4 times in total.
T-Rexx

#6867 Re: SDA-All about

Post by T-Rexx »

SDA u populistickom smislu nikad nije stajala bolje.
FOČANSKI PROPISI

#6868 Re: SDA-All about

antimobbing wrote: Uglavnom, ako se bude išlo po Tihićevom starom komunističkom uhodanom sistemu kao u zadnjih 20 godina, politička karijera Efendića kao vrijedne, moralne i poštene osoba će vrlo brzo biti završena kao i inih ostalih marginalizovanih, poput recimo Mehmedovića.
Neće,
Moć prilagođavanja vrijednih,poštenih i moralnih osoba ide mnogo brže.
antimobbing

#6869 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

FOČANSKI PROPISI wrote:
antimobbing wrote: Uglavnom, ako se bude išlo po Tihićevom starom komunističkom uhodanom sistemu kao u zadnjih 20 godina, politička karijera Efendića kao vrijedne, moralne i poštene osoba će vrlo brzo biti završena kao i inih ostalih marginalizovanih, poput recimo Mehmedovića.
Neće,
Moć prilagođavanja vrijednih,poštenih i moralnih osoba ide mnogo brže.
Nažalost, sasvim si upravu. Neka mu je Uzvišeni Bog na pomoći kao i svima nama, amin ...
Adriatic

#6870 Re: SDA-All about

Post by Adriatic »

T-Rexx wrote:SDA u populistickom smislu nikad nije stajala bolje.
Jel ti drago ili žao?
Shahab

#6871 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

antimobbing wrote:
Corto Maltese wrote: Kamo sreće da, u SDA ili bilo kojoj drugoj stranci, prevladavaju kopije dotičnog. Na žalost, kloniranje u BH političkom životu se obavlja po sasvim drugim principima.
Upravo tako.

Kloniranje ide od osobe koja je u samom vrhu sve do dna piramide. Osoba koja je vrhu bira sebi za prvog suradnika osobu sa identični psihološkim osobinama to jeste poremećajima, a ovaj nakon toga ispod sebe istog. U ovom slučaju od vrha do dna svi su isti kao Tihić i Bakir, a njih dvojica psihološki su sasvim identični.

Ovo je sasvim prirodan način selekcije i postavljanja osoba na funkcije, tako od vrha sve do samog dna piramide imamo istovjetne osobe. Veoma je lako uspostaviti red i Zakon među običnim narodom, kada u vrh države dođe poštena osoba i legalista. Kriza se generira iz vrha, a ne obratno.
novi.dan.nova.nafaka wrote: Semir se nekad davno na SDA skupu javno usprotivio Tihiću u vezi sa pitanjem mladih. Zbog toga je bilo pitanje hoće li mu Tihi odobriti da se kandiduje ispred SDA na lokalnim izborima.
Još uvijek ne mogu da shvatim kako je Efendić kao jedna vrijedna, moralna i poštena osoba uopće prošao Tihićev korumpirani filter i došao na ovakvu visoku poziciju?

Pretpostavljam, zato što ga je postavila i izgurala sasvim treća struja, koja ne pripada ni jednoj od ove dvije vladajuće?

Situacija sa Efendićem u ovoj konstelaciji ''dobra i zla'' je sasvim neprirodna i male su mu šanse za opstanak.

Vidjet ćemo uskoro u kojem će se smjeru sve odvijati.

Uglavnom, ako se bude išlo po Tihićevom starom komunističkom uhodanom sistemu kao u zadnjih 20 godina, politička karijera Efendića kao vrijedne, moralne i poštene osoba će vrlo brzo biti završena kao i inih ostalih marginalizovanih, poput recimo Mehmedovića.

Uzvišeni Gospodaru molimo te zaštiti ovog mladog čovjeka i ovaj napaćeni narod oslobodi od ''Taguta zla'', koji je gurnuo naš narod u apatiju i bijedu, amin.
Amin!
antimobbing

#6872 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Adriatic wrote: mislio sam da od onog Memića from Ilidža nema većeg primitivca i lopova
Ukoliko je bilo ko od vas imao priliku razgovarati sa Memićem mogao je primjetiti da je njegov san uspostava društvenog poretka u BiH koji bi bio identičan kao iz Turske serije ''Sila''.

Dakle, planirano je da na jednoj strani Tihić, Bakir, Memić i njima slični budu u ulozi aga i provode ''Silu''.

Svima nama ostalima za desetak godina kada u potpunosti finacijski unište državu, namjenjena je uloga fukare isto kao u seriji ''Sila'' koja će da šuti i radi u njihovim fabrikama napravljenim novcem ukradenim od nas građana.

Ovaj poredak koji uspostavljaju primitivni likovi poput Memića sve nas ubrzo očekuje, za manje od deset godina ...
Last edited by antimobbing on 08/02/2013 11:13, edited 2 times in total.
dufresne

#6873 Re: SDA-All about

Post by dufresne »

Da razbijem zabune, Semir je apsolutno Suljin igrac... :wink:
T-Rexx

#6874 Re: SDA-All about

Post by T-Rexx »

Adriatic wrote:
T-Rexx wrote:SDA u populistickom smislu nikad nije stajala bolje.
Jel ti drago ili žao?
Drago. Nema nista lose u populizmu. Populizam je puls naroda.
FOČANSKI PROPISI

#6875 Re: SDA-All about

dufresne wrote:Da razbijem zabune, Semir je apsolutno Suljin igrac... :wink:
Nema više Sulje,sad jaše dvoglava aždaha!
Post Reply